רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתגבשת הצעת חוק שמטרתה הכשרה סופית ומלאה של אמצעי האכיפה בהם משתמשת משטרת ישראל - מבלי לאפשר לערער על אמינותם בבית המשפט. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3474696,00.html
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הנחת דעתי שהסיבה לכך וכפי המסתמן הונדה (סיוויק) בדומה ליונדאי i30 השיווק תתבצע אך ורק(בעיקר) למגזר הפרטי, הן בכדי לשמור על ערך/מחיר הרכב, והן בכדי לשדרג את המותג .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תגידו אני נגיד נהג חדש ,אם אני נוסע באוטו עבודה של דוד\אבא שיש לו ביטוח חובה והכול אבל לא לנהג צעיר ,ושוטר עוצר אותנו בצד הוא יעשה משהו ? כאילו שוטר ביכלל מבקש לראות ביטוחים ?ואם הוא יראה שאין צעיר ויש רק חובה אז מה יקרה? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש איזון גלגלים ברמה גבוהה. שיפסיקו הרעדיות במהירות 160 170. בהתחלה היו לי רעדיות ב-140 עשיתי איזון אז הרעידות ב-160. הבנתי שהמהירות באיזון גלגלים הוא עד 120 זה נכון? ושיש מכונות יותר מדויקות מאחרות. שחרון
הודעה אחרונה מאת מאוהב בקורסיקה, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היכן ניתן לרכוש באיזור המרכז, חולצות, כובעים, צמידים, או כל דבר אחר, עם סמל או כיתוב של פרארי, למבורגיני, או של מכוניות על אחרות. אפשר גם עטים, גרביים, תחתונים, או לא יודע מה העיקר שיהיה של מכוניות על עם ציור או כיתוב.
הודעה אחרונה מאת NoBeLiuM, -
טסות לאוטו 1 2
מאת tomson22-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני לא יודע אם זה המקום הנכון אז מראש התנצלותי בקיצור אני רוצה לקנות טסות לגולף 2000 נפח וה 15 אינץ גודל גלגל רציתי לדעת אם הטסות גולף בורה יתאימו לי ? בבקשה עזרה אנשים : )
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
תערוכת המכוניות היחידה בישראל "אוטומוטור" הצטמקה משמעותית, ותהיה פתוחה לקהל רק 4 ימים בלבד, לא כולל שישי ושבת. המשמעות: אנשים שעובדים בימי חול לא יגיעו לתערוכה כלל משום שבשבת היא תהיה סגורה. בימים שנשארו תהיה צפיפות ודוחק בצורה משמעותית- דבר שיקלקל את האירוע (לא שפעם שעברה היה יותר טוב). לכל הפרטים- באתר התערוכה: http://www.ravmotor.co.il/index.php?page=motor_time_tickets לסיכום- תערוכות רכב רק בחו"ל, בארץ עוד לא למדו כי דחיפת 5-6 מיליון איש למקום אחד ב- 4 ימים יהווה כישלון.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, היום בסביבות השעה 5:00 נסעתי בכביש 40 מצומת סירקין לצומת הטייסים. בעודי פונה ימינה (לכיוון יהוד) ביואיק לה-סייבר (שהגיעה ממול) פנתה שמאלה ודרכינו הצטלבו. זכות הקדימה הייתה לרכב השני אך פניתי לפניו והוא החל סוגר עליי מאחור כשהוא דוחק אותי לשוליים. הגברתי מהירות והמשכתי בנסיעה מעט נמרצת לכמה מטרים. בנוקדה זאת, כשכביש התעקל ימינה, חשך עליי עולמי - זוג שוטרי מתנ"א חסמו את הכביש כשאחד מהם מסמן לי לעצור. "מה הבעיה, אדוני השוטר?" שאלתי בתום "מה הבעיה?!" ענה השוטר "הבעיה היא שעוד לא נפתח כאן מסלול המראה!" הוסיף וקינח במשפט האיום "את הרשיונות, בבקשה" התגלגלו הדברים וברגע של בילבול פלטתי את המשפט "הוא דחק אותי לשוליים, הגברתי מהירות בשביל להמנע מפגיעה" באו…
