רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 67 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
במשטרה ובמשרד התחבורה ביקשו לשלול את רישיונם של 9 נהגים עבריינים. השופט סירב- וקנס את המשטרה ב 2000 ש"ח. במשרד התחבורה ובמשטרה לא יודעים את נפשם מזעם. בזמן שהם נאבקים עד חורמה בנהגים משתוללים על הכביש, ממשיכים השופטים להקל בעונשם של עבריינים המסכנים את הציבור. הפעם מדובר בשופט אברהם טננבאום, שסירב לבקשת המשטרה לשלול את רישיונותיהם של תשעה נהגים שמברו עשרות עברות תנועה ומוגדרים על ידי המשטרה ומשרד התחבורה כפצצות מתקתקות. השופט קבע כי ריבוי עברות תנועה לא מסכנות את הציבור, ורק מעורבות של נהג בתאונת דרכים יכולה להעיד על מסוכנותו. השופט לא הסתפק בכך, ונזף חמורות במשטרה בטענה כי שלילת הרישיונות אינה חוקית. לכן הוסיף קנס של 2000 ש"ח אשר ישולם לכל אחד מהנהגים. …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 803 צפיות
ערב טוב לכולם, יש לי שאלה נוספת: אם ברכב נוהגת נהגת חדשה ובשלט מאחור כתוב "נהג חדש" ולא "נהגת חדשה", האם זה משנה בכלל מבחינת החוק? שוטרים יכולים להיטפל לזה באיזו שהיא צורה?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 2 תגובות
- 930 צפיות
שלום לכולם מקווה שאני רושם בפורום המתאים, רציתי לשאול כמה אמור לעלות (או כמה שווה לשלם) לטמבון קדמי מקורי לסיוויק קופה שנת יצור 95'? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bendy, -
האם צריכה להיות בעיה למכור מאזדה 3 בת 4 שנים עם 90000 ק"מ זה נחשב הרבה?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי בתמונה הקטנה הזאת באינטרנט, ומאוד עניין אותי לדעת באיזה דגם של במוו מדובר? והאם יש אותו בארץ?
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 822 צפיות
מה זה הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
פולקסווגן טרספורטר יונדאי H100 וכ"ד בעלי 10 מושבים? לא למטרות רווח(כידוע לי,בשביל לעבוד בהסעות צריך הסמכה מיוחדת)
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בבעלות בורה 2002. (TDI) הגלגל הרזרבי יושב בתוך הבג'ז מתחת לשטיח. (גלגל R16) אבל בגלל שהסריטה שלי היא סאונד. אני בבעיה עם הגלגל הרזרבי. אני רוצה לבנות תיבה לסאב בבג'ז, אבל אז לא תהיה אפשרות להוציא את הגלגל הרזרבי החוצה! התיבה תמנה את האפשרות של להרים את הגלגלג מהמקום. ואז אין לגלגל שום משמעות חוץ ממשקל על הרכב. **אין אפשרות לעשות חורים / דלתות / חלונות / קירות זזים בתיבה. או להקטין אותה. ** אני מחפש פתרון מה לעשות עם הגלגל הרזרבי. אני נוסע עם ספר פנצ'ר. והיא יקנה משאבה. עם צריך. אבל מה לעשות עם יהיה מצב שצריך גלגל אחר? איפה אני יכול לשים את הרזרבי באופן קבוע שלא יפריע. חשבתי על אופציה של לרתך את האמבטיה הקיימת. לישר את הבג'ז מבפנים. ואז…
הודעה אחרונה מאת shaked, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כן אני יודע שהנושא נדון רבות בעבר, אבל החידוש הוא שלא מדובר על סקר או תחושות, גם לא מדובר על מקום נידח בעולם, מדובר על איסוף מידע של חברה שנותנת אחריות לרכב משומש, תוך כדי התייחסות לישראל. המידע הוא בעצם מידע פנימי של החברה בו למעשה היא חושפת את הסבירות לבעיות ותקלות בכל רכב ורכב. נתוני המידע מראים שאין חדש תחת השמש (במלוא מובן המילה). במקומות הראשונים היפאנים (בכל קטגוריה ובכל קבוצת רכבים), במקומות האחורנים האירופאים (בעיקר הצרפתיות והגרמניות) ובאמצע הקוריאנים. אבל שוב, עיקר העיניין שלא מדובר על סקר אלא על נתוני אמת של חברה, שאני לא מאמין שיש לה רצון לשקר. קישור לכתבה המעניינת:- http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MFFG&Pn6Vq=E
