רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 809 צפיות
אני יכול לעשות ביטוח על אוטו שהמחירות שלו נגיד 17 אלף? או שהמינימום זה מחירון של 25 אלף..
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3499780,00.html על איזה כביש זה היה? בטח אין שם מצלמות ואפשר לטוס שם
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 1 תגובות
- 983 צפיות
רציתי לדעת אם קטלוג אוטו 2008 כבר בחניות כי אני מחכה לו כל השנה
הודעה אחרונה מאת חמדה כהן, -
- 2 תגובות
- 722 צפיות
שלום לכם היום נסעתי והיה מלא גשם עכשיו הגעתי לצומת מרומזר נסעתי 100 קמש. עכשיו ראיתי אור ירוק אני מתקרב וזה פתאום התחיל להבהב מיד לחצתי גז ועברתי באמצע באור צהוב ושסיימתי את זה בסוף זה נהיה אדום. עכשיו השאלה שלי זה עדיף במצבים כאלה לתת גז ולא ברקס בגשם כזה שאתה יוכול להחליק עד לצומת בפנים? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא ידעתי איפו לרשום את זה.. מחפש כזה בנרות לפלאפון שלי מישהו יודע איפו אני יכול למצוא כזה באיזור פתח-תקווה? מצטער אם זה לא במקום הנכון...
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת האם מישהו מכיר את הגגונים של "קל גגון" http://www.gagon.org/minsa.html? מדובר על גגונים שמודבקים לגג הרכב, בשיטה שאמורה להיות חזקה מאוד, אך עם זאת לא להשאיר סימנים כאשר מסירים את הגגון (בהחלפת רכב). אשמח לשמוע דעות של בעלי נסיון, תודה, שחר
הודעה אחרונה מאת Idory, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כמה ימים חזרתי מביקור בירדן (מטעמי עבודה) ואני עדיין מופתע לכמות מכוניות העל שאפשר למצוא שם. בנטלי, פרארי, למבורגיני, פורש, סובארו STIWRX, BMW Z4 ואחרות ובכמויות ! לאחר בירור לגבי התופעה הזאת התברר שרובן מכוניות של סטונדטים ממדינות המפרץ שבאים ללמוד באוניברסיטאות בירדן ושולחים איתם את הצעצוע שלהם. כמובן שכסף זה לא בעייה בשביל נער שאבא שלו רוחץ את השיער בנפט. הנה וידאו שמצאתי במקרה למקום שעברתי בו (תסתכלו על המכוניות מצד ימין) http://www.youtube.com/watch?v=i75l7NX3RU0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ואני אומר לכם, זה רק קמצוץ קטן ממה שיש שם. בעיקר במתחמי …
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 930 צפיות
יש לי רכב עם מספר מנוע לא מתאים לרשיון, האם ישנה דרך למצוא את מקור המנוע?
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 10 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
רכבי עבר אובדן להלכה,חברת שמאות + הביטוח(שירביט) מבקשת ייפוי כח חתום ע"י עורך דין למישהו יש מושג כמה זה עולה בשקלים חדשים ו/או אם אפשר חתימה שלי ללא עורך דין? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sd1985, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשבת התהפך רכב לתעלה בעליות שער הגיא. (פצוע אחד קל ) עד שהספיקו שני מתנדבי משטרה זקנים בניידת שהגיע ראשונה , להוציא את ה"אוהל אזהרת תאונה " וה "נצנצים" ולהעמיד אותם לפני הסיבוב , הספיקו באותן כמה שניות להחליק (גשם) , להכנס כמה מכוניות אחת בשניה , בניידות (2) והפילו 2 עמודי תאורה לרוחב הכביש. איך לא היו הרוגים מהתאונות העוקבות לא ברור לי רעיונות לגבי אזהרת תאונה שתיראה יותר מרחוק מה"אוהל" שגובהו חצי מטר ועד שרואים אותו זה כבר מאוחר מדי ? אולי מערכת שתרים את הקוז'קים של הניידת גבוה שייראו אותה מאות מטרים לפני ?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
ע"פ הבקשה, אני פותח בזאת ת'רד, המרכז את היסטורית הספורטיביות/ספורט המוטורי ומגזיני הרכב בישראל. הקדמה השנים 1960-1948 ללא אינטרנט/סלולרים,עיתונות מוטורית, טלוויזיה (ערוץ 1 קם רק 196 מדינת ישראל היא מדינה בהקמה, מדינה מתפתחת, הכל מקובע,מדינת ישראל חיה בבועה משל עצמה, וכך גם מובילי דעת הקהל, סוכנות הרכב הראשונה היא: החברה הישראלית לאוטומובילים= פורד, אי אילו מכוניות שנעות כאן מזמן שילטון המנדט הבריטי, רוב המכוניות שנעות בישראל הן בריטיות. בשנות ה-50' משווקות ה-אמריקאיות, וליצידן לקראת שנות ה-60' נכנסת לכאן פיאט/סיטרואן וכן הלאה... מכונית היא בגדר מותרות, עמך מתניידים בעזרת תחבורה ציבורית =אגד, ו/ או מוניות, היתר מסתפקים באופניים. 1970-1960 …
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה עורכי דין טובים יש בענייני תעבורה ? ומה טווח המחירים בערך ..?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3500082,00.html צעד מבורך שיעזור בצמצום גניבות הרכב. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מבחן דרכים מעניין בין שני מכוניות מאוד מענינות שמאוד עצוב שלא מיובאות לארץ. לגבי פורד אני לא מתפלא, לגבי סובארו אני מקווה שכמו שבעבר הם הביאו את הגרסאות החמות של האימפרזה הם לא ישכחו גם הפעם להביא אותם. בלי שום קשר הם טוענים שהם מדדו לאימפרזה 4.8 שניות למאה? על פניו זה נשמע אופטימי מידי, לא?
