Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך הסחירות של מאזדה 3?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צחקתי קצת, תודה לכל התגובות המצחיקות :-D

ולגופו של ענין:

dorki

כן, מצחיק.

burzum, אני מודה לך שציטטת אותי, אבל אם אתה עושה את זה אנא אל תוציא דברים מהקשרם:

אני כתבתי שרכב בן ארבע, עם 90,000 ק"מ צריך להמכר בהנחה רצינית.

הרכב יכול להיות מאזדה 3, ב.מ.וו, מרצדס או לקסוס.

בנוסף לכך, אנא אל תיקח את השרשור באופן אישי, כי נדמה לי שלצד שוק ער שיש למאזדה - ישנו גם היצע כבד מאוד.

יש לך מכונית טובה - תהנה ממנה היום - אל תתחיל להתדיין מה יקרה ביום המכירה. :idea:

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארנון

"דלק מוטורס" לא נותנים הנחות לחברות הליסינג ? נו, טוב.

תקרא שוב מה שאתה כתבת ומה שאני הגבתי. דיברת על "הנחות אדירות", אני אמרתי שזה לא קיים כשזה נוגע לרכבים סבירים. לא אמרתי שאין הנחות, איפה כתבתי את זה? הדוגמה הכי טובה שחברות ליזינג מקבלות זה "קאיה סראטו" או "שברולט אויו", שניהן מכוניות לא מוצלחות ולא מודרניות בעלות פוטנציאל מכירות נמוך במיוחד. לפי כך נמכרות לחברות בכמויות גדולות עם הנחה משמעותית. ה"סראטו" בעיקר הולכת לפלח ההשכרה ו"אויאו" הולכת לליסינג. זאת הסיבה לכך שהיום ניתן לקנות "אויאו" בליסינג תפעולי במחיר משוכלל תוך 3 שנים פחות מזה של מחיר רכב חדש בסוכנות! אפילו פה החברה מרוויחה, זאת משמעות להנחות אדירות. מאזדה 3 ניתן לרכוש בליסינג תפעולי בכ-5 אלף יותר מהמחיר בסוכנות, כאשר בגרסת ה-2 ליטר אפילו לא תהיה ירידת ערך בסוף התקופה של "ליסינג לשעבר".

נתתי את הדוגמה של מאזדה 3 ספיריט 07' עם 28.000 ק''מ שנמכרה ב-114.000 ש''ח במקום 110.00 ש''ח כדי להמחיש עד כמה הביקוש גבוהה והשוק חם על הרכבים האלה. אני מאמין שאתם לא בקיעים בנושא, אך יש טורים לרכבים כאלה בסוכנויות רכב (ישירות מליסינג). כל רכב במצב סביר שיורד ממסלול ליסינג ונכנס למעגל המכירות יש אליו כבר 3-4 קונים שממתינים לו. אני לא מדבר על רכב שמעמידים אותו למכירה במגרש, אלא רכב שעלול להמכר על הנייר. בדרך כלל רכבים שמגיעים למגרשים ועומדים "נוצצים" קיים בהם פגם כל שהוא, למשל תאונה, פחחות יתר או ק''מ בלתי סביר. כאשר גם במצבים כאלה הרכבים עפים. יש הרבה קונים, יש הרבה ביקוש, ממש לא כולם בררנים. יש כאלה שקונים בטלפון, ויש כאלה המון. הם לא ראו מעולם את הרכב, הם מקבלים פרטים ועושים הזמנה מהבית.

הדגמים של מאזדה 3 ספיריט וספורט הם המבוקשים ביותר, בקנייה מחברות ליסינג המכירה מתחילה עם 0% ירידת ערך על "ליסינג לשעבר", כאשר יש גם קונים שמשלמים מעל המחירון רק כדי לשים את היד על הרכב.

