Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מביאים הרבה מכוניות עם גיר ידני מכיוון שהרוב המוחלט של האזרחים במדינת ישראל לא רוצים רכב חדש עם גיר ידני.

אנשים חושבים שבאירופה 90% מהמכוניות ידניות אבל זאת טעות להגיד כזה דבר באירופה האנשים עצלנים בדיוק כמו כאן, בעצם לא נכון להגיד עצלנים נכון להגיד אנשים שרוצים יותר נוחות, מה לעשות אוטומט בתכלס יותר נוח.

פורסם
אפשר אצל חלק מהיבואנים בחלק מהרכבים.

B4 ידנית אגב נמכרת בארץ אבל רק בגרסת ה-SPEC-B.

אני מכיר 2 רגילות מנוע 2000 סטנדרטיות לגמרה רק גיר רגיל

אגב שתיהם שחורות.....

פורסם
צ'מפיון איפשרה ואולי מאפשרת ייבוא של הדגמים שלה בידני. לכן אני לקוח שלהם...

אגב ארה"ב, הבת שלי ששוהה בשנתיים השתלמות ביוסטון התעקשה על ידני ולבסוף היא ובעלה מצאו הונדה אקורד ידנית...

הלואי ובארץ מצב הידניות היה כמו בארה"ב, אם אתה תרצה אתה תמצא, לא חסר, יש הכל, בודדים הדגמים שהוצעו עם גיר ידני ולא יובאו לארה"ב.

ואנשים קונים, אל תשכח שהיו אלה לקוחות אמריקיים שהתעקשו לקבל M5 חדשה ידנית עם קלאץ' - וקיבלו.

אומנם לא כמו אירופה אבל עדיין מצב טוב.

עדיין בערך כל דילר יסתכל עליך המום אם תרצה משהו ידני.

פורסם

לגבי ארה"ב,

אם איי פעם תסתכל ב-BUILD YOUR VEHICLE, בכל אחד באתרי הייצרנים,

אתה תשים לב שהרכב מגיע בבסיסו ידני, וצריך להוסיף עוד 500-900$ לאוטומט,

כמובן שיש דגמים יוצאי דופן שאין להם גיר ידני.

ואם מדברים כבר על ידני,

אתמול נסענו לנהריה, ובגלל שהיה סופ"ש, שעה שלמה האוטו לא ירד מהילוך רביעי, כנ"ל בחזור,

חבל שזה לא ידני =-/

לפחות הפיג'ו[חתימה] נכנסת למוסך היום.

----

פורסם
לא מביאים הרבה מכוניות עם גיר ידני מכיוון שהרוב המוחלט של האזרחים במדינת ישראל לא רוצים רכב חדש עם גיר ידני.

אנשים חושבים שבאירופה 90% מהמכוניות ידניות אבל זאת טעות להגיד כזה דבר באירופה האנשים עצלנים בדיוק כמו כאן, בעצם לא נכון להגיד עצלנים נכון להגיד אנשים שרוצים יותר נוחות, מה לעשות אוטומט בתכלס יותר נוח.

כנראה שלא היית באירופה

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

גיר ידני לא יהפוך טויוטה קורולה למהנה יותר לנהיגה,וכנ"ל גם שברולט אוואו או אופטרה.

למעט(מידי)מכוניות בארץ מתאים באמת גיר ידני,אך הסיכוי של היבואן למכור מהן כמות משמעותית,קלוש למדי.

וצריך גם לזכור שיש לא מעט סוגי מכוניות שגיר אוטומטי מתאים להם מאד-מכוניות בעלות מנוע דיזל למשל,או טנדרים ורכבי שטח.

כדאי גם לזכור שהגירים האוטומטיים עברו מהפך של ממש בשנים האחרונות,וממתקן פרימיטיבי בן 3 הילוכים,הן הפכו למתקן בן 5 או 6 הילוכים עם אפשרות שליטה ידנית כמעט מלאה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כנראה שלא היית באירופה

אני הייתי באירופה.

פעמיים בשנה האחרונה.

ועדיין - רוב המכוניות החדשות נמכרות עם תיבה אוטומטית/חצי אוטומטית ולא עם גיר ידני.

בשנות ה90 ותחילת שנות ה2000 אכן נמכרו באירופה יותר מכוניות ידניות מאוטומטיות.

אבל מאז התקדמות הטכנולוגיה, ובעיקר מאז יציאת מערכות כמו DSG, SMG, ושאר תיבות חצי-אוטומטיות למיניהן - גם האירופאים נוטשים את הגיר הידני המוכר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני הייתי באירופה.

פעמיים בשנה האחרונה.

ועדיין - רוב המכוניות החדשות נמכרות עם תיבה אוטומטית/חצי אוטומטית ולא עם גיר ידני.

בשנות ה90 ותחילת שנות ה2000 אכן נמכרו באירופה יותר מכוניות ידניות מאוטומטיות.

אבל מאז התקדמות הטכנולוגיה, ובעיקר מאז יציאת מערכות כמו DSG, SMG, ושאר תיבות חצי-אוטומטיות למיניהן - גם האירופאים נוטשים את הגיר הידני המוכר.

חזרתי לפני חודש מגרמניה הסתכלתי על כל המכוניות שחונות בכביש (כולל מרצדסים חדשות) כמעט הכל היה ידני

פורסם

למה אי אפשר לחייב יבואנים להביא רכבים עם גיר ידני?

