Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היכן כדאי למקם GPS ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרכז השמשה נשמע לי מצויין, לא מפריע כלל לשדה הראייה.

הראש שלך תמיד באותו הנתיב של הכביש, ואפילו בזווית עין אתה יכול לראות "צרות".

בוא נניח לרגע שהתקנת את הGPS קרוב לקונסולה, נגיד איפה שנמצא הרדיו דיסק שלך.

הGPS ממקום למטה ועל כן כל פעם שתרצה לראות משהו אתה מוריד את הראש? הרבה יותר מסוכן.

תעשה את החשבון לבד...

טעות!

אם ממקמים את ה-GPS במרכז השמשה כדי שהוא יהיה כך שמבט בו ידרוש מינימום של הסטת מבט מהדרך, אנחנו בעצם חוסמים לנו שדה ראיה קריטי במרכז השמשה.

זה לא הולך ביחד. ככל שהסטת המבט מדהרך ל-GPS גדולה יותר כך הוא חוסם פחות שדה ראיה, המטרה היא למצוא את האיזון.

אני מניח ש-80% מהזמן מי שיש לו GPS באוטו לא ממש מנווט איתו אלא ה-GPS יושב שם מכח ההרגל או כדי "לשדרג" את האוטו...שופוני!

זרוע כזו (אצל אישתי היא מחזיקה את הסלולרי) צריכה להיות ממוקמת בצד שמאל של ההגה. אם הדבר לא נוח לנהג וחייבים למקם אותה במרכז אז הכי נמוך שאפשר ואם מבנה הדשבורד מאפשר זאת שתחתית הזרוע תיגע בדשבורד ובעצם מקבעת אותו מלמטה.

אני מנצל את השרשור כדי לשאול מה לעשות כשהזרוע שאמורה להיות צמודה לחלון באמצעות ואקום, נופלת כל הזמן.

ניסיתי מיקומים שונים, וידאתי שהחלון נקי, קיבעתי את הזרוע כך שרוב משקל המכשיר ינוח על הדשבורד, אבל עדיין הגומי שאמור להיצמד בואקום לא מחזיק.

מדובר אגב במחשב כף יד של מיו (נדמה לי שהדגם הוא 510).

איתן, תחליף זרוע.

זרוע איכותית נשארת דבוקה לשמשה להרבה זמן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אזהרה: ניתוח פסאודו מדעי - קריאה בהודעה זו עלולה לגרום לכאב ראש!

זוית חסימת שדה הראייה תלויה בגודל המכשיר ובמרחק שלו מן העין. אם נניח שכל המכשירים הם באותו גודל, ככל שהוא מותקן במרחק גדול יותר - כך קטן שדה הראיה החסום.

הבעייה נוצרת כאשר משתמשים במסכים קטנים וברזולוציה נמוכה ומרחק הצפייה מתקצר. (כלל אצבע אומר שגובה האות הרצוי הוא לפחות 1/200 ממרחק הצפייה. כלומר אות בגובה 5 מילימטר מתאימה למרחק צפייה של 1 מטר).

לשיקולים המשפיעים על מיקום ה-GPS במכונית יש להוסיף את מגבלות שדה הראייה, "אזורי הסכנה" והשטחים המתים. מבחינה זו, מיקום המכשיר בצידה השמאלי של השמשה בסמוך לקורה "A" , גורם להפרעה בשדה הראייה באזור הסובל כבר מהסתרה של הקורה. לאזור זה של שדה הראיה יש חשיבות רבה בעת פניה שמאלה, כניסה לצומת והשתלבות בתנועה.

לפיכך, עדיף להתקין את ה-GPS מימין לנהג , שמאלה ממרכז השמשה , ובאופן שיצמצם את שדה הראיה האפקטיבי (עדיף לחסום את מראה מרכז מכסה המנוע ולא את הפינה הימנית של הרכב).

