רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי אתמול במחסום הרכבת בחדרה והייתה תקלה במחסום (בסביבות ה40 דקות). כמובן שלאט לאט הגיעו עוד ועוד מכוניות במחסום ,אז הוזמנה ניידת וכששמעו השוטרים שיש תקלה והשומר הציע שיכוונו את התנועה השוטר אמר: "אין לנו סמכות לעשות שומדבר ונסע מהאיזור".
הודעה אחרונה מאת mopa, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם אפשר לגנוב רכב ע"י ... 1.לקצר את בית מנורת המהבהב 2. החלפת מחשב הרכב במחשב מרכב אחר 3. לחסום את שידורי האיתורן ע"י עטיפת הרכב בנייר אלומיניום רעיונות נוספים והתשובות עליהם ב: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/211782/car_theft.html יהודה רמז: עיתון רכב לא יפרסם שיטות לגניבת רכב
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 27 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מסתבר שהצעת חוק חדשה שתוגש בקרוב לאישור הכנסת תאפשר לרשויות המקומיות לגבות מבעלי הרכב אגרת גודש שגובהה ישתנה בהתאם לשעה, היום, סוג הרכב וכמות הנוסעים שבו. ההמשך - בכתבה הזאת באתר YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489085,00.html האמת, אחרי שנושמים רגע לרווחה ומנסים לעכל את הגזירה החדשה אפשר להבין שיש בה שמץ של היגיון. אין באמת טעם שעשרות אלפי נהגים יעשו את דרכם, איש איש לבד במכוניותו המזהמת, לעבודה ובחזרה בכל יום. הזיהום והפקקים שנוצרים בעקבות ההרגל המגונה הזה הם בסופו של דבר לרעת כולנו. אבל מה שחסר היא האלטרנטיבה. האלטרנטיבה שתאפשר לכולנו להשאיר את הרכב בבית ולהגיע בעזרתה לעבודה, לבילוי, ללימודים, לבריכה, לים או אפילו לסבתא האוהבת שגרה בקצה השני של הע…
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
שלום לכולם. כבר הרבה זמן שרציתי לשתף אותכם בבעיה הזאת, אך העקב המקרה שקרה לי היום החלטתי שהגיע הזמן. ברשות המשפחה סיטרואן C5, ולה מערכת ABS ובקרת אחיזה ASR. תמיד, אבל תמיד שהכביש רטוב, הרכב מאבד שליטה , ואני צריך להלחם בו ולהחזיר אותו למקומו. זה קורה בדרך כלל בפניות. היום נכנסתי לכיכר, שהתחלתי את הסיבוב אני מבחין שהכביש רטוב. לפני שאני מסיים את הסיבוב ולאחר מכן עולה על הקטע הרטוב, הרכב פשוט מאבד שליטה, והייתי על מהירות נמוכה של 30 קמ"ש. אין לי מושג מה הבעיה, בסופר לנסר של אימא שלי זה אף פעם לא קרה. ואני חייב לציים שהצמיגים חדשים (חצי שנה). עם למישהו יש מושג למה זה קורה, אשמח לשמוע. ניב
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 11 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
ואולי מישהו יודע איפה בחיפה אני יכול למצוא כאלו בצבע כסוף (כמו החישוק)? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן אנשים. יש לי בעיה שאני לא יודע מה לעשות איתה. לפני יותר משנה/שנתיים מכרתי רכב (סיאט איביזה 1.5 89') לבחור מסוים שראה את הרכב והציע לי על המקום 3500 ש"ח. מפה לשם,הסכמתי וערכנו חוזה ידני חתום שבו כתוב שהוא יביא לי את כל הסכום באותו הערב,יקח את הרכב ל"דוד שלו המוסכניק" מקצרין לבדיקה (שם הוא גר ואני מהוד השרון),ואם תוך יום אין תלונות והוא לא חוזר אז העסקה בוצעה סופית והשלב הבא הוא שהוא מתחייב לחזור תוך שבועיים כדי לעשות העברת בעלות. מה שקרה שהוא שילם לי את הכסף במלואו,זה נכון,אבל הוא לא חזר לעשות העברת בעלות,לא עונה לפלאפון,יש לי רק את שמו ות.ז. שלו וזהו. מה שעשיתי זה שהורדתי אותו אחרי חודש מהכביש (זמנית אמנם למקרה שישתנה משהו-"הקפאה") ולאחר ש…
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
מתוך וואלה!: "עמותת אור ירוק החלה בביצוע מחקר מהירות נסיעה חדש אשר עוקב אחר משתמשי רשת פרטנר. איש לא טרח לעדכן את הלקוחות. אם אתם נמנים על לקוחות החברה הסלולארית "פרטנר" סביר להניח כי השתתפתם בשלושת החודשים האחרונים ותשתתפו גם בעתיד במחקר העוקב אחר מהירות הנסיעה שלכם ביחס למהירות הנסיעה המותרת בכביש. כך התגלה הבוקר בכנס שערבה עמותת אור ירוק. ד"ר ציפי לוטן, מדענית עמותת אור ירוק, שאחראית על המחקר והמעקב, אמורה לבחון את הקשר בין מהירות הנסיעה שלכם לבין תאונות הדרכים. מידע זה גם יועבר מאוחר יותר לגורמי האכיפה לשם הגברת האכיפה בקטע הכביש בו חרגתם ממהירות הנסיעה המותרת..." http://news.walla.co.il/?w=//1213235
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 6 תגובות
- 10 אלף צפיות
היכן ניתן למצוא מחיר מחירון של רכב משומש משנת 99' כפי שהיה בחודש יולי 2007?