הודעה אחרונה מאת JUVEnivTUS, -
שברולט קאמרו 2008 1 2
מאת tomerw-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, האם למישהו יש מושג בערך כמה הולכת לעלות הקאמרו החדשה כאשר תגיע לארץ? ובנוסף, למישהו יש מושג בערך מתי זה הולך לקרות? תודה, תומר.
הודעה אחרונה מאת tomerw, -
-
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה צריכת הדלק של פג'ו 205 שנת 94-96 מול פיאט פונטו שנת 94-96 שניהם 1400 גיר ידני? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ניידת שעמדה על שולי הכביש צילמה אותי במהירות 140 + מינוס בכביש של 90, ראיתי פלאש וודאי. מי נגד מי ומה צפוי לי???אני לא נהג חדש,ולזכותי 2 דוחות על דיבור בסללואר.
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום יצא לי לעבור באחד החניונים של העבודה שלי, וראיתי כנראה את אחת מראשונות הסוזוקי SX4 ליסינג בחברה. באמת שזה לא היה מאורע מיוחד, למעט אולי עבודה אחת שמאוד מטרידה את מנוחתי. קל מאוד להבחין מבעד לגריל הקידמי שקצה הפגוש מרוחק מאוד מהרדיאטור. יש מרחק של כמה עשרות סנטימטרים טובים בין הפגוש לקורת הרוחב ותחילת תא המנוע. אחר כך ניגשתי גם לC4 פיקאסו שחנתה לידה, והפתעה - גם שם יש מרווח די גדול בין הפגוש לשלדה, אם כי בסיטרואן הוא מכוסה בפלסטיק שחור כך שלא ניתן ממש לאמוד אותו. מעבר לעובדה שעכשיו עוד כמה אנשים בעבודה שלי חושבים שאני מטורף לגמרי, איזו סיבה הגיונית יש לסרחי העודף האלו? הם בטח לא היו קיימים ברכבים ישנים יותר (אפילו פונטו דור 1 שגם אותה בדקתי לשם ההשוואה),…
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- 1 תגובות
- 787 צפיות
שלום חברים ברצוני כן כן אתם רואים היטב לשבח את מע"צ החברה הלאומית לדרכים. היום נתקעתי בצומת המון המון זמן ברמזור שתמיד בגללו יש פקקים.צלצלתי למוקד העירוני כדי שיבינו שצריך לשנות את מחזוריי הרמזורים בצומת,נאמר לי כי הצומת באחריות מע"צ החברה הלאומית לדרכים. צלצלתי אליהם דרך הכוכבית שלהם.ענתה לי בחורה נחמדה מיד,לקחה את פנייתי ואת מ"ס הנייד שלי ואמרה שהם מוציאים צוות לבדיקה במקום. לאחר ב-4-5 שעות חזרו אליי לעדכן אותי שהיה מהנדס בשטח בדק את הפאזות ותזמוניי הרמזורים ומצא שהם תקינים.הוחלט שם על מחזור של 20 שניות בלבד עקב כך שמהכיוון הנגדי מסתבר שעוברים יותר רכבים בספירה מעמיקה שביצעו במקום. למרות שפיתרון לא קיבלתי לבסוף קיבלתי יחס ושרות אדיב מהם ועל כן אני …
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
מצ"ב הלינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3497943,00.html רק חבל שמדינת ישראל לא רואה צורך בחינוך לנהיגה בטוחה.
