רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
סובארית חוזרת לארץ 1 2 3
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 17.5 אלף צפיות
היום בכביש 4 ראיתי את הרכב, שבתמונה המצורפת. הרכב היה עם מספרי "במבחן" ועם כיתוב "רכב הדגמה" הרכב הוא של יצרן האופנועים האיטלקי PIAGGIO, והדגם נקרא PORTER. על דפנות הרכב היו רשומים גם פריטי היבואן, משהו כמו "חברה ליבוא רכבי משא כלים איטלקים" אי אפשר שלא לשים לב לדימיון הרב לסובארית. ממה שהצלחתי לראות - עקבתי אחרי הרכב די הרבה זמן - מדובר במכונית מסחרית בסיסית, גיר ידני והנעה אחורית, אבל המנוע כנראה קידמי. הרכב כנראה בתהליכי תקינה. אני לא ידעתי שפיאגיו מייצרת מכוניות, ועוד העתקים של מכוניות יפניות מלפני 20 שנה. מעניין , מה יהיה המחיר של הרכב הזה, ואם יהיו לו קונים. בכל מקרה, מאחל הצלחה ליבואן החדש.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
דמיינו את עצמכם נוהגים בקבריולט של BMW סדרה 6 בשוורצ-וואלד ופתאום בא לכם על סטייק? מה אתם עושים? נהג אחד מצא פתרון "מעניין" נ.ב. התמונות לא כל כך קלות לצפיה
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול אתכם מדוע בהונדה סיויק ידני יש כמו מעין 4 דוושות? או שזה בעצם רק שתי דוושות וסתם מתכת בצדדים שזה גם מוזר כי אז איפה הקלאצ'? מישהו יכול להסביר לי מה זה?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- 0 תגובות
- 836 צפיות
גם אם לא גיליתי שום דבר חדש, חשבתי שנכון להסב תשומת לב כולם: http://www.auto.co.il/Content/articles/ArticleGroup.asp?SubjectID=176 על המנוע, עיצוב, שיפורים ותאורה. תקראו - תבינו. והנה משהו נחמד. כאן סרטון על המנוע (הרכבה ואופן פעולה), במקרה זה מנוע DURATEC של פורד: http://www.youtube.com/watch?v=D4vXU7DJEfY וכאן ממש מראים איך מיצרים בלוק מנוע מאלומיניום עם מכונת 5-צירים: אם אתם מעוניינים בעוד דוגמאות, ניתן למצוא בקישור הנ"ל: http://www.youtube.com/results?search_query=engine אני נהנתי והשכלתי. TIFF.
הודעה אחרונה מאת Tiff, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אם אני מייבא דיבורית Parrot שייעודו אך ורק לשמש לכלי רכב, איך מחשיבים את המס? זה נחשב אלקטרוניקה? חלק חילוף...?
הודעה אחרונה מאת dudys, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, חודש הבא אני צריך לקחת את האוטו לטסט, רציתי לדעת אם כדאי להחליף את הקסנון שמותקן אצלי למנורות רגילות. לא יודע למה, אבל אני חושש שיגידו לי שהקסנון לא חוקי - מאיר מדי, מסנוור וכ'ו.. אני אציין שהקסנון אצלי לא מסנוור, והאורות מכוונים ולא מפזרים אור לכל מקום. אני אשמח לקבל את העצות שלכם, האם יש מצב שיעבירו אותי טסט עם קסנון? ובאופן כללי, האם בכלל אפשר לפסול על הקסנון עצמו? מדובר בנורות 8K, צבע לבן. ד"א, גם את אורות החניה החלפתי לנורות לבנות. יש כאן אנשים שעשו להם בעיות עם הקסנון בזמן הטסט? תודה!
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
איך עושים פקק? 1 2
מאת mazda f2-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קראתי איפשהו שאי שמירת מרחק ומהירות מופרזת גורמת לפקקים נשמע לכם מוזר? תעיפו מבט בסימולטור המקושר: בחרו ב 3. LANE CLOSING עכשיו תעלו את המהירות ל 120 ותראו איך עושים פקק. בפעם הבאה שאתם נוסעים 120 שעות העומס אל תתפלאו אם תתקעו בפקק בסוף. http://www.traffic-simulation.de/ תהנו!
