רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,626 נושאים בפורום הזה
-
BMW COMPACT
מאת DuDu.GT- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ! רכשתי לא מזמן BMW 318TI COMPACT מודל 2003 אם נפח מנוע 2000 וגיר טיפטרוניק. רציתי לישאול את האנשים שמחזיקים את הדגם הזה ספציפי של השנות 02 - 04 ולשמוע מהם את התגובות על האוטו ! ומה שמאניין אותי ביקר זה הצריכת הדלק שלו . הרכב שלי צורך בנסיע רגוע ובתנאי שאני נוסע הרוב בכביש מהיר לא פחות מי 11 ליטר ל 100 ק"מ . למרות שבכל מקום שקראתי על הרכב היה רשום שהוא צורך 7.5 ליטר ל 100 ק"מ בנסיע משולבת !
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 47 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
ביום שישי ה - 08/02/08 בשעה 10:30 נערכה לראשונה תחרות שליטה ברכב לאבות מועדון STI. כל אבא נהג ברכב של בנו (חוץ מאחד ) , היה מדהים !! אם בא לכם לצפות בתמונות, בבקשה. http://www.sti-club.org/stiforum/viewtopic.php?t=29
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
-
- 41 תגובות
- 6 אלף צפיות
אני מניח שהרבה מהפורום פה אשר מדיי פעם מבצע עבודות עצמאיות ברכבו נתקל לא פעם בשכנים או אפילו סתם אנשים שעוברים בסביבה אשר נעצרים לידך ומתחילים לשאול יותר מדאי שאלות עד כדיי שזה גורם לך לאבד ריכוז ואף לשכוח דברים שתכננת לעשות באותו טיפול ,ולפעמים אפילו מרשים לעצמם להעיר הערות מעצבנות אצלי המקרה הוא דיי מציק מכיוון שרכבי יחסית "נדיר" בארץ ומסקרן ומושך מאוד את העין והטיפולים נעשים לא בחנייה פרטית או חצר סגורה אלא ברחוב ציבורי רגיל ולכן אנשים ובמיוחד שכנים תמיד "מתעלקים" עליי בזמן שאני יורד לטפל ברכב ,השאלה מה אתם עושים או מה הייתם עושים במקומי ע"מ לנפנף אותם מעליי שימשיכו בדרכם ולא יעצרו "ויחפרו" לי בראש ויסיחו את דעתי בזמן הטיפול ברכב? אגב השאלה לא נובעת מחוסר סובלנות א…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך המלצה לסוכן ביטוח שנותן תנאים טובים (ושירות טוב כמובן) תודה לעזורים.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קודם כל אני לא יודע אם זה המקום לשאול אבל לא מצאתי שום מקום אחר. יש לי רשיון רכב ואני רוצה להוציא רשיון על קטנוע רגיל. יש לי רשיון על רכב רק 5 חודשים וכשהלכתי להוציא פטור מתיאוריה הפקידה במשרד הרישוי אמרה לי שאני פטור ממבחן שליטה. כשניגשתי לפקידה של המורה נהיגה היא אמרה שהיא חושבת שאני לא צריך לעשות גם 15 שיעורים אלא 2,3 שיעורים ולגשת לטסט. כשדיברתיע ם המורה לפני כמה ימים הוא אמר לי שאני צריך 15. יש מישהו שיכול לאשר בוודאות כמה אני צריך וממה אני פטור?
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצ"ב הלינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3506237,00.html הידד לח"כ גלעד ארדן יוזם החוק.
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
במסגרת חיפושי אחרי חברת ביטוח הוגנת ונורמאלית יותר מהנוכחית, מעניין אותי לשמוע מכם מהם הדברים שצריכים לשאול/ לדעת לפני רכישת פוליסה חדשה. תמיד שצריכים את חברת הביטוח אתה מגלה שישנם דברים לא כלולים בביטוח או שנדרש סכום נוסף כדי לקבל שירות מסויים, לכן אני מעוניין לדעת אילו שאלות לשאול כדי לא להיות מופתע לאחר מכן. לצערי כיום החברה שאני מבטח בה מוכיחה את עצמה לרעה שוב ושוב וגורמת לי נזקים.
