רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 968 צפיות
שלום, כרגע חזרתי מבילוי(שלוש וארבעים)וגיליתי שהאוטו שלי נפגע. פנס שבור. השאירו מס' טלפון אך הוא לא ברור. נהג מונית שאני מכיר הביא לי את המס' אוטו של אותו בחור(ראה אותו בזמן התאונה).. מה המהלך הבא שלי?איך אני יכול להשיג אותו?(במידה ואין לי קשרים במשטרה)אני יכול לדעת רק את הכתובת שלו או את המספר טלפון שלו בבית(או פלאפון)? תודה..
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
- 1 תגובות
- 888 צפיות
האם זה חוקי לשים מנורות צבעוניות במקום אור החניה מקדימה ולנסוע עם זה בתחומי העיר(העיר כמובן מוארת)? למי שלא מבין אני מתכון למנורות שמפיצות אור בצבע של לדים(כחול ירוק וכ'ו), כמובן שהמנורות של אור החניה מתפקדות בנפרד מאור הדרך ומהאור הגבוה כך שהן לא יפריעו כאשר ארצה להדליק אור דרך. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב.. רציתי לדעת מה הם הפרשי צריכת דלק בין שברולט אופטרה 2004 1.6 לבין פורד פוקוס 2004 1.6 תודה מראש חיים קריימר
הודעה אחרונה מאת haim, -
- 6 תגובות
- 995 צפיות
שלום לכולם , אני רוצה להחליף את המנורות בקדימה לגוון לבן .. איזה סוג כדי לקנות במחיר סביל ושאפשר להשיג בארץ..? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
תפסו אותי נוהג בשכרות 1 2
מאת ely89-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שתיתי שלוש בירות במשך שעתיים כעבור מספר דקות עצר אותי שותר ולקח אותי לעשות בדיקת דם בבית חולים עקב שלא "יכולתי" לעשות חינשוף חשבתי שבדם זה פחותהוא נתן לי הזמנה לקצין ביום ראשוןלפי החוק מותר 50 מיליגרם אלבוהול ב100 מיליליטר דם מה זה אומר וכמה זה אומר ששתיתי? מה להגיד לקצין ? ומה אני עשוי לקבל ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ראשית יש לי יונדאי אקסנט אוט' שנת 97 אני נוסע בממוצע 60 - 70 ק"מ ביום 6 ימים בשבוע, אני מתדלק פעם בשבוע על 150 ש"ח כל פעם באותו מקום ליד העבודה כבר שנה שלמה. ביום ראשון בבוקר הייתי צריך לנסוע ושמתי לב שאין לי כמעט דלק אז תדלקתי בתחנת דלק ליד ביתי, נסעתי שלושה ימים בדיוק את אותה דרך בדיוק באותה צורת נהיגה ולהפתעתי ירד לי כמעט פי 2 דלק. אני לא ממהר להאשים אף אחד ולכן אני לא רושם על איזו תחנת דלק מדובר אבל הדבר נראה לי חשוד וכבר שמעתי שמועות מחבר שבתחנה זו מוהלים דלק עם מים. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נהגים שלא צברו עבירות תנועה ייהנו מהנחה בתשלום אגרת הרישוי לכלי רכבם, הטבה שמשמעותה חיסכון של אלפי שקלים- כך עולה מהצעת חוק שהגיש אתמול ח"כ יולי אדלשטיין. על פי ההצעה, הטבה תהיה מגורגת: נהג שבמשך 4 שנים לא יצבור נקודות יהיה זכאי להנחה של 10%. נהג שהקפיד על חוקי התנועה במשך שמונה שנים יקבל הנחה של 50 %. עשר שנים ללא עברות תנועה יהיו משתלמות במיוחד: פטור מלא מתשלום האגרה. ההצעה מצטרפת להצעה שהגישו בשבוע שעבר אורי אריאל ועמיר דותן לפיה נהגים זהירים יקבלו הנחות בתשלומי הביטוח. "מעריב" 15/1/08 ל'
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
-
