Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק עם מזגן פועל על חום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. צריכת הדלק עולה כתוצאה מפעולת המדחס. ניתוב האויר לאחר מכן לא משפיע על צריכת הדלק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אל תגיד לא.

תגיד עולה, אבל באופן כל כך זניח שאפילו המנה וחצי סביח שהורדת אצל עובד לפני שעתיים משפיעה יותר.

:lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עד כמה שאני יודע..

מזגן על חימום כמעט ולא נוגע בדלק..

ולפי ההסבר של צמפיון כשהייתה לי תקלה במזגן באיביזה לשעבר (1.4)

המזגן נעזר בחום המנוע כשאתה מפעיל את החימום..שלא כמו הקירור

פורסם
עד כמה שאני יודע..

מזגן על חימום כמעט ולא נוגע בדלק..

ולפי ההסבר של צמפיון כשהייתה לי תקלה במזגן באיביזה לשעבר (1.4)

המזגן נעזר בחום המנוע כשאתה מפעיל את החימום..שלא כמו הקירור

כשאתה מפעיל חימום, ללא המזגן, זה נכון. כשאתה מפעיל מזגן, זה לא נכון. לא מסובך. מכאן, שאם אתה מפעיל את החימום ללא המזגן, צריכת הדלק לא עולה, ואם אתה מפעיל את החימום עם המזגן, צריכת הדלק עולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יוצא לי לראות אנשים שמפעילים מחוסר ידיעה את המדחס (כפתור ה-AC) עם החימום - למרות שאין צורך. במקרה כזה זה כאילו המזגן עובד והרכב צורך יותר דלק.

פורסם
יוצא לי לראות אנשים שמפעילים מחוסר ידיעה את המדחס (כפתור ה-AC) עם החימום - למרות שאין צורך. במקרה כזה זה כאילו המזגן עובד והרכב צורך יותר דלק.

זה אולי הפונקציה של כפתור ה-ECON?

פורסם
יש צורך בהפעלת המדחס, ע"מ לבטל את האדים על השמשות.

זה מהיר יותר אבל גם ללא המדחס האדים מתפזרים אחרי כמה דקות מאז הפעלת החימום (לאחר שהאוויר מאבד מהלחות שלו)... משמע כדאי להשתמש במדחס רק אם רוצים לנקות את השמשה מהר ובתחילת הנסיעה

פורסם

למיטב הבנתי וידיעתי.. המזגן ברכב מיועד לקירור בלבד. החימום ברכב לא קשור כלל וכלל למזגן.

בתוך החלק הקדמי של תא הנוסעים ברכב קיים רדיאטור קטן בעל פתח כניסה ופתח יציאה דרכם זורמים מי הקירור של המנוע.

כאשר מסובבים את בורר הטמפרטורה ברכב לכיוון החימום. מוזרם האוויר הנכנס דרך צלעות הרדיאטור הנ"ל וכך מתחמם האוויר ממי הקירור.. ללא צורך במזגן.

יכול להיות שאני טועה?

פורסם

קירור ברכב עובד על ידי מדחס

חימום ברכב עובד על ידי נוזל קירור של הרדיאטור.

לדוגמה כאשר מניעים את הרכב כשהמנוע קר, לא יפעל החימום, רק כאשר המנוע יפעל כמה דקות והנוזל קירור יתחמם.

נכון שאנשים שלא מבינים מפעילים מזגן יחד עם חימום, זאת טעות גדולה וגורמת לצריכת שלק מוגדלת סתם ככה.

כיום יש רכבים שכאשר מפעילים חימום עם מזגן, המזגן לא יפעל כדי לדאוג לתקן את הטעות של הנהג

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא טעות בכלל. אצלי קרה הרבה פעמים שהפעלתי את החימום עם המזגן, כיביתי את המזגן אחרי כמה דקות, ואדים התחילו מחדש להצטבר ברכב. במקרים רבים צריך להפעיל את המזגן כמעט תמיד כדי למנוע עיבוי על השמשות.

למיטב הבנתי וידיעתי.. המזגן ברכב מיועד לקירור בלבד. החימום ברכב לא קשור כלל וכלל למזגן.

בתוך החלק הקדמי של תא הנוסעים ברכב קיים רדיאטור קטן בעל פתח כניסה ופתח יציאה דרכם זורמים מי הקירור של המנוע.

כאשר מסובבים את בורר הטמפרטורה ברכב לכיוון החימום. מוזרם האוויר הנכנס דרך צלעות הרדיאטור הנ"ל וכך מתחמם האוויר ממי הקירור.. ללא צורך במזגן.

יכול להיות שאני טועה?

אתה צודק בהכל, חוץ ממה שמסומן באדום. המזגן משמש גם ליבוש האויר על מנת למנוע הצטברות אדים.

"ai motoare capul doare"

פורסם
לא טעות בכלל. אצלי קרה הרבה פעמים שהפעלתי את החימום עם המזגן, כיביתי את המזגן אחרי כמה דקות, ואדים התחילו מחדש להצטבר ברכב. במקרים רבים צריך להפעיל את המזגן כמעט תמיד כדי למנוע עיבוי על השמשות.

אתה צודק בהכל, חוץ ממה שמסומן באדום. המזגן משמש גם ליבוש האויר על מנת למנוע הצטברות אדים.

האדים התחילו להצטבר כי הסירקולציה הייתה מופעלת, במקום להזרים אויר מבחוץ. שום קשר למדחס של המזגן.

בדקתי פעם את הנושא עם חברים, הראיתי להם שהאדים מוסרים יופי עם AC כבוי.

• תוכן חדש...