רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר על הרכב Mitsubishi Evolution VIII MR FQ400. יש לו נתונים טובים מדי, 400 כ"ס ל2 ליטר. ולא מצאתי את הדגם הזה באתר הרשמי. האם מדובר במכונית נטו של מיצובישי, או שעברו עליה בסדנא?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 903 צפיות
שלום ובוקר טוב לכולם! אני מחפש את הפרק של טופ גיר בו ג'רמי נוהג על אודי עם מנוע V8 דיזל ומנסה להגיע איתה לצריכת דלק של 16 ק"מ/ל' (והצליח יש לציין). האם מישהו יכול בבקשה לעזור לי? חיפשתי ב YOUTUBE וגם פה בפורום ולא מצאתי. בתודה, איתמר ג'ורג'.
הודעה אחרונה מאת BENZIR49, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כפי שניתן לשים לב, המדרכה "נעלמה" לה מתחת לשלוליות הענק שנוצרות כל שנה באותם מקומות. מאוד נחמד ויפה שדואגים לתחבורה בבירה (ירושלים) אבל שוחכים מהערים הקטנות שמקבלות כמויות גשמים אדירות בכמה שעות ואין ביכולת מערכת הניקוז לטפל בהם, וזאת מפני שלא ביצעו טיפול מונע של ניקוי תעלות הניקוז מפסולת שמצטברת וסותמת אותה לגמרי. לאחר שמספר רכבים עברו בתוך השלולית ונתקעו לאחר מספר מטרים, בגלל שמפלס המים היה גבוה וגרם לרכב להעצר, הואילו בטובם להגיע עובדי העירייה ולטפל במפגע.(העובדים נמצאים בתחתית התמונה בצד ימין). עיר אחת מתוך רבות שהפסיקו לנהוג בה בשל כשל תשתיות. ניתן לראות את רשף הפיצוץ מהאלפא לפני שהיא נעצרה באמצע הכיכר. ל'
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
תביעה הזויה 1 2
מאת bmw ricer-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.cnn.com/2008/WORLD/europe/01/30/spain.luxury.car/index.html נהג הa-8 תובע את משפחת הילד שהוא הרג עם הרכב על הנזק לרכב...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נהג שנשלל רשיונו עקב תאונה קטלנית , נתפס נוהג ברכב , ולמרות הצעת קצינת המבחן להקל בעונשו (כנראה כי הוא עבד במוסך ), השופטת החליטה להחמיר , למען יראו וייראו ושלחה אותו למאסר שנתיים בפנים ושלילה לצמיתות הכתבה בYNET מה דעתכם ? לי זה נראה הרבה יותר אסתטי מאשר השלילה של שר התחבורע מופז
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
תא מטען מעניין 1 2
מאת דניאליקו-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו יודע מה זה??
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
נהיגה בשלג! (י-ם) 1 2
מאת zus- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם כידוע בירתינו מושלגת בימים אילו והיום אירגנתי את אחי וחברינו לנסיעה למרכז העיר לאכול המבורגר (בשבילי העיקר היה הדרך לשם ). תמיד רציתי לבדוק את מערכת הESP, הTCS והABS אבל עדיין לא אזרתי מספיק אומץ בשביל לנסות אותם על יבש (את הABS ראיתי פעם בעצירה פתאומית..) בכל מקרה, בנסיעה חזרה עצרתי במגרש חניה ריק והחלטתי להנות קצת... זריקות זנב, 180ים, תת היגוי ועוד כל מני דברים שאני לא יודע מה שמם. בדקתי את ההבדל בין נסיעה עם ESP לנסיעה בלי. התנסיתי בנהיגה קצת יותר אתגרית בסביבה בטוחה ונוחה (ויפה לעין) בלי לעלות על 40קמ"ש ונהנתי כמו שלא זכור לי. ייתכן ואני סתם מתלהב מדברים שרבים מכם עשו מזמן אבל זאת היתה החוויה הראשונה שלי וחשבתי לשתף אותכם בה עוד מישהו נהנה קצת ב…
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברייה. אני כרגע על סף רכישת רכב, אך יש באפשרותי לדחות את הרכישה בכ 4 חודש. השאלה היא מתי מתחלף שנתון? לא הייתי רוצה לקנות היום רכב מתוך אי ידיעה שחודש הבא מתחלף שנתון.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
בזמן האחרון אני שומע מהרבה אנשים שכאשר המזגן פועל על חום ולא על קור צריכת הדלק לא עולה. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום נדהמתי בבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה כאשר נציג ביטוח ישיר טען טענה מקדמית כי לבית המשפט אין סמכות מקומית לדון בתביעת מבוטח מאחר ויש להגיש אותה בבית המשפט במרכז. דעו לכם מבוטחי ביטוח ישיר ואלו המתעתדים לבטח אצלם. במידה ותהיה מחלוקת אתם צפויים להטריח עצמכת לאיזור המרכז.... אגב, השופט טרם נתן החלטתו בעניין. אעדכן את חברי הפורום בהחלטת השופט. דני