הודעה אחרונה מאת mazda f2, -
-
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
YNET: מאזדה 2 מצטיינת במבחן ריסוק הקטנה החדשה, ששיווקה החל בישראל לפני שבועות ספורים, זכתה לציון מרבי במבחן הריסוק של ה-Euro NCAP. הונדה סיוויק נבחנה מחדש, אך שוב זכתה רק בארבעה כוכבים. וגם, רנו לגונה פספסה את תואר המכונית הבטוחה בעולם. דרוג בטיחות גם לדייהטסו מאטריה, וולוו V70 ומרצדס C קלאס ..............אלא שגם מכוניות שזכו לציון המרבי, לא התחמקו מביקורת הארגון. וולוו V70 ומאזדה 2, כשלו בסיבוב המבחנים הראשון - כשכריות האוויר נפתחו מאוחר מדי. שתי היצרניות הבטיחו מייד עדכון לתוכנת המחשב השולט על פעולת כריות האוויר, ובמקרה של מאזדה התיקון עבד. בסיבוב שני תפקדה ה-2 כמצופה. מחברת דלק מוטורס, יבואנית מאזדה לישראל, נמסר ל-ynet כי לא קיבלו כל הודעה ממאזדה ע…
הודעה אחרונה מאת Muataz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=ZUJ9BNV-csU Meital MD תחזיקו חזק If you look closely & only if you can take your eyes off Meital for a second – you may notice my 350Z and some other friends cars in the clip :^)
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
The Israeli Drag Racing Org http://www.facebook.com/group.php?gid=6841362531 אמן אמן אמן
הודעה אחרונה מאת threeefifteeezee, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 610 צפיות
רעיון מגניב, מקווה שזה יגיע ליצור ויהפוך לסטאנדרט.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני קונה השבוע סוזוקי סוויפט חדשה ואני מחפש חברת ביטוח אמינה וזולה. יש למישהו המלצות? בינתיים דיברתי עם ביטוח ישיר והם רוצים 1900 שקל לחובה ו3000 שקל למקיף. למישהו יש מושג עם זה סביר והאם הם נחשבים לחברה טובה? תודה רבה, מתן. נ.ב. אגב אני מתחת ל 24 ואין לי תביעות ביטוח...
הודעה אחרונה מאת Muataz, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
תקופת ה"נהג חדש" ואיתה תוקף הרישיון, פגו לפני 3 ימים. ב15 לחודש. האם אמור להגיע לי רישיון חדש בדואר? אני צריך לגשת למשרד הרישוי? האם מותר לי כבר להסיע יותר מ2 נוסעים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
קבילתי את רישיוני לפני כמה ימים ואני נוהג כל יום תירגולים עם ההורים. אבל מה לעשות התרגלתי למראות הפנורמיות עם המורה נהיגה.... השטח המת בלעדיהם פשוט עצום כמעט עשיתי תאונה בגלל שרציתי לעבור נתיב .. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 לא ראיתי שום דבר במראות ניסיתי לכוון אותם זה אכן משתפר אבל עדיין פשוט בלתי אפשרי... אני מתגורר באשל"צ היכן אני יכול לרכוש כאלו למראות הצדדיות? הום סנטר ? אוטו דיפו?. תודה מראש[=
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
למה אני לא מוצא שום שיפור ואפילו לא תאוטו **** תאוטו = את האוטו **** עצמו למכירה בEBAY אני כותב בחיפוש ROVER וגג אני מוצא ג'יפ לנד רובר תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי יותר מ-10K ק"מ עם המנוע החדש, אחרי הרצה, אני שמח להגיד שאין איבוד שמן בכלל. הנהיגה בדיוק אותה נהיגה כמו קודם, שום דבר לא השתנה. אז איך כל חכמי הפורום מסבירים את העניין הזה ? מנוע מקורי - אכל שמן אחרי שיפוץ - אכל שמן מנוע חדש - אכל שמן מנוע חדש 2 - לא אוכל שמן. אין לי הסבר הגיוני לזה. ההסבר היחיד שאולי יכול להיות - זה שבקיץ כשחם המצב שונה - המנוע החדש הותקן באמצע ספטמבר. למרות שבתכלס היה מאד חם גם בספטמבר אוקטובר, אז אני לא יודע אם זה תופס. (ולכל המטיפים - כמובן שעכשיו אני בודק שמן לפחות פעם בשבוע, לא הוספתי טיפה עדיין) השרשור המקורי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=172998&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94+3+2.…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי טויוטה קרולה GLI שנת 96 ודגם אשר רשום ברישיון הוא AE101. שאלתי האם הדגם הזה זהה לדגם של AE100 או AE110? בתודה, תומי
הודעה אחרונה מאת TOMY7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. כייסו את אשתי וגנבו לה את הארנק ובו היו רשיון נהיגה שלה, רישיון רכב, ביטוח וכל מה שמעניין גנבים. האם לאחר הוצאת רישיון נהיגה חדש ורישיון רכב חדש וטופס ביטוח חדש יש בעיה שהגנב יוכל לעשות דברים עם הניירת הזאת: לזייף או להעתיק פרטים למטרות זדוניות.
