רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 897 צפיות
שלום לכולם, ראשית, חן חן על הפורום ועל העזרה הרבה שאתם מגישים לכל אורח פורח. כך גם הוא נהנה, וכך אלה שמחפשים מידע אחריו. שנית, לעניני. ראיתי היום רנו מגאן 2002 שברצוני לקנות. היא נראית טוב גם מבפנים וגם מבחוץ (למעט פגיעה קטנה בדלת). לאחר שבדקתי שכל פלסטיק וכפתור אכן מחוברים ולא סתם מונחים, בעל הרכב סיפר לי על תאונה שעבר הרכב בכנף ימין מאחור. הוא סיפר לי כי הוא נאלץ להחליף את החלק הזה, מעל הגלגל, וריתחו חלק חדש, החליפו לו פגוש אחורי, ודלת תא מטען. ברכבים כאלה, הוא המשיך, אין שסי, אלא שילדה, ולכן הפגיעה כיום בעצם בכלל לא משפיעה על מצב הרכב. (לפחות כלפי חוץ זה אכן כך). שמאי הוריד לו את ערך הרכב, והוא מוכן לבוא עוד לקראתי. אם ההודעה הזו נראית לכם…
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סוף כל סוף מצאתי רכב נחמד שמתאים לי פיאט פונטו 75 96 יד ראשונה. עכשיו מכרים אומרים לי לחכות עד לינואר כדי שהרכבים ירדו בערכם כ 8 אחוזים. אבל אני בטוח שהרכב הנל ימכר עוד החודש ואני עוד פעם יתקע בחיפוש לרכב מתאים.. מה אתם אומרים לקנות עכשיו או בינואר? המכיר הנדרש לרכב הוא כ 11K ו8 אחוזים זו לא ירידה כזו משמעותית.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
דרוש מפיק בפועל לעונה השניה של "המופע המוטורי" אם אתה קורא את זה כאן אז אתה מן הסתם חולה הגה אבל נסיון מספק יש לך ? אם כן, צור קשר עם איציק בטלפון מספר 052-2531817
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 1 תגובות
- 872 צפיות
שלום לכולם! רציתי בבקשה לקבל יעוץ בדבר ביטוח לסיוויק 2003 דגם ES אוטומט. נדמה לי שרוצים לעבוד עלי. רוצים 1675 חובה וכ-3900 מקיף. אין נהגים חדשים או צעירים. האם זה נשמע הגיוני? :shock: תודה
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 670 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=58536&highlight=%D7%A9%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%92 שימו לב למסלול (כן, היו גם רוורסים לקראת קו הסיום. קשה קשה) המחיר גם היה סבבה (40 שקל ל-4 מקצים)
הודעה אחרונה מאת nadavbitton_86, -
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
דיון מרתק וחשוב שהתקיים בועדת הכלכלה בנושא סחר ומכר ברכב משומש. הנה קישור להצעת החוק החשובה הזאת: http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/kalkala/2007-11-05-03.html אני מקווה שהחוק יתקבל במהרה, ויעשה סדר בתחום הפרוץ הזה.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
פגעתי היום ברכב של מישהו, פגיעה קלה מאוד שהתוצאה (ברכב הנפגע כמובן) היתה קילוף\שפשפוף של הצבע באורך של 10 סנטימטר ובעובי של 2 סנטימטר. הפח לא ניזוק ונשאר ישר. הבעלים של הרכב לא לקח ממני פרטים (חסמנו שם רמזור), אמרתי לו שיביא לי את הפלאפון ואני אצור איתו קשר כבר ואתן לו פרטים. הוא רק צילם את מספר הרכב שלי, נכנס לאוטו ונסע. לי יש את הפלאפון שלו לו יש את המספר רכב שלי הוא יכול לעשות עם זה משהו? או שניצלתי?