השוק של מאזדה 3 מאוד דומה למצב של לפני שנתיים בהקשר למאזדה לאנטיס ופורד פוקוס שנתון 03'-04', הביקוש היה מטורף. רכבים בני שנתיים-שלוש גם עם ק''מ של 150-170 אלף ק''מ נמכרו בקלות קרוב למחירון. הביקוש היה עד כדי כך גבוהה שפשוט לא היה ניתן להשיג את הרכב. כיום המצב זהה למאזדה ספיריט, ספורט קומפורט וספורט ספיריט.

ברור שמעולם לא למדת כלכלה

ברור שאתה לא מתמצא בהיצע וביקוש של השוק נכון להיום

והקביעה ש"לוח יד2 ממש לא מראה על מצב השוק הריאלי"

הבעיה של יד2 היא שיש שם ים מודעות סרק וים מודעות מטעות. רוב המודעות של רכבים משומשים הם של סוחרים המציגים את עצמם כאנשים פרטיים, כאשר הרבה פרטים של המודעות שגויוים או מטעים. הלוח הזה טוב למכירה, אך רע לקנייה. אפשר למכור בשנייה, אך קשה לחפש משהו אמיתי ולא ליפול על סוחר רמאי.

לפני שנתיים אני פירסמתי מודעה על מכירה של מאזדה 6 וקיבלתי טלפון מסוחר לאחר כדקה אחת מפרסום המודעה. דיברנו, הוא בא, לקח את הרכב, הורדתי את המודעה (בינתיים קיבלתי עשרות טלפונים, רובם מסוחרים שונים שאף כיללו אותי כי לא הסכמתי להראות להם את הרכב). הסיכוי שלי למצוא רכב מבוקש בלוח הוא קטן, אותו הסוחר שרכש ממני את המאזדה 6 בטוח פירסם אותה תחת מוכר פרטי וקיבל עליה יותר ממה ששילם לי. הלוח הזה טוב לסוחרים, אך לא טוב להצגת מצב השוק. זה כלי טוב לסוחר, לא יותר מזה.

rieno

ובקשר לפראייר שקנה ב4 אלף מעל המחירון, ממתי משלמים על רכבים מליסינג מעל המחירון?

כאשר הביקוש מטורף ואין למצוא רכבים כאלה בחוץ. גם כאשר אין חשש להתקע עם הרכב בעתיד ואף לקוות לקבל עליו מחירון, למרות ליסינג לשעבר.

dorki

אני כתבתי שרכב בן ארבע, עם 90,000 ק"מ צריך להמכר בהנחה רצינית

על תגזים, 90 אלף זה לא כל כך הרבה. אם הרכב פרטי ושמור זה יחפה על הק''מ גבוהה במקצת מהממוצע, וימכר במחירון. אולי לא תוך יום-יומיים, אבל הוא יעוף.

יש לך מכונית טובה - תהנה ממנה היום - אל תתחיל להתדיין מה יקרה ביום המכירה.

נכון לגבי כל הרכבים. לא משתלם לקנות, לא משתלם למכור.

אם יש כסף - להחליף כל שנה שנתיים בלי מיצמוץ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
dorki

על תגזים, 90 אלף זה לא כל כך הרבה. אם הרכב פרטי ושמור זה יחפה על הק''מ גבוהה במקצת מהממוצע, וימכר במחירון. אולי לא תוך יום-יומיים, אבל הוא יעוף.

אתה יודע מה? אתה צודק.

מרצדס, ב.מ.וו, לקסוס בנות ארבע עם 90,000 ק"מ ימכרו רק בהנחה משמעותית.

מאזדה 3 עם הנתונים האלה תמכר במחירון, אמנם לא תוך 10 דקות אבל תוך יומיים - שלושה.

עכשיו אני בסדר? :shock:

פורסם
הדגמים של מאזדה 3 ספיריט וספורט הם המבוקשים ביותר, בקנייה מחברות ליסינג המכירה מתחילה עם 0% ירידת ערך על "ליסינג לשעבר", כאשר יש גם קונים שמשלמים מעל המחירון רק כדי לשים את היד על הרכב.

אני מבין שאתה ממשיך לכהן בתפקיד מד הדופק של שוק הרכב הישראלי.