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ראיתי היום פרסומת בעיתון על הפורד פוקוס קופה-קבריולה. הרכב אוטומטי, מנוע 2.0, ריפודי עור וכו'. המחיר - 285,000 ש"ח. האמת היא שדלק מוטורס הפתיעו אותי עם ההחלטה שלהם לייבא אותו, בהתחשב שהם מייבאים רק רכבים שייימצא להם שוק בארץ. קשה לחשוב על סיבה טובה לקנות את הפוקוס הזאתי. בן אדם שקונה רכב כזה, רוצה פוזה, ושיהיה לך רכב שמבוסס על משהו ליסינגי כ"כ, לא יודע, זה פוגם במשהו מההרגשה. נכון שגם ה-307 היא משפחתית רגילה, אבל משום מה ה-CC שלה עוד נראית הגיונית, כיוון שהדגם המשפחתי הוא לא נפוץ כמו הפוקוס, אז אולי עוד איכשהוא. והמחיר! 285 אלף! זה נראה לי פשוט המון כסף לפוקוס. לא יודע, אני חושב שבסכום הזה הייתי קונה משהו אחר. כמה עולה ה-307 CC?
הודעה אחרונה מאת prelude_type_r, -
-
לא הצלחתי לצלם יותר
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 1 תגובות
- 895 צפיות
שלום, נסעתי ברכב ראיתי ניידת משטרה בצד שמאל. בהמשך הופתעתי בשוטר שעומד בנתיב שלי ומסמן לי לעצור בצד שמאל של הכביש. כדי לעצור הייתי צריך להאט מאוד ונסוע לנתיב השמאלי, לעבור על קוו לבן רציף ולעצור בשולי הכביש. אני המשכתי לנסוע ועצרתי בהמשך הדרך. השוטר חשב שאני בורח ונסע אחריי. לא קיבלתי דו"ח אבל טענתי שהוא עמד בצורה מסוכנת, מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נכנסתי לאתר סובארו וראיתי שם מחירון רגיל ולידו יש מחירון לתייר. http://www.subaru.co.il/docs/mahiron_01_08.pdf אם אני מביא תייר לארץ והוא קונה מכספי את האוטו ומחליט להשאיר אותו בארץ תחת שמו. (תייר בכל זאת תייר בא והולך) והוא לא אזרח ישראל. אפשר לעשות את זה? ואז כאילו קניתי ג'יפ חדש ב100K.
הודעה אחרונה מאת STANG, -
שלום לכולם! הודעה ראשונה שלי פה בפורום..האנשים פה עוזרים ובאמת הכבוד לי להיות נוכח בפורום זה. היום בשעה 7 בבוקר הורדתי את אימי שישבה לידי בעבודתה. אבי ישב מאחורה..והעבודה שלי ושל אבי היא בדיוק 2 דקות מהעבודה שלך אימי. אבא שלי לא עבר למושב מקדימה, ובדיוק עצרה אותנו ניידת. השוטרת הביאה לאבי קנס על חגורה, ואותי זימנה לקצין משטרה ובית משפט לעוד חצי שנה. הקצין משטרה שללה לי את הרשיון לחודש ימים וזהו. לא נהגתי בלי מלווה פשוט המלווה ישב מאחור במקום מלפנים. השאלה שלי היא מה יעשו לי בבית המשפט? אני ממש ממש מבקש עזרה אמיתית כי זה מאוד חשוב לי.. אני רוצה לדעת איזו דרכים אני יכול למצוא כדי להתחמק מהעונש המקסימלי. אני מודע לחומרת המעשה אך לא ידע…
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תהיתי אם היא שייכת למישהו מחברי הפורום כאן? (חונה שם באופן קבוע יום יום) (מקווה שאני לא חורג מנהלי הפורום) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 868 צפיות
שלום אני חדש פה רציתי לדעת היום התקשרו לאבא שלי ואמרו לו דבר כזה: היה לך משפט לפני חודש על זה שנתפפת בכביש בגין בירושלים במצלמה במהירות 108 קמ''ש בשעה 3:23 לפנות בוקר בתאריך 22.6.07 עכשיו בגלל שלא התייצבת למשפט הקנס עלה מ 750 שקל ל 1128 + 8 נקודות עכשיו רציתי לדעת כמה דברים 1.לא קיבלנו לבית שום דוח ושום אזהרה וכו' 2. האם שווה לבקש שישלחו את התמונה כדי לראות אולי יש דרך לחלץ איזה משהו ? 3. האם אפשר לשחק על זה שהודשיעו לנו רק כמעט 8 חודשים אחרי? 4. יש אפשרות לצאת מהסיבוך הזה בדרך כלשהי? תודה רבה רבה רבה רבה למי שעוזר..