הודעה אחרונה מאת רעם, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5 אלף צפיות
קיבלתי הזמנה למשפט לאחר שנתפסתי במהירות 114 קמ"ש בדרך עירונית (כנראה), אשר מוגבלת ל-60 קמ"ש. הדרך היתה בכניסה לעיר נהריה, מכיוון עכו. הדרך הינה בעלת שני מסלולים לכל כיוון, עם שטח הפרדה, ואינה נמצאת באיזור מגורים. מכאן נובע חוסר ההבנה לגבי הגבלת המהירות. ברשותי רישיון נהיגה משנת 2001, וקיימת נגדי עברה נוספת אחת בלבד (115 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש) משנת 2004. מה לדעתכם האפשרויות שלי במשפט (שיתקיים בעוד כ-10 חודשים), והסיכוי לצאת עם קנס בלבד? תודה.
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לבית המחוקקים שלנו נשרף הפיוז לגמרי הצעת חוק חדשה נולדה : http://news.walla.co.il/?w=//1216796 אם חס וחלילה נצתרך לקנות בקבוק יין או בירה בחנות השכונתית נצתרך לסחוב את הבקבוק על הגב לבית.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
זלילת דלק
מאת let me live-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה חסכוני יותר: מזדה 3 , טויטה קורולה??? (הרכבים המוצאים לי בליסינג)
הודעה אחרונה מאת let me live, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בקישור הזה תוכלו לקרוא על מרצדס חדשה שמערכת החימום שלה פועלת באופן קבוע (מצוין לקיץ הישראלי). מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 836 צפיות
ערב טוב לכולם. רציתי לדעת אם כתוב לי ברשיון הרכב תאריך רישום 21/08/1999 איזה מודל נחשב הרכב? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת alechik, -
-
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן , מעניין אותי אם יש פה כאלה שעשו את ביטוח והם נהגים צעירים אך לא חדשים (גיל ~20 ללא נהג חדש כשנתיים רישיון) הביאו לי הצעה לסיוויק 2005 LS ב7000 ש"ח , נשמע קצת מוגזם , בחברות אחרות רצו 11 אלף יש פה משהו שעשה עיסקה טובה יותר? ההצעה הכי טובה של ה7000 הייתה בביטוח ישיר
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שלום, חזרתי עכשיו מנסיעה לא שגרתית בלשון המעטה. נסעתי עם חבר בסביבות ה70 קמ"ש בנתיב האמצעי בכביש 5, ממש ליד גלילות. בכל מקרה הנתיבים שם הופכים ל2 ואני כבר הייתי ממש מקדימה ותפסתי את מקומי בנתיב הימני. נשאר מרווח של רכב בדיוק, וזה בדיוק מה שקרה. בחור אחד עם VW "קדי" (נדמה לי, רכב עבודה לבן ישן) חתך אותי בצורה הכי מפחידה שחתכו אותי אי פעם. אפשר להגיד שנשאר פחות ב5 ס"מ בין המכוניות ואני ממש לא מגזים, להפך, אני ממעיט. התעצבנתי כל כך, מיד הנוסע לידי רשם את המספר שלו. המקרה המעניין מגיע עכשיו, הבהבהתי לו פעמיים בגלל הטמטום שלו, ופתאום משום מקום הוא דופק ברקס חזק, וכמעט נכנסתי בו. צפצפתי והמשכתי לסוע רגיל בנתיב האמצעי, בזמן שאני מתקשר למשטרה מהדיבורית. אני ממשיך…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת מה עלות אחזקת אותו (אם אפשר לפרט יותר טוב) אני הולך לנהוג על האוטו: פיאט מריאה שנת 2000 ELX סדאן (לא סטיישן) השאלות הם: 1. כמה עולה ביטוח צעיר שכולל חובה ומקיף (כולל גם צד ג' כמובן) 2. כמה יעלה לי אגרת רכב? ואם שכחתי עוד משו שאול בנושא אשמח עם תעזרו לי ד"א: טנק מלא לרכב זה עולה 350 ש"ח תודה לעוזרים! נ.ב: האוטו יהיה בבעלותי בלבד ורק אני אנהג בו (אם זה משנה משו)