כדאי שתמצא דרך למנף את המידע שלך ולעשות ממנו כסף.

אני לא מכיר עוד אנשים (כולל ה"ה לוי יצחק בכבודו ובעצמו) שמסוגלים לתת תיאור מדויק כל כך של הביקוש למאזדה 3, בכל הארץ, בכל רגע נתון, הן מצידם של הקונים (שקונים בטלפון ושמים עצמם ברשימת המתנה) והן מצידם של המוכרים.

לעניין ההנחות של "דלק מוטורס", נכתב ביותר מכתבה אחת שחברת ליסינג קונה מאזדה 3 בפחות מ 100,000 ש"ח. המספרים הללו נכתבו לפני הוזלת הרף העליון של קבוצות המיסוי.

הוסף לכך את היות "דלק מוטורס" יבואן מוכוון חברות ליסינג באופן כללי (0 הנחות ללקוחות פרטיים כדי לתמוך במחיר "מחירון", מספר מצומצם מאוד של דגמים, כדי למנוע תחרות לדגמי הליסינג מצד דגמים מאובזרים מאוד), ותקבל את המתכון להצלחה הפנומנלית של המכונית הזו.

אין לזה דבר וחצי דבר עם ה"ביקוש" לכאורה שקיים בשוק למכוניות המשומשות הללו, ולראיה, ההצלחה הדומה שלהם בשיווק הפוקוס והמונדאו - דגמים של מותג שהיה מת קלינית במשך שנים.

פורסם

dorki

אתה יודע מה? אתה צודק.

מרצדס, ב.מ.וו, לקסוס בנות ארבע עם 90,000 ק"מ ימכרו רק בהנחה משמעותית.

מאזדה 3 עם הנתונים האלה תמכר במחירון, אמנם לא תוך 10 דקות אבל תוך יומיים - שלושה

כמה שהרכב יותר יוקרתי ככה ההנחה מהמחירון תהיה גדולה יותר. בפלח שוק המכוניות היקרות כסף לא משחק הרבה תפקיד, לא יגעו ברכב יקר במחירון, יעדיפו לקבל יותר הנחה כדי שיהיה משתלם או לרכוש חדש או מיבוא אישי.

אני לא בא להגן על הרכב, ולא לבקר את השוק. אני מדבר על ביקוש והיצע, נתתי קצת מידע ממקור ראשון שיעזור קצת לפותח השרשור. אני אישית לא מוכר ולא מפרסם את הרכב לאף אחד, כך שהכל לגיטימי. סך הכל רכב מוצלח, יחסית זול.

ארנון

לעניין ההנחות של "דלק מוטורס", נכתב ביותר מכתבה אחת שחברת ליסינג קונה מאזדה 3 בפחות מ 100,000 ש"ח. המספרים הללו נכתבו לפני הוזלת הרף העליון של קבוצות המיסוי.

תשמע, אני לא כתבתי שהם לא מקבלים הנחות, ברור שכן. אתה דיברת על הנחות "אדירות" :idea:

מספר מצומצם מאוד של דגמים, כדי למנוע תחרות לדגמי הליסינג מצד דגמים מאובזרים מאוד), ותקבל את המתכון להצלחה הפנומנלית של המכונית הזו.

יש 5 דגמים למאזדה3, כמה אתה רוצה? :shock:

בארה''ב יש גם דגמים 2.0 ליטר עם 2 כריות אויר ומרימי חלונות ידניים. לייבא אותם גם? :?:

ההצלחה הדומה שלהם בשיווק הפוקוס והמונדאו - דגמים של מותג שהיה מת קלינית במשך שנים.

אם הם מצליחים לשווק את המוצר - כל הכבוד. כנראה שאנשי השיווק שהרימו את המאזדה והפורד מספיק חכמים כדי לקבל את המשכורת שלהם.

פורסם
dorki

אני לא בא להגן על הרכב, ולא לבקר את השוק. אני מדבר על ביקוש והיצע

גם אני מדבר על ביקוש והיצע.

