רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברכבי, פיאט מולטיפלה, נמצא כי מצתי הלהט תקולים. משום שבארצנו החורף לא מי יודע מה נורא, והטמפרטורות לא נמוכות בהשוואה לסטנדרט האירופאי - נמצא כי מצת הלהט אינו הכרחי כ"כ, לכן החלטנו שלא לתקן את הבעיה. גם משום שמחיר מצתי הלהט גבוה ביותר. המוסכניק הזהיר אותנו, כי אמנם מצתי הלהט אינם בגדר חובה בארצנו. אך אנו יכולים להגיע למצב שבטמפרטורה מאוד נמוכה הרכב לא יתניע ואז לא יהיה מנוס מהחלפת מצתי הלהט. בהחלפת מצתי הלהט בד"כ נגרם נזק לראש מנוע ויש לטפל גם בו. לכן, אני רוצה להתייעץ איתכם. האם למכור את הרכב? או שכדאי לתקן את מצתי הלהט? פרטים: פיאט מולטיפלה, שנת 2001, 211,000 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת TDI-6, -
-
רציתי לדעת מהם כל ההבדלים, אני יודע על ההבדלים הללו: קסנון + מתזים חישוקים "16 בקרת אקלים כמובן שהצורה מעט שונה אלו עוד הבדלים יש? והשאלה היותר חשובה, מי יותר מהנה\אוחזת\כייפית וכו'?
הודעה אחרונה מאת NMP, -
http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=3693
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 1 תגובות
- 564 צפיות
אהלן, אני מניח שראיתם את הכתבה של בני ברק...הנה הלינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3479695,00.html רציתי לספר לכם שגם לי יש רכב מליסינג שקיבלתי מהחברה והצמיגים שלי ממש איומים..... אחרי שקראתי את הכתבה ודיברתי עם כמה אנשים והחלטתי לפעול בנושא. כל מי שמוכן להצטרף ויש לו בעיה דומה שייצור קשר במייל [email protected] תודה ואגב יש פה אחלה פורום. חבל שלא ממש ידעתי על קיומו לפני כן....
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 723 צפיות
איזו תוכנה הכי טובה היום לניווט שטח למכשירי PPC?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
ערב טוב! בעקבות מעבר לרכב חדש, אני צריך להחליט באיזה דרך אני מדבר עם הנייד ברכב. ברכב הקודם היה לי טלפון מיוחד, מוטורולה גדול כזה (מכשיר מוכר, יש לכל החברות כמעט), קצת מגושם וקצת מסורבל. שמעתי ביקורות טובות לגבי הדיבוריות הקבועות שמשתמשות בבלוטות' בשביל לתקשר עם הנייד. שאלתי היא, איזה דיבורית היא הכי מומלצת לשימוש יומיומי לנסיעות קצרות? (ז"א שאני לא יתחיל להתעסק עם המכשיר 5 דק' לפני הנסיעה רק בשביל נסיעה של 7 דק'...) ובנוסף, איזה חברה מומלצת ואיזה דגם הוא מוצלח? (פארוט\בארי וכו') תודה מראש לעונים! יאיר.
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כיצד על הנהג לפעול, במידה והוא נכנס לסיבוב ובקרת היציבות נכנסת לפעולה (הרכב מחליק החוצה בשל כניסה מהירה מדי, כביש רטוב וכו') ? האם עליו להוריד את הרגל מהגז (אני מניח שזהו האינסטינקט) ? האם עליו ללחוץ קלות על הברקס בניסיון להקטין את רדיוס הפניה ? או האם בקרת היציבות אמורה "לקחת פיקוד" בלי קשר למה שהנהג עושה (הכוונה עם הגז והברקס, לא עם ההגה...) ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Johava, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בימים אלו לאחר שלוש שנים עם הסיויק שברשותנו אנחנו עומדים בפני החלפת האוטו. אומנם אנחנו די נעולים על סיוויק ממודל מתקדם והכל טוב ויפה, כך שהעסק הולך להיות די דומה וכנראה שהכל סגור. אבל... אבל אני לא יודע איך להיפרד מהאוטו!!! בזמנו היא שירתה אותי נאמנה בדרך לבי"ס עם עוד אינספור פעמים שניקיתי אותה, עם פוליש וכיוב'. האוטו הזה ליווה אותי למקומות נהדרים. ופשוט גרם לי הנאה כל פעם מחדש מרגע ההנעה ועד לניתוק המנוע. ובימים הרעים כאשר בא מישהו בזדון ועושה לבחורה שלך רע ולהתעצבן על כל פיפס שקורה לה. אחרי כל טיפול שמחתי להוציא אותה מפנקת יותר, כשכל קיק שלי איתה (בזמן שהמוזיקה כבויה) גרם לי להרגיש כמו מלך כשהמנוע הפיק את הצליל האהוב של הסיויק בזמן שהשמש מתנוססת מעליי…