הודעה אחרונה מאת Hematoma, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה שאני כבר זמן רב תוהה לגביה,איך גנבי רכב פורצים למכוניות אם מנעול חשמלי שמופעל על ידי שלט ומנטרלים את האזעקה כך שאף אחד לא שומע?,ואיך ניתן להיתגונן או להקשות על הגנבים?, בשכונה שלי ובכל הסביבה בא אני גר יש הרבה אנשים אם עבר פלילי ונגנבו כמה מכוניות לידידה שלי נגנבה המכונית פעם והיה אזעקה במכונית והיא אמרה שלא שמעה שום דבר!,אני רוצה לדעת איך הם עושים את זה ואיך להיתגונן או לפחות להקשות קצת יותר כדי להרתיע אותם אני כל הזמן מפחד שיגנבו לי את המכונית,ועליי לציין למה נורא חשוב לי לדעת איך הם יכולים ליפרוץ לי למכונית אם אזעקה והכל,אני לא רק מסוקרן לגבי זה אני גם חושב שאני אהיה יותר רגוע אם אדע גם איך הם עושים את זה.תודה על התשובה.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשורה לנהגים הנוהגים בכבישי הארץ. במשטרה החליטו שניידות הדמה אינן יעילות והורידו אותן מהכביש. מפקד משטרת התנועה הארצית,ניצב אבי בן חמו, החליט להוריד מהכביש את ניידות הקרטון שנועדו להפחיד נהגים ולגרום להם להאט את מהירות נסיעתם. ניידות הקרטון הוצבו בכבישי הארץ החל בחודש אוקטובר 2004. בלילות הציבו השוטרים ניידות קרטון עם פנס כחול מהבהב על הגג, לצד הניידות הוצבו בובות של שוטרים עם אקדח לייזר למדידת מהירות. על פי סקרים שערכה משטרת התנועה,המראה המאיים הזה גרם לנהגים להאט את מהירות נסיעתם. הרבה נהגים לא אהבו את הניידות האלה,חלקן נגנבו או נשרפו. אנשים צילמו את עצמם משתינים על שוטרי הקרטון ומפנים להם את היישבן. כל בוקר יצאה חוליית שוטרים(אמיתיים) כדי לפזר א…
הודעה אחרונה מאת Alon_A, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, השאלה שלי היא כך : האם בדיקת הינשוף תקפה גם לסמים ? הכוונה שכמו שזה מגלה שתייה זה יכול לגלות גם סמים? נ.ב רשמתי ינשוף כשם כללי לכל הבדיקות שהשוטר יכול לעשות לך על מנת לבדוק אותך
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
ביטוח לפי שעות
מאת YoavHa- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, שמעתי על ביטוח שאפשר לעשות לפני שעות. שולחים SMS בתחילת הנסיעה ובסיומה. בין הודעות הSMS הרכב מבוטח גם לנהג החדש. מישהו מכיר את הרעיון הזה? התנסה בו? מישהו יודע באיזה חברת ביטוח אפשר לעשות את זה? (ראיתי אשכול על זה, אבל הוא די ישן..) תודה לכולם, יואב.
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 1 תגובות
- 615 צפיות
נכנסתי לשלולית והתיקונים כללו תיקונים במנוע, החלפת פילטר אוויר ופלאגים. עכשיו התקשרתי לביטוח ואמרתי שיכסו את זה, הם אמרו לי שהם יכסו את תיקון המנוע אבל את החלפת פילטר האוויר והחלפת פלאגים ועוד כמה תיקונים שנבעו מנסיעת האוטו בשלולית הם לא יכסו כי השמאי אמר שיש חוק בישראל שאומר שדברים שנכללים בטיפול כמו פלאגים בלמים ופילטר אוויר לא נכללים בביטוח! ולכן הם לא יכסו גם אם האוטו השתתף בתאונה! רציתי לדעת אם יש אמת בדבריו? האם באמת חלקים שקשורים לטיפולים של האוטו לא נכללים בביטוח למרות שהם ניזוקו מתוצאה של שיטפון, יש באמת חוק כזה?
הודעה אחרונה מאת mvshape, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כידוע, מדובר בצמיגי "חצי סליקס" שמייצרת ברידג'סטון במיוחד ובבלעדיות לרכבי ה STi וה EVO. בבעלותי STi שהגיעה עם דגם ישן יותר וקיצוני פחות - RE040. החלפתי אותם לSP9000 של DUNLOP (חדשים - 25/07) לאור איבוד תכונות הגומי (התייבשות) של הצמיגים ברכב. לאחר כעשרה (10) קילומטרים, הסתובבתי בחזרה לאנטון (יפו) וביקשתי ממנו מייד להחזיר את הברדיג'סטונים. ההבדל ביציבות הרכב, ואפילו משום מה בעוצמת האחיזה היה עצום לטובת הקודמים. התאכזבתי מאוד מהדאנלופים, וכשהם היו מחוץ לג'אנט, הבנתי את פשר העניין. לחיצה קלה בעזרת היד על הדאנלופים עיוותה את מבנה הצמיג כולו, ולעומת זאת הפעלת כוח חזקה ככל שהייתה פשוט לא "הזיזה" לברידג'סטונים והם נשארו ושמרו על המבנה בצורה מדהימה. כמובן שלחוזקו הפנומנלי של הצ…
הודעה אחרונה מאת senda, -
האם עדיף להשאיר את רשיונות הרכב במכונית? לשאת אותם איתך ועם שאר המסמכים? אין ממש חשיבות? חוות דעתכם .