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
החנית את רכבך במקום השמור לנכים? צפה לקנס של 5000 ש"ח- פי עשרה מהקנס הקבוע בחוק כיום- כך קובעת הצעת חוק של ח"כ זבולון אורלוב (מפדל) שהונחה על שולחן הכנסת אתמול. ח"כ אורלוב גם מציע עונש מאסר של שישה חודשים למי שיזייף תג חניה של נכה. במקביל קיבלה אתמול הממשלה החלטה, ולפיה יש לאפשר גישה לנכים ולאנשים עם מגבלויות לטקסים ולאירועים ממלכתיים. "חדשות היום" 26/2/08 ל'
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 5 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום אני מתעניין לגבי רכישת יונדאי אקסנט שנת 95 ועד שנת 2000 ואמרו לי שצריכת הדלק ברכב זה היא : 1:12 לליטר. האם זה נקרא צריכה חסכונית בדלק ? ואם לא אז איך זה נקרא, משהו באמצע ? תודה ירון
הודעה אחרונה מאת Piero, -
- 2 תגובות
- 987 צפיות
שלום לכולם. מעיון באתר המכס, לא מצאתי הגדרה לאחוז המס שצריך לשלם למערכת של 4 שעוני וואקום לסינכרון קרבורטורים. המערכת אינה חלקי חילוף לרכב (הרי אינה חלק מהרכב אלא כלי עזר לכיוון) העלות היא מעל 50$ , כך שמראש קיבלתי זימון למכס. למה עלי לצפות ואיך להתגונן? תודה
הודעה אחרונה מאת cb750, -
דוח חניה בלילה 1 2
מאת sharose- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בליל שישי האחרון הגעתי לבקר את הורי בעיר עכו, לצערי לא מצאתי חניה במרחק סביר (רחוב שלם) מהבית ובשל מחלתו של בני בן השנה וחצי לא רציתי לחשוף אותו לקור העז ששרר באותו הערב, על כן בקרבת הבית מצאתי חניה על מדרכה ועלתי עליה עם ארבעת הגלגלים כדי לא להפריע לתנועה. בשעה 23:50 ירדנו אל הרכב כדי לנסוע לביתנו וגילינו כי מספר דקות לפני כן (23:35) נרשם לנו דו"ח על סך 500 ש"ח בשל חניה על המדרכה. שאלתי היא האם ניתן לרשום דוחות גם בשעות אלו (סמוך לחצות)?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
להלן סרטון שמדגים טכניקות חדשות לשליטה בהגה ישנו חיסרון קל בשימוש עם הגה שמותקנת בו כרית אויר... דארוויניזם במיטבו בברכה, מר תעלול.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר טוב אמור לטוס בעוד כחודש למינכן. הוא מעוניין לשכור רכב מפואר - כגון BMW סידרה 7 וכד'. מהן האופציות העומדות בפניו ? רזי.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להעלות פה שאלה שלדעתי היא מאוד חשובה נגיד ואני מחזיק אופנוע ככלי רכב שני כלומר יש לי גם אוטו ולכן האופנוע שאני מחזיק משמש אותי בעיקר לכייף עכשיו השאלה היא באיזה שעות ובאיזה ימים תאורטית הכי בטוח לרכב? כלומר בשעה 8 בבוקר באיזור העיר יש המון מכוניות שנוסעות לאט ועומדות ברמזורים ולדוגמא בשעה 11 יש פחות מכוניות אבל שנוסעות במהירויות גבוהות יותר כי הכבישים ריקים מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היה מפגש אחד, אפשר לקרוא כאן http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32493 ויהיה עוד מפגש, ב8.3.08. פרטים כאן http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32513 מי שמעוניין, אנחנו נשמח לראות אותו שם.