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בלוס אנג'לס נ,ב שנתונים חדישים 99 -08 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לעשות ביטוח מקיף לרכב חדש עם מערכת שמע מובנה. השאלה היא אם כדאי לבטח את המערכת. האם גונבים מערכות כאלה? במידה וכן האם הביטוח ידאג לפצות אותי במערכת מקורית מתאימה? לא ראיתי אזכור ספציפי בפוליסה לדוגמא שהצצתי בה. מדובר במאזדה 2.
הודעה אחרונה מאת assaf27, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.כמה שאלות שמעניינות אותי.ישלי גולף 99 1800 אוטומטי. הבנתי שההבדל בינו לבין גולף מנוע 2000 שיש לו 20 שסתומים לעומת,8 בגולף מנוע 2000. ויש לה 125 כס לעומת 105 ב גולף 2000. אני עדיין לא ככ מבין כמה דברים למשל במצב עמידה מול 1800 ל 2000 איזה רכב יאיץ מהר יותר? איזה רכב מהיר יותר? ואיזה רכב "אוכל"יותר דלק.,אני מתחיל להצטער שלא לקחתי גולף אולי מנוע 1600 כי הרכב הזה ממש שותה דלק בטירוף. ומה ההבדל בין ה 1800 ל גי טי איי?האם זה אותו מנוע? פרט לכך שהגי טי איי 150 כוח סוס?האם ההבדל משמעותי? תודה לכולם והרצתי חיפושים בפורום והיו דיונים על הנושאים פחות או יותר אבל לא בצורה ממוקדת.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אחרי שרכשתי GPS, אני מתלבט קשות היכן למקם אותו שלא יפריע לי יותר מדי בנהיגה. ביינתים כל ההתקנות שראיתי היו במרכז השמשה, לא נשמע לי בטיחותי במיוחד. אשמח לקבל המלצות, תודה!
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לפני כמה חודשים מצאתי דו"ח חניה על שמשת הרכב (בת"א). כמו כל אזרח טוב שמרתי אותו וחיכיתי לדו"ח המודפס שיגיע בדואר. חיפשתי שגיאות בדו"ח ומצאתי ששם הפקח שרשם את הדו"ח וכמו כן מספר הפקח לא תואמים בשני הדו"חות- זה הכתוב בכתב יד וזה המודפס. האם זאת עילה לביטול הדו"ח ? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מהם ההבדלים בין רמות הגימור: בייסיק, קומפורטליין, טרנדליין, ג'נריישן??? איך ניתן לאמת בניירות הרכב שאמנם זוהי רמת הגימור שעליה "מכריז" מוכר הרכב? (לי, לדוגמא, יש גולף קומפורטליין אך ברשיון הרכב רשום basic בלבד!!!)