הודעה אחרונה מאת doren02, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היום נודע שסמל"ת יבואנית פיאט, אלפא, לנצ'יה וקאיה (ופורשה?) איבדה את הזיכיון לשיווק מכוניות קאיה בישראל. לפי הנתונים שבדקתי באתר "איגוד יבואני הרכב", קאיה מכרה 1889 מכוניות (מסרה לייתר דיוק) בחודשים ינואר עד נובמבר שהן כשליש! מכלל המכירות של סמל"ת. לדעתי האישית מדובר במכה קשה מאוד לסמל"ת ולתדמית שלה בשוק הרכב הישראלי ומעיד על כך שמשהו לא טוב בממלכה האיטלקית-קוראנית של הסוכנות וזאת בניגוד מוחלט לגל הההצלחה האירופאית של רכבי פיאט ושל מכוניות קאיה בעולם. מצד שני, החברה מציגה השנה שיפור ניכר במכירות - מסירות פיאט בחודשים 01-11 2007 עלו ב- 93% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (3299 לעומת 1708 ב- 2006). גם מסירות קאיה עלו ב- 70%. אבל כנראה שלקוריאנים נמאס ולאחר שהתאפקו זמ…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
מצלמות מהירות ממוצעת - בקרוב אצלנו 1 2 3
מאת Guest shady2006-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 35 תגובות
- 5 אלף צפיות
שמתי לב לזה רק עכשיו http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=4370
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. לאחרונה יש לי וויכוח קטנטן עם אבי בקשר לג'אנטים. הוא טוען שג'אנטים לא מקוריים (כלומר המקוריים שמגיעים עם הרכב) יכולים לפגוע ברכב (ברקסים וכו'), ושלא כדאי לי לנעול לרכבי ג'אנטים לא מקוריים הטיעון שלי הוא - שאין שום סיבה לחשש אם הג'אנטים הם בדיוק במידה שבה מגיעים הג'אנטים מהחברה על אותו הרכב. "יד ביד" מתהלכות איתי אלפי (מאות אלפי?) מכוניות על כבישי הארץ (ועוד מליוני מכוניות בעולם) עם ג'אנטים "לא מקוריים" שיכולים להוכיח את טיעוני, אמת? אם לא מתאים לפורום - מחילה ואנא להעביר לפורום המתאים תודה, אלון.
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ניתן להביא לארץ דגמי mps? כמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת Flyingphone, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. שבוע שעבר רכשנו רכב סוזוקי בלנו, אוטומט. מכל הרכבים שהיו לנו זה הרכב הראשון שהוא אוטומט, אז אין ניסיון גדול באוטומט. אח שלי עושה משהו ברכב ואני לא יודע אם זה נכון או לא. נגיד הוא שם D ולפני רמזור הוא מעביר ל-N ומתחיל להאט. האם זה טוב או לא? כי אחרי שהרמזור ירוק הוא מעביר ל-D ונוסע. טוב או לא? חיסכון בדלק אולי? תודה רבה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
היא נכנסה לצומת. היה לה תמרור עצור, והיא עצרה. אבל עדיין לא הבחינה ברכב שבא ונכנס בה בצד. (לו לא היה שום תמרור, והוא בא מימין). ברור שהיא אשמה, אבל האם ניתן לייחס לה אשמה בגין עבירת תנועה כלשהיא? כלומר האם אפשר לקרוא לחוסר תשומת לב שכזה עבירת תנועה? תודה
הודעה אחרונה מאת Snorki, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחר צפייה של כמות מכובדת של פרקים מתוכנית זו והרבה פרגון לחברה שמשפרים שם את המכוניות, במיוחד MAD MIKE, צצו לי מספר תהיות שאשמח לקבל עליהן תשובה, כיוון שאני, כנראה, בור בדברים הללו. כל התהיות שלי מסתכמות בשאלה: איך רכב עובר טסט באנגליה ובארצות הברית? הרי בתוכניות מראים רכבים במצב מחפיר ולעיתים אף ללא שלדה! חשוב לצייין שאביזרי בטיחות מינימלים, כגון פנסים אחוריים, כלל לא קיימים ברובם של מכונית אלו. בנוסף, לאחר שהמכוניות עוברות סדנת שיפורים, נוספים למכונית הרבה מרכיבים שאצלנו הטסטרים היו פוסלים ממרחק של קילומטרים, בין אם זה פנסים מושחרים לגמרי, BACK FIRE ועוד הרבה דברים טובים ואחרים. אז עוד הפעם - איך מכוניות עוברות שם טסט? האם בארה"ב/אנגליה מחמירים פחות מא…
הודעה אחרונה מאת yuraskor, -
-
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם , יש לי שאלה בקשר לקנס שהגיע היום בדואר: היום הגיע כנס , 125 ש"ח + 56 ש"ח תוספת פיגורים ( מה!? ). הקנס הוא על אי ציות לתמרור ב-37 ( מה זה? תמרור עצור? ) , הרכב הרשום שם כבר 4 שנים לא בבעלותנו , תאריך העבירה: 14 לדצמבר 2002! עכשיו , לפני כ-4-5 שנים באמת היה מקרה שאבא שלי "כמעט" עצר בתמרור עצור ( מכירים את זה שלא עוצרים עד הסוף אלא כמעט? ) , והוא נעצר ע"י ניידת משטרה וקיבל 250 ש"ח , ששולמו באותו יום. מקום העבירה המופיע בדו"ח זהה למקום שבו קיבל אבי את הכנס , ומדובר על אותו רכב. השאלה שלי היא מה לעשות עם הדו"ח הזה? האם הוא בכלל תקף חוקית? ( עבירה שבוצעה לפני 5 שנים , ושולמה ) , מה גם שהסכום שונה.. בקיצור , אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק…
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם...אחד החברים שלי קנה רכב ללא בדיקה מבן אדם פרטי, בקנייה נאמר לו שלרכב הוחלפה רק כנף, לאחר הקנייה נעשתה בדיקה מקיפה יותר ואלו הם התוצאות: - פגיעה+תיקון דופן פנימית בתא מנוע, תיקון משקוף. - תיקון מכסה מנוע, תיקון כנף קדמי ימין(מחוברת עם ברגים), החלפה כנף שמאלי קדמי(מחוברת עם ברגים), תיקון דלת קדמית ימין+שמאל, תיקון כנף אחורית ימנית, תיקון סף, פגיעה בקורת רוחב+תיקון פח חזית כולל גשר עליון מולחם. נחתם הסכם לפני הקנייה שלרכב אין תאונות שלדה ואין ירידת ערך של חברת הביטוח. מה אתם חושבים? יש כאן פגיעת שילדה (קורת רוחב)? על כמה אחוזים של ירידת ערך מדובר? יש מה לתבוע?
