Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שהצעת חוק חדשה שתוגש בקרוב לאישור הכנסת תאפשר לרשויות המקומיות לגבות מבעלי הרכב אגרת גודש שגובהה ישתנה בהתאם לשעה, היום, סוג הרכב וכמות הנוסעים שבו. ההמשך - בכתבה הזאת באתר YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489085,00.html

האמת, אחרי שנושמים רגע לרווחה ומנסים לעכל את הגזירה החדשה אפשר להבין שיש בה שמץ של היגיון. אין באמת טעם שעשרות אלפי נהגים יעשו את דרכם, איש איש לבד במכוניותו המזהמת, לעבודה ובחזרה בכל יום. הזיהום והפקקים שנוצרים בעקבות ההרגל המגונה הזה הם בסופו של דבר לרעת כולנו. אבל מה שחסר היא האלטרנטיבה. האלטרנטיבה שתאפשר לכולנו להשאיר את הרכב בבית ולהגיע בעזרתה לעבודה, לבילוי, ללימודים, לבריכה, לים או אפילו לסבתא האוהבת שגרה בקצה השני של העיר. עוד על האלטרנטיבה, במאמר הזה של צביקה בורג: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3487157,00.html

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הראשון שמוכן לשלם.

ברגע שיורידו בתמורה את מיסי הרכב לרמה נורמאלית, כוונתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

על מה אני צריך לשלם? על זה שאת אגד מנהלים חבורת שיכורים שלא יכולים להכין מסלולים נוחים?!:x ובגללם אני צריך לסוע באוטו.

קודם שתהיה לי אלטרנטיבה ואז אני יעבור לאוטובוסים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כשתהיה בארץ תחבורה ציבורית מפותחת ויפחיתו את המיסים ומחירי החלפים וכ"ו לרכבים אז יהיה על מה לדבר.

בנתיים, אין אוטובוסים לכל מקום, וגם אם כן בשביל להגיע לת"א מבאר שבע אתה צריך לעשות סיבוב לחיפה, הרכבת מאחרת במקרה הטוב חצי שעה ובמקרה הרע היא לא מגיעה בגלל תאונה.

כשליצנים מנהלים מדינה אין מה להתפלא שאנחנו חיים בקרקס

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני דווקא שמח שתהיה אגרת גודש מהטעם הפשוט, סוף סוף לדו"ג יהיה יותר מקום בכבישי העיר הסואנת.

לגבי תחבורה ציבורית - אכן כרגע יש בעיה, אבל בשביל לפתור אותה צריך קודם כל לדאוג שיהיה מקום לאוטובוסים לנסוע ולא לעמוד בפקקים. רחוב אלנבי בת"א הוא דוגמא טובה לרחוב של תחבורה ציבורית זורמת.

האלטרנטיבה לגרום לנהגים להשאיר את הרכב בחוץ היא לסגור עוד רחובות ולהפוך אותם רק לנת"צים ובכך לגרום לאנשים להבין שאין להם מה לחפש עם רכב בעיר.

כאן בחרו באופציה של קודם כל לגבות כסף ולראות אם זה יעיל לצמצום המכוניות בעיר.

השבוע התפרסמה כתבה לגבי שינוי מערכתי כולל של תחבורה ציבורית, במקום אוטובוס אחד שנוסע מקצה העיר עד לקצה השני, יהיו קווים שכונתיים, שיזינו קווי אורך ורוחב. יקח עוד כמה שנים שנראה את זה עובד כהלכה.

ולשאלה מה קודם ומה אח"כ, אני אענה שגם בשביל להרחיב כביש, קודם סוגרים אותו לשיפוצים וחונקים את כולם ואח"כ פותחים מחדש.

אני מקווה שהתהליך יואץ רגע קודם.

אגב, אין כל סיבה הגיונית להוריד את מחיר האגרות לרכב, להיפך - בכל מקום בעולם ידוע שרכב זאת מחלבת כספים מצויינת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תגובה 14.