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום. לדוגמא, יש רכב שעבר תאונה וקבעו שהוא מושבת ויורד מהכביש. יש ביטוח חובה. מה התהליך אחרי השבתת הרכב? אני מודיע לביטוח ומה קורה אז? מה מקבלים ומה לא? תודה רבה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום! לאחרונה יצא לי לראות ולשים יותר לב לתופעה מעצבנת. אצלנו במעלה אדומים, המשטרה מסתובבת ה-מ-ו-ן וגם הביטחון. הביטחון, לא הוא שמפריע. אלא המשטרה. האורות שלהם, שך הקוז'אקים, פשוט מסנוורים! אני נמצא בקומה 2, והקוז'אק של המשטרה עושה לי דיסקו בסלון!! האם קרה לכם פעם מקרה דומה? אם כן, מה עשיתם, ומה אתם ממליצים לעשות. תודה, מנחם פ.
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 40.6 אלף צפיות
שלום רב, כידוע לכולם, על מנת לקבל תשלום עבור אחזקת רכב ממקום העבודה חובה להיות בעל רכב. מכיוון שאינני מחזיק רכב, אך אבי כן, חשבתי על רעיון שבו אני אוסיף את שמי לרישיון הרכב של אבי. להפתעתי, מבירור שערכתי מול משרד הרישוי, נמסר לי, שעל מנת להוסיף את שמי לבעלות הרכב, הדבר כרוך בהופסת יד לרכב למרות שמדובר ברכב של אבי!!! הנה ציטוט מתוך משרד הרישוי: אני מאוד ממורמר ומאוכזב מהחוק חסר כל הגיון הזה שלמעשה מונע ממני לקבל את דמי אחזקת הרכב. אשמח אם יש לכם רעיון נוסף ויותר מוצלח מה עלי לעשות בסיטואציה הזאת על מנת בכל זאת לקבל את מה שמגיע לי. בברכה, מוטי.
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגלון עף מצד לצד בסיבובים טיפה חזקים. הוא לא נפרץ, אבל גלון של פרסטון כן נפרץ וטיפטפו ממנו טיפות, שמתי לב בזמן. במחשבה שנייה, אולי אני אוציא אותו מהבגאז', גם ככה הוא כמעט לא בשימוש! יש רעיונות?
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז ככה... היום בבוקר נגשתי לעשות טסט לטרנטה (סרטוגה מי שמכיר ) הבוחן לא הצליח לקרוא את מספר השלדה שמוטבע מעל הבולם בצד ימין המספר באמת משופשף כולו ולא קריא . הבעלים הקודמים אומר שעבר טסט בלי שום בעיה (זה הטסט הראשון שאני עושה לרכב הנ"ל) השאלה שלי מה עושים הלאה ? (הבעלים הקודמים בטח לא יתעסק אם זה ) לגשת למשרד הרישוי ,המשטרה, בג"ץ .... כרגע יש לי עוד שבועיים עד שנגמר הטסט תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה לבטל את רישיון של הרכב שלי (להוריד אותו מהכביש), הבנתי שבשביל זה אני צריך ללכת למשרד הרישוי עם רישיון הרכב ות"ז שלי ולקבל אישור על זה שהרכב ירד מהכביש (עד לכאן נכון? או שיש עוד משהו?). השאלה אם אני אביא לאמא שלי את כל המסמכים והיא יכולה לעשות זאת במקומי? תודה
הודעה אחרונה מאת Pavel18, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ידוע לי שביטוח שמשות מכסה שמשה שבורה , האם הוא מכסה נזק כמו שהשמשה יצאה מהמסילה ?