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נסעתי בגשם, שוטר תנועה במדים סימן לי לעצור. לקח ממני רשיון נהיגה ורשיון רכב. עמד רחוק ממני ורשם משהו, אחר כך החזיר לי את הרשיון נהיגה ביקש ממני מספר סלולרי, אמר לי "תודה", עשה לי שלום עם היד ונעלם, לא ראיתי אפילו לאן...אולי לניידת, היה קשה לראות. הייתי בטוח שזאת היתה בדיקה שגרתית אז נסעתי משם בלי לחכות שהוא יחזור. עכשיו נראה לי כאילו הוא רשם לי איזשהו דו"ח (למרות שלא ביצעתי אף עבירה) ופשוט ברחתי לו לפני שהוא הספיק לתת לי אותו. נורא לי מוזר העניין של הסלולרי מה לעזעאל קרה לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 617 צפיות
שלום הייתי מעוניין לדעת בקרב אנשים שנוהגים בפאביה ידנית 1400, 68 כוחות סוס, מהצריכה להיות צריכת הדלק? ובנוסף האם זה סביר שהרכב צורך לי ליטר ל 11 ק"מ בקירוב, בנסיעהנורא רגוע כאשר רובה בין עירונית?האם יכול להיות שמד החום באותו מסרב להתחמם עםהטמפרטורה בחוץ קרה, גם לאחר חצי שעה של נסיעה, והאם יכול להיות שעקב כך הוא מבלבל אתמחשב הרכב וכך הזרקת הדלק גבוהה יותר? תודה רבה על התיחסותכם.
הודעה אחרונה מאת idanhanuka, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בשורע לנהגים בכבישי הארץ: http://motobike.co.il/motobike/news/news.asp?id=5411 תודה ל ZOSHI על צירוף הלינק ל'
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 877 צפיות
ברשיון כתוב נדרש נהג מלווה עד לתאריך 25/1 השאלה היא אם ב24/1 בשעה 12 בלילה אפשר לנהוג בלי מלווה או שצריך לחכות עד ל26/1 ורק אז אפשר לנהוג בלי מלווה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ע"ט לנוכחים, יותר מאשר פעם אחת שמעתי כי לרכבי פיג'ו יש "בעייה" עם מכשיר gps הואיל והשמשה אטומה/אטימה לתשדורת הלוויין. האם נכון הדבר? ואשר על כן, איזה gps יכול להתמודד עם מגבלה זו? ברשותי פיז'ו 407 שנת 2005. מודה על ההמלצות. נ.ב. מחפש מכשיר אשרלא נזקק לאנטנה חיצונית, קרי אשר מסוגל להתמודד לבדו "מבפנים" עם משימתו.
הודעה אחרונה מאת Helfbart, -
נסעתי לי מאשדוד לכיוון הבית,כל הכביש מכיוון אשדוד לכיוון דרום (אשקלון) נחסם,כל רכב בלי יוצא מן הכלל נעצר,ובלי הרבה שאלות נדחפה לפה הנהג שקית ניפוח לבדיקת אלכוהול.... ראיתי כ"כ הרבה רכבים עומדים בצד והנהגים ליד השוטרים,מחכים לגרר המשטרתי...מפחיד ! (כמה טוב שאני לא שותה ונוהג) היה אתמול מבצע או משהו?! עריכה : כרגע שמתי לב שלא פירסמתי ב"אוף טופיק"תמנהלים תעבירו בבקשה..מצטער =)
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3505892,00.html
הודעה אחרונה מאת g35x, -
-
הונדה XR500
מאת puntoGT- 3 תגובות
- 867 צפיות
לא ידעתי בדיוק איפה לפתוח את הנושא משום שראיתי שפורום אופנועים הועבר ולא ממש מעניין אותי לפתוח שם משתמש בפורום פול גז... מקווה שאני במקום הנכון... יש לי ויכוח קטן עם חבר,אשמח לעזרה בנושא. האם בארצנו הקטנטונת קיימת חיה בשם הונדה XR500? אם כן,האם היה יבוא סדיר לאופנוע? תודה מראש לכל העוזרים,תודה.
הודעה אחרונה מאת puntoGT, -
- 1 תגובות
- 686 צפיות
כתבה בחסות מוטוקאר. http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MEJM&pn6Vq=E
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו דפק לי את הרכב כשחניתי ,בלי להזכיר במה אמא שלו\ה עוסקת דפק\ה לי את הכנף בלי רחמים,אנשים מגעילים. כואב לי הלב על האוטו,ואני צריך להחליט אם להפעיל את הביטוח או לא,ההשתתפות העצמית היא 600 ש"ח. כמה יעלה תיקון של כזה דבר? פעם ראשונה שזה קורה לי. גם הצבע התפוצץ ,האם צריך לצבוע את הכנף מחדש? זה יותר חמור ממה שזה נראה בתמונה,פשוט זו מצלמה גרועה של הפלאפון. הרכב הוא דהייסטו שרייד.