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לקוח שבדק אצלי את מכוניתו לצורך "טרייד-אין" מתלבט בבחירה בין פאג'רו ל-לאנד-קרוזר, הוא שאל אותי מה אני הייתי בוחר בין שתי הפירמות , עניתי לו בתמימות : "אני הייתי הולך על לאנד-קרוזר" ,אמרתי . אחרי שעה אחת מטלפן אלי "איש המכירות של מיצובישי", ובקש לדבר איתי: מה יש לך נגד פאג'רו ? אמר, אתה פוגע לי בפרנסה !, אסור לך להמליץ ואסור לך לקבוע עמדה !! קבע בכעס רב. אני ממש בדילמה !, מה דעתכם בעניין עדין זה ?. אסור לי או מותר לי לענות לשאלות כאלה מלקוח ?!.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעט פרטים על צביעת מכוניות חדשות בפס היצור של היצרן ומדוע שכבת הצבע דקה מאוד (כ-120 מקרון בלבד). יצרני הרכב מוגבלים על ידי חוקים נוקשים של הממונים על איכות הסביבה במדינה בה ממוקם המפעל,הם מגבילים את כמות המרחפים של התרכובות האורגניים הנפלטים לאוויר בזמן הליכי צביעת הרכב (VOC Low) וגם בזמן הייבוש של הצבע המרוח על פחי המרכב , מרחפים אלה "מפרקים" את שכבת האוזון ולנו הם הורסים את הבריאות , לכן היצרן חייב היה להקטין את הכמות של הצבע (משקלית) בצורה דרסטית וגם שינה את הרכב הצבע ואת השיטות של הצביעה , החל משנות ה-90 המאוחרות נקבעו בעולם כללים נוקשים ביותר להפחתת המזהמים VOC , משקל הצבע בגרמים לשטח פח של מטר ריבועי אחד הצטמצם מאוד, כיום הוא רק כ-8 גרם לכל שטח של 1 מ"ר של…
- 0 תגובות
- 747 צפיות
שלום 1)האם אתם מכירים חברת ביטוח שנותנת מחירים לנהג חדש טובים ביטוח חובה+מקיף?
הודעה אחרונה מאת jordon1, -
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מדובר על כנף אחורית מאלומיניום כמו בתמונה. זה עובר טסט? אני מחיפה ויכול להגיע עד חדרה/קריות. תודה מראש =)
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
ליסינג פרטי
מאת top444- 1 תגובות
- 992 צפיות
אני בודק את נושא קנית רכב חדש דרך הצעות של חברות הליסינג. רציתי לבדוק אם למשהו יש ניסיון בעניין ויודע כדאיות. ממה שאני ביררתי ההצעות הם תשלום ראשוני (לקבוצה 2) של 33K בהמשך 30 או36 תשלומים של 900/1000 ש"ח ובסוף התקופה קניית הרכב ב- 55K או שהם קונים אותו ואתה יכל להמשיך באותה צורה עם רכב חדש . חסרון יחיד שמצאתי שהרכב רשום כליסינג, ועל שמי ירשם רק אם אקנה אותו לאחר 30 חודשים. offi
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
מקרה מצער של רוחות מטורפות!! התעוררתי בבוקר מצרחות של חברים שלי "תומר רוץ למטה נפל לך עץ על האוטו" חשבתי שהם צחקו התלבשתי ירדתי למטה וראיתי את זה......... (התמונה צולמה אחרי שחצי מהעץ כבר נחתך!!) יחד איתי הגיעו סוכנים של העירייה לצלם תמונות בשביל הביטוח.. ועוד איזה 10 פועלים שלהם להוריד את העץ מהאוטו שלי ולנסר כל מה שמפריע.. הרכב שנת 2008 מושקע מכל הלב ועכשיו כולו שקעים וחריטות.. אם הכל יילך כמו שצריך אני יקבל פיצוי מהעירייה והם כמובן ישלמו על כל התיקונים אם יש עצות או משהו להוסיף אני ישמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת TomerFr, -
- 4 תגובות
- 764 צפיות
אני מחפש דרך חוץ מללכת למוסך רנו כדי לקבל מס' קטלוגי של הדיסקים של בברקסים (רנו קליאו ספורט) יש למשהו דרך או מושג איך אני עושה את זה? תודה (מצטער על הניסוח)
הודעה אחרונה מאת sahbak, -
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי חבר'ה! רציתי לדעת מה בדיוק ההבדל שיש בין שתי הקבוצות האלה, אני יודע שיש הבדל רק במחיר של הטסט השנתי. בעיקרון אני מחפש לדעת מה ההבדל שיש בין קבוצה 2 לבין קבוצה 3 בסיוויק 2006, אני יודע שמדובר על התוספת של הבטיחות. יש עוד משהו מאחורי זה?
