רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
ספריי נגד אדים
מאת aviv1- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
לימשהו כאן יש ניסיון עם הספריי נגד אדים שמוכרים באוטו דיפו(בקבוק קטן עם נוזל שקוף בתוכו) הנסיעה אתמול בלילה היתה ממש קשה וחשבתי לנסות את המוצר,עוזר או לא עוזר?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אתמול ב 1 בצהריים בכביש איילון כאשר הייתי בנתיב האמצעי, הגיע מימיני שברולט מאליבו {אני חושב לא זוכר, אולי משהו דומה}. הוא העיף אותי מהנתיב מבלי להסתכל בכלל אז ברחתי ממנו לנתיב השמאלי ובנתיב שהוא היה בו היה אותו מלפנים והוא רצה לעקוף בין שנינו אז הוא העיף אותי והוריד אותי לשוליים, עצרתי בחוזקה וקיבלתי נשיקה מהקו הפרדה. הזהרו מנהגים כאלה, זה פשוט מפחיד שיש נהגים שנוסעים ככה ונכנסים לך לנתיב ועלייך כאילו אתה בכלל לא שם. סעו בזהירות ובמיוחד מנהגים כאלה שחושבים שהכביש של אבא שלהם ולא עושים שיקול דעת. עמיטל.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
קיבלתי דו"ח על חניה על המדרכה עם 4 גלגלים. חניתי ב-1 בלילה בערך ועל הדוח רשום שקיבלתי אותו ב-1:07 חניתי על 4 גלגלים על מדרכה כך שאני לא מפריע לשום רכב ,חניתי בכוונה בזהירות כדי שאני לא אחסום שום רכב ואז הסתכלתי מהחלון וראיתי שהתפנתה חניה אז יצאתי מהבית כדי לחנות בחניה ברחוב ואז ראיתי את הדו"ח צמוד לשמשה. כך אני תמיד חונה כשאין חניה ואני מגיע בלילה ואז בבוקר אני מתעורר ב-6 ומזיז את האוטו וחוה בחניה ברחוב שמותרת. האם זה חוקי לתת דוח חניה בשעה 1 בלילה? האם אפשר לבטל את הדוח הזה איכשהו?זה דו"ח ראשון.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 51 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181612 אני בדיוק צופה עכשיו בחדשות של ערוץ 2 ואני רואה שהאודי TT הכחולה שאז ניסתה להוריד אותי מהכביש (בכוונה) מעורבת בתאונה הזו. שמוליק
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
עמדתי במקביל למדרכה באבן גבירול בת"א כאשר אוטובוס של אגד חתך להיכנס לתחנה עשרות מטרים לפני וגילח לי חצי מהרכב בדרך. כל ציפצוף וריצה לעברו לא הועילו והוא ברח במהירות המרבית. יש לי את המספר שלו וצילום של מקום הארוע. למי פונים? משטרה? ביטוח?
הודעה אחרונה מאת erez59, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מצאתי את הספוילר הזה באי באי והוא עולה 100 דולר ועוד 95 דולר משלוח רק מארצות הברית ורוצים עוד 100 דולר בשביל לשלוח אותו לארץ בקיצור.. 1200 שקל מישהו יודע איפה מוכרים אותו אולי בארץ? הספוילר מיועד ליונדאי קופה 98 תודה.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- 12 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
היום היה לי טסט ראשון עם רב בוחן בגלל שהבוחן שהיה אמור להיות איתי חלה אז הרב בוחן החליף אותו אז ככה: 10 דקות הייתה נסיעה טובה שבה הטסטר כמעט ולא הסתכל על איך ואני נוהג ותאמינו לי שבתור נבחן בטסט ראשון הסתכלתי על פעולותיו של הטסטר לראות אם הכל בסדר היינו בכביש חד סיטרי ועברנו לדו סיטרי, התחלתי לנסוע בשמאל בכיוון הנגדי ותוך שניה רציתי לעבור לימין כמובן, לכיוון המתאים.. הוא אמר לי לעצור בצד שמאל בכיוון הנגדי ואמר לי לנסוע ישר בצד שמאל ולעצור קרוב לקו עצירה בצד שמאל כאשר הנוסעים בכביש יכולים לפגוע בנו פגיעה קשה.. עשיתי כל מה שהוא אמר ואחרי זה: הוא שאל אותי למה אני נסעתי בצד שמאל אז אמרתי לו כי ביקשת ממני ושהייתי צריך לנסוע בימין ונתתי לו דוגמא במקום דומה קרוב למקום …
הודעה אחרונה מאת maier, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בחור שמתקן אצלי את הרכב, סוזוקי בלנו 98, עשה תאונת שסי. השמאי של חברת הביטוח צילצל אליו ושאל אותו, אם הוא רוצה לתקן את הרכב ולקבל עליו ירידת ערך, או להכריז עליו כטוטלוס. הבחור סירב לתקן. הובטח לו שיקבל את הכסף תוך שלושה חודשים. בהסכמת בעל הרכב ובנוכחותו, צילצלתי היום לשמאי ושאלתי אותו אם בעל הרכב יכול לקנות את הרכב מחברת הביטוח לחלקים או לתיקון. התשובה היתה "לא ניתן שבת שלום לכם" וסגר את הטל'. ברור שניתן לתקן אותו, עובדה שהשמאי צילצל אתמול לבעל הרכב ושאל אם לתקן או לשלם את הביטוח. רציתי לקנות את הרכב בשבילי ולתקן אותו. בהסכמת בעליו. אבל כאמור נאמר שלא ניתן. אני שואל את חברי הפורום מדוע "לא ניתן", ומה אומר החוק במקרה הזה ?. דוד.