כי יש את חוק יסוד חופש העיסוק שנותן לבעלי העסק את הזכות לייבא את הרכב אותו הם מעוניינים לייבא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לדעתי צריך לחייב אותם לייבא כל דגם רכב בעל תקינה בארץ,

יעני, מאזדה 3 אוטומט מגיע לארץ, אז את הגירסה הידנית ניתן להזמין בהזמנה מיוחדת,

גם אם זה ייקח 3 חודשים, או חצי שנה, מי שרוצה ידני, יקנה.

ודווקא במקרה הזה, לא לחייב את היבואן להחזיק מלאי 7 שנים קדימה[הזמנה ב-EBAY ותוך 3 ימים הקלאצ החדש בארץ].

----

פורסם

יופי,ומי יממן את המכוניות שישכבו ללא דורש במחסני הערובה?

אם היבואן רוצה לבצע הזמנות מיוחדות-אחלה.

אבל אם לא-אי אפשר לחייב אותו.

בדלק מוטורס עוד זוכרים היטב את תחילת היבוא של המיאטה לארץ-שהתקבלה בתרועות וחצוצרות-עשרות מכוניות העלו אבק במחסני הערובה ונימכרו שנתיים(!) לאחר מכן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
באירופה 95 אחוז מהמכוניות ידניות? אולי לפני 20 שנה.

היום יותר ויותר מכוניות באירופה, כולל המכוניות ספורט למיניהן, נמכרות עם גירים אוטומטים/חצי-אוטומטים מסוגים שונים.

ובכל מקרה, אם אתה כבר דואג להעביר חוק שיחייב את היבואן של פז'ו (לדוגמא) להביא גיר ידני,

תוכל גם לדאוג שהיבואן של סוני יביא את כל סוגי המצלמות שלהם,

שהיבואן של DELL יביא את כל סוגי המחשבים שלהם,

ושהיבואן של טושיבה יביא את כל דגמי המסכים שלהם ?

כן, כולל אלו שאין להם ביקוש כלל וסתם מהווים נטל על היבואן, שהוא חברה פרטית שמטרתה להרוויח ולכן מביאה רק מה שיש לו ביקוש והם יצליחו למכור.

תודה.

דוגמה לא ממש טובה, מכיוון שבמקרה של מחשב או מצלמה אני יכול לייבא בצורה עצמאית ולקנות בחו"ל. לייבא מכונית הרבה יותר קשה והמכס הרבה הרבה יותר גבוה ממוצרי אלקט'. אם היבואנים לא רוצים לייבא רכבים ידניים אז לפחות שיפתחו יותר את אופציית היבוא האישי וישברו את המונופול, ויגרמו לכך שהיבואנים ינסו לפחות להוריד את המחירים. למרות שאני מאמין שאם יבוא מישהו עם כסף ויראה רצינות, אז יזמינו לו גם 911 טורבו של RUF, אבל עדיין צריך לפתוח את השוק ולהפסיק לתת ליבואנים להרוויח ולהיות מונופול.

ROOONEEYY

פורסם

אם היה ביקוש גדול יבואני הרכב היו מביאים מכוניות עם גיר ידני באופן שוטף.

אילו הביקוש היה קטן יותר - אבל עדיין כדאי - היבואנים היו מציעים אופצית יבוא בהזמנה מיוחדת.

עצוב אבל זו האמת - אין יותר ביקוש לכלי רכב עם גיר ידני.

גם היום אחרי שנה וחצי, אני לפעמים מתגעגע לגיר ידני טוב, כמו זה שהיה ב- A4 הקודמת שלי, בפקק התנועה הראשון הגעגועים הופכים לאנחת רווחה.

הפקק איננו מקום לגיר ידני.

פורסם
אם היבואנים לא רוצים לייבא רכבים ידניים אז לפחות שיפתחו יותר את אופציית היבוא האישי וישברו את המונופול, ויגרמו לכך שהיבואנים ינסו לפחות להוריד את המחירים. למרות שאני מאמין שאם יבוא מישהו עם כסף ויראה רצינות, אז יזמינו לו גם 911 טורבו של RUF, אבל עדיין צריך לפתוח את השוק ולהפסיק לתת ליבואנים להרוויח ולהיות מונופול.

לא רואה פסול בדוגמא. גם אם אתה תביא את הרכב בעצמך וגם היבואן שמביא את הרכב, שניכם משלמים את אותו אחוז מס.

איזו סיבה יש שהיבואן יתחייב לספק לך שירות עבור רכב שהוא לא מביא?

מה שצריך לעשות זה לשנות את החוק. שיבואן לא יצטרך לקחת אחריות על הרכב למשך 7 שנים.

לגבי השורה האחרונה, Cayman של RUF לא היה אפשר להביא לארץ (רק אחרי כמה חודשים של דיבורים עם האנשים הנכונים, היה אפשר לסדר קומבינה להכניס אותה, וגם אז היה יוצא שהיא עולה יותר מ911 טורבו חדשה ומאובזרת מהמפעל).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יש ליבואנים גם את האינטרס להביא אוטמטיות היות והתיבות הללו פחות אמינות ומרבות להתקלקל ואז יש רווח עצום גם על התיקונים במוסכים

• תוכן חדש...