לרכב נורמטיבי בן ארבע עם 90,000 ק"מ אין לדעתי סיכוי לקבל מחירון, אני לא הייתי רוכש אותו אלא אם הייתי מקבל הנחה משמעותית ביותר.

אתה רוצה להגיד לי שמאזדה 3 מתנהגת בצורה אנומלית וגם רכב כזה יקבל מחירון? בסדר שתקבל (מה איכפת לי, אני לא מחפש מאזדה 3 משומשת), גם אין לי כוונה להמשיך להתווכח, אבל אני ממש - ממש לא קונה את הטיעון הזה.

פורסם
זה הרבה.

אילו הייתי מחפש רכב אז הייתי מדלג על הרכב הזה, אלא אם הבעלים היה מוכר אותו בהנחה רצינית.

מדובר ברכב עם "שוק", אבל גם עם היצע גדול, דבר שמאפשר לקונה להיות בררן בזמן החיפוש.

שכן שלי מוכר מזדה 3 כבר חודשיים וכל מי שניגש ומתעניין צוחק לו בפנים, כאשר בחור מבקש מחירון....

על מאזדה 3 לא מבקשים מחירון אלא אם היא יוצאת מהחברה עם 0 ק"מ

הסיכוי שלך לקבל מחירון ,כמעט אפסי. (במיוחד אם 90K )

השוק הים מוצף במאזדות .לפעמים יש מבצעים

של יבואנים שונים שנותנים מחיר מחירון בקנית רכב חדש,

זה יכול להיות פתרון טוב אם אתה רוצה לשדרג לחדש.

לא יעזור כלום, קשה מאוד להתחרות עם מכירות ציי הרכב שמציעות לך רכב נוצץ, ק"מ נמוך ובמחיר מצחיק.

אחרי הכל כן, ליסינג לשעבר, מסוכן! עניין של מזל אם לא נפלת על רכב שקרעו לו את הצורה.

אבל הקונה הפוטנציאלי יעדיף לקנות את הרכב שלו בהרבה יותר זול ואת זה לא מוצאים בידיים פרטיות.

כשמדובר בתחרות שכזו על המכירה. אין סיכויי שתצליח למכור את הרכב שלך במחיר מחירון כשיש כל כך הרבה היצע.

כל הציטוטים שלמעלה יפים וטובים, אבל מבחן המציאות, לצערי, מדבר אחרת.

חברה של אבא שלי מכרה את ה-3 הפרטית שלה, מדגם 1.6 קומפורט עם 90000 ק"מ כשהאוטו היה בן פחות מ-3 ואחרי תאונה קלה (שאמנם דרשה תיקון ב-20000 שקלים אבל לא פגעה בשלדה). היא עשתה את זה תוך 24 שעות ובמחיר גבוה מהמחירון המשוקלל. יומיים אחרי זה היא נאלצה עוד לסנן טלפונים של מתעניינים (עד שהורידה את המודעה).

כן, גם אותי זה הפתיע, אבל זה כנראה נכון - אפקט העדר עובד במקרה הזה שעות נוספות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תשמע, אני לא כתבתי שהם לא מקבלים הנחות, ברור שכן. אתה דיברת על הנחות "אדירות" :idea:

אתה ממשיך לשכנע בעיקר את עצמך.

אני טוען שמכירותיה האדירות של "דלק מוטורס" הן בעיקרן פונקציה של תנאים מסחריים, ואילו אתה טוען שהן תוצר של הביקוש העצום ממנו נהנית המכונית.

אתה לא חושב שההנחות של "דלק מוטורס" אדירות?

בוא נעשה מתמטיקה. בשנת 2007 מסרה "דלק" 41,600 מכוניות. לא מופרך להניח ש 80% מהן הלכו לחברות ליסינג - 33,000 מכוניות.

הנחה של 15,000 ש"ח על כל אחת מהן מתרגמת להטבה בסך חצי מיליארד שקל שקיבלו חברות הליסינג מדלק מוטורס בשנת 2007.