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
קורה לפעמים שמשכירים אוטו, או שסתם לוקחים מחבר, ופשוט לא יודעים באיזה צד נמצא פתח מילוי הדלק?? אז בשביל הבעיה הזאת, חברות המכוניות המציאו פטנט, אבל הם פשוט שכחו לספר לנו עליו. כמה סבל הם היו יכולות לחסוך... זה הולך ככה: ליד השעון של הדלק, יש ציור של משאבת דלק קטנה. ולמשאבה יש ידית מילוי עם צינור. הצד שבו נמצאת הידית, מורה על צד הפתח שיש ברכב. וככה מספיק להעיף מבט בשביל לדעת לאיזה צד להיכנס. מוצורפת תמונה להמחשה. איך לא סיפרו לנו על זה קודם?! יאיר.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
קורסים לנהיגה מתקדמת - מה בנמצא?
מאת Guest רונאלדיניו- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מכיר שני בתי ספר - מסלולים ואלתרנתיבי. האם יש עוד בתי ספר שמציעים קורס דומה?
-
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איך אני יכול לדעת כמה בערך ק"ג יש ברכב שלי מתכת וכמה יתנו לי בעד זה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Pavel18, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
תחקיר של אתר מוטוקאר וערוץ 2 השווה בין צמיגים חדשים מאיכות ירודה לצמיגים איכותיים. התוצאות לא פחות ממדהימות! פרטים בקישור הנ"ל: http://motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=LKMM&pn6Vq=E הכתבה המלאה תפורסם במגזין הגה של חודש דצמבר (גליון 105) וחדשות סוף השבוע במוצאי שבת 20:00 בערוץ 2.
- 2 תגובות
- 888 צפיות
יש מניעה כלשהי מלאכסן את הרישיון, ביטוח וכו' ברכב ? או שכדאי להסתובב איתם ?
השעה 23:45, אני נוסע על כביש בתוך העיר (אשדוד) שמותר בו 70. נסעתי 60. אני בנתיב הימני ובמקביל אליי אבל מטר וחצי יותר קדימה נוסע עוד אוטו, טנדר של איסוזו. מתקרב לצומת הצטלבות והרמזור בכיוון הנסיעה שלי ירוק. מסתכל שמאלה ימינה אבל האוטו שמקביל אליי קצת מסתיר כי הוא יותר קדימה ממני, אז האטתי עוד קצת. פתאום משום מקום צצה מולי הונדה אקורד שפנתה שמאלה באדום, ואני מוצא את עצמי במצב שאני מול ההונדה. בלמתי הכי חזק שאני יכול אבל הרכב שהיה מקביל אליי פגע בה ראשון, בכנף האחורית, ואני פגעתי בדלתות האחורית והקדמית. ההונדה עפה בערך 4-5 מטר. אני חייב לציין שתוך 2-3 דקות כבר היה משטרה ואמבולנס במקום, אך השוטרים היו מתנדבים והכל התנהל בחוסר וודאות טוטאלי ובאיטיות. השוטרים לקחו ממני רישיון נ…
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב רכב מסוג פיג'ו 307 שנת 2008 של קרובי משפחה נפרץ ע"י גנבים אפסים. הרכב נפרץ בחדרה, שברו חלון אחורי שמאלי, הרכב הוא מסוג הדגם הפשוט אז אין אזעקה. על המושב האחורי היה תיק עם כרטיס אשראי, תעודת זהות, רשיונות כולל רישיון לרכב, תעודת ביטוח חובה, רישיון נהיגה, היה גם מפתח לבית- גנבו הכל קומפלט. מתברר שהגנבים ערכו מסע קניות עם הכרטיס אשראי והספיקו לבקר בשתי תחנות דלק שונות בתוך חצי שעה ולמלא מיכל מלא לשני רכבים שונים, התקשרו מהחברת אשראי. מהי הפרוצודורה עכשיו מכל הבחינות? לרכב ביטוח מקיף כמובן. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום הרכב שלי מבוטח כבר כ2 שנים בביטוח מקיף - ללא תאונות כלשהן או תביעות כלשהן עם הזמן הרכב קיבל שפשופים שריטות ודפיקות , שלא באשמתי - מרכבים חונים וכ"ו .. וגם מצב הצבע בכללי לא משהו (צבע אדום - רכב שנת 98 - ) הבנתי שאפשר לסגור עם חברת הביטוח על צביעה כללית - כאשר אני משלם את החלק שלי בהשתתפות העצמית .. מישהו יודע מהי הפרוצדורה ? האם אני יכול להחליט היכן נצבע הרכב - או שזה מוסך הסדר של הביטוח ?
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 994 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- yor2
- מור 83
- sperial
- 0071Yoni
- baer
- M H
- asix
- gpm11
- outnex
- ELI001
- גולדן191