רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
עמכם הסליחה, בעקבות פעולת מחיקה רשלנית ביותר של מנהל פורום מסוים (אם אני אתפוס אותו, יא-אללה מה אני אעשה לו ), נמחקו כל הקבצים בשרשור הקודם. אני מעלה פה שוב את השרשור ואתם מוזמנים להעלות את ההצעות שלכם מחדש. שוב פעם - סליחה בעקבות ההצעה שהועלתה כאן החלטנו להרים שרשור מיוחד להצעות והצעות בלבד. אתם מוזמנים להעלות כאן את ההצעות שלכם ללוגו, לסטיקר (אפשר גם סטיקר הומוריסטי עם הלוגו משולב בו, או משהו אחר כפרי דימיונכם) וכן משהו גדול יותר לחולצות. לאחר שנגבש מספיק הצעות נבחר את הטובות ביותר והן (כנראה) יועלו לפורום להצבעה. זכרו - לא להגיב בשרשור זה!! אנחנו נמחק כל תגובה שתהיה. אם אתם רוצים להגיב למישהו שהעלה הצעה - שלחו לו ה"פ. אם הוא ירצה לשלוח הצעה נוספת הוא מו…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משהו מכיר מדריך למבחן המעשי בדרך להסמכה בחשמל כמו רוני מילר עדיפות למשהו מהמרכז למדתי אנדסאי באשדוד בתודה אילן
הודעה אחרונה מאת elan_2005, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה על העזרה אמי מעונינית בטויוטה פריוס היינו בסוכנות והיא חושבת שהרכב מתאים לה בול ביום שלישי יש לנו נסיעת מבחן בכל אופן , האם אפשר להכניס למסך שמגיע עם הרכב תוכנת GPS? כגון I-GO ? יש לנו בבית I-GO עם רישיון והכל האם זה אפשרי? פשוט בחברה הם רוצים על תוספת GPS כ 7500 שקלים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רק אתמול פתחתי נושא בקשר לסיויק, שדיברנו עליו. היום אני קם לעבודה, יחד עם אבא שלי ודודי ואנחנו נוסעים לכיוון העבודה. בדיוק בפניה למקום העבודה, לחניה, אני עוצר את הרכב לפני הפניה, מדליק וינקר, מסתכל במראות, ופתאום סיאט טולדו נכנסת בי במהירות מאוד גבוה, מורידה לי את הכנף, ורק בנס משמים לא פניתי לכיוון העבודה, אם הייתי פוגע הוא היה נכנס בדלת, ורק השם היה יודע מה קורה. אחרי שהוא נכנס בי, בגלל שהוא רצה לעקוף אותי ונסע כנגד התנועה, הוא נכנס בפונטו, הוריד לה את כל החלק של הנהג {השבית אותה} והפונטו קפצה למדרכה, פגעה בלנד קרוזר מאחורה, ולבסוף הטולדו נזרקה לאמצע הכביש. רק בנס אין נפגעים בתאונה. הרכב הפוגע היה עד כדי כך טיפש, שהוא לא רצה להודות באשמה. לאחר מכן ה…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הי, קיבלתי היום דו"ח על נהיגה בקלות ראש, סעיף 62. מקריאה הבנתי שמדובר בעבירה חמורה, שאפשר לקבל עליה 90 יום שלילה!! הענין הוא כזה: עצר אותי שוטר "רגיל", לא שוטר תנועה. הוא טוען שראה אותי נוסע מהר וחותך מסלולים. בפועל ממש לא נהגתי מהר, ואכן החלפתי מסלול מהשמאלי לימני בנתיבי איילון, אבל בטח שלא בצורה ברוטאלית כמו שנראה לו. אני ממש לא יודע למה הוא כ"כ נבהל ומהר לעצור אותי, אולי סתם כי הוא רצה לעשות קצת רושם על החברים שלו ברכב (ניכר היה שהוא נהנה להשוויץ כמה הוא חזק ואיך הוא מתעלל בי. נתן לי להמתין 45 דק' ברכב עד שהגיעה ניידת של משטרת התנועה). כמובן שלא קרתה שום תאונה או כל דבר אחר על הכביש. הוא רשם לי דו"ח, בעזרתה של שוטרת התנועה שהגיעה למקום, …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכשתי רכב "חדש" לא מזמן, למרות שיש לי רכב אחר (לא נוסע כמובן). הרכב הקודם, הוא אאודי שנת 86, עם גיר