הודעה אחרונה מאת הגרוזיני, -
- 8 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
האם מישהו יודע מהו העונש על חציית צומת ברמזור אדום?
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום.עצר אותי שוטר מכיוון שעברתי באור אדם במעבר חצייה ברגל. הוא ויתר לי לבסוף ורשם לי אזהרה.מה המשמעות של זה?פשוט אף פעם לא היו לי אזהרות כלשהן או עברותתודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כחלק ממחקר שאני עורך עבור סמינריון בנושא התפתחות העיצובית של מכוניות העל מראשיתן ועד ימינו, אני זקוק לעזרת מבינים שיענו על מספר שאלות מרתקות כגון: מי ייצר את מכונית העל הראשונה? מאין לקוחה השפה העיצובית של מכונית זו? לאיזו מטרה יוצרה ובאיזו שנה? מאפיינים עיצוביים של מכוניות על משנים שונות. כמו אבני הדרך החשובות המיורה והקונטאש. לעמוד על ההבדל בין מכוניות העל האמריקאיות והאירופאיות. ההשפעה של עולם האווירונאוטיקה על העיצוב. איפה זה בא לידי ביטוי. אם אפשר להפנות אותי לפורומים או אתרים נוספים בעברית או אנגלית זה יהיה נהדר... מודה לכולם על כל עזרה שהיא ואפילו הקטנה ביותר מורן
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 906 צפיות
אני נוהג ברכב השייך לחברה. החברה קיבלה דו"ח ממצלמת מהירות (107 קמ"ש במקום מקסימום מהירות 80 קמ"ש בבגין ירושלים. פשוט לא יאומן שבכביש כזה מותר רק 80 קמ"ש) והתברר לפי המספר שאני הנהג. הקנס 750 ש"ח + 8 נקודות. נסיתי לבדוק תשלום באינטרנט והתברר לי שניתן לשלם מבלי להצהיר מי היה הנהג (אפשר גם לשלם במזומן בדואר וגם כאן אני נשאר אנונימי). האם במקרה זה לא ניתן להצמיד לי את הנקודות? לצערי (וזה החלק הפחות טוב בחברה) הדו"ח הגיע אלי באיחור של חודשיים כך שאם ארצה לבקש את הצילום אחרוג מתאריך התשלום האחרון. הפתרון היחיד לנושא הוא בקשה להישפט. האם זה כדאי בכלל?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שחררו לחץ תשאפו אוויר ומלאו את דמכם באנדרנלין. http://www.youtube.com/watch?v=_cKNR3yLM0A אהבתי את הסיטואציה.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
אהלן! מי ששם לב שמתדלקים את האוטו בשירות עצמי, יש לאקדח\משאבה 3 רמות מהירות של דלק, אחת גבוה, בינונית ונמוכה. לפני כמה חודשים מישהו אמר לי (בנוכחות מנהל תחנה כלשהי בחיפה והוא אישר את זה) שכאשר אנו המתדלקים מכוונים את האקדח על המהירות הגבוה, אנחנו מכניסים יחד עם הדלק גם הרבה אוויר וכתוצאה מכך אנחנו לא מקבלים את הדלק אשר שילמנו עליו ובעצם "גונבים מאיתנו". אז כל תידלוק שלי מאז (עד לפני שבועיים) אני מכוון את האקדח על המהירות הכי נמוכה (זאת אומרת השלב הכי נמוך שהלשונית נתפסת שם) והזרם של הדלק זורם יותר לאט כתוצאה מכך אני מקבל הרבה פחות אוויר ויותר דלק. ועד לפני שבועיים חשבתי על אפשרות שאני יחזיק את האקדח לבד עם היד וישים על הנקודה הכי נמוכה, זאת אומרת שהלשונית לא…
הודעה אחרונה מאת אסף_ג, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי 205 שנת 92 דגם ג'וניור. הכל פיקס והכל עובד בסדר גמור כולל המנוע וכיו''ב. בנסיעה רגועה ( '' על טורים '') הכל בסדר ואין שום ריח . איך שרגל ימין מתחילה ללחוץ את הדוושה,מייד '' נכנס'' ריח דלק שרוף וזה ממש מפריע לי . יש לציין שאין שום הבדל בנסיעה,והרכב עבר ניקוי קרב' לפני כשבועיים ( במכון מורשה וחזרתי אחרי כמה ק''מ לוודא שאכן הכל בסדר והמכונאי בדק ואמר שהכל כמו שצריך ואני יכול לסוע לשלום ).