חצי מיליארד ש"ח !!!

ומכיוון ש"דלק" מקפידה כבר שנים שלא לפגוע בשום צורה במחיר המחירון, כדי לא לפגוע בחברות הליסינג, אותם חצי-מיליארד ש"ח בשנה הופכים מתיאורטיים בזמן הרכישה למעשיים מאוד בזמן המכירה בשוק הפרטי.

אם אתה עדיין מעוניין להשלות עצמך שחברות הליסינג רוכשות מאזדה 3 "פשוט כי זה אוטו מעולה", שיהיה לבריאות.

יש 5 דגמים למאזדה3, כמה אתה רוצה? :shock:

אל תתחכם. אני יכול לרכוש מאזדה 3 1.6 ל' ידנית? אוטומטית עם חלון בגג ? 1.6 ליטר עם ESP ? מנוע דיזל? הפעלה אוטומטית למגבים? מחליף דיסקים מקורי?

לא. ולמה ?

כדי שהמוצר שחברת הליסינג תעמיד למכירה לא יהיה אטרקטיבי פחות ממוצר שנרכש בשוק הפרטי. זה למה.

אם הם מצליחים לשווק את המוצר - כל הכבוד. כנראה שאנשי השיווק שהרימו את המאזדה והפורד מספיק חכמים כדי לקבל את המשכורת שלהם.

נכון. הם אנשי שיווק מצויינים.

אני שמח שאתה מסכים שההצלחה העצומה במכירות נובעת מיכולת השיווק שלהם, ולא מאיזהשהו "ביקוש עצום למונדיאו" שבא מהשוק.

פורסם

ארנון

אני טוען שמכירותיה האדירות של "דלק מוטורס" הן בעיקרן פונקציה של תנאים מסחריים, ואילו אתה טוען שהן תוצר של הביקוש העצום ממנו נהנית המכונית.

מה הקשר לשוק משומשות? מה הקשר בין מכירות חלשות או חזקות של רכב חדש לשוק משומשות?

גם אין קשר וגם לא על זה הדיון.

אתה לא חושב שההנחות של "דלק מוטורס" אדירות?

לא, אני לא חושב, כי יש לי את המספרים המדויקים של ההנחות. על "איויאו" מקבלים בערך 23.000 ש''ח הנחה, על "סיויק" מקבלים בערך 7,000 ש''ח הנחה ובדרך כלל במקום ההנחה עצמה מקבלים מתנות. למשל על רכישה של 50 מכוניות מאזדה 3 החברה יכולה לקבל מאזדה 6 בחינם.

אני רואה שאתה לא ממש מתמצא בענין, אז כדאי שתקלוט קצת אינפורמציה.

אם אתה עדיין מעוניין להשלות עצמך שחברות הליסינג רוכשות מאזדה 3 "פשוט כי זה אוטו מעולה", שיהיה לבריאות.

זה הכי מצחיק..... איפה בכלל כתבתי את זה? אתה קולט שאתה מכניס לי מילים לפה? חברות ליסינג רוכשות כל המכוניות שיש בשוק, לא רק מאזדה 3. גם "סאאב", גם "מיצו איוו", גם "קרייזלר קרוספייר", גם "האמר", גם "אודי 8"... מה אתה רוצה מהמזדה? :?

אל תתחכם. אני יכול לרכוש מאזדה 3 1.6 ל' ידנית? אוטומטית עם חלון בגג ? 1.6 ליטר עם ESP ? מנוע דיזל? הפעלה אוטומטית למגבים? מחליף דיסקים מקורי?

לא. ולמה ?

בכסף אפשר הכל, אך יש פה אמת שלך. הבעיה היא המונופול של יבואני רכב, אבל זה סיפור אחר. וכל זאת רק ברמה של "איש פשוט", אם היה לי מספיק כסף הייתי יכול לקנות הכל, כל רכב בכל רמת גימור עם כמה מחליפי דיסקים שאני רוצה, ודלק מוטורס לא הייתה יכולה למנוע זאת ממני. אתה מסכים? אז זאת פונקצייה של מחיר, לכל דבר יש מחיר.

