רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הייי לאחרונה נתקלתי במודעה מכירה של רנו מדגם JEOSLS...? מישהו מכיר, יודע, שמע, או מבין על מה מדובר? כל חיפוש שהרצתי בכל אתר שאני מכיר לא העלה תוצאות, לכן אני משאר שזה לא השם של הרכב, אלא כנראה רמת גימור או משהו בסגנון. אודה לכם על כל עזרה. זהר
הודעה אחרונה מאת guyl, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני כל הזמן אומא לאנשים סביבי שאם רע להם יש שלוש אפשרויות; 1. לחיות עם זה. 2. לעזוב את איזור המחיה או את האיזור שממנו מרגישים את הרעה 3. לקום ולנסות לתקן את הבעיה. אני תמיד ממליץ על השלישית לאמיצים שבינינו ולשאר יש את נתב"ג. לכן, פתאום נדלקה הנורה שבראשי לאחר שנים של תסכול - אין מוסך מורשה שעושה את העבודה לשביעות רצון הלקוחות ובמחיר סביר? אין מוסך שמתאמץ לפתור בעיות? אולי הגיע הזמן להקים אחד כזה ולהוות אי ירוק בלב מדבר צחיח. אני כמובן מדבר על מוסכי סיטרואן בלבד, כל בעלי המוסכים שכן משקיעים בלקוחות שלהם - מחוץ לביקורת. עוד לא נתקלתי במוסך סיטרואן ששוטף את הרכב ומטפל יפה גם בלקוח וגם ברכב וכל זאת בעלות סבירה, כמו שחבר פורום בעל מוסך טען בפניי לא מזמן.…
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
הגעתי לצומת שיש בה מצלמת רמזור באור אדום ועברתי את הקו הלבן (מכיוון שלא הספקתי לבלום), אך נעצרתי לפני הכניסה לצומת (במצב עצירה מוחלטת עוד לא עברתי את המדרכה בצד הכביש) האם עלי לצפות לדו"ח על רמזור אדום?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בזמן האחרון גיליתי שאני נוהג בלי טסט, קניתי רכב לפני כמה חודשים, ואני לא בטוח אם בעלת הרכב הקודמת הביאה לי את הטסט. אני יודע שהיא עשתה, ומדובר בבחורה סופר הגונה ואמינה, אבל לפני שאני מתקשר אליה רציתי לדעת למי אני יכול לפנות חוץ ממנה כדי לקבל את הטופס של הטסט? אני די בטוח שהיא הביאה אותו ככל הנראה לאבא שלי, והוא איבד אותו. תודה, שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נראה לי שזה מתאים לפה, לא מצאתי פורום מתאים יותר. בכל אופן, לפני קצת פחות מחודש רציתי לעשות רישיון לקטנוע, ועשיתי טופס ירוק וגם עברתי תאוריה, שבועיים אחרי בערך דיברתי עם כמה אנשים ודי הסיטו אותי מהנושא ושכנעו אותי שעדיף לעשות למכונית וזהו. אז השתכנעתי בסופו של דבר, ועכשיו יש ברשותי את התאוריה ואת הטופס הירוק לאופנוע, את התאוריה הבנתי שאצטרך לעשות שוב, אבל גם את הטופס הירוק אני צריך לעשות שוב או שזה שיש לי הוא טוב גם לרכב? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיבלתי בדואר הודעת תשלום קנס (דו"ח), בגין עבירה שבוצעה לפני 4 שנים (אי ציות לתמרור ד-14). מצויין כי הקנס המקורי היה על סך 250 ש"ח, שעלה ל 375 ש"ח וכעת על 450 (בערך). אין לי מושג במה מדובר, מעולם לא קיבלתי בדואר שום דו"ח ושום כפל קנס. 1. מה בדיוק עלי לעשות ? לשלוח ערעור למשטרת ישראל (?), ולטעון שמעולם לא קיבלתי דבר, ואני דורש לבטל את הדו"ח בגין התיישנות ? 2. בעבר פורסם לינק למדריך מקיף מנושא, מישהו מכיר ? תודה !
הודעה אחרונה מאת בטיטi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
במגאזין TOP GEAR של חודש יוני שהתעסק בעיקר ב"ירוקים" וכל הקשור לזה, כמו מכוניות חשמליות, היברידיות ובעיקר כמה הכל קישקוש אחד גדול (חוץ מאיזו קוניגסג מטורפת שנוסעת על דלק ביואתנול עם 1000 כ"ס). הם נתנו עשרים עובדות שקשה להתווכח איתן גם עם אתה "ירוק" מושבע, אני אנסה לתרגם, תרשמו לעצמכם לוויכוח הבא עם איזה "ירוק" שעבר בסביבה: 1) לפי NCAP אאודי Q7 גורמת פחות נזק להולכי רגל בזמן תאונה מפיאסטה. 2) עונה שלמה של F1 שורפת פחות דלק מטיסה בינלאומית אחת של בואינג 747. 3) דו"ח שטרן (מחקר באנגליה) מצא שמכוניות גורמות לפחות מחצי מגזי הפליטה שנוצרת מתחבורה באנגליה. 4) הבית הממוצע באנגליה פולט 1500KG CO2 יבשנה יותר מפורד פוקוס. 5) קנו מיצור מקומי (אנגליה). אניה נושאת רכבים שור…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, יש לי רשיון לרכב (עד 4 טון) קצת למעלה משנתיים, כלומר כבר לא "נהג חדש". אני רוצה להוציא רשיון לקטנוע (50 סמ"ק בימינו או שכבר זה נקרא עד 125?) או לאופנוע עד 500 סמ"ק, השאלה שלי היא מה התהליך שאני אמור לעבור ? מבחן שליטה בלבד, או שצריך לעשות גם שיעורים הכוללים תיאוריה וטסט ? תודה.
הודעה אחרונה מאת bababen, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז בשעה טובה קניתי את הרכב הראשון שלי, רנו קליאו 1998 יד ראשונה, 110 אלף קילומטר אז קודם כל הבנתי שהרכב חסכוני אבל לא הצלחתי להבין כמה הוא עושה לליטר (עירוני, בין עירוני וכו') כמו כן, אם יש למישהו הערות, המלצות, טיפים בקשר לרכב אז בשמחה תודה
הודעה אחרונה מאת rakuvi, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תראו איזה פורש מיוחד בואו נגיד: http://englishrussia.com/?p=1741#more-1741
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
קצת תמונות מהמיפגש היום:
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- 0 תגובות
- 785 צפיות
נתקלתי באתר הזה תוך חיפוש (יש לאמר רב שבועות) אחר עוד ועוד פרטים על הרכב שאני אמור לקבל (סוף סוף) השבוע. כך ניתן לקרוא את המדריך לנהג (ספר הרכב אם תרצו) בכל מקום בו אתה נמצא, גם אם אין לך את ספר הרכב לידך. כך גם ניתן להוריד את ספר הרכב לאלו מביננו שיש להם PocketPC (אצלי הוא משתמש גם לדברים אחרים, ובין הייתר גם כ-GPS). מאוד שימושי, ונראה חוקי לגמרי ופתוח לכל: http://fordfcsd.wunderman.be/ ניתן לבחור גם בשפות אחרות, אבל אני קצת מיושן, אז בחרתי באנגלית. לשימושכם. TIFF. (בקרוב מאוד בעליו הגאים של פורד מונדיאו Titanium שחור נוצץ, 4 דל', 2.3ל' בנזין, 6 היל' אוטו' מאובזר). Live, Love, Last.
הודעה אחרונה מאת Tiff, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה הנעה יותר פופולרית קדמית או אחורית? ( ברכבים כמו מזדה טויוטה סובארו) איזו הנעה יותר מומלצת לאחיזה טובה יותר בכביש? זה נכון שבהנעה 4X4 יש בעיות והיא יותר מסוכנת בנהיגה בכביש? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- 1 תגובות
- 898 צפיות
שלום. לאבא שלי יש מכונית של העבודה הוא אמר לי שכולם יכולים לינסוע עליה כי יש עליה ביטוח על כולם המכונית היא פג'ו פרטנר 2003 אבא שלי אמר לי שהמעסיק שלו עשה ביטוח לכולם במכונית ואבא שלי אמר לי שגם הוא לא עושה ביטוח הוא אמר לי שגם אני יכול לינסוע עלייה חופשי ולדעתי זה לא כי אני נהג חדש בן 17 והוא אמר שזה לא משנה כולם יכולים לינסוע בביטוח. השאלה אם יש כזה דבר ??? לדעתי כול מי שמגיל 24 יכול לינסוע אני צודק ? מקווה שהבנתם תודה.