הודעה אחרונה מאת yigaljet, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3474435,00.html
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 1 תגובות
- 761 צפיות
אז ככה אני מחפש אתרים כדי לקנות כמה דברים לרכב.. ריפודים מערכת ועוד כמה דברים.. כלומר איזה אתר של אביזרי רכב.. מי שמכיר כאלה אני אשמח אם ייתן לי
הודעה אחרונה מאת aviv007788, -
מהו כלי הרכב הגדול/רציני/אימתני/קטלני/עוד כל מיני תאורים שנהגתם בו עד היום? (בכלל זה - אזרחות, צבא, עבודה וכו') יהיה נחמד גם לשמוע רשמים וחוויות מהנהיגה
הודעה אחרונה מאת bora מאור דוידי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 914 צפיות
לפני כן מדובר על מיצובישי לנסר שנת 05-06 אני לא בטוח לגבי השנה המדוייקת. מנוע בנזין (דלק 95 נטול עופרת) בגדול אז ככה, התחלתי לעבוד במוקד[אבטחה] (לא אציין איזה) בכל מקרה יש להם מיצובישי לנסר המכונית הזאת 24 שעות על הכביש, ממש ככה, בלי לכבות מנוע אפילו, עשינו ניסוי קטן(אך לא מהמדויקים שיש כמובן) המיכל היה בחצי הטאנק בדיוק. נסענו אולי 3 שעות + נסיעה מהירה עם טורים גבוהים(נסיעה בטוחה, לא עשינו משהו שהוא מעל החוק), בוא נגיד ככה לא ממש רצינו לחסוך בדלק, אחרי נסיעות ארוכות של בין עירוניות ועירוניות (יותר עירוניות) + נהיגה לא חסכונית, ויש לציין בכל ה 3 שעות האלו המכונית הייתה בנסיעה ולא במנוחה, אגב גם במנוחה לא כיבינו מנוע. להפתעתינו המחוג כמעט ולא ירד ממש ככה ממש מעט…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ההצעה נועדה לשים קץ להונאות במכירת מכוניות. משרד התחבורה מתכנן להוסיף לרישיון פרטים על תאונות. הצעת חוק שיגיש בקרוב ח"כ גלעד ארדן עשויה לשים קץ לאחת ההונאות הנפוצות ביותר: שינוי מד הקילומטרים, כך שיראה נמוך ממה שבאמת נסע הרכב. כיום מכיל רישיון הרכב פרטים על מספר הבעלים הקודמים,תאריך עלייתו לכביש,חלק מאביזרי הבטיחות המותקנים בו ועוד. אחת הדרכים ליישם את ההצעה היא לבדוק את הקילומטרז/ ברכב מדי שנה בטסט השנתי, ואז לרשום אותו ברשיון. מדובר במידע שיש לו השפעה מכרעת על ערכו המסחרי של הרכב, משום שהוא מעיד על הבלאי שצבר. הצעת החוק מציעה גם שכל תאונה משמעותית, תירשם ברשיון הרכב וכך תחסל הונאה צרכנית נוספת. "ידיעות אחרונות" מוסף כלכלה 6-12-07 …
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם האגרת רישוי לטסט כדוגמת ברלינגו, קנגו, וכדומה עתידה עוד לרדת בעקבות העלייה במחירי הדיזל?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 33.4 אלף צפיות
חברים בוקר טוב! השאלה כלשונה - האם בעל רכב חייב להיות בעל פוליסת הביטוח? בשני חברות ביטוח נתנו לי שני תשובות שונות, ובמשרד התחבורה אין תשובות בכלל. המקרה - קרוב משפחה קנה את הרכב על שמו, ואילו הנהג הראשי היא הבת שלו, שרוצה לעשות את הביטוח על שמה כדי שאבא לא "ידפק" במקרה שתהיה תביעה (שהרי תביעה נרשמת לחובת בעל הפוליסה לא משנה מי נהג...) תודה, צביקה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבאתי בקליות אחרויות דגם שלא ראיתי הרבה . העלות 850 שקל . לתגובות
הודעה אחרונה מאת asif84, -
מקרה שקרה במכון הטסטים 1 2 3
