Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המחוקק אינו מכיר בסכנות של חגורת הבטיחות המותנית.

אם לא תחגור ותתפס, תחטוף קנס ונקודות חובה.

בחקיקה אין מחוייבות לחגורות בטוחות יותר.

היבואנים וחברות הליסנג שעושות הכל בשביל לחסוך, לא יעשו דבר מיוזמתן.

זה מחייב מאבק ציבורי בשני מישורים:

האחד - לחץ תקשורתי\ציבורי מסיבי על איגוד יבואני הרכב.

השני - לחץ ציבורי על המחוקק ומשרד התחבורה לשנות את החקיקה והתקנות בנושא.

אתה אומר שצריך שיהיה מאבק ציבורי, משני מישורים. בוא אני אגיד לך למה זה לא יצליח:

• אין לאף אזרח, או כמעט לאף אזרח בארץ, "ביצים" לקום מול איגוד כזה גדול.
  • מי שיקום עליהם, יקבל בפנים את התוצאות של הון ושלטון.
  • את משרד התחבורה לא מעניינים "כמה אנשים שנפגעו מחגורה מותנית" (כמובן שאותנו זה מעניין, אבל אותם, לא. תתפלא). משרד התחבורה, כמו כל הממשלה שלנו, אטום למתרחש.

ועוד סיבות מני רבות.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

באמת שמעתי על תאונה שהנוסע שישב באמצע אמר "אני בסדר, תעזרו לחבר שלי הוא פצוע" ואחרי כמה שניות התמוטט, היה לו שטף דם כי החגורה לחצה על הבטן, אני חושב שהוא מת אבל לא זוכר בוודאות.

כל רכב נוסעים פרטי ודו שימושי, מונית ורכב סיור משנת ייצור 1988 ואחריה מחוייבים בחגורות נצמדות בכל מושבי הרכב.

הרכב שלי מ-87' אבל יש חגורות. חייבים לחגור בכל זאת?

פורסם

חגורת 2 נקודות מקבעת את האגן אבל לא את פלג הגוף העליון, כך שבמקרים מסוימים ונדירים היא יכולה לגרום ל:

1. שבר בעמוד השדרה המתני שנקרא Chance /Seatbelt fracture
  2. פגיעה במעי הדק עקב לחיצה ישירה של החגורה
  3. פגיעות ראש/פנים מפגיעה של הראש במושב הקדמי.

למרות זה, עדיף בהרבה להחגר עם חגורת 2 נקודות מאשר לא להחגר כלל.

למי שמודאג, אפשר לקנות רתמות שמתחברות לנקודות העיגון של המכונית במושב האחורי (דומות לחגורות מירוץ), והן אוחזות את שתי הכתפיים בנוסף למותן. כשבני הגדול (שהיום בן עשרים) היה צעיר יותר, התקנתי חגורה כזו במושב האמצעי של מכונית שהיתה לנו, וזה לא היה מסובך מאוד.

דבר אחרון - אי אפשר לרדוף אחרי הטכנולוגיה. מכונית חדשה תמיד תהיה בטוחה יותר. התרומה לבטיחות של מערכת בקרת משיכה/אחיזה, ABS, כריות אויר וכו. וכו. היא משמעותית לא פחות מחגורת 3 נקודות, אבל עדיין אנחנו לא רצים להחליף מכונית כל פעם שיש כוכב חדש במבחני הריסוק.

נמרוד

פורסם

מה שמצחיק זה שידיעות אחרונות החליטו להעלות את זה לכותרות, למרות שזה בוודאי לא תגלית חדשה ומסעירה במיוחד. מי שעד היום חשב שהחגורות הללו טובות ובטוחות כמו חגורות 3 נקודות צריך להיות אידיוט גמור.

מעניין אם בעוד 10 שנים תהיה כתבה דומה, רק הפעם על הסכנות שבחגירות חגורות בטיחות ללא מנגנון קדם מתיחה. או הסכנות בכריות אוויר שאינן דו שלביות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשעוד היה לי רכב עם ספסל אחורי, תמיד הקפדתי שאם יש רק נוסע אחד / שניים מאחורה, שאף אחד מהם לא יישב באמצע.

גם הסברתי להם, שזה פשוט הרבה פחות בטיחותי.

(גם לי הייתה חגורת מותן בלבד באמצע).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

סלחו לי על הבורות, אבל במקרה תאונה החלק הרוחבי של חגורת 3 נקודות לא מתנהג בדיוק כמו חגורת מותן? ברור שחגורת 3 נקודות מחזיקה את הגוף יותר טוב, אבל אם הגוף מוטל קדימה בכל מקרה החלק הרוחבי יפעיל לחץ רב על איזור הבטן (הרי אין שום דבר שימנע ממנו להחליק מהמותניים לבטן באותה צורה בדיוק כמו בחגורת מותן).

אני טועה?

"ai motoare capul doare"

פורסם

אתה טועה. אני אמנם לא מומחה לפיזיקה או רפואה לצורך העניין, אבל ברור לי שאם העומס מתפזר על כל החלק העליון (בחגורת 3 נקודות) אז החלק היחסי שלו שבאזור המתניים קטן משמעותית, וכך אזור הבטן סובל פחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כנראה שהייתה בבעלותינו ה-306 היחידה משנת 95 שהותקנה בה חגורת 3 עיגונים:roll:

כנראה - כי גם בשלי בדגם S16 שהיה הבכיר ביותר והמאובזר ביותר באותן שנים - חגורת מותן בלבד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הייתה לי פיג'ו 306 ST מודל 1995 עם חגורת 3 נקודות במושב האמצעי.

כנראה - כי גם בשלי בדגם S16 שהיה הבכיר ביותר והמאובזר ביותר באותן שנים - חגורת מותן בלבד.

ליביו

כנראה שלא, אבל מה לא עושים בשביל לחסוך במשקל:roll:

פורסם

האם יכולים להעביר הצעת חוק שלפיה כל יצרן רכב באשר הוא שייצר רכב לא משנה דגם ו\או שנה, יחוייב בהתקנת חגורת בטיחות תקנית במקום חגורת המותן? וההתקנה תהיה , בהשתתפות חברת הביטוח בעל הרכב, והמדינה

ושזה יהיה תנאי לעבור טסט בדיקת מותחני ומעצורי חגורות?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...