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום אז ככה היום בבוקר עשיתי תאונה קלה באחת הכיכרות אצלנו לפני שננכסתי לכיכר הסתכלתי היטב שמאלה שהיה פנוי המשכתי את דרכי ( אני פניתי שמאלה בכיכר) כאשר אני נמצא כבר בתוך הכיכר הגיח בדהרה (מהירות מאוד גבוה) רכב מצד ימין שלי (זאת אומרת שאני באתי משמאל שלו) ניסיתי לברוח ולהצמד כמה שיותר למעגל תנועה על מנת למנוע התנגשות אבל ללא הועיל , ולבסוף התנגשנו צד ימין שלי באיזור של הפנס פגש בכנף שמאל של אותו רכב . כאילו הגענו למצב בכיכר שהוא כאילו ניסה לעקוף אותי ( וזה כמובן נתיב אחד בכיכר ) הנזק אצלי יחסית קטן בעיקר שיפשופים בפגוש מכת פח קטנה , אצלו הנזק גדול יותר הכנף שלו התרסקה לחלוטין . שעצרנו להחליף פרטים התברר שהרכב שלו שכור בכלל ויש לציין שבהתחלה הוא הודה באשמה שהוא אשם וגם א…
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
שלום לכולם חניתי במקום שאין מדרכה אלה אבן שפה עם חול כאשר חזרתי לרכב ראיתי שקבלתי דו"ח. לאחר בדיקה ראיתי שיש תמרור בתחילת הרחוב שאומר שזה לפריקה וטעינה. משהו יודע אם צריך להיות גם סימון על המדרכה בכדי שהדו"ח יהיה תקף? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עקב מכירת האופנוע , אני שוקל בכובד ראש תוך כדי סתירות חוזרות ונשנות (לפעמים זה ממש כואב) על רכישת רכב . מצאתי בערך את מה שאני מחפש , וזה רובר 216 1997 1.6 . התקשרתי לביטוח ישיר , ונאמר לי שהם לא מבטחים את הרכב הזה , והיא לא יודעת למה . יש איזושהי סיבה מיוחדת שחברת ביטוח לא תבטח רכב מסויים שאין בו מאפיין קיצוני כלשהו שעלול לגרום להם לחשוב פעמיים ?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. במידה וכרית האוויר בהגה נפתחת, מה קורה לפלסטיק שמכסה אותה? (אותו פלסטיק שלוחצים עליו כשרוצים לצפור). לפי מה שהבנתי הפלסטיק יוצא ממקמו, אבל לאן הוא עף? לפנים של הנהג?! לא נעים. אשמח להסבר.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת אם יש הבדל בין המחירונים? כי מצאתי רק את הדגם הרגיל ולא הסדאן הונדה האצ'בק בתודה טל.
הודעה אחרונה מאת ניב., -
- 7 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני נהג חדש, וחשבתי שהוספת גלאי רוורס לאוטו תיהיה לעזר רב, מאוד נוחה ושימושית. אני כרגע לא הצלחתי למצוא משהו שמשך אותי -דיי התבלבלתי מהסקר-שוק שעשיתי. אני לא יודע מה איכותי וכדאי ומה לא. הבנתי שיש 2 סוגים שכיחים: 1. גלאי עם צג שמורכב על הדש בורד http://www.netoneto.co.il/ProdImages/BM24134497120079101636.jpg 2. גלאי שהצג הוא בתוך המראה http://www.adisound.co.il/Product.asp?ProID=346 רציתי לשמוע חוות דעת אם יש, ומה אתם חושבים וממליצים. ד"א יש באפשרותי לייבא מערכת כזאת מארה"ב, האם כדאי להוזלת המחיר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני סוף סוף הגעתי לגיל נכון שבו אפשר להתחיל . אז תפסתי את עצמי ויור רביעי הלכתי לעשות תאוריה ועברתי אותה עכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד. אני מחפש מורה לנהיגה באיזור שלי. יש יותר מידי מורים ואני מחפש מורה שילמד אותי לנסוע ולא רק לטסט . אני גר במרכז בבת ים תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת alomm, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לימכור את הרכב שלי לפרוק ,אולי מישהו יודע איפו יש בצפון . ביי
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, היגע הזמן לחדש ביטוח עבור הרכב. אני מעוניין בחובה + צד ג'. עד היום הרכב היה מבוטח אצל סוכן של המשפחה שנים. המחיר לא להיט. קיבלתי מחיר טוב יותר בכמה מאות שקלים מביטוח ישיר באינטרנט. עכשיו לשאלתי, האם הם בסדר? האם הם לא ירמו אותי או ידחפו לי כל מיני תתי שורות נסתרות וקומבינות שיווקיות\כסתחים? אני מאד חושש לעבור אליהם מצד אחד, מצד שני שמעתי עליהם הרבה דברים טובים + כל הסוכנים אומרים : ביטוח ישיר? , הא מצטער אני לא יכול להתחרות בהם. האם יש להם חסרונות בשרות? יחס? מקצועיות? אמינות? משהו? אשמח לכל מידע שיפוך לי אור על הסוגיה. בתודה מראש, Stam.
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 938 צפיות
שלום, אני חדש פה בפורום ואני מקווה שלא פתחו נושא כזה עדיין פה, למרות שחיפשתי ולא מצאתי דברים תואמים. מחר אני כנראה הולך למשרד רישוי ואני צריך לברר אם במשרד הרישוי ניתן לברר אן האוטו משועבד, אם יש על האוטו הלוואה,אם יש חובות או קנסות. רציתי לדעת אם לכל הנ"ל אני אקבל תשובה במשרד הרישוי כשאני אגיע עם האיש שאני קונה ממנו את הרכב, או שאני צריך למקום אחרי בשביל לברר את כל הדברים הללו? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת razmel, -