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
מימן מול חשמל: מכונית במבחן מימן חשמל הטכנולוגיה: שימוש במימן כמקור אנריגה שימוש במנוע חשמלי הנטען ממקור כח חיצוני מספרי: עד 200 ק"מ על מיכל אחד 100-160 ק"מ בין טעינות מהירות: 230 קמ"ש 110 קמ"ש יתרונות: בעירה נקייה חומר גלם זמין (מים) מערכת הנעה פשוטה ביותר חסרונות: מימן מסורבל להובלה, נדרשת אנרגיה לייצורו הייצור לא תמיד נקי, שוללות יקרות וכבדות יצרני רכב תומכים: הונדה BMW מאזדה מרצדס רנו-ניסאן ג'נראל מוטורס סובארו פריצת דרך ישראלית בדרך למכוניות ירוקות: צוות בראשות פרופ' דן אליעזר הצליח ליצור מיכל איחסון מימן קל ובטוח למכונית. החידוש העיקרי הוא האפשרות להשתמש במימן כגז, ללא צורך בהקפאתו היקרה והמסורבלת למצב נוזלי. מימן נחשב שנים …
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3500731,00.html מחיר הדלק יוזל מחר (ה') בחצות בכ-4%. מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 5.98 שקלים, ירידה של 4.01% לעומת חודש קודם. מחיר ליטר בנזין 96 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 6 שקלים, ירידה של 4% לעומת חודש קודם. עמלת תדלוק במשאבה המיועדת לתדלוק ע"י עובד תחנת התדלוק היא 12 אגורות לליטר. באילת מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 5.19 שקלים, ירידה של 4.07%. מחיר ליטר בנזין 96 אוקטן בשירות עצמי יעמוד על 5.21 שקלים, ירידה של 4.05%. עמלת תדלוק באילת - 10 אגורות לליטר. ממשרד התשתיות נמסר, כי מגמת הירידה במחירי הדלק מקורה בשחיקת הדולר מול השקל וירידה במחירי תזקיקי הדלק לעומת מדדם בחודש הקודם.
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום בשעה 15:00 יצאתי מהבית של חברה שלי, שנמצא ליד מחלף כפר-שמריהו, והתחלתי בנסיעה לכיוון הבית שלי ברעננה, מרחק 9 קילומטרים משם. לאחר כעשר דקות החלה להתחוור לי גודל הזוועה - התקדמתי פחות מ-500 מטרים. כאשר הגעתי למצב בו אני יכול לראות מספיק קדימה, אל פסי הרכבת המפרידים בין כפר-שמריהו לשאר הרצליה, הבנתי מדוע אני לא מתקדם. המחסומים היו למטה במשך לפחות 7-8 דקות בין רכבת לרכבת. הסיבה לכך הייתה כי הרכבות נסעו כ-20 קמ"ש בממוצע. להזכירכם, מה שדואג להורדת המחסומים הוא מערכת ה"ביצה" שיודעת מתי הרכבת מתקרבת ומורידה את המחסום בערך מיליון דקות לפני שהיא מגיעה. מסתבר שבמערכת המתוחכמת לא הובנה חיישן פשוט המגלה מהי מהירות הרכבת, אלא כנראה שהיא (המערכת) עובדת לפי מרחק בלבד. כך י…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
לתדלק או לחכות לסופ"ש?