אני שמח שאתה מסכים שההצלחה העצומה במכירות נובעת מיכולת השיווק שלהם, ולא מאיזהשהו "ביקוש עצום למונדיאו" שבא מהשוק.

הביקוש כמובן בא מהשוק, והסיבות לכך הן שיווקיות. אפילו אם הרכב הוא חבל''ז מזמ''ז, קשה למכור כמויות רק על סמך מבחני דרכים במגזיני רכב. כל דבר חייבים לשווק ולצור קו מכירה, רק סוכר ומלח לא צריכים פרסום ושיווק.

פורסם

כלומר מאזדה 6 חינם (150,000 ש"ח) על כל 50 מכוניות מאזדה 3 (שזו הנחה נוספת של 3000 ש"ח למכונית) זו הנחה פעוטה מבחינתך.

בכל שנה נמכרות בישראל ~20,000 מאזדה 3, כלומר בכל שנה היבואן מוסר 400 מכוניות מאזדה 6 בחינם, הטבה של 60 מליון ש"ח. וזה עוד לפני ההנחה העצומה ממחיר המחירון (כן, אותה הנחה שרק אתה יודע שהיא "לא משמעותית", אבל בכל כתבה עיתונאית בנושא שוק הליסינג מודגש שזו הסיבה העיקרית למכירות של מותג זה או אחר).

בקיצור, הבה נסכם.

אתה משוכנע שהביקוש למאזדה 3 עצום, אינו מושפע כלל מכך שאלפי מכוניות מוזרמות לשוק בכל חודש, אנשים עומדים בתור כדי לרכוש אותן, מחיר המחירון שלהן לא מושפע כהוא זה, הרכישה של הרכב הזה על ידי חברות הליסינג "נדחפת מלמטה" עקב הביקושים האדירים.

בסדר גמור.

ויש גם גילוי נאות. אתה בעליה של מאזדה 3.

(נ.ב. עוד גילוי נאות. גם לנו יש מאזדה 3 במשפחה. יד ראשונה פרטית. אבל היא לא צובעת לי את המציאות בורוד כמו אצלך)

פורסם
ארנון

בכסף אפשר הכל, אך יש פה אמת שלך. הבעיה היא המונופול של יבואני רכב, אבל זה סיפור אחר. וכל זאת רק ברמה של "איש פשוט", אם היה לי מספיק כסף הייתי יכול לקנות הכל, כל רכב בכל רמת גימור עם כמה מחליפי דיסקים שאני רוצה, ודלק מוטורס לא הייתה יכולה למנוע זאת ממני. אתה מסכים? אז זאת פונקצייה של מחיר, לכל דבר יש מחיר.

דלק מוטורס בהחלט יכולה למנוע זאת ממך.

בלי אישור שלה לטיפול ברכב אתה לא יכול להביא שום רכב של מאזדה/פורד בייבוא אישי.

וכיוון שהם לא עושים הזמנות מיוחדות - אתה בהחלט מנוע מהבאת רכב ברמת הגימור והעם התוספות הספציפיות שאתה רוצה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כאילו שאם הם היו נותנים אישור כזה, מישהו היה טורח ליבא מאזדה 3 עם ESP ביבוא אישי.

דלק מוטורס פיתחו לפני שנים את שיטת One size fits all ושיכללו אותה לכדי אומנות.

זכותם. אבל יש לזה משמעות כשלקוח פרטי מתכונן למכור את המכונית שלו, שזהה לחלוטין מבחינת איבזור לעוד כמה עשרות אלפי מכוניות מאותו השנתון.

פורסם

ארנון

בכל שנה נמכרות בישראל ~20,000 מאזדה 3, כלומר בכל שנה היבואן מוסר 400 מכוניות מאזדה 6 בחינם, הטבה של 60 מליון ש"ח. וזה עוד לפני ההנחה העצומה ממחיר המחירון (כן, אותה הנחה שרק אתה יודע שהיא "לא משמעותית", אבל בכל כתבה עיתונאית בנושא שוק הליסינג מודגש שזו הסיבה העיקרית למכירות של מותג זה או אחר).