הודעה אחרונה מאת shabip, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 95 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
בשבוע האחרון רציתי לראות כמה בדיוק אני יכול לסחוט ממיכל של 30 ליטר של הג'אסטי. עד עכשיו תמיד הייתי ממלא 30 ליטר ב420 קילומטר, אבל החלטתי להירגע ולא לעבור את ה100 בשום רגע שהוא. ביום שישי מילאתי את המיכל אחרי 530 קילומטר, אז זה עובד. בגלל זה החלטתי לאמץ סגנון נהיגה הרבה יותר רגוע ולא ללחוץ על האוטו מתי שלא צריך. אתמול (יום שבת) נסעתי מהבית של אחותי לכיוון הקריות בכביש 75 (פוריסיס-יוקנעם). קצת אחרי זיכרון יעקב עקפתי מישהו שנסע על 80 אחרי שראיתי שאין אף אחד מאחורי. בדיוק כשעברתי אותו (תוך איתות מן הסתם) אוטו הגיע מאחורי (מאזדה 3) והתחיל לשחק עם האורות ועם הצופר תוך שהוא מתקדם ונדבק אלי. עברתי את האוטו שעקפתי ועמדתי לחזור לנתיב שלי כשהדביל נכנס בין שנינו, עקף אות…
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם ידוע מהם המחירים של קבוצות שווי שימוש לשנת 2008? ראיתי רכב ששייך כיום לקבוצה 4 (אני קונה מכספי). אבל המוכר רמז לי שהמחיר עשוי לרדת לפי שווי קבוצת השימוש. האם המחירים של קבוצות השימוש אמור לרדת? ואיך זה עובד בפועל? מה מתמחרים לפי שווי קבוצת שימוש ומה לא נכלל בתמחור הזה שמאפשר ליבואן לייקר את הרכב מעבר לשווי הקבוצה בה הרכב נמצא?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
הארכת שעות הנהיגה לנהגי משאית
מאת Guest shady2006- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאול מופז, הנלחם בתאונות הדרכים, רוצה להאריך ל 15 שעות ביום ! את שעות העבודה של הנהגים בארץ. כך הוא רוצה להלחם בתאונות הדרכים?! http://business.msn.co.il/msnBusinessChannel/Business.htm?pageURL&http://business.msn.co.il/msnBusiness/LawAndOrder/200712/20071213123200.htm
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כמה יעלה לעשות את כל הפרוצדורה? מבניית הרכב דרך האישורים וקבלת אישור חוקי לנסיעה על הכביש? אני לא מדבר על בניית רפילקה או קיט קאר. אני מדבר על הרכבה/בנייה של הרכב. משהו בסגנון של סברה ספורט.