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום שמי איתמר מור, אני כתב בעיתון "ישראלי" (העיתון היומי המחולק ברכבות ובאוטובוסים של אגד). אני אמור לפרסם בקרוב כתבה שעוסקת בתקנה מכוחה מחייבים כבר 4 חודשים רכבי בנזין משנת 95 ומעלה בבדיקה החדשה של זיהום האוויר. קראתי את החומר המובא בפורום לגבי הנושא, אולם עדיין ישנם דברים שלא ברורים לי והייתי שמח לשמוע מכם האם ידוע לכם בנושא: 1. במשרד התחבורה טוענים כי למעט תקופת הסתגלות של כחודש וחצי שבה הייתה כמות נכשלים גדולה והמוסכים היו נבוכים בכל הקשור לתיקון התקלות, כיום המציאות היא הרבה יותר טובה. המכונים יודעים לתפעל את הציוד החדש בצורה יעילה ומציידים את הנכשלים בהוראות מפורטות למוסך לגבי מה כדאי לבדוק ומהו סדר הפעולות שאותו יש לבצע. בפועל בבדיקה קצרה ולא משקפת שערכ…
הודעה אחרונה מאת stio, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה "שווה" ירידת ערך כאשר חברת מכוניות מוכרת עכשיו רכב שנת 2007 כשבפתח דגם 2008? למשל ברכבים בסדר גודל כמו הונדה סיוויק ודומיהם?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, קצת הרבה לא קשור לפה אבל התייאשתי כבר אז חשבתי לשאול,אני מחפש Electronic Thermostat Controller,שזה בעצם מכשיר אשר ישלו חיישן חום וישלו עוד שקע,ברגע שאתה מחבר לו משהו את קובע את הטמפרטורה שבה החיישן יכבה את המכשיר שחיברתה לו,למישהו יש מושג איפה יש לקנות משהו כזה בארץ?
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 27.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם כל, אני חייב לציין שאני מתבייש שאני לא יודע את זה ורק עכשיו החלטתי לשאול. האם, כאשר אני עובר בצהוב ורואה אותי משטרה, האם היא יכולה לעצור אותי ולתת לי קנס? ואם ננסה להתחכם רגע(איך לא?) ונניח שבשניה האחרונה של האור הצהוב, עברתי בסנטימטר את קו העצירה והמשכתי לנסוע - האם זו עדיין עבירה? אני מודע לעובדה שתמיד אומרים שצהוב נועד כהכנה לאדום, ז"א שצריך לעצור בצהוב. האם זו "רק עיצה" או חוק מחייב ? תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נמשכת הסחבת בקביעת התקנים בנושא זיהום האוויר הנפלט ממכוניות 10:10| 08.8.2004 דוד רטנר /TheMarker את נוהל בדיקת זיהום האוויר בטסט השנתי מכיר כל בעל מכונית: הבוחן שם מדיד באגזוז ומחכה לראות אם הרכב עומד בתקן. על מסך מלבני ענק סמוך למסלול בדיקת כלי רכב במכון הרישוי "קומפיוטסט" בטירת כרמל יש כמה סקאלות שמעוצבות כלוח השעונים של הרכב. הן מספרות לבוחן מה נפלט מהאגזוז לאטמוספירה. לפני כשבוע עמד ליד המכשיר בוחן צעיר ומשך בכתפיו: "אותי מעניינת רק הסקאלה הזאת", הוא הצביע על המד שמורה את כמות ה-CO (חד תחמוצת הפחמן). אחר כך הצביע על הסקאלה הבאה, שמעליה כתוב HC. "הסקאלה הזאת מודדת את זיהום הפחמימנים שנפלטים מהמכונית. עוברות פה לא מעט מכוניות שלגביהן המחוג בסקאלה עובר את הקו …
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני יודע שאתם לא הכי אוהבים את השאלות מהסוג הזה אבל זה מאוד מטריד אותי מאחר ומעלים את תקופת המלווה לחצי שנה. הרישיון שלי נשלל למשך חצי שנה, טסט אני יצטרך לעשות עוד הפעם, האם את תקופת המלווה אני יצטרך לעבור שנית? האם את תקופת הנהג חדש שלי יתארך בשנתיים נוספות? תודה מראש, רז.