הודעה אחרונה מאת bombraider, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי השבוע עברתי טסט, נהגתי בלימוד נהיגה בסקודה אוקטביה ידני אני עכשיו נוסע בשברולט מאליבו 2005 מנוע 3.5 V6 ואני לא מרגיש את הכביש בכלל, מה יכול להיות הגורם לזה?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 0 תגובות
- 626 צפיות
לניסוי העוסק בתפישה ויזואלית דרושים חובבי מכוניות ומומחים ל מכוניות! המעבדה לחקר התפישה והראייה באוניברסיטה העברית בגבעת רם בירושלים מחפשת מומחים למכוניות כדי להשתתף בניסוי מעניין אודות מומחיות וקשב ויזואלי. הניסוי אורך כשעה והמשתתפים יזכו לתשלום. מעוניינים נא לפנות לאורית הרשלר ב 02-6726201, 02-6585092 או במייל (עדיף) : [email protected] תודה רבה!! The Vision Lab at the Hebrew University, Givat Ram campus, Jerusalem is looking for car experts to participate in an interesting experiment concerning expertise and attention. The experiment takes about an hour, and participants will be paid. If you are interested, please contact Orit…
הודעה אחרונה מאת אוריתחוקרת, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
SMART POLICE ??? כנראה יש דבר כזה
הודעה אחרונה מאת danny66, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בינואר תהיה הורדת מיסים. האם היבואנים חייבים להעביר את הורדת המיסים למחירון או רשיים לקבוע המחיר שבא להם בהתאם תנאי השוק?
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. לפני שבוע מכרנו את הרכב אופל אסטרה ולאחר כמה ימים רכשנו סוזוקי בלנו. היום הגיע מכתב שצריך לחדש את רישיון הרכב לאופל אסטרה ולא לסוזוקי. איך זה יכול להיות? ביצענו העברת בעלות, האופל יותר לא בבעלותינו, איך זה שאנחנו צריכים לעשות טסט וכו'? מה עושים? תודה.