הודעה אחרונה מאת אמיל221, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, לפי הכותרת ניתן להבין שמדובר בפיג'ו 407, אבל לא היא לא עוברת מתיחת פנים אלא מקבלת דגם חדש שאולי (אני מקווה שכן) תגיע לייצור. תסתכלו: נכון שזה מדהים? שוב אני מקווה שתגיע ליצור
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבאתי הונדה CRV מנוע 2400 - יש למשהו המלצת לחברת ביטוח במחירים סבירים ( אני מקבל הצעות מאד יקרות)?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז נתפסתי על מהירות,בכביש 46 (הכביש הממשיך ישר מכביש 40-לבאים מדרום בואכה נתב"ג,ובמקום לפנות שמאלה לנתב"ג-הכביש הממשיך ישר ומתחבר ל444 .) ניידת בשולי הכביש,בחושך מוחלט,היא,והכביש. המהירות-די גבוהה,והתפיסה ,אכזרית וכואבת. השלילה-ל30 יום מנהלתית,כך שלמרות שהניק שלי הבטיח כי בגיל 40 אהיה עם B4...אהיה עם עקיצה של B3 לצערי...(זה השם הרשמי של הדבורה) סעו בזהירות.
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם, חברה שלי מתה על Dodge calliber, היא פשוט חולה על האוטו הזה. עוד חודש יש לה יומולדת, ואני רוצה לארגן לה משהו בנושא. חשבתי על: 1. נסיעת מבחן - להתקשר לסוכנות ולהזמיו נסיעת מבחן. להתקשר ולהגיד את האמת? או לשחק אותה כאילו אני מתעניין? 2. השכרה - להשכיר את הרכב ליום, הבעייה היא שאני לא חושב שיש אותו בחברות השכרה.. מכירים מקום שאפשר להשכיר אותו ליום? 3. שאילה\השכרה ממישהו - אני פשוט לא מכיר אף אחד עם הרכב הזה... אשמח לשמוע תשובות לשאלות שלי, או רעיונות שלא חשבתי עליהם. תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
שאלה על ספר רכב.
מאת m.l- 1 תגובות
- 785 צפיות
שלום, כשקנינו בזמנו את הRUNX שלנו שנת 2003 (יד 2) לא קיבלנו מהמוכר ספר רכב כי הוא אמר שאין לו והכול, הרכב היה מצויין (ועדיין מצויין) והעדר ספר רכב לא היה מונע מאיתנו לקנות א תהרכב. לכן קנינו, עכשיו יש לי בעיה קטנה ואני רוצה לדעת אם יש אפשרות להוריד מאיפשהו ספר רכב של קורולה 2003? אם לא אני אשמח אם תוכלו לעזור לי כי זו שאלה ממש קטנה. יש את כפתור הOD (אובר דרייב אני חושב) עכשיו כשלוחצים עליו נידלקת מנורה בלוח שעונים ורשום בה "OD OFF" וכשלוחצים שוב המנורה נעלמת, עכשיו איך זה צריך ליהיות? שהמנורה דולקת או כבויה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
- 4 תגובות
- 930 צפיות
מישהו מכיר? צריך בעיקר פלסטיקה פנימית ל 106 דור 2
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
מהו מנוע אטמוספרי? 1 2
מאת Ivgeni-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
שלום לכולם. ניתקלתי בשירשור הזה. לאחר חיפוש בפורום (ובופורומים אחרים) לא מצאתי תשובה. בויקיפדיה מצאתי רק את זה אבל מישום מה לא ניראה לי הגיוני שמנועים כאלה מותקנים במכוניות . מישהו מוכן להסביר לי מהו מנוע אטמוספרי? תודה.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עלתה לי תהיה בראש, בתור פנאט של רכבים ידניים... מה בכלל אפשר לקנות חדש, שיהיה ידני כאן בארץ ? אני מתכוון למכוניות רגילות, מסופר-מיני וגג עד משפחתית קומפקטית (נגיד בטווח הגדלים של סוויפט\מאזדה2\סיריון ועד לפוקוס\מאזדה3) מצאתי רק את הפונטו 1.2 ידנית עלובה במיוחד, ופנדה עם מנוע דומה. אני מאמין שיש עדיין פולו ידניות. מה עוד יש למי שרוצה רכב ידני חדש ?
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- Avia
- אלי והוא
- פריג'י
- Altera
- M H
- yohai71
- malcishua
- Camaro 92
- itzik123
- quizlette85117701
- `Infinity