הודעה אחרונה מאת מכה אפורה, -
סוגי עור ברכב,
מאת g35x- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קראתי על סוגי עור שונים . נאפה , קריקט וכו'. מישהו יכל להסביר מה ההבדלים בין סוגי העור ודמויי העור? תודה
הודעה אחרונה מאת g35x, -
- 4 תגובות
- 957 צפיות
שלום, אחרי שנים של דיזל ידניות, עברתי לאחרונה לפיז'ו 206 XS. אני חייב לציין כי מאד מרוצה מהרכב והוא ממש מהנה לנהיגה, וכי אני לא מחפש לשפר אותו מבחינת כוח. אבל אני רוצה לדעת כיצד ניתן להוציא את המקסימום פאן מנהיגה על הרכב הנ"ל. ב"פאן"- אני מתכוון בעיקר לנהיגה בעליות וירידות עם סיבובים וכדומה (לא מיאוצים בקו ישר). אשמח לקרוא עצות בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ישראל העיף מבט מהיר אל הספידומטר לפני שהאט. המחוג הראה 105 במקום שבו מותר לנסוע עד 60 קמ"ש. זו הפעם הרביעית שהוא נתפס על מהירות בשנתיים האחרונות. איך זה יכול לקרות לו, חשב? הוא שמע את כריזת השוטר בניידת שהופיעה לפתע במראה. השוטר הורה לו לעצור בצד. ישראל האט את רכבו ועצר בשולי הדרך והניידת מאחוריו. ישראל הביט במראת הצד וראה את השוטר יוצא מן הניידת ופוסע לעברו. עוד מבט לעבר פניו של השוטר וכולו נתמלא פליאה. הרי זה יעקב, אחד המתפללים מבית הכנסת. הוא פוגש אותו כל שבת והם מברכים זה את זה בברכת שבת שלום. הוא לא ידע שיעקב מתנדב במשטרת התנועה. במדים יעקב נראה אחרת. עתה חש הקלה. חיש מהר יצא ישראל מרכבו וקידם בברכה את יעקב, "שלום יעקב, אני מופתע לראות אותך כך במדים". "שלו…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
המקרה שלי היה כך: נסעתי ישר, וגברת בג'יפ יצאה מרחוב צדדי שבו מוצב תמרור "תן זכות קדימה",כדי לפנות שמאלה, ופגעה בי. יש לציין שהשמש היתה בדיוק מאחוריי, וזה סייע לזה שהיא לא שמה לב אלי.. הרכב תוקן, אבל הביטוח שלה טוען שכיוון שזה בצומת, יש לי משהו כמו "רשלנות תורמת" או משהו כזה, ולכן ישלמו לי 20% פחות מעלות התיקון. כי בצומת חייב להיות שגם אני אשם קצת. צרפתי תמונה ערוכה המסבירה את המקרה. שאלותי: האם הבנתי נכון. האם זה טענתם נכונה. אני מתאר לעצמי שיש איזה פס"ד תקדימי שעל זה הם מסתמכים. האם אני יכול לשלוח להם את התמונה המצורפת כאן, יחד עם טענה שבמקרה שלי לא שייך רשלנות תורמת כי אני לא יכול להיזהר מרכב מתפרץ מכביש צדדי, ואפילו ניסיתי לבלום, ולכן היא פגעה רק בקידמת הרכב…
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות טויוטה יאריס שנת 2004. לפי סיפור של חבר לעבודה, ישנם שני סוגים של תיבות הילוכים אוטומטיות בדגמים הללו. אשמח לדעת במפורט מהם בדיוק הסוגים, מה ההבדל ביניהם ומה עדיף? תודה מראש לכל העוזרים...
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 393 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- אנהנה
- אורי מ.
- sperial
- itaysamurai
- SurfHigh
- BioS
- 1enzo
- NEW10
- _slayer_
- blackice
- menir1