הודעה אחרונה מאת זיו עוד, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבת שלום ! נגמר לי הנהג חדש לפני שלושה שבועות ,ועדיין לא קיבלתי חידוש רשיון בדואר. היו לי מספר עבירות נהיגה ,לקחתי יותר מ2 נוסעים ברכב ,נסיעה בנתיב שמאלי ,דו"ח על מהירות שעדיין לא שולם ,ועוד משפט שמתנהל על מהירות שלא הייתה באשמתי. אני אמור להגיע למשרד הרישוי ? לעשות תיאוריה מחדש ? בגלל העברות לא קיבלתי חידוש ? תודה לעוזרים. אלון
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל עצה לגבי הרכב המתאים ביותר למשפחה עם 3 ילדים גדולים - הבעיה העיקרית שאני רואה היא שברכבי ליסינג מקבוצה 2 המושב האמצעי האחורי בד"כ צר ופחות נח. הנוחות יותר חשובה לנו מהמראה החיצוני תודה, עמי
בקרת אקלים מכנית
מאת wolv- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קראתי בפורום שיש בקרת אקלים מכנית בהונדה סיויק 2005 מה עושה מערכת זו?
הודעה אחרונה מאת wolv, -
- 2 תגובות
- 769 צפיות
רציתי לדעת אם הגיר בA3 הוא רק 4 הילוכים או שיש לו גם הילוך שיוט בגיר אוטומט
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תפסו אותי על מהירות של 120 שמותר לנסוע 80... פעם ראשונה שנסעתי ככה... באמת, אני לא עבריין תנועה ואין לי שום עבירות (אני נוהג למעלה משנה). עכשיו שבאתי לצומת לקחתי ימינה ובדיוק השוטר יצא מהרכב, ראיתי במראה הוא יצא עם פנס.. אני המשכתי לנסוע, כי היה מונית שעצרה בצד הדרך. אני שואל אם יש מצב שהוא יצא בגלל שאני באתי? ומה הולך להיות הלאה?
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
באתר של אודי ארה"ב התחילה הספירה לאחור... בעמוד הראשי מופיע סרטון פלאש שמציג את הספירה (מצ"ב תמונה). R8 דיזל כבר הוצגה לפני כחודש בניו-יורק. איזו R8 תהיה הבאה? R8 מנוע V10 אטמוספירי (S6/S8/גאיירדו) ? V10 מוגדש (RS6) ? או אולי R8 בגרסאת רודסטאר/טארגה? והנה חלק מהשמועות.. If at first -- or three times -- you don't succeed, then try a V10 without turbos. After a few RS8's went up like popcorn while testing with the twin-turbo V10 from the RS6, Evo magazine bolsters our report from yesterday that the new supeR8 will come with a normally aspirated V10. However, it will be a clean-sheet-of-paper engine, and not related to the V10s in the RS6 or Lamborghini Gall…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם. אתמול חבר הרכיב חבר אחר עם האופנוע שלו. בנסיעה של כמה מטרים ספורים (לא שזה משנה) החבר המורכב לא חבש קסדה. החבר שלא חבש את הקסדה קיבל דו''ח. השאלה: למה? לא ה''נהג'' אשם כאן?