מאת Guest shay76-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
רציתי לשתף אתכם בסיפור מעצבן שחוויתי באחד ממכוני הטסטים באיזור השפלה,לא אציין את שם המכון מחשש לנקמה, רק עליי לציין שזאת כבר שיטה שם ואני יודע שלא גיליתי את אמריקה, אז נכנסתי כבר בשבוע שעבר להעביר רכב של עבודה טסט,מצאו שם ליקויים קטנים כמו נורות חניה שרופות,נורת מספר רכב שרופה,אי המצאות ערכת עזרה ראשונה,אי המצאות מושבים(הרכב במקור רכב נוסעים שהמושבים פורקו לצורך העמסת סחורה) מספר רכב לא תקין,והדבר הכי מסובך נזילת סולר מבית פילטר, לאחר תיקון כל הליקויים החלפת נורות שרופות,כיוון אורות,החלפת בית פילטר,ניגשתי שוב לטסט,לפני כן דיברתי שם עם בעלי המכון מכרים שלי,ויתרו לי על המושבים והערכת עזרה ראשונה,היה צורך רק בלוחית זיהוי(מקובל עליי), בסוף החשבון היה 120 ש"ח,נדהמתי …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, יש לי טסט חודש הבא לאוטו אבל בגלל שאני לא יהיה בארץ בתאריך של הטסט האוטו יצטרך לעמוד בלי טסט. האם אני חייב לשלם את האגרה קודם ואז לטוס? או שאפשר להשאיר את הרכב עומד וכשאני יחזור אני יעשה לו טסט? האם אני יצטרך לשלם קנס בגלל שאני יעשה את הטסט באיחור כשאני יחזור? דרך אגב אני טס לחצי שנה. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 845 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה קורה עם הביטוח במקרה הבא: האוטו עבר טסט אך (כמובן) לוקח כמה ימים עד העידכון בדואר. מכיוון שכך, סוכם שהעברת הבעלות תתבצע בהקדם האפשרי, כמו גם תשלום חלק נכבד ממחיר הרכב. יוצא שהקונה מקבל את הרכב, אך עדיין לא "קנה" אותו - לא בהעברת בעלות ולא במלוא סכום העיסקה. ישנו ביטוח בתוקף לרכב, מהמוכר. העניין מוסכם ע"י שני הצדדים. האם הביטוח תקף ל"קונה", אם במצב זה המוכר בעצם נותן לו את הרכב באישורו, עדיין ללא העברת בעלות? ז"א, הקונה מקבל את הרכב מהמוכר בהשאלה עד לקניה, אם אני לא טועה. תודה מראש וחג שמח
הודעה אחרונה מאת MadCat_LE, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 912 צפיות
שלום לכולם, אני לפני עסקת ליסינג תפעולי עם חברת דורנט, ורציתי לקבל את חוות הדעת של החברים בפורום לגביהם. בבקשה רק מי שהתנסה איתם, או בכלל אם יש לכם עצות לפני חתימת עסקה תפעולית. תודה מראש, יוגב
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 3 תגובות
- 880 צפיות
שלום יש לי רכב מהעבודה (רכב בבעלות החברה - לא ליסינג), וקבלתי אותו לא חדש. מי שנסע עליו לפניי שיפשף קיר ויש מכה בצד. עכשיו הבוס שלי רוצה לתקן את המכה (על חשבון הביטוח - לשלם רק את ההשתתפות העצמית) והוא הפיל עליי את כל הטיפול בעניין. חברת הביטוח רוצה רשיון נהיגה (אני מניח ששל הנהג אשר גרם לנזק). והשאלה: אם אני שולח להם את צילום רשיון הנהיגה שלי, האם יהיו על כך השלכות בהמשך, למשל בעלויות ביטוח בשבילי בעתיד? (היה לי ביטוח על רכב משלי לפני שהתחלתי לעבוד במקום הנוכחי ולא היו שוב תביעות). תודה
הודעה אחרונה מאת tkamin, -
- 7 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
מה הדין של אבני מדרכה הצבועות לבן אפרפר לאורך כל הקטע? לא מדובר בכחול לבן או אדום לבן.