"כל כך הרבה בכי בטור אחד, אבל שכחת שהפתרון האמיתי, היעיל והזול ביותר מצוי מתחת לאף של כולנו - הקטנועים.

אין פקקים, אין בעיות חניה, אין זיהום אוויר ויש שליטה מוחלטת על הזמן.

להזכירכם - שעה של פקק ביום אחד שווה ל-15 ימים שלמים של עמידה בפקק בשנה! למעלה משבועיים נטו שאותם יכולתם לנצל עם המשפחה.

לא בכדי שוק הקטנועים גדל השנה ב-50% ל-18,500 כלים בשנה. אין ספק שכשכמות הפקקים תגבר (ושלא יהיה לכם ספק - היא תגבר) - אזרחים נוספים יגלו את האור ויעברו לקטנוע. "

תגובה 63.

"מתל אביב לרעננה מקום עבודתי באוטובוס זמן הנסיעה הוא 45 ד'

כמובן מרגע הגעת האוטובוס :) (כשמגיע)

בקטנוע המרחק העצום של 18 קילומטרים נגמע בזריזות ב 15 ד' במקרה הגרוע.

חבל על כל הכאב ראש, יש לנו מדינה קטנה אין צורך להחזיק רכבים.

עד שתימצא חלופה אמיתית לזיוני השכל של כל הפוליטיקאים רק קטנוע.

תורידו את המחירים המטורפים של כל הביטוחים ויותר אנשים "יגלו" את הקטנוע "

תגובה 76.

"מכונית פרטית היא לא רכב שנועד לנסיעה בתוך עיר. בכל הערים הגדולות במדינות המתוקנות כבר הבינו את זה. ברגע שיאסרו כניסת מכוניות פרטיות לתל אביב (חניונים גדולים בפאתי העיר) וכתחלופה- שבילי אופניים (כמו בפריז) תחבורה ציבורית (ובתקופת הביניים עד שתהיה רכבת קלה או מטרו או כל אמצעי אחר- פשוט להגביר את תדירויות האוטובוסים) וקטנועים זה ישפיע על איכות החיים של כולנו (גם בהיבט זיהום האוויר) עשרות מונים ויחסוך הון למשק, שהולך לאיבוד כל יום בזמן מבוזבז בפקקים.

לכל המקטרגים לגבי בעיית הבטיחות על קטנוע הנה מעט עובדות:

1. בעוד נהג מכונית מסכן את עצמו, את נוסעיו ואת כל מי שעוד בכביש סביבו רוכב הקטנוע מסכן רק את עצמו ולכן מוצדק יותר שכל אחד יחליט אם הוא לוקח על עצמו את הסיכון או מחליט להשתמש בתחבורה ציבורית.

2. רובן ככולן של תאונות הקטנוע הקטלניות (למעט "רוכבים מתאבדים" שלוקחים סיכונים לא סבירים בשם הריגוש) הם כתוצאה מפגיעת רכבים (גם אם באשמת רוכב הקטנוע). ברגע שאלו לא יהיו גם התאונות הקטלניות של דו גלגליים יפחתו משמעותית. "

תגובה 89.

"דו גלגלי זה הפיתרון הכי טוב

חוסך בדלק ואין פקקים !

הבעיה היחידה היא שהביטוח יקר

ושוב גם כאן זה בגלל הממשלה.... "

מצאתי מתוך 107 תגובה רק 4 תגובות שאומרות קטנוע, מדגמית, זה 4% וטיפ טיפה...

להתעורר!!!

אופנוען

פורסם
מסתבר שהצעת חוק חדשה שתוגש בקרוב לאישור הכנסת תאפשר לרשויות המקומיות לגבות מבעלי הרכב אגרת גודש שגובהה ישתנה בהתאם לשעה, היום, סוג הרכב וכמות הנוסעים שבו. ההמשך - בכתבה הזאת באתר YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3489085,00.html

האמת, אחרי שנושמים רגע לרווחה ומנסים לעכל את הגזירה החדשה אפשר להבין שיש בה שמץ של היגיון. אין באמת טעם שעשרות אלפי נהגים יעשו את דרכם, איש איש לבד במכוניותו המזהמת, לעבודה ובחזרה בכל יום. הזיהום והפקקים שנוצרים בעקבות ההרגל המגונה הזה הם בסופו של דבר לרעת כולנו. אבל מה שחסר היא האלטרנטיבה. האלטרנטיבה שתאפשר לכולנו להשאיר את הרכב בבית ולהגיע בעזרתה לעבודה, לבילוי, ללימודים, לבריכה, לים או אפילו לסבתא האוהבת שגרה בקצה השני של העיר. עוד על האלטרנטיבה, במאמר הזה של צביקה בורג: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3487157,00.html

זה ברור שהרשויות שמריחות עוד כסף מתגלגל לקופה יעשו מס גודש

זה ברור שלא תהיה אלטרנטיבה מספקת. (אנחנו חיים בישראל,לא?)

זה ברור ששליחת היד לכיס תעשה בצורה המאפיינת ישראלים ! והיא תהיה גסה!

כי מותר

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
לגבי תחבורה ציבורית - אכן כרגע יש בעיה, אבל בשביל לפתור אותה צריך קודם כל לדאוג שיהיה מקום לאוטובוסים לנסוע ולא לעמוד בפקקים.

ומה תגיד על הרכבת או על האין רכבת בירושלים. או על נסיעה בשבת. בירושלים כל מרכז העיר נסגר לפרטי ועדיין אני נאלץ לחכות לפעמים יותר מ20 דקות בשביל מה? בשביל לעמוד כמו סרדין באוטובוס כשמאחורי דבוק איזה מישהו שלא התקלח חודשיים:x ועוד לעשות סיבובים בכל העיר. עדיף לי לקחת את האוטו 20 דקות מהבית לבית הספר, 15 דקות עד שאני מוצא חניה באחד מהרחובות שיש בהם חניה בחינם, מאשר לסוע 45 דקות על חתיכת פח שעושה רעש כמו מטוס.

קודם כל שתהיה תחבורה ציבורית ואז נדבר. ולשלם על כישלון של מישהו אחר זה ממש אין מילים, שאגד ישלמו לי על הסבל שהם גורמים לתושבים.

פורסם

נסה לנסוע באופן יום-יומי עם קווים, אחר כך תדבר על הסבל שלך עם אגד.

להשוות את אגד לחברות אחרות זה כמו להשוות סמארט לסובארו ג'אסטי מודל 88.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין ממש מעצבן.

מילא, מרכז תל אביב, אבל לפי ההצעה הזאת בכל עיר יחליטו אם כן או לא, איפה וכמה.

תארו לכם שבכל מעבר דרך קרית שמונה, או אפילו ירוחם, צריך לשלם.

בסוף יגיע מצב שכל אחד (חוץ מאלה שגרים במושבים...), בכל פעם שיצא מהבית או יחזור הביתה יצטרך לשלם.

מה, לא מספיקים המיסים בקניה ובדלק?

הופכים את החיים שלנו לבלתי נסבלים.

כמה אפשר?

אם בעיר שלכם יקחו מכם אגרת גודש אל תשלמו מסים!

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
רק אני שמתי לב שכל חבר כנסת שאף אחד לא מכיר מתחיל להמציא חוקים?

מעניין למה...

כדי שתכיר גם אותו.....

פורסם

הרגע חזרתי מהבית ספר באוטובוס, אני אתאר את הנסיעה.

מגיע לתחנה ומחכה...מחכה מחכה 10 דקות. בא אוטובס קצר מלא כמעט מקצה לקצה. אני עולה, כי אין לי כוח לחכות עוד חצי שעה לאוטובוס אחר.

אני אומד לי חצי מטר מהנהג אין לי מקום לזוז סנטימטר, והמפגר הזה מתחיל לצעוק עלי שאני מסתיר לו את המראה,חושב שיש לי לאן לזוז. לא יצאתי פראייר, הראתי לו למי יש גדול יותר...

זהו.. על זה עוד שילמתי כסף

• תוכן חדש...