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הפעם נראה לי היפנים שיחקו אותה, פשוט נראה אוטו מדהים. יש לכם אולי סירטונים שמראים את כל השטויות ברכבים האלה? הדבר היחיד שמצאתי זה איך המרצדס והלקסוס מתניעים ואיך הלקסוס מחנה לבד..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
טויוטה סופרה בארץ? 1 2
מאת guyl-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מישהו מכיר? אמיתי? הסיליקה האחרונה . http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=16&SubModelID=144&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לאחרונה שמתי לב שכאשר אני שוטף ידיים וישר יוצא מן הבית ,העור ביד מאוד רך וההגה די מחליק ,נוצרת סיטואציה לא נוחה במשך היום העור מתקשה ,כנראה מצטבר לכלוך על כפות הידיים ואז יותר נוח . חשבתי לקנות ככפות ,כנראה שצריך כפפות זמש ,או שאני טועה? היות ובפורום יש נהגי מירוצים מקצוענים,אשמח לקרוא את הצעותיהם והצעות של חברי הפורום בכלל. יש אולי כפפות מומלצות למזג האוייר החם בארץ? תודה על כל הערה \הארה בנושא
הודעה אחרונה מאת natan-co, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הייתי אתמול בסוכנות סוזוקי וכנראה שאני ירכוש בקרוב את הSX4. למה? מכיוון שהם מציעים אחלה של אבזור יחסית למכוניות יפנית ולמכוניות משפחתיות אחרות. וגם כי אני מקבל הנחה ובסוף אני קונה אותה במקום ב110 בפחות מ100 אלף. לאחר נסיעת המבחן הבנתי שהרכב מתאים לי ב100 אחוז נהנתי מהנהיגה ואין לי צורך ברכב חזק ממנו. בכל מקרה, השאלה שלי היא בנוגע ליחסי העברה, הרכב(אוטומט) מציע יחסי העברה של 1...2.875 2...1.568 3...1.000 4...0.697 אחורי...2.3 מה זה אומר? האם זה סביר? פירוט יתקבל בברכה שבת שלום
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
:multi:שלום יש לי האודי A3 1.8 אוטומט ורציתי לדעת אם במהירות גבוהה הגיר נישאר בהילוך רביעי ואין לו הילוך שיוט או שהגיר שלי לא טוב . תודה אמיר.
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
לכל אוהבי הקסנון ... מסמך שהגיע אלי ממשרד התחבורה לגבי פנסי הקסנון ,יש צדק(לאלה שמגזימים בסוג הקסנון שהם מתקינים מבחינת העוצמה)ואין צדק לגבי אותם הסטים שנמצאים ברמת התאורה הנכונה ועוד מוצר שמשמידים בארץ... שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Tiff, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול בערב נסעתי עם חבר מראשל"צ לנתב"ג. שנינו בכלל לא מכירים את הסביבה, אז קצת הסתבכנו בדרך. בסופו של דבר, יצאנו מראשון לכביש ראשי שלקח אותנו לשדה תעופה, דרך עוד ישוב כלשהו (רחובות?). אבל בכל מקרה, אין לי מושג איזה כביש זה היה וגם לא נראה לי שאצליח לשחזר את הדרך כי הכל היה מניחושים ושאלות לנהגים ברמזור. ולמה זה בעצם משנה? אז ככה, בשלב מסוים באותו כביש ראשי אנונימי, כאשר אני נוהג על 100-110 קמ"ש, חבר שלי החל לבהות בי. שאלתי אותו מה הוא רוצה, והוא בתגובה שאל אם לא ראיתי "את זה". לא הבנתי על מה הוא מדבר, והוא ענה שהוא ראה פלאש. אני לא הבחנתי בשום דבר יוצא דופן. מעולם לא כיכבתי בתמונות של המשטרה, אז אני גם לא יודע מה אני אמור "לראות" בזמן שעושים לי בוק. מכיוון שהחבר היה צרי…
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
חנק מגז nox 1 2
מאת דניסאן- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אתמול פורסם בחדשות על זוג מעכו שנחנק ברכבו עקב חדירת גזי פליטה אל תוך הרכב. עוד נאמר כי הרכב הוא מסוג היברייד. לא נאמר האם זו טויוטה פריוס או הונדה סיוויק הייבריד. למה לא מפרסמים את שם הרכב? יכול להיות שעוד משתמשי ההייבריד נוסעים על פצצה מתקתקת?
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 670 צפיות
שלום לכולם אני מחפש מחירון לטריוס נכנסתי ללוי יצחק ולא מצאתי שמה או שלא חיפשתי במקום הנכון אשמח לדעת איפה אפשר למצוא או פשוט מה המחירון לשנת 02 בתודה טל.
הודעה אחרונה מאת Buki, -