Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתגבשת הצעת חוק שמטרתה הכשרה סופית ומלאה של אמצעי האכיפה בהם משתמשת משטרת ישראל - מבלי לאפשר לערער על אמינותם בבית המשפט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3474696,00.html

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אי אפשר להתלונן על שוטרים כי הם קדושים

במיוחד בנהריה...

אי אפשר לערער על אחוזי בנייה כי העירייה קדושה

אני חושב שזה מהלך אחד הלא דמוקרטים שראיתי במדינה הזאת

לאזרח תמיד יש זכות לערער במיוחד עם מכשור שידוע שיש בעיות איתו

אולי אנחנו בכלל במזרח אירופה/מדינת ערב ולא שמנו לב?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

במדינת חלם/טואטליטארית אם יש השגות על פעולת המשטרה , אזי צריך לכופף את החוקים . אסור כמובן לאלץ את המשטרה לעבוד נכון .

סוף כול סוף האזרח הוא המשרת/עבד של השלטון , ולא השלטון והמשטרה הם משרתי ציבור .

עכשיו אני רק רוצה לראות מה יקרה הלאה , מחר על משבש ראדאר ישללו רשיון ומחרתיים על תפיסת מהירות יקחו לך את המכונית ויחלטו אותה לאוצר המדינה ויקחו לך את הרשיון , ואחרי זה מה?

בברכה יהודה

פורסם

אל תקפצו כלכך מהר..

תהיו בטוחים שבמידה ואם החוק הזה יעבור, יוגשו נגדו בג"צים..

השאלה היא מתי יעבור החוק שיגביל את סמכויותיו של בג"צ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

החוק לא צודק ואני גם נגדו שכמובן פוגע באזרח, אבל לדעתי יש בעיה בארץ שלנו וכי מי שיש לו כסף יהיה לו עורך דין טוב שתמיד ימצא איזה סעיף טכני וגם אם בן אדם יסע 150 קמ"ש ויהיה שיכור עדיין יצא זכאי, או שופט רחמן שיתרגש מחייב הקשים של העבריין וישחררו לחופשי כמו שהיה עם נהג השאית שעלה על רכב, על כביש 1.

ולכן החוק הנ"ל הוא הפתרון הקל ביותר שבטח מצאו הפקידים, ובישראל כמו בישראל מה שטוב לפקידים טוב גם לאזרחים.

במקום למצא ולטפל בשורש הבעיה מוצאים קומבינה.

פורסם

הנ"ל לא יעבור את מבחן בג"ץ מהסיבה הפשוטה שבערכאות נמוכות יותר נמצאו חלק ממתקני האכיפה בעייתים..

נהגים זוכו מחמת הספק, אי לכך נראה שההצעה יותר פופוליסטית ממעשית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הנ"ל לא יעבור את מבחן בג"ץ מהסיבה הפשוטה שבערכאות נמוכות יותר נמצאו חלק ממתקני האכיפה בעייתים..

נהגים זוכו מחמת הספק, אי לכך נראה שההצעה יותר פופוליסטית ממעשית.

גם אני חושב כמוך,

מצד שני אתה כנראה לא מעודכן ששר המשפטים רוצה להגביל את סמכויות בג"ץ ולקבוע שבג"ץ לא יוכל לבטל חוק שהכנסת חוקקה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תראו, ביום חמישי עצר אותי שוטר על "ביצעת פרסה על אי תנועה מצוייר"

אני פניתי שמאלה במקום מיודע לחצייה באי תנועה (מצ"ב תמונה - הפוקוס שלי חונה בצד ימין - שם יש קווקו בתוך האי תנועה שמאפשר פנייה שמאלה למגרש משמאל או יציאה שמאלה מהמגרש לכיוון דרום (של הפוקוס))

אז השוטר טעה פעמיים - פניתי שמאלה - ולא פרסה!

זה לא אי תנועה!