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר הרבה בדיקה בנושא והחלטה על דגם ספציפי. הוחלט לבדוק את העיניין של יבוא של הפנסים לרכב שלי. אני יודע שיכול להיות מצב שבמכס יבקשו אישור ממשרד התחבורה על שיחרור הפריט, אך איני יודע עד כמה זה הרלווני. רציתי לשאול אתכם האם קיים סיכוי שמשרד התחבורה לא יאשר לי את שחרור הפנסים? ועד כמה זה יכול לקראות? נ.ב הפנסים הם חדשים המתאימים לדגם רכב ספציפי. בתודה, תומי
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הגיע לאוזני שיש תושבת מתכווננת שכל פלא' יכול לשבת עליה, כדי שנוכל לדבר בפלא בלי "לחטוף" קנס זה משהו שעולה 10 - 15 ש"ח מישהו יודע איפה אפשר להשיג??
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב יד 5 וברצוני לברר קצת פרטים ובמיוחד את שמות האנשים אשר החזיקו ברכב לפניי, יש דרך חוקית לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת אבי נוף, -
תאונה - אפשר עזרה? 1 2
מאת shai_m-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2 אלף צפיות
קרא לי אתמול בערב 14.1.08 תאונה המקרה ככה ברחוב דו סיטרי היה שיירה של רכבים ורמזור אדום שאני הגעתי לשיירה הייתה מולי משאית אז עקפתי אותה אמרתי עם אני עוקף אז אני יעקוף עד הסוף עקפתי עד הסוף של הצומת ואז לפני שהגעתי לצומת הרמזור התחלף לירוק ויש פניה רק לימין אז פניתי ימינה בעיקוף אז הרכב שהיה בשיירה והיה אמור לפנות ימינה במקומי לא אהב את זה צפצף לי לכמה שניות ונכנס בי בחלק האחורי הימני של הרכב ...מי אשם?
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין בפנסים אחוריים לרכב ("בקליות" בלשון העם). תחנה ראשונה - "רדיו מילאנו" - 1390 ש"ח. האם זהו המחיר הרגיל שלהם לפנסים אחוריים? קיים אצלי החשד שהם נקבו במחיר גבוה מהרגיל כשראו אותי
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מאיזה שנתון צריך לעשות לרכב פעמיים טסט? אני בכיוון של לקנות ZX שנת 93, מנוע 1600 90K,אוטומט. שייך לשכנה של סבתא שלי, אישה מבוגרת. האוטו עומד כבר חצי שנה. אבא שלי אמר לי שאני אצטרך לעשות פעמיים טסט,עכשיו אני דיי בספק. אני יודע שאצטרך להשקיע עליו, לכן אני גם קונה אותו במחיר דיי נמוך. תודה מראש על העזרה, עמיטל.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1- http://business.msn.co.il/msnBusiness/LawAndOrder/200801/20080113162419.htm 2- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3465414,00.html
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 73 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2181370
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 985 צפיות
לפני 7 שנים קבלתי מכתב רשום בו אני צריך לשלם דוח חנייה אח"כ הפנו את הטיפול לגובה מס "שוהר" שהם מאיימים כי אם לא אשלם יעקלו לי דברים בבית ובנוסף העלו בעוד 460 שח הוצאות גבייה דרשתי מהם במכתב רשום את צילום הדוח המקורי בכדי שאוכל לוודא שנעשתה עבירה מצדי וכן לשלם אותו,והם מצדם שלחו לי פלטי מחשב על הדוח אך לא את הדוח עצמו האם פלטי מחשב קבילים בבית המשפט? והאם גובה הוצאות הגבייה קבילים גם, מהסיבה שהם כל תקופה מעלים את גובה ההוצאה דוח שהתחיל ב 100 ש"ח הגיע כבר ל 1100 ש"ח
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז בהיותי בירושלים באיזור שכונת נווה יעקב ראיתי את האמריקאית השרירית הזאת. יש מושג לגבי זיהוי? אולי Fuel Slut אחד יוכל להגיד? http://img266.imageshack.us/my.php?image=dsc00473ac4.jpg ד"א, היה לה סמל עגול ודי גדול באמצע הגריל, התמונה קטנה אז לא רואים.
הודעה אחרונה מאת itamareiny,