אוטומט, ולפני כשנה החלטתי לשפצו עקב ריבוי בעיות, ולבסוף נשברתי, עקב חוסר בזמן פנוי, והרמה הגבוהה שאני רוצה להגיע אליה בשיפוץ, השלמתי עם העובדה, וקניתי סובארו 87 עם גיר ידני. נהגתי בכמה רכבים שונים, סטנדרטיים לחלוטין; מאזדה 3, אופל קורסה, טויוטה קורולה, מזדה לנטיס, רנו מגאן, ועכשיו הסובארו. אבל אף אחד מאותם רכבים לא נתן לי את התחושה שהייתה לי כשנהגתי באודי, ההגה לא מרגיש חיי ומתקשר כמו באודי,המנוע נשמע כמו גוש מתכת ולא משהו חיי ופועם כמו באודי, וכל רכב הוא פשוט חתיכת פלסטיק, פלדה, אלומיניום, וגומי במשקל של טון+-, אבל לאודי שלי הייתה נשמה, ואפילו מצבי רוח, אם היא לא הי…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
באופן היפוטתי נאמר כי קניתי רכב ללא בדיקה, לאחר כמה חודשים בבואי לעשות את מבחן הרישוי השנתי התברר לי שמספר המנוע ברשיון אינו תואם למספר המנוע בפועל, האם אני יכול לתבוע את המוכר?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. ברצוני למכור את רכבי די בקרוב. האם עדיין קיים העיוות בשנת הדגם, שכאשר ארצה לרכוש רכב חדש מהסוכנות ברבעון השני של השנה (בד"כ ברבעון הזה סוכנויות הרכבים מקבלים את הרכבים חדשים) הוא עדיין יהיה של שנת 2009 ולא של שנת 2008? פשוט שמעתי לא מזמן שמועות שהחל מהשנה רוצים להכניס/הכניסו כבר שכל השנה עד ה-1.1.09 שנת הדגם תהיה 2008 באופן גורף בשביל לתקן את העיוות הזה. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
מוקדש ליקיר "עונדה" של הפורום, Volk. להלן - סיפור חייו של האוטו של מייקל ! למען יראו וייראו. בברכה, מר תעלול.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי כשיצאתי היום לכיוון העבודה, הרמזור התחלף לאדום, עצרתי ומישהי מאחורה נכנסה בי בפתאומיות. הנזק לאוטו: וו גרירה התעקם והחור גדל משמעותית בטמבון, כמו כן קילופי צבע בכל מיני מקומות. התקשרתי לחברת ביטוח לדווח על התאונה, רציתי לדעת מה הפרוצדורה? הבנתי שיש רשימת שמאים ומוסכים ואני צריך לבחור איפה לטפל. את מי בעצם אני צריך לשכנע שיחליפו את הטמבון ולא ישפצו? מה שמפחיד אותי כרגע זה החשש לקצה שילדה, הסתכלתי מתחת לטמבון ונראה שרק הוו עצמו התעקם ולא שום דבר אחר. אשמח לשמוע על המלצות למוסכים\פחחים טובים.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
כפי שכבר סיפרתי, ביליתי 9 שנים עם אודי A4 בזוגיות נעימה מאוד. איכות הגימור הייתה מצויינת, נימוסי הכביש היו טובים וגם האמינות לא איכזבה. בסמוך למועד רכישת הרכב הבחנתי שמרכיבי בסיס זולגים מהאודי ומותקנים גם בפולקסווגן פאסאט. כשכתבתי "זולגים" לא התכוונתי לרכיבים כמו: אלטרנטור, סטרטר, ABS או כל רכיב היקפי שמותקן ברכב, ברכיבים כאלה הזליגה ברורה ואף מגלמת יתרונות לבעל הרכב בשל הזמינות הרבה יותר של חלקי חילוף. אולם, כשרכיבים שבליבת הרכב קיימים במספר דגמים, אז תחושת היוקרה מתעמעמת. אני מתכוון למנוע, תיבת הילוכים ושילדה. גם ראיון שנערך לאחרונה עם יו"ר הקונצרן, אישר את שאנחנו יודעים: אם אסכם את דבריו בצורה בוטה אז "האודי A4 היא בסך הכל פאסאט שהתחפשה לנסיכה". מתחת לתחפושת …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רכשתי היום רכב חדש :] סיאט איביזה.. לרכב יש הילוכים אוטומט,עכשיו יש P זה לחנייה, N ניוטרל , D לנסיעה כמובן כל ההילוכים. ויש 1-2-3 הילוכים .מה השימוש שלהם ? אפשר הסבר טוב ? שאלתי תבנדאם הוא אמר לי להשים 3 בירידות זה יחסוך לי בברקסים. אחי אמר לי זה הילוכי כוח. עכשיו אתם המומחים..רציתי שתסבירו לי במפורש מה ההילוכים האלה, מתי כדאי להשתמש..וכו, תודה רבה לכולם :]
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם יש לי רשיון לאופנוע ולרכב ועברתי על החוק בדרך מסויימת(לא חשוב איזה כרגע, שאלה תיאורטית), יכולים לשלול לי גם את הרישון לרכב? אם זה כן משנה באיזה דרך עברתי על החוק אז זה ליסוע בלי ביטוח באופנוע, יכולים לשלול לי גם את הרשיון לרכב?
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום. טוב שהגעתי לאתר הזה ככה קצת לספר לכם על מה שאני מרגיש השבוע. אז ככה השבוע קניתי רכב דגם פיאט אונו שנת 92 נפח 1000 3 דלתות. אכשיו אני די מבן במכוניות ובכך שבעבר היה לי כבר פיאט אונו אחת לפני שלוש שנים בערך ואני בסך הכול בן 22 וחצי. אפילו יש פה הודעות שפירסמתי בעבר לגבי הפיאט. רוב האנשים שאני מדבר איתם השבוע על הרכב שקניתי אומרים לי שאני יצאתי פראייר בכך שהרכב שקניתי אותו עלה לי 5200 אלף שקל. פשוט אמרו לי וגם שידעתי שאני משלם קצת יותר על הפיאט הזאת שזה בסך הכול דגם של 3 דלתות ובלי תוספות מסוימות. פשוט ידעתי שהרכב הזה במחירון עומד על בסביבות 4 אלף שקל. אכשיו האם אתם חושבים בכך שהיום הרכבים הללו של פיאט אונו ניסחרים בסכומים של עד 4 או 5 אלף שקל ובכך ש…
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489975,00.html הבנתי שתקנה הולכת לעבור ובביה"ח הלל יפה רבע שעה חניה עולה - 15 שח ושעת חניה עולה 15 שח מה שנקרא ק ו מ ב י נ ה זה מה שיקרא שהמנהלי החניות יתנו 3.4 שעה חינם (בונוס) או ישוו את המחיר בין רבע שעה לשעה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת מה נסגר עם הסיפור של דוחות החניה בת"א שלא עודכנו ועדיין הם בלירות וכ"ו. אני אשמח לקישור שמסביר את העניין
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
אוקי אז ככה שמעתי על מישהו שהמספר של הרכב שלו הוא פשוט ורגיל כמו של כולם ואי אפשר לדעת עם הוא אמיתי או לא וברגע במצלמה מצלמת אותו רואים פשוט פס צהוב עכשיו אני לא מדבר על למרוח לקה על המספר כי את זה אפשר לראות שהמספר מבריק מדי או כל דבר אחר אני מדבר על לוחית זיהוי נטו פשוטה כמו שיש לכולם הבנאדם אמר לי שהוא הזמין מחול מאיזה אתר מיוחד מי שיודע על מה אני מדבר ויכול להפנות אותי לאתר או למקום ממנו אפשר להזמין זה מאוד יעזור תודה מראש
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שמועות לגבי טויוטה קורולה 2008 שתגיע לארץ עם גיר אוטומטי רגיל(לא רובוטי) רציתי לשאול האם זה נכון? מישהו שמע על זה? ומתי היא הולכת להגיע עם תיבה זו? גם האיבזור הולך להיות יותר נרחב? תודה מראש EVG
הודעה אחרונה מאת g35x, -
-
- 12 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
לאבא שלי יש יונדאי גטס בליסינג תפעולי של אלדן מהעבודה. אני נהג חדש עוד מעט בן 19 ובאוגוסט נגמר לי הנהג חדש בחוזה כתוב שנהג צעיר ע"פ אלדן זה עד גיל 24 רציתי לשאול איזה תנאים אני אמור לקבל בשביל שהיה ביטוח בשבילי? כמה זה יעלה בכללי? זה יעלה את ההשתתפות העצמית? ואם כן בכמה? בדר"כ איך הולכת ההשתתפות בין העובד והמעביד? והאם כדאי לי כבר לחכות כמה חודשים כדי להפוך להיות רק נהג צעיר,מה ההפרשים? תודה מראש EVG אני מקווה שיש אנשים שמכירים את הנושא וגם ההורים שלהם עשו ביטוח לרכב של העבודה או שהם הורים. ואני מבקש בלי תגובות כמו שיפנה למנהל וזו הדרך הטובה ביותר..כי זה לא כ"כ פשוט
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 830 צפיות
מישהו יכול לצלם את הרנו קנגו דגם 2008 אם יש לו , כי אני רוצה לראות את ההבדל בינה לבין הדגמים הישנים, אני אשמח לצילום לא רק חיצוני אלא גם פנימי, של הלוח שעונים , איך נראה הדשבורד, תיבת ההילוכים... אני לא מעוניין בלינקים מהאינטרנט לתמונות כי ראיתי מלא תמונות וכל תמונה זה משהו שונה אז אשמח למשהו אמיתי שנמצא בארץ. תודה מראש למצלמים!!!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 24 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היום נסעתי בתוך העיר די מהר. לא ביצעתי שום עבירת תנועה מעבר לנסיעה במהירות שהיא מעט מעל המותר. כשעצרתי ברמזור אדום נעמד לידי אוטו איזה סיטרואן C4 נראה לי אזרחית לגמרי ובתוכה ישב אדם די מבוגר לא במדים לא כלום וסימן לי לפתוח את החלון, פתחתי את החלון והוא אמר לי שאני יסע יותר בזהירות וישמור על החיים שלי ואז הוא אמר לי שהוא "משקיף תנועה" ושהוא רשם אותי. יש כזה דבר בכלל? אם כן, מה הוא יכול לעשות עם זה? הרי אין שום לייזר שאשכרה בדק לי תמהירות ולא כלום אין שום הוכחה לכאורה שעשיתי משו לא בסדר. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 930 צפיות
אז ככה, קראתי רבים ממה שנכתב פה על הליסינג ,איך,כמה,למה.........עדיין לא מובן....(כל השאלות סביב הרכב הסטנדרטי מאזדה 3-קבוצה 2). מישהו יכול לעשות סדר?שווי שימוש?מגולם?לא מגולם?מה ההבדל בין מישהו שמרוויח 10K ברוטו למישהו שמרוויח 25K ברוטו?יש עדיפות?חלק מאלו שאני מכיר משלמים 500 שח בערך(היה לפני השינוי במס) וחלק 2500שח,למה? מבולבלים?גם אנחנו מישהו יעשה לי סדר?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני חודשיים עברתי את מבחן הנהיגה ועכשיו קיבלתי את האוטו. האוטו הוא 206 XS שנת 2002 ידני ). (למדתי נהיגה על יונדאי אלנטרה ובזמן המלווה נהגתי על סנטה פה 2007 גראנד ויטרה 98/99 וקינג 2003) רציתי לדעת אם אני יכול לדעת איכשהו באיזה תאריך בדיוק הרכב שלי עלה לכביש\שוחרר מהמפעל. תודה מראש. ואם יש למישהו עצות או הזהרות אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 14 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
למעשה זה הפעם הראשוננ שאני חווה שבירת חלון. הקטע המעצבן זה שאני זוכר שחזרתי יום שיש והחנתי את הרכב בשעה 5 בבוקר שזה כבר יום שבת. וירדתי למטה וראיתי את החלון שבור. אני משער שהמקרה התרחש ביום שבת בבוקר. למזלי לא גנבו כלום ולא היה נזק חוץ משבירת החלון. לקחתי את הרכב באותו רגע לחבר,שהחנה את הרכב בתוך החניה בבית שלו. מה שהכי היה טוב זה שהמדבקה שהיתה על החלון פשוטתפסה את החלון עדיין במקום בעוד שהזכוכית היתה מרוסקת לחלוטין. למחרת לקחתי את הרכב לתיקון שמשות. הנקודה היא שהיה לי ביטוח שמשות.ככה ממש היה טיפול מהיר. פשוט אני אישית חששתי שלא היה להם במלאי את החלון הדרוש ומה שיצטרכו זה לדחות את התיקון ביום. כבר אחרי 6 שעות יצאתי מהמוסך.
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תגידו רגע לחבר שלי יש אוטו מליסינג עכשו הביטוח זה רק מגיל 21 עכשו הילד כבר בן 19 אם רישיון והכל הקטע שאין ביטוח נהג צעיר מה קורה במקרה שעוצרת אותנו ניידת משטרה?
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. במהלך החודשיים האחרונים עקבתי טוב אודות ירידות הערך של מחירון לוי יצחק לגבי הרכב שלי (מאזדה 3 קומפורט שנת 2006). נכון לחודש דצמבר 2007 שווי הרכב היה 98K בדיוק. ידוע לי שירידת הערך בעצם נבעה מההוזלה שחלה בחודש ינואר על רוב הרכבים בארץ. בדקתי לפני רגע במחירון לוי יצחק והמחירון הוא 92K, ממש חטפתי שוק שגיליתי שבפחות מחודש ערך הרכב ירד ביותר מ-5 אחוזים?! כאשר בדקתי את ההוזלות, ראיתי שההוזלות המשמעותיות הינן בכלל בקטגוריות המנהלים למשל: רכבים כמו מאזדה6, פורד מונדיאו - מחירם ירד בכ-4K, ומחירי הקומפקטיות והמשפחתיות הקטנות ירד בכ-2K לכל היותר. אז מישהו אולי מוכן להסביר לי מדוע הערך של הרכב שלי ירד פי 3 מה שהוא היה אמור לרדת? בתודה, ליאור. (דברים א…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
שלום לכולם האם ידוע לכם האם יש חוק האוסר על דיבור בטלפון נייד, דרך רמקול?? ואני מדגיש כלומר ללא דיבורית. כמו כן אני אשמח לקבל קישור לאתר שבו מופיעה רשימה של חוקים מסוג זה. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 667 צפיות
היי הרשיון שלי נגמר התוקף.אז שלחו לי תלוש לשלם ושילמתי.והכל טוב.הבעייה שאני לא מקבל רישיון כי אני צריך להצטלם שוב לרישון עם תמונה.אני לא מבין יש לאחי רשיון כבר 15 שנים והוא עם אותו התמונה.לי יש רק 7 שנים.זה לא מוזר? אני עכשיו צריך לעבור פרוצדורה שלמה בשביל לקבל רשיון?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קישור לאתר HNN שמספק את התמונות הנחמדות http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=4152
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 2 תגובות
- 916 צפיות
שלום חברים, מי מזהה את מה שנאמר כאן: http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=syoBXsYBFvs&fromurl=/watch%3Fv%3DsyoBXsYBFvs בדקה 1:04, מציין הבחור שם/כינוי של מכונית, שאני לא מכיר ולא מצליח להתחקות אחריו. זה לא היה חשוב אם הוא לא היה מדגיש שאלו המכוניות הטובות בעולם, אבל הוא כן. רעיונות, הצעות? תודה, בטאמן
הודעה אחרונה מאת בטאמן 16V,