אני לא מדבר על רכב בחינם + הנחה ממחירון, אני מדבר על רכב בחינם במקום ההנחה. ז''א כל 50 המכוניות נרכשות במחירון ואת הבונוס הם מקבלים בתור רכב נוסף במתנה. זה יכול להיות גם הפוך, בונוס כספי בתור הנחה בשקלים על כל רכב מתוך ה-50.

מובן לך שהמספר 50 לקחתי בתור דוגמה. זה יכול להיות גם 100 מכוניות ברכישה אחת, וגם 5. חברת ליסינג לא קונה 10.000 רכבים במכה.

ההנחה או הבונוס שחברת ליסינג מקבלת תלויה מאוד במספר גורמים. מהו גודל העסקה (מס' מכוניות ברכישה אחת), הטיימינג של הרכישה (דגם חדש שנכנס או דגם שנה חולפת שלא נמכר בפרטי), עד כמה הביקוש לרכב הוא גבוהה או נמוך. על פי הגורמים האלה יכריעו על הנחה כספית או בונוס בתור רכב ב"מתנה". כאשר כל עסקה כזאת היא משהו שונה, אין כלל שתופס לגבי כל העסקאות אני נתתי לך דוגמאות ריאליות לגבי הנחות כספיות למספר רכבים, אחזור שוב:

HONDA CIVIC - מחירון 133K, ניתן להתמקח על מחיר של כ-125K

CHEVROLET AVEO - מחירון 113K, ניתן לרכוש ב-90K

MAZDA 6 - מחירון 150K, אפשר להתמקח ב-140K

אני נותן לך מספרים אמיתיים, מאיפה אתה הבאת את ה"הנחות אדירות"?? תסתכל טוב במספרים ותבין שאתה משלה את עצמך.

הרכישה של הרכב הזה על ידי חברות הליסינג "נדחפת מלמטה" עקב הביקושים האדירים

מה פתאום, איפה אמרתי את זה?

אבל יש בזה משהו, חברת ליסינג שקונה 100 מכוניות תעדיף לרכוש רכבים פופולריים שתוכל למכור אותם לשוק משומשות במחיר גבוהה, או לרכוש מכוניות לא פופולריות אך בהנחה גדולה יותר (זאת אומרת השקעה כספית פחותה מלחתחילה).

אם מחר הגלגל יתהפך וכל עם ישראל ירצה רק DAEWOO אני משאר כי בליסינג יכנסו יותר דייהו ולחב' ליסינג יהיה הרבה יותר קשה לקבל מחירים אטרקטיביים מבחינת לרכישת צי רכבים מסוג הנ''ל.

הכיון שכולנו הולכים אליו זה פריצת המעגל ויבוא של רכבים מתוצרת סין וכד' ע''י חברות הליסינג עצמן, כך הן לא יהיו תלויות ביבואנים הקיימים ויכלו לעשות מה שבא להן. הענין הוא כיצד יגיב הלקוח לרכבים האלה והאם ירצה לנהוג בהם ולרכוש אותם משומשים. ואת זה נראה במהלך מספר שנים הקרובות.

ויש גם גילוי נאות. אתה בעליה של מאזדה 3.

אני משאר כי ראית את הסמלון שלי.

גם לנו יש מאזדה 3 במשפחה. יד ראשונה פרטית. אבל היא לא צובעת לי את המציאות בורוד כמו אצלך

איזו מציאות, מה איתך? אני לא מוכר ולא קונה ולא משלה את עצמי. כל יום הרכב שלי ושל כל אחד אחר נופל במחיר, אז מה?

אתה לא מבין טוב את מה שאני משדר. אני מדבר על השוק נטו, ללא העדפות אישיות.

פורסם
כל הציטוטים שלמעלה יפים וטובים, אבל מבחן המציאות, לצערי, מדבר אחרת.