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סתם שאלה שעניינה אותי. מה קורה אם שוטר מורה לעצור בצד ובמקום לעצור פשוט נותנים גז ונוסעים משם? סביר שהוא ירשום את המספר, זה במקרה שהוא הספיק לעשות זאת. אבל אם לא, וזה שוטרים כאלה שעומדים בצד הכביש ועוצרים אנשים לבדיקת רשיונות, יש מצב שהוא יתחיל במרדף?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
לחברי הפורום שלום, אני מנסה לחפש חלק למסחרית של אבי מרצדס מדגם ספרינטר אך האנגלית שלי אינה במיטבה ואני לא מצליח לעלות על השם שיכול להיקרא החלק באנגלית באתר. אני מצרף תמונה לזיהוי החלק- החלק הינו הפלסטיק האפור שנמצא מעל הלוח שעונים שבתוכו גם פתחי האוויר של המזגן. http://my.autorevo.com/revo/viewers/PopupViewer1.aspx?IID=207361&PID=16250616 הרכב באנגלית נכתב כך- mercedes sprinter מקווה שתסייעו לי במציאת הפריט, תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת maor/z, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי מכיר, מי יודע, היכן ניתן להשיג את המידע הזה? דרוש לצורך עבודה סמינריונית תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 2 תגובות
- 937 צפיות
אני עם וולצפגן בורה 2002 90כ''ס והוא עם שברולט ויונט 2003 מנוע 2.0 ואני עם מנוע1.9 והמקום שאנו מתחרים זה במנחת בערד מי ייקח?
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, רכשתי גולף מנוע 2.0 שנת 2003 ויש לי מספר שאלות שאשמח לקבל תשובות עליהן: 1. האם ניתן להוריד\לרכוש ספר רכב? 2. במוסך אמרו לי שצריך לטפל כל 15 או שנה, אבל על המדבקה של הטיפולים רשמו לי להגיע עוד 10, מה נכון? 3. איזה דור הרכב שלי ומה זה בדיוק אומר? 4. במכון הבדיקה לא אמרו לי שחסרה בטנה לאחת הכנפיים וכעת עליי לרכוש כזו ב300 ש"ח. למיטב הבנתי זה דבר מאוד בסיסי שהבודק היה צריך לשים לב אליו ולעדכן אותי לגביו (זה לא דבר קטנטן שמפספסים אם בודקים כנף כמו שצריך), אני מעוניין לדרוש מהם החזר על כך, האם אני צודק? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ynetre, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בעקבות פתיחת כל הערוצים ביס אני מדי פעם רואה תוכנית רכב בערוץ אוקראיני. להלן כמה סיכומים מעניינים: דציה לוגאן (רנו בהסוואה רומנית) רכב אירופאי במחיר זול - הבוחנים אמרו שהוא לא מרגיש ממש אירופאי ועם תג מחיר של 13,000$ הוא לא ממש זול. ההתרשמות שלהם היתה רעה (התנהגות, מתלים, מושבים, תכנון וחומרים של תא נוסעים) ולסיכום נאמר "לאזרחים שלנו מגיע לנהוג ברכב טוב יותר מזה". צ'רי - יש מפעל מקומי שמייצר אותם ומבחינתם זה נשחב רכב רע. אפילו AVEO בהרכבה מקומית לדעתם יותר טוב. שברולט NIVA: דור המשך של לאדה NIVA מיוצר ברוסיה עם מנוע של GM. 13,000$, תיבה ידנית, חישמול מלא, 4X4 ודיפרנציאל מרכזי ננעל. הם מאוד התלהבו מהרכב - מהתנהגות ועבודת…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע איכן אפשר היום להחליף תמונה ברישיון? והאם חייבים לחכות עד שהרישיון לא בתוקף או שאפשר לחדש תמונה בלי שום קשר למתי הרישיון נכנס לפג תוקף שלו?
הודעה אחרונה מאת High Octane, -
שאלת "תם" בזמנו כאשר מדינתינו הקטנה איפשרה לאזרחיה לרכוש רכב המונע בדיזל התרוץ למחיר אגרת הרישוי הגבוהה היה מחיר סולר מאוד זול וכדי שהמדינה לא "תפסיד" כסף...... היום שמחיר הסולר הבסיסי לפני הנחות יותר יקר מבנזין מענין אותי לדעת מה התרוץ העכשוי.