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=27982
הודעה אחרונה מאת carsq, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נדקר עקב אי מתן זכות קדימה לפי כתבה בYNET מעניין לאן נגיע הלאה ? עריכה הקטע הכי מסריח הוא שאם תראו את התגובות , כמעט אף אחד לא חושב שיקרה משהו . ואם זה כך נשאלת השאלה לדיכטר בשביל מה אתה צריך FBI ישראלי , אם אדם אינו יכול לחיות כאן ? האם זה בשביל לתת יותר משכורות לשוטרים ? או שיהיה להיכן להעביר קצינים שמתנהגים לא בסדר וצריך ל"החליק" להם את התיק ? ומה בדיוק עושה משטרת התנועה ? אוכפת מהירות וגורמת לנהגים עצבניים ? (או שאולי זו לא הסיבה כי זה בכפ"ס )
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לכם רכב שאינו משלוש השנים האחרונות? יש סיכוי רב שגם אצלכם במכונית מותקנת חגורת בטיחות מסוכנת. חגורת הבטיחות הגיע למכונית מהמטוס, במטרה להקטין את טלטול הנוסעים בשעת תאונה, ולמנוע מהם להיזרק אל מחוץ למכונית. ב 1958 בחלה לראשונה סאאב להציע כסטנדרט חגורת מותן במושבים הקדמיים. שנה אחר כל הציגה וולוו את חגורת שלושת העיגונים, הכוללת גם רצועה אלכסונית המגינה על החזה, והחלה לצייד בה את מכוניותיה. גם כאשר הגיעו חגורות הבטיחות למושב האחורי, במשך שנים נשמרו חגורות שלושת העיגונים למושבים הקדמיים,והנוסעים האחרים נותרו מאחור,תרתי משמע עם חגורת המותניים. המצב החל להשתנות רק בשנות ה 80, אבל גם אז נותר המושב האמצעי מאחור בדרך כלל עם חגורת הבטיחות הנחותה. [ההודעה נערכה חל…
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי גולף 99' מנוע 1800 125 כס כסופה מטלית רציתי לדעת אילו שיפורים כדאי לשפר? חשבתי על:לקנות גאנטים מקוריים של פולקסוואגן במידה של 15 אינטש' השאלה איפה הכי זול? (אני מאזור המרכז תא),חשבתי גם להוסיף פנסים אחוריים השקופים הסגולים האלו(גם השאלה כמה זה עולה) וצבוע את כל הרכב בצבע כסוף כלומר יש כאלו הפלסטיקים על הדלתות זה בצבע שחור. מישהו יודע איפה אפשר לרכוש הכל בהכי זול?ועוד אילו שיפורים כדאי לבצע?תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיעה השעה לעשות טסט שנתי לרכב, וחשבתי, למה לא לעשות טסט ומוסך באותו מקום?העלות אותו עלות, אם יש תקלה מסדרים על המקום,על פניו-האידאל............ומצד שני-לתת לחתול לשמור על השמנת?ועוד בצ'מפיון? מישהו התנסה בשירות הזה שלהם?חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 871 צפיות
היום בשעה טובה משאללה הגיע הזמן אחרי 3 חודשים ארוכים ומייגעים הגיע הרגע וקניתי רכב. סיאט איביזה 1400 ידנית חור בגג מגנזיום בצבע אדום אוטו נחמד סבבה שמור . הייתי רוצה להודות לכל חברי הפורום קודם כל על זה שלא הייתי צריך לשאול שאלה ע"י שימוש במנוע חיפוש מצאתי כבר את התשובות לכל השאלות ותאמינו לי היו הרבה . למרות שאני בן של מכונאי אני אישית לא מבין גדול זה התחיל במה לקנות מה טוב מה לא טוב מה לחפש מה לבדוק ועוד כהנה וכהנה שאני בטוח שכל אחד שקורא את שורות אלה יודע בדיוק למה אני מתכוון את האמת בדרך חשבתי על הרבה סוגי ודגמי מכוניות לפחות 15 וזה ככה בשלוף. ובסוף סיאט קטנה חמודה חסכונית עם קריצה פוזאיסטית כזו תודה מיוחדת. ולכל שאר החברה על תעלבו גם אתם תותחים . לארנו…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 912 צפיות
יצרנית קאיה מפסיקה את פעילותה בישראל. מסמל"ת (יבואן קאיה בישראל) מסרו שממחר הם עוצרים את המכירות. הסיבה לכך שחברת קאיה מפסיקה את הזיכיון של היבואן הנוכחי ועד להודעה על זכיין הבא. כתבה מלאה ב THE MARKER מ 10 בדצמבר.
הודעה אחרונה מאת Itsik, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 645 צפיות
שלום, קודם כל, אני לא יודע אם מתאים לפורום הזה, אם לא מחקו/העבירו את ההודעה. עכשיו לנושא עצמו, אני מחפש תמונות פנים של סיאט איביזה שנת 2000 דגם 1600. עוד שאלה, המנוע שלה זה של פולקוופאגן? תודה מראש, חביב.
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני עומד לצבוע את ג'נט המגנזיום של הסובארו טנדר שלי. הרעיון הוא לצבוע בשחור: מט או רגיל. עם פס אדום דק מסביב . ובמקום האפור עכבר לעשות באדום או בניקל. האם יש כאן תותח פוטושופ שיוכל להראות לי איך זה נראה אחרי הצביעה? תמונה מצורפת: תודה רבה . לצבוע או להשאיר כבמקור? מחפש חלקי פח לסובארו טנדר.(חלקים מכניים וקוסמטיים גם באים בחשבון) לפנות בהודעה פרטית בבקשה.
הודעה אחרונה מאת סייארה,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- benny62
- Avia
- אלי והוא
- פריג'י
- Altera
- M H
- yohai71
- malcishua
- Camaro 92
- itzik123
- quizlette85117701
- `Infinity