הודעה אחרונה מאת קוגון, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משרד התחבורה חייב לעשות סדר "בברדאק" לפני כשמונה שנים משרד התחבורה (ביוזמתו של מר שמעון אברהם) כינס את כל מנהלי ובעלי מכוני בדיקות הרכב מכל רחבי המדינה בקנטרי-קלאב בתל-אביב כדי לעשות סדר בניסוחים של ממצאי בדיקות הרכב וגם במשמעותם של הממצאים באופן אחיד (נוסח אחיד) וחייב את כל המכונים בארץ להפעיל תוכנת בדיקות עם קודי תקלות הכוללת גם את המשמעות הממצא (משמעות גבוהה, נמוכה או שולית) וגם הפרדה ברורה בין כלי רכב עם שלדה נפרדת ושלדת-מרכב, תוכנה זהה בכל מכוני הבדיקה. תוכנה שכתב צוות נבחר שכלל את מר שמעון אברהם (מנהל בכיר באגף הרכב), מר יצחק לוי (שמאי רכב) ומר אבי גנצנר (יו"ר מכוני הבדיקה והרישוי). מזה כשלוש שנים "המסגרת" שבנה ועיצב משרד התחבורה נסדקה ונשברה וכל מכו…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נסיעה ל Nuerburgring שלום לכולם, אני מתכנן טיול לגרמניה, ורוצה לשלב באחד הימים נסיעה לרינג וביצוע מספר הקפות. מצאתי קצת פרטים כאן בפורום, ויש לי את הקישור לדף הבית של המסלול. עדיין אשמח לאינפורמציה מאנשים שהיו שם (או לפחות הפניה לקישורים רלוונטיים). המידע שהכי חסר לי זה האם יש באזור המסלול סוכנות להשכרת רכב למסלול ? (המכונית שאיתה אני עושה את הטיול, ומגיע למסלול אמורה להיות משפחתית וכנראה לא תתאים), מה העלויות והאם הביטוח מכסה כניסה למסלול. תודה, גיל
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם וכמובן שבת שלום. שמי שי שלום הנני חייל בצה"ל, והנה הסיפור שאני מספר. סבא שלי במצב בריאותי לא טוב ולכן העברנו אותו לבית אבות של יהודים באנגליה, עכשיו לסבא שלי יש טויוטה קורולה שנת 96 בקושי עם ק"מ ובמצב מצויין. עלה לי הרעיון במוחי לייבא את המכונית לארץ, עכשיו מכיוון שאם נמכור את האוטו לא נקבל עליו את מלוא התמורה, אם נעשה זאת זה יהיה מתוך סנטנטליות ומכיוון שזו אופציה מעולה לאוטו לי ולאחותי. עכשיו האם אפשרי לייבא לארץ אוטו עם הגה בצד ימין, ובנוסף לכך מה הן העלויות הקשורות מבחינת ביטוח העברות וכו', וכן ערכתי חיפוש ולא מצאתי מידע. עמכם התודה ושוב שבת שלום שי
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
-
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביטוח לנהג חדש שרק קיבל רשיון לרכב מסוג בורה 5000 שקל לשנה נישמע לכם הגיוני?.. אשמח לקבל הערכות מחיר וכדו', גם מספרי טלפון של חברות ביטוח. פשוט המחיר הזה נישמע לי ממש הזוי.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי גסטי 89 במצב NUTRAL המנוע לפעמים כבה ללא סימן מקדים גמגום או משהוא כזה קיבלתי משי הצעה להעלות הטורים קודם כל תודה שי אך הטורים אצלי עומדים על 1 האים צריך יותר מזה ומה הסיכויים שזו הסיבה תודה
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 2 תגובות
- 773 צפיות
זה יכות לעשות איזו בעיה?... המוספית הניקל של ה90 שקל... ופילטר פתוח לא כדאי לשים?.. הרכב שברולט קאווליר קופה 96 2.2! http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת eliran_bmw, -
הקשר לקסנון
מאת dj sagi b- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניסיתי לחפש את חוקי הפורום ולא מצאתי כאן חוקים לכן אם טעיתי בפורום אני מבקש סליחה מראש אני מעוניין להתקין פנסי קסנון ברכב... ניסיתי לברר באינטרנט ובאתר יד 2 על אנשים שמוכרים ונתקלתי באין ספור סוגים h4' h7 וכו'. או 8,00 10,000k רציתי לדעת מה מסמן ה h ומה מסמן ה k האם יש סוגי צבעים שניתן לבחור בהם?וחוזק של הפנס? כמו כן יש לי פג'רו קינג, ורציתי לדעת מה הסוג המומלת להתקנה ברכבי תודה מראש..ושוב אני מתנצל אם אני לא בפורום הנכון
הודעה אחרונה מאת damplin, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3488354,00.html
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -