Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על יוקרה ודעות קדומות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברגע שרכיבי היסוד של הרכב זולגים למטה, אל דגמים עממים יותר, אז כל הרכב היוקרתי מאבד את היוקרה שלו.

רכיבי יסוד = שילדה, מנוע, תיבת הילוכים.

עכשיו הבנתי. מנוע של מרצדס מותקן ב"ויטו" ( ואן מקביל, רחמנא ליצלן, לואנים של פולקסוואגן, רנו ועוד ) יהפוך את כל ה S קלאס, E קלאס וכיו"ב, אליהן זלג, למכוניות עממיות. ואני בבערותי סברתי שזו דוגמה לתופעה מאוד נרחבת של שימוש במכללים משותפים למכוניות שונות מקטגוריות שונות. תופעה שקיימת בכל התאגידים, להם חברות בנות הפונות לפלחי שוק שונים. הסיבה המרכזית כמובן חסכון בעלויות. אולי רק ללקסוס אין "רכיבי יסוד" של טויוטה ואולי יש, לך תדע.
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות ששלדה מנוע וגיר הם בהחלט מרכיבים חשובים באוטו - לא הם מעידים על איכותו ויוקרתו של הרכב.

דברים כמו איכות חומרים (פנימית וחיצונית), הידור, מערכות חדישות ואיבזור מופרז הם דווקא מה שיעיד על איכותו ויוקרתו של הרכב.

ביצועים הם לא הכל בחיים. רוב האנשים שקונים E CLASS או S CLASS לא מחפשים יכולות נהיגה מרחיקות לכת מהשלדה, ולא באמת משנה להם אם הגיר הזה מותקן בעוד רכבים אחרים.

מה שמשנה להם זה העובדה שבתוך הרכב שלהם הם לא שומעים את הרעשים מבחוץ, הם יושבים במיני-כורסאות, יש להם אביזרים אלקטרוניים שעושים עבורם בפשטות כמעט כל "מטלה" שיש בה צורך לתפעול הרכב וכו'.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כמה שטויות בהודעה אחת?

1. דייהו לא שמה על המכוניות שלה שום סמל. זו שברולט שעושה את זה. ושברולט מעולם לא היתה מותג יוקרה - זו המכונית האמריקנית הכי עממית שיש.

2. די ברור שלא נסעת בלקסוס אף פעם, אבל זה לא מפריע לך לפלוט שטויות. רוב דגמי לקסוס (כולל כל אלו שנמכרים אצלנו) הם יעודיים ללקסוס ולא מבוססים על שום דגם של טויוטה. מתי בפעם האחרונה ראית קורולה עם הנעה אחורית? את מספר הפרסים שלקסוס זכתה בהם על אמינות ואיכות כבר הם עצמם לא זוכרים, וזה משהו שב.מ.וו, מרצדס או אודי יכולים רק לחלום עליו. לקסוס נמכרת כבר משהו כמו 20 שנה בארה"ב, ונחשבת שם למותג יוקרה לכל דבר - בצדק גמור. קח סיבוב ב-LS או GS בהזדמנות ותנראה אם עדיין תחשוב שזו טויוטה בתחפושת.

טל

טל,

אני לא יודע איך חושבים המהנדסים של לקסוס, אבל לדעתי לקסוס לא מבוססת על טויוטה וגם לא ההפך.

הקונצרן מפתח שתי מכוניות דומות לשווקים שונים, כמו שדורות קודמים של GS שנקראו "אריסטו" במדי טויטה,

והיו מכוניות דומות לחלוטין.

עכשיו אין יותר אריסטו ואין יותר "ALTEZZA".

אבל למשל הLX ממשיך להיות תחת שני שמות, כם לקסוס גם טויוטה,

וגם הES של הדור הנוכחי (אותו הדבר גם הדורות הקודמים), שהוא אותה הפלטפורה כמו הקמרי, ולמרות שהן ממש שונות אפשר לראות איזשהו דמיון חיצוני ביניהן, מה גם שהES, שממוצבת איפשהו בין בIS ל-GS, היא הלקסוס הFF היחידה, בדיוק כמו הקאמרי.

עריכה, תוספת של פרסומת סופר מגניבה לGS

http://www.youtube.com/watch?v=91Nohcb5Lqs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

אם אני אקח את המגאן שלי, וארפד אותה בעור ואדפן אותה בעץ, אולי גם אתקין מערכת-קול משוכללת, אז היא תהפוך למכונית יוקרתית? כמובן שלא.

אז אם אאודי לוקחים גולף ועושים לה את אותו הדבר, האם זה הופך אותה ליוקרתית? גם לא. אבל זה לא מה שהם עושים. אמנם הגיר+מנוע+שלדה לקוחים מהגולף, אבל ההבדל הוא בפרטים הקטנים של המכאניקה - אאודי מקבלים את הרכיבים מפולקסווגן אבל מכיילים ומרכיבים אותם באופן עצמאי. המתלים מרגישים אחרת, ההיגוי לא אותו הדבר, המכונית עצמה בנויה באופן שונה ונותנת תחושה אחרת. כמו כן, כשהמכונית לא נבנית "על תקציב", אז יש הקפדה לפרטים הקטנים ביותר, דבר שמאוד מאפיין את אאודי. כל חתיכת פלסטיק קטנה שתקועה איפושהו בסוף הרכב, רואים שמישהו אשכרה השקיע בה מחשבה ולא סתם אילתר. זה חלק ממה שנותן למכונית את האופי שלה, ובגלל זה הקוריאניות/רוב היפניות מרגישות אותו הדבר, כי פשוט גיבבו ערימה של פח מסביב למנוע ויצא מה שיצא.

את רוב המכוניות של אאודי בונים במפעלים נפרדים, ובדרך כלל הפועלים שם בעלי שכר גבוה יותר והדרישות מהם גבוהות יותר. חוץ מזה, ממה שיצא לי לראות, השירות באאודי יותר טוב מאשר בשאר צ'מפיון, ואני לא אתפלא אם זה ככה גם מחוץ לישראל.

בקיצור, נכון שרוב מכוניות אאודי מבוססות על המקבילות מפולקסוואגן, אבל יש הבדל גדול בין "מבוססות" ל"זהות". ההבדל הוא לא רק באיכות חומרים ואיבזור, כי גם את הפאסאט (למשל) אפשר להזמין ברמות גימור מאוד גבוהות שעדיין יהיו זולות מ-A4 באותה הרמה. כמובן שהיצרן גובה "מס-מותג" על הסמל של אאודי, אבל מעבר לזה, יש תמורה אמיתית להפרש במחירים.

פורסם

ממה שיצא לי לראות, השירות באאודי יותר טוב מאשר בשאר צ'מפיון, ואני לא אתפלא אם זה ככה גם מחוץ לישראל.

כמעט 9 שנים טיפלתי ברכב במוסך הראשי של צ'מפיון בי-ם.

מעולם לא הרגשתי שאני מקבל יחס מעודף.

למען האמת, לפי ההתרשמות שלי כולם קיבלו את אותו יחס גרוע. :evil:

פורסם

לא יודע איך זה בי-ם, אני מכיר את המוסך המרכזי.

בעיקרון, מוסכים גרועים יהיו גרועים ללא הבדל גזע מין או יוקרה. ההבדל נמצא יותר בצד המנהלתי, ביחסי לקוח-יבואן, ששם לקוחות אאודי מקבלים יחס (קצת) יותר גבוה. לא מתוך כבוד או משהו כזה, אלא פשוט כי לקוח של אאודי שווה יותר כסף מלקוח של סקודה למשל. אבל הסיבות לא חשובות, אלא עצם קיום העובדה. (אגב, כל זאת עדיין לא אומר שאם לקוח אאודי נכנס לצ'מפיון אז המנכ"ל עושה לו מסאז'. בכל זאת מדובר ביבואן עם נטייה לבעייתיות).

פורסם

דורקי, אני ממש לא מבין למה אתה ממשיך להתעקש.

אודי הוא מותג יוקרה, ולא משנה כמה מנועים ורכיבים אחרים משותפים עם מכוניות אחרות, נחותות יותר.

אודי נתפסת, משווקת ונמכרת היטב מול מותגי יוקרה אחרים, וזה - יותר מכל - הוא מבחן-המציאות החשוב. כשאתה מוכר מוצר במחיר דומה למוצר מקביל אחר, אתה ממצב את עצמך כמותו. אם קונים את המוצר שלך וממשיכים לקנות אותו לאורך זמן - כנראה שהוא מספיק טוב. אני כבר לא מדבר על מאות מבחנים השוואתיים ברחבי העולם שעצם עריכתם מדבר בעד עצמו.

מעבר לזה, אני מבטיח לך שאם תשב ב-A4/A5 החדשה, A6 או A8, לא יעלה על דעתך להגדיר אותן כפולקסווגן בתחפושת.

ל-SLONYA: נסיתי להבין מה את רוצה לומר בהודעתך האחרונה (מאחר והיא מופיעה כתגובה אלי), ולא ממש הצלחתי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
טל,

אני לא יודע איך חושבים המהנדסים של לקסוס, אבל לדעתי לקסוס לא מבוססת על טויוטה וגם לא ההפך.

הג'יפ הגדול של לקסוס (שאין לי מושג איך הם קוראים לו) - מבוסס על הלנד-קרוזר 200 (שעכשיו התחיל להמכר בארץ).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הלקסוס החדש יקרא LX570. וברור לי שהוא תאום לטויוטה.

מה שרציתי להגיד בהקשר למי מבוסס על מי:

שלדעתי הם לא מבוססים אחד על השני, הם פשוט אחים, פותחו ביחד, באותו זמן, על אותה פלטפורמה.

טל נסיון מס' 2 :-D

רוב דגמי לקסוס (כולל כל אלו שנמכרים אצלנו) הם יעודיים ללקסוס ולא מבוססים על שום דגם של טויוטה. מתי בפעם האחרונה ראית קורולה עם הנעה אחורית? את מספר הפרסים שלקסוס זכתה בהם על אמינות ואיכות כבר הם עצמם לא זוכרים, וזה משהו שב.מ.וו, מרצדס או אודי יכולים רק לחלום עליו. לקסוס נמכרת כבר משהו כמו 20 שנה בארה"ב, ונחשבת שם למותג יוקרה לכל דבר - בצדק גמור. קח סיבוב ב-LS או GS בהזדמנות ותנראה אם עדיין תחשוב שזו טויוטה בתחפושת.

טל

עד הדור האחרון, לקסוסים כן מבוססים\זהים טויוטה, חוץ מ LS שהוא לקסוס לאורך כל הדרך.

ה IS היא טויוטה "אלטזה", כאשר רק בדור הנוכחי הפסיקו את האלטזה.

ה GS היא טויוטה "אריסטו", ושוב רק בדור האחרון הפסיקו.

RX הוא טויוטה הרייר.

LX הוא קרוזר.

GX גם לנד קרוזר.

SC טויוטה סוארר.

ו ES שהוא לקסוס הנעה קדמית יחיד, גם בדור הנוכחי מבוסס קאמרי.

פורסם

אז זהו, שלא.

SLONYA, לא סתם התנסחתי כפי שהתנסחתי, בלשון הווה ותוך שימוש במילה "רוב".

אבל אפילו אם נביט על ההיסטוריה, גם לגבי המכוניות שהזכרת, אין מדובר כאן במצב של לקיחת מכונית קיימת, עממית, הלבשתה בעיצוב קצת שונה ועוד אבזור, והפיכתה למשהו יוקרתי יותר.

המכנה המשותף של הסורר, אריסטו ושות' הוא ברור: אלו דגמים של השוק היפני (JDM, או Japanese Domestic Market) בלבד. שם, עד לאחרונה, לקסוס לא היתה קיימת. אותם דגמים פותחו מלכתחילה כדגמי לוקסוס יקרים, וההחלטה לשווקם מחוץ ליפן כלקסוס היא בעיקר שיווקית. ברוב המקרים לא היה מדובר במכוניות שפותחו במקביל אלא ממש (אופס, לחצתי בטעות על ה"שלח"...) אותה מכונית! אפילו פרוייקט ה-LS החל במקור - בהשקעה ענקית - לפני שבכלל הועלתה ההצעה ליצור מותג חדש נפרד. רק שלושה דגמים של לקסוס - ה-LX, ה-GX וה-ES - מבוססים על דגמי טויוטה 'עממיים' שקיימים בהיצע הגלובלי של טויוטה.

אגב, לגבי ה-RX/הרייר - הדגם הוצג במקור כקונספט של לקסוס.

סתם לידע כללי, ליצרנים היפנים לא היתה שום בעיה לייצר דגמי יוקרה של המותגים ה'עממיים' לשוק המקומי - זה ענין של תפיסה. ניסאן, למשל, מכרה שם במשך שנים דגם בשם Cima, שרק בשלב מאוחר החל להמכר בארה"ב כאינפיניטי Q45. בין היתר, טויוטה ייצרה דגמים סופר-מפוארים לשוק המקומי, עד וכולל מנוע V12... גם ההונדה לג'נד היא דוגמה למכונית שפותחה מכלתחילה כדגם יוקרתי, ואינה מהווה "הלבשה" על דגם עממי לצורך שיווק כאקורה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
לא יכול להיות. איך אפשר? הלא יש פה "זליגה" לא רק של מנוע, גיר, שילדה. אלא גם מרכב. הלו וזה לקסוס לא איזה אודי מחופשת.

:-(

המכנה המשותף של הסורר, אריסטו ושות' הוא ברור: אלו דגמים של השוק היפני (JDM, או Japanese Domestic Market) בלבד. שם, עד לאחרונה, לקסוס לא היתה קיימת. טל

נכון מאוד !

לדעתי האישית, דגם כזה לא ראוי שיהיה תחת הקטגוריה של "רכב יוקרה".

הדגמים ה"אמיתיים" של לקסוס הם אלה עם ההנעה האחורית כמו ה- IS וה- LS והן מכוניות יוקרה. האחרות הן פשוט (לדעתי) "טעות שיווקית".

• תוכן חדש...