רצוי להשתמש בהנחיות הקוליות של המכשיר בעת הנהיגה ולצמצם למינימום את קשר העין עם המכשיר. זה מקטין את עומס העבודה והצורך ב"חלוקת קשב" בתחום הויזואלי.

באופן אידיאלי, היה רצוי להקרין את ההנחיות לנהג על השמשה הקדמית כשמרחק המוקד באינסוף - כמו מערכת Head Up Display במטוסי קרב. כך מתאפשרת צפייה בלתי מופרעת בשדה הראייה החיצוני ללא הזזת הראש והעיניים.

נהיגה בטוחה.

פורסם

לשיקולים המשפיעים על מיקום ה-GPS במכונית יש להוסיף את מגבלות שדה הראייה, "אזורי הסכנה" והשטחים המתים. מבחינה זו, מיקום המכשיר בצידה השמאלי של השמשה בסמוך לקורה "A" , גורם להפרעה בשדה הראייה באזור הסובל כבר מהסתרה של הקורה. לאזור זה של שדה הראיה יש חשיבות רבה בעת פניה שמאלה, כניסה לצומת והשתלבות בתנועה.

לפיכך, עדיף להתקין את ה-GPS מימין לנהג , שמאלה ממרכז השמשה , ובאופן שיצמצם את שדה הראיה האפקטיבי (עדיף לחסום את מראה מרכז מכסה המנוע ולא את הפינה הימנית של הרכב).

לכן, אם השיקולים הם שיקולי הסתרת מינימום שדה ראיה, עדיף למקם את ה-GPS בצד שמאל ליד קורה A משום שבצורה כזו חלק מהשטח שה-GPS יסתיר מוסתר בכל מקרה ע"י קורה A הממוקמת בחלקה מאחוריו. ככה בעצם מפסידים פחות (ולכן מרוויחים עוד...) שדה ראיה.

מרכז השמשה הוא אזור קריטי לשדה הראיה של הנהג. נסה לשים מראה פנורמית רחבה על המראה המקורית ותראה כמה שזה מציג ולא נוח לנהוג בצורה כזו שחלק חשוב משדה הראיה של השמשה המרכזית מוסתר. בזמן סיבוב או פניה של 90 מעלות בתוך חניון שטח מרכז השמשה הוא קריטי במיוחד.

כמו שאמרתי מוקדם יותר, אם ניתן למקם את ה-GPS נמוך כמעט על הדשבורד הרי שכך הוא מצמצם מעט את חסימת שדה הראיה מהשמשה המרכזית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יצא לי לנסוע עם אנשים שמכוונים את המכשיר אל היעד, ואז מניחים אותו באחד מן התאים ליד ידית ההילוכים.

כל מה שצריך הרי בסופו של דבר הן ההנחיות הקוליות.

כל עוד המכשיר מדוייק דיו, אני חושב שזו אופציה גם יחסית נוחה.

!AWDSOME

פורסם
יצא לי לנסוע עם אנשים שמכוונים את המכשיר אל היעד, ואז מניחים אותו באחד מן התאים ליד ידית ההילוכים.

כל מה שצריך הרי בסופו של דבר הן ההנחיות הקוליות.

כל עוד המכשיר מדוייק דיו, אני חושב שזו אופציה גם יחסית נוחה.

צריך מידת בטחון גבוהה מאוד בנווט האלקטרוני כדי לעבוד כך...

אם הייתי עושה כך עם ה-GPS שאמור היה לקחת אותי מפילדלפיה לטורנטו כנראה שהייתי מגיע לשם דרך מקסיקו. אני תמיד אוהב ללוות את ה-GPS ולעקוב לאיזה מסלול הוא לוקח אותי וכמה הוא הגיוני. הסתירה היא שכדי ללוות את ה-GPS צריך תפיסת מרחב וכיוון טובים והכרה כללית של המסלול וזה קצת מנוגד לעיקרון ה-GPS.

• תוכן חדש...