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלושת הדגמים יוצרו באותם השנים ונקראו קמארו דור 3 , מבחינה חיצונית מלבד שינויים ממש קטנים הם דומים בצורתם, אז מה בכל זאת שונה במיכלוליי הרכבים ובמכניקה שלהם, אשמח מאוד לפירוט והסבר בעניין תודה מראש והמשך שבוע נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 0 תגובות
- 687 צפיות
היי !! אתמול קיבלתי טלפון ממכר מאיזור המרכז שיש לו במוו סדרה 5 ישנה (E28) ומחפש לה גיר ידני, (עם שתי כניסות לשני החיישנים),כמובן שלא יכולתי לעזור,אז הוא אמר לי שיש בחור באיזור של שדרות,יש לו שטח עם מלא E28,וביקש ממני אם אוכל לאתר לו את הבנאדם....... אם למישהו יש מושג /קשר/מידע לגבי אותו בחור נא להגיב בת'רד זה, או בה"פ. בברכה. ZAHI
הודעה אחרונה מאת M535I, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שמעתי מאדם שעוסק בתחום הדלק, שהדלק של חברת פז באיכות נמוכה יחסית לחברות האחרות(דלק, סונול ודור). לטענתו, הסיבה לכך היא תהליך סינון שעובר הדלק של חברת פז(פחות שלבי סינון). אישית, לא נראה לי שהדלק של חברה גדולה כמו פז יהיה פחות איכותי משאר החברות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הפרסום של יגואר X-TYPE משך את תשומת לבי - הנה מכונית מנהלים האמורה להיות מהנה לנהיגה, מיצרן בעל מסורת של ספורט, עיצוב, אלגנטיות וייחוד, שקצת איבד כיוון לאחר שנרכש ע"י יצרן גדול אבל באחרונה מוצא לעצמו שוב כיוון מקורי (ראו XF)... ומחירה, לאחר הוזלה משמעותית ע"י היבואן, 270,000 ש"ח. נשמע מוכר? בהחלט - מתחרה לא צפויה במגרש של אלפא 159, שאותה כבר בחנתי בעבר לעומק. מיד החלטתי לקחת X-TYPE כזו לסיבוב ולבחון את יכולותיה - במסלול בנחשונים. היגואר הקטנה יפה מבחוץ, לטעמי. באולם ליד אחיותיה היקרות יותר, בעיקר ה-XK, היא נראית מעט אפרורית אבל ברחוב היא מתבלטת. לא כמו 159 שחורה, למשל, אבל עדיין בולטת ונראית טוב. מבפנים, המראה לא מושלם - אלגנטי, חומרים איכותיים, עור נעים וקצת עץ, אב…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 770 צפיות
ברכב שלי דייהטסו שרייד 1993 בוצע לאחרונה טיפול 90000 כולל החלפת רצועת טיימינג , לאחר שיצאתי מהמוסך הבעיות התחילו , הרכב עשה בעיות בהתנעה ולקח לו זמן להאיץ מה שסיכן אותי ואת משפחתי. חזרתי למוסך לאחר תקופה שבה לא נסעתי הרבה ברכב אבל הספיק לי להבין שיש אחראי לבעייה והרכב לפני הטיפול לא עשה שום בעייה. במוסך כמובן לא לקחו אחריות ובנוסף נאמר לי שיש בעייה בקרבורטור וזה יעלה לי 500 ש"ח.הבנתי שאין התייחסות רצינית לבעייה והחלטתי ללכת למוסך אחר שיבדוק מה הבעייה, במוסך הזה בוצע לי כיוון מנוע בלבד! לאחר שבועיים באמצע נסיעה עם הבנות שלי בכביש המהיר בין שלוש מכוניות במהירות של 90 קמ"ש נכבה לי הרכב באמצע הנסיעה. הזמנתי גרר והבאתי את הרכב למוסך ביצעתי בו את הטיפול כשהיה ברור שיש בעיה ברצו…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם, ערב טוב. הלגונה gt, של רנו תוצג בקרוב. קראתי שתהיה למכונית מערכת היגויי כפולה, כגון ב''מפלצות על גלגלים'' שהגלגלים הקידמיים פונים שמאלה לדוגמה, האחוריים נוטיים ימינה כדי לחדד את הפנייה. המערכת ניראה לי מסורבלת מעט אך מאוד מועילה. * משום מה אנו איננו רואים אותה במספר רב יותר של רכבים? * ומהם יתרונותיה וחסרונותייה של המערכת? בתודה: integra
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
מחירי ביטוח
מאת rotman23- 2 תגובות
- 795 צפיות
שלום לכולם , ביררתי היום את המחירי ביטוח של מאזדה 3 ונדהמתי מכמה שהם גבוהים... השוותי את המאזדה 3 (מודל 2004) לניסן אלמרה פרפקט 1.8 ליטר למשל והיה הפרש של 1500 ש"ח. ב AIG למשל , המקיף של המאזדה 3 אם אני רוצה שגם אחותי שהיא נהגת חדשה תנהג על האוטו היה בסביבות 8 אלף ש"ח. מישהו יודע למה המחירים כאלה יקרים? מישהו יודע באיזה חברה (ידועה , לא "אבי ביטוחים וירקות") הכי זול לבטח את המאזדה הזו? פשוט המחיר ביטוח הזה יכול לגרום לי לוותר על הרכב הזה ולהתפשר על איזה ניסאן במקום.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
פרסומת לפורשה 1 2
מאת easyrider0- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אחת הפרסומות היפות ביותר שיצאו אי פעם.. חב לשכול הפרסומות לא ככה,כול מילה נכונה!