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הוזמנתי למשפט על מהירות. העניין הוא שאני ירושלמי והעבירה נעשתה לכאורה בתחום השיפוט של את"ן דן, כך שהמשפט יהיה בבית המשפט השלום בתל אביב. האם יש אפשרות להעביר את המשפט לירושלים? איך עושים זאת אם כן? תודה, שחר
הודעה אחרונה מאת TheGhost, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחר הצהריים טובים לכולם. היום בשעה 10 בבוקר, אני ועוד 2 קד"צים נגשנו לטסט, ואני נגשתי ראשון. (טסט ראשון שלי, שלהם שלישי וחמישי) הטסטר, בדק תעודות זהות, ואמר לי להתחיל לסוע. ובלי הגזמה, הוא התנהג לא כטסטר, אלה כמורה נהיגה עייף מעבודתו. הוא לא ממש עקב אחרי נסיעתי, שדרך אגב השקעתי בא רק בשבילו כמו בדייט ראשון...ואפילו ענה פעם אחת לפלאפון.... הוא אמר לי ימינה..שמאלה..ימינה..שמאלה...בעת הנסיעה, ללא הערות בכלל. סבבתי את הראש ל90- מעלות בכוונה שיראה שאני מסתכל מראות וצמתים, ...ונהגתי מאוד טוב להפתעתי, כי חשבתי שאהיה בלחץ. אחרי שהחלפתי אם מישהו אחר אמרו לי שנהגתי ממש טוב, וכמעט שאמרו לי "מזל טוב." (ויש להם נסיון ..טסט חמישי ושלישי הרי...) חשבתי ב100 % שעברתי. אפילו שקשה…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
שלום , ברצוני לקנות רכב שאוכל להעמיס עליו יומיים בשבוע 2 טון (מבחינה חוקית)- לנסיעה בתוך העיר. רכב אמין ,חסכוני בדלק תקציב עד 25,000 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
בדיקת אלכוהול
מאת levorr- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ושנה טובה לכולם. אני רוצה לספר לכם סיפור נחמד שקרה לי אתמול בלילה. לקראת 22:00 יצאתי מהבית לכיוון פאב שבו תיכננתי לחגוג את סוף/תחילת השנה האזרחית. ברמזורים ביציאה מהעיר שלי, ניגש אלי שוטר, אני כמובן ישר הנחתי ששוב מציקים לי (רכב ספורט/בחור צעיר), אבל למרבה תדהמתי, השוטר האדיב(!), שאל אותי לשלומי ולגבי תוכניות השתייה שלי לאותו הערב, כמובן אמרתי שאני לא מתכוון לשתות יותר מבירה אחת. בהמשך לשיחה, הגיש לי שקית קטנה המכילה ערכה חד פעמית לבדיקת האלכוהול בדם, ואמר:"לפני שאתה יוצא לדרך, תעשה לי טובה ותבדוק שאתה בסדר לנהיגה". סוף סוף, לא מנסים להפיל אותך, ובאמת הרגשתי שהיה איכפת לו ממני, יותר מאשר להוריד עוד רכב מהכביש בסוף הערב.. עוד מישהו קיבל אתמול …
הודעה אחרונה מאת mordy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לידיעת הולכי הרגל: פסק דין יוצא דופן קובע כי לנהג רכב דו גלגלי (קטנוע, אופנוע) מותר לנסוע על המדרכה כדי להגיע למקום חניה. פסק הדין ניתן על ידי שופט בית המשפט לתעבורה בתל אביב, מאיר דרורי, שהחליט לזכות מחמת הספק רוכב אופנוע שנסע לאורך המדרכה ברחוב החשמונאים בתל אביב וחנה ליד אחד הבתים. שוטרת שהבחינה בו רשמה לו דוח בנימוק שהיה עליו לחצות את המדרכה לרוחבה, מול החניה. הרוכב טען שהמדרכה מול החניה הייתה גבוהה, ולפיכך נאלץ לעלות עליה במקום אחר ולנסוע לאורכה. השופט קבע שהאופנוען לא סיכן הולכי רגל ופעל כחוק. פסק הדין קובע כי לרכב דו גלגלי מותר לנסוע על המדרכה, לצרכי חניה, למרחק שאיננו עולה על 20 מטרים, בתנאי שהמדרכה אינה הומה בני אדם ושהרוכב ינהג בזהירות. …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- 29 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כשלושה