חברה של אבא שלי מכרה את ה-3 הפרטית שלה, מדגם 1.6 קומפורט עם 90000 ק"מ כשהאוטו היה בן פחות מ-3 ואחרי תאונה קלה (שאמנם דרשה תיקון ב-20000 שקלים אבל לא פגעה בשלדה). היא עשתה את זה תוך 24 שעות ובמחיר גבוה מהמחירון המשוקלל. יומיים אחרי זה היא נאלצה עוד לסנן טלפונים של מתעניינים (עד שהורידה את המודעה).

כן, גם אותי זה הפתיע, אבל זה כנראה נכון - אפקט העדר עובד במקרה הזה שעות נוספות...

רוני

נחמד מאוד לה,

אבל תסכים איתי שאי אפשר להתייחס למקרים בודדים כאל מדד כל שהוא.

פראיירים לא מתים, רק מתחלפים!

אם תמצא את הקונה ה"פוטנציאלי" תמכור גם ג'אסטי חבוטה ב8 אלף מעל המחירון. זה אומר שכולן יימכרו ב8 אלף מעל המחירון?

לך תראה את מצב מגרשי הרכב של הציים. רכבים שנמצאים 3 שנים על הכביש נמכרים כמו לחמניות חמות וחלקם במחירים מצחיקים. הבנתי שגם יש מקום לא קטן לוויכוח איתם, מבחינתם רק למכור למכור למכור!

GS300.

פורסם

מובן לך שהמספר 50 לקחתי בתור דוגמה. זה יכול להיות גם 100 מכוניות ברכישה אחת, וגם 5. חברת ליסינג לא קונה 10.000 רכבים במכה.

NEWS FLASH

אבא שלי עושה עסקים עם כמה מחברות הליסינג הגדולות.

הייתי איתו פעם בפגישה עם אחד מהמנהלים באחת מחברות הליסינג - ובמהלך השיחה הוא ציין שהוא בדיוק חתם על חוזה של 3,500 אלף מאזדה 3.

כל זה בפריסה של 1500 מכוניות בחודש מאי (זה היה עוד בתקופה שב1 במאי התחילה שנת דגם חדשה), 1000 מכוניות בספטמבר ו1000 מכוניות בינואר.

הוא גם טרח לציין שתוך חודש-חודשיים הוא סוגר עסקאות ליסינג לכל ה3.5 אלף מכוניות האלה, ככה שהם לא יעמדו אצלו יותר מידי זמן במגרש.

בנוסף, לקראת סיום שנת דגם (2006 או 2005) הוא התקשר לאבא שלי, טויוטה "נתקעו" עם סטוק של קורולות.

הם מוכנים לעשות מחיר, וזה יתבטא בשורה התחתונה במשהו כמו 200 שקל לחודש פר אוטו (כפול 90 מכוניות) שהוא יקח בליסינג - אם הוא רוצה.

תחשוב לבד איזו הנחה עשו מטויוטה לחברת הליסינג כדי שזה יתבטא ב200 שקל לחודש פר מכונית לחוזה של 3 שנים.

---

עריכה: לגבי כל אלו שמדברים על הנחות. זה לא נכון בבסיס.

במידה וחברת הליסינג נותנת הנחה על רכב מסויים היא מחוייבת לרשום את זה ב"ספרים" של החברה ודבר כזה אוטומטית עלול להוריד לה את ערך הצי-רכב הקיים דבר שיכול להתבטא בפגיעה אנושה במחיר המנייה שלה בבורסה.

חברות הליסינג יעדיפו לתת לכם את כל התנאים הכי טובים בעולם, מקדמה נמוכה, תשלום נמוך, תשלום סופי אחרי כל התשלומים, פריסה מטורפת ל5 שנים, אחריות לשנה/שנתיים וכן הלאה

- העיקר שלא להוריד את מחיר הרכב מתחת כמה שרשום ב"מחירון" (או לצורך העניין, בספרי החברה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...