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 0 תגובות
- 697 צפיות
לבעלי קאיה סורנטו, ערב הדרכה לנהיגת שטח ופרטים ב www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=25964 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הנפט הוא לא רק דלק להסיע רכב , הוא גלש לכל תחומי חיינו לטקסטיל , לקוסמטיקה, לשמנים, למגוון הפלסטיקים כולל מיכלי הדלק של כלי הרכב , מהזהב השחור הזה מייצרים גם טפלון, ניילון כן גם חלק מהתרופות. התשובה לשאלה מה נעשה בלעדיו היא: ה-HYDROGENE לעומת הנפט המסריח והרעיל אנרגיית השמש והמימן שהם מוצרים ללא ריח ,ללא אפשרות למישוש וגם ללא צבע, המהפכה כבר בפתח !!!!, זהו עניין פוליטי מתי ניכנס לעידן המימן ולא רק להנעת כלי רכב !. כמו שהפחם פינה את הדרך לנפט כך הנפט יפנה בקרוב את הדרך למימן. טלטלה גדולה אכן תהייה בתעשייה . להוציא מימן מהמים באמצעות חשמל המופק מהשמש וגם מכורים אטומיים זה המוטו שינחה את קובעי המדיניות בעולם המערבי.
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב אני אציג את עצמי אני בן 17.5 מחולון נהג חדש ורציתי לשאול שאלות. בתאריך 6.10.07 יום שבת שעה 1 בצהריים עשיתי תאונה עם האוטו, נסעתי מכיוון ההסתדרות ופניתי לצומת של רחוב חנקין למי שמכיר ליד הסופר פארם והירקן בכיכר פניתי שמאלה . נכנסתי במהירות גבוה במקצת לכיכר וביצעתי פנייה חדה לכן האוטו החליק על הכביש, איבדתי שליטה על האוטו עליתי על האי תנועה ונכנסתי בעמוד התאורה. אני נפגעתי פגיעות קלות בלבד וגם חברי שהיה ברכב אך הרכב הוכרז כטוטאל לוסט. לאחר כמה דקות הגיעו משטרה ואמבולנס ואני וחברי התפנינו עם האמבולנס לוולפסון על מנת להיבדק. מיד ביום ראשון היה לי חקירה אך לא שללו לי את הרישון אך אמרו שידונו בתיק ויחליטו מה לעשות. היום חמישי קיבלתי מכתב בו כתו…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 4 תגובות
- 978 צפיות
שלום לכולם! יש לי כמה שאלות בנוגע לדייהו שלי.... 1)כמה ליטר דלק יש בה? שאלה מוזרה...אבל אף פעם לא שמתי לב לכמות אף פעם לא מחכה שהמיכל יתרוקן. 2)אני שם גלגלים 14 אינץ" יש לי אבל אופציה גם 15 ..אני לא בטוח אבל ש 15 ייכנס. 3)במקום ה 1.5 רוצה לשים מנוע אחר 1.8 או 2 עכשיו הבעיה שהמנוע הוא יחסית קטן יש הצעות? רוצה לעשות לאוטו הזה פרוייקט קטן מחכה לתשובות ) תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,