הודעה אחרונה מאת dan.a, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי באיביי מדריך טיפולים לאוטו. 17 פאונד, הרוב על משלוח. הספר מגיע: הדפסה מרוחה וחובבנית, חלק מהאיורים וכל התרשימים החשמליים לא ניתנים לקריאה. שלחתי הודעה למוכר על מצב הספר בתקווה שיציע משהו מועיל בסגנון רמת שירות גבוהה (99.9% פידבק חיובי), בכל זאת, הוא לא ישראלי. קיבלתי יריקה בפרצוף: שלח חזרה על חשבונך ואחזיר לך את עלות הספר.. ורק עכשיו הבנתי שבעצם אין לי מה לעשות, שהרי פידבק הוא לא השאיר (מחכה לשלי כמובן), ומי יפגע יותר מפידבק גרוע - אני עם 13 עסקאות או הוא עם 11000?? האם איביי מנוהל ע"י מטומטמים? הרי כל מה שצריך לעניין את המוכר זה שקיבל את הכסף. למה הם לא מחייבים אותו להשאיר פידבק אז? כסילות גמורה והצרכנים משלמים
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי על כמה רכבים, שלטים שמונחים על המגש האחורי, שהם כמו מספר רכב אמריקאי, רק שרשום carolina, ועוד כל מיני שמות של מדינות. האם ניתן להשיג כאלו שלטים בארץ? אם כן, היכן ומה מחיריהם בערך? האם ניתן לקנות מספר רישוי של רכב, אבל שיהיה רשום שם השם שלי, או סתם משהו שאני ארצה לרשום?
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
שלום, ראיתי שיש הרבה כאלה שיש להם שלט באוטו ששמים מאחור , כמו הנהג חדש. רק שרשום דברים אחרים ושונים לגמרי. אני מחפש לקנות שלט שרשום שם : SEXY BOY, ראיתי שלט כזה על איזה אוטו וממש נדלקתי. מאיפה אפשר לקנות שלטים כאלה? תודה מראש, עמיטל.
הודעה אחרונה מאת amital4, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת mopa, -
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
ברשותי אזעקת גארד 635 הבנתי שיש עוד 2 ערוצים באזעקה, שאליהם אפשר לחבר למשל שידלקו האורות או כל דבר, שאני אבחר. מישהו יכול להסביר לי, איך להגיד את זה? האם יש אפשרות להגדיר באזעקה, שכל צרכני החשמל, למשל האורות דרך, או האור בתוך האוטו, יכבו בנעילת האוטו, או כמה דקות לאחר נעילת האוטו? ואם למישהו יש מדריך בנושא, אשמח אם יפרסם אותו כאן.
הודעה אחרונה מאת RipCurl, -
מתלים, מה זה?
מאת Sirion- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רואה שהרבה חברי פורום מזכירים את המתלים וזה מבלבל אותי מישהו מוכן בבקשה להסביר לי מה זה מתלים?
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמו נגיד המדבקה הנ"ל http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1127412/349455/5/@@/media אם אפשר אז באותו סגנון של המדבקה שבקישור ואם אפשר בבקשה גם איפה נמצאת החנות שאפשר לקנות בה את המדבקות האלה בתודה :אילון
הודעה אחרונה מאת dudugvanim, -
הסבר על טורבו
מאת ChenN- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מה זה אומר טורבו ברכב, כשאני רואה למשל TDI, איך הוא פועל? ומה ההבדל בין טורבו לסופרצ'רג'ר? עשיתי חיפוש על טורבו ולא מצאתי תשובה. תודה, חן
הודעה אחרונה מאת TheWolf,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 994 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- yor2
- מור 83
- sperial
- 0071Yoni
- baer
- M H
- asix
- gpm11
- outnex
- ELI001
- גולדן191