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם נגיד וגנבו לי את האוטו... איך הביטוח מחשב את הסכום שהוא ייתן לי? לפי היד? ק"מ? תאונות קודמות? ואם כן איך הוא יודע מה הק"מ של האוטו ואיזה תאונות הוא באמת עבר?
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול שאלה שסיקרנה אותי כבר זמן מה... במיוחד בארץ הגישה הרווחת היא "רק יפאני!!1!" כלומר מכוניות מתוצרת יפנית/קוריאנית נחשבות כאמינות יותר ממכוניות אירופאיות. בעניין האמינות אני לא בטוח אבל בקשר למחירי חלפים אין מה להתווכח חלפים ליפניות/קוריאניות זולים יותר מחלפים עבור אירופאיות. השאלה היא אם כך אז למה בכל זאת אנשים שפרנסתם תלוייה במכונות האלו בוחרים דווקא ברכבים אירופאיים? כל המוניות שאני רואה על הכביש הן סיאט אלתאה/קורדובה, פולקסווגן פאסאט, סקודה אוקטביה ומדי פעם גם מרצדס, יש עוד כמה רכבים אבל לא זכור לי שראיתי יפנית/קוריאנית המשמשת כמונית, גם אם יש כאלו האירופאיות עולות עליהן במספרים. האם נהגי מוניות מעדיפים את הנוחות על פני האמינות? או שאני מפ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש את הטלפון או השם של הפרוקיה בכביש גהה ליד קוקה קולה תודה
הודעה אחרונה מאת שי .מ., -
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
רציתי לשתף אתכם במשהו שראיתי בחדשות FOX. הכתבה היתה על שירותי החירום במספר מקומות בארה"ב, כיבוי האש והאמבולנסים. מסתבר שמחירי הדלק הגואים מאלצים את שירותי החרום לחפש חלופות זולות יותר למשאיות האמריקאיות שמשמשות כאמבולנסים ובחברות מסחריות משמשות כרכבי שירות וחלוקה, שצריכת הדלק שלהן גבוהה ביותר (לרוב בנזין). הפיתרון שאומץ ע"י כמה מהם הוא מרצדס ספרינטר דיזל (בד"כ עם גג מוגבה) המצויינות והחסכוניות. האם שוק המכוניות האמריקאי עתיד להיות יותר 'ארופאי'? האם גם אמריקה, אולי בלי ברירה תאלץ סוף סוף לחסוך יותר וכפועל יוצא מכך לזהם פחות?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המקום: קטע הכביש הקצר המחבר בין צומת יקנעם לצומת הג'למי (צומת אחת לפני צומת יגור בואכה חיפה). התנאים: גשם מטורף, ראות אפסית, כביש חלק, מלכודות מים בכל שני מטר, אין עמוד תאורה אחד לרפואה. המשתתפים: אחד יחידה קליאו ספורט (אני), nc mx5, ליאון טורבו, כמה עשרות ליסומטיות בשלל צבעים ומינים. הזמן: 23:30. אז ככה: עומדים ברמזור (שלושה נתיבים) אני באמצעי, מימני המיאטה ומשמאלי קאיה ריו. הרמזור מתחלף- הקאיה יוצאת בשאגה, אני והמיאטה רגועים בהרבה. 100 מטר אחרי הרמזור- עקפתי את המיאטה, עברתי לנתיב הימני והתייצבתי על 80 קמ"ש. שלושה נתיבים הופכים לשני נתיבים, אני על 80 והמיאטה במרחק סביר מעכוזי נוסעת במהירות זהה. עכשיו מתחיל הבלאגן- כל נהגי הליסומטיות נוהגים כאילו הרכבים שלהם לא…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נסעתי במרכז הכרמל וראיתי גולף GTI MK5 שחורה עם פס אדום בגריל (עד כאן הכל רגיל) ו... פס אדום לאורך כל האוטו (!!!) בין הטמבונים לפח ובפלסטיק של הדלתות. רציתי לדעת האם זו גרסה חדשה\שונה של הגולף GTI הנוכחית או שזה סתם תוספת שניתן להזמין עם האוטו? תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ניסיתי לחפש בגוגל. בטח החבר'ה ממועדון סובארו קלאסי יוכלו לעזור. נ.ב מתי יש מפגש סובארו קלאסי? (נקווה שלא יצא על שבת .. )
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
סתם סקר סטטיסטי מעפן:
הודעה אחרונה מאת avi84,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- Avia
- אלי והוא
- פריג'י
- Altera
- M H
- yohai71
- malcishua
- Camaro 92
- itzik123
- quizlette85117701
- `Infinity