שבועות ידידה טובה שלי שאין לא מושג בעולם הרכב, מכרה רכב לאדם שלדעתי סוחר, קיבלה תשלום ראשוני עבורו ולא עשתה העברת בעלות, הקונה הבטיח ביחד אם חוזה שמתאריך הנ"ל הכל על אחירותו וגם התשלום הסופי של הרכב. עד עכשיו היא לא קיבלה את הכסף ולא עשתה העברת בעלות, אתמול היא סיפרה לי שהקונה התקשר ואמר שהוא מתחרט והרכב לא מוצא חן בעיניו (סובארו ג'אסטי 93) והוא מוכן להחזיר לא את הרכב ולא לקבל את התשלום הראשוני עבור 1000 שקלים שקיבלה. היא בינתיים קנתה רכב אחר ואין לא מה לעשות בחזרה עם הרכב. האם הוא יכול להחליט להחזיר את הרכב אחרי כמעט חודש? מה היא יכולה לעשות כדי למנוע זאת? רצוי לציין שהיא הסכימה לעשות העברת בעלות ולקבל את התשלום הנוסף אחר שלושה שבועות אך הם מראש …
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הרכב היה עם מנוע 3.2 והנעת קוואטרו . (התמונות צולמו בעצירה מוחלטת ולא תוך כדי נסיעה)
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
:
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחי הקטן מתעקש להוציא רישיון על תומקר מאחר שהוריי לא הסכימו לו על אופנוע עכשיו אני יודע שנכנסו חוקים חדשים אז מספר שאלות אליכם: האם אחי יכול להוציא רישיון על הרכב הנ''ל? היכן אפשר ללמוד ? איך הוא מתחיל את כל התהליך? מה הם החוקים החדשים ומהם הדרכים לעקוף אותם? האם התומקר רשאי לנסוע על הכביש? ואחי במרץ יהיה בן 16 תודה רבה לעוזרים ואם יש בעיה במיקום של הנושא שפתחתי אז אני מצטער
- 3 תגובות
- 949 צפיות
אם מישהו מכיר מורה נהיגה לאופנוע באיזור ראשון או המרכז ויכול להמליץ אני אודה מקרב לב. כמו כן אם אפשר יהיה לומר כמה בערך זה אמור לעלות. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 2 עוקבים
- 37 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
היי ראיתי את הכתבה הזאת... http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-50804-00.html?tag=20-14-35 זה קצת עניין אותי.. אז יש לי שני שאלות בנושא 1. כמה עולה פחות או יותר סיפור כזה? 2. כמה זה חסכוני ? ( באחוזים ) רכב פיגו מנוע 1400 שנת 2002 תודה רבה למי שיעזור...
הודעה אחרונה מאת sharong, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי גולף משנת יצור 2007 שנה על הכביש , ברצוני לדעת איך ואיפה אני עושה ומתקין פנסים שקופים בפנסים מאחורה זה עושה יופי יותר לגלוף ,ראיתי את זה בהמון מהרכבים ואני גם רוצה לעשות , אני לא זוכר מה השם של זה בדיוק ואיך זה נקרא. רציתי לדעת איפה אתם ממליצים לעשות , ובסביבות כמה זה עולה ? דבר נוסף הפנסים מקדימה ,יש כאלה שמים מין נורות קסנונים שנותן אור לבן חזק כמו פלורסט ההיתי רוצה לשמוע גם על זה פרטים. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום קיבלתי פלאש בכביש הנ"ל המהירות שלי הייתה בין 140-160... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 חשוב לציין ששהפלאש היה מתוך רכב כסוף שעמד על אי תנועה... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 מה העונש הצפוי... ? אין לי עבירות קודמות ויש לי רישיון 4.5 שנים... תודה
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
היכן ניתן למצא באינטרנט טבלה עדכנית של המסירות לשנת 2007 (לפחות מה שיש עד היום)?
הודעה אחרונה מאת yairba, -