לא עזרו ההסברים המשכנעים ביותר שהוא טועה, הבנאדם (או הבבון בעצם) עוד כינה אותי מטומטם שאני לא יודע מה שזה אי תנועה ומה זה פרסה - הוא נשאר בשלו (ועוד כתב בסוף בדו"ח ביצע פרסה בנסיבות כשפנה שמאלה)

אם ניתן להם כח לעשות משהו בלי שניתן יהיה לערער עליו בבימ"ש נעבור לתחבורה ציבורית, כבר יהיה עדיף העונש הזה.

23-11-07_1157.jpg

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

mopa,

אם שמעת שלשום בטלוויזיה לגבי ת"א בעוד 20 שנה,

נאמר שם שהכוונה היא ליצור מצב שיהיה פחות מקומות חניה, פחות כבישים ויותר תחבורה ציבורית, כדי שאנשים לא יכנסו עם הרכב לעיר.

כבר עכשיו דובר שבגלל הרכבת הקלה נעלמו מהעיר 10,000 מקומות חניה.

בעתיד יהיו במקומם רק 6,000 מקומות אחרים.

כיום כמות המכוניות הנכנסת לת"א עומדת על 450,000 ביום, וברור שאין מקום לכולם.

אם אתה שואל אותי - אולי זאת לא מדיניות אכיפה מוצהרת, אבל בהחלט דרך של "חינוך מחדש" שנתחיל לעקל את הרעיון שעדיף תחבורה ציבורית ולא רכב פרטי.

פורסם

אמיר,

תשמע, אני לא גדלתי פה, באירופה יש תחבורה ציבורים הרבה יותר טובה, אורבנית ובין עירונית - הרבה יותר מהירה, הרבה יותר פרוסה, הרבה יותר נעימה - ויחסית די זולה.

אני מאוד בעד ירוק - אני תומך נלהב של רכבים היברידים או כל סגנון אחר של פתרון שימנע זיהום - אבל בארץ התחבורה הציבורית לא בנוייה לקלוט את ת"א של שנת 2025 כפי שנראתה בערוץ השני

אתה שמת לב שעם כל הדברים שדוברו על מה שהולך להיות - מדברים על קו אחד של רכבת מחולון להוד השרון, משהו כזה?

תבין שבכל מקום נורמלי באירופה יש לך טיוב או רכבת עלית - שניהם מתוגברים במערך מוניות ואוטובוסים מכובדים - הקישור בתוך המטרופולין והקישור החוצה הוא פשוט קל!

ברומא שם אין לך טיוב למשל יש לך תחבורה ציבורית בדמות אוטובוסים מאוד מאוד נוחה, קל מאוד להשתמש בה, מהיר מאוד ונוח מאוד

באירלנד שם הרכבת זה דבר שהוא בין פיקציה לאמת, שפעם יש ופעם אין, הכבישים כל-כך מפותחים שלמעט בתוך דאבלין שם יש עומסים - אבל לא פקקים היסטריים - בסה"כ עם רכב מאוד קל להתנייד.

בכל מקרה - זה לא שאני נגד תחבורה ציבורית - אבל בארץ יש לך רכבת עם מסלול וחצי, כל החלק המזרחי לא יכול להשתמש בה, כל החלק הדרומי לא יכול להשתמש בה - כביש 6 הוא פתרון יפה שמתרחב לאט לאט - אבל אתה כבר רואה מה קורה שיש עומס - פשוט זה יותר גרוע מכל כביש אחר כי אתה תקוע שם, שדות תעופה פנים ארציים ממש אין לנו - שדה דוב לאילת וחזרה ומחניים שלא מתפקד לדעתי כבר - כל סגנון של תחבורה פה בארץ זוכה ליחס מזלזל - החל מהכבישים - כלה בתחבורה הציבורית

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

mopa,

אני יודע מה קורה באירופה ומקומות אחרים.

תוך 10-15 שנים תשלם 30 שקל לליטר דלק, ושעת חניה בת"א תעלה 50 שקל - לעומת זאת תחבורה ציבורית תעלה 10 שקלים.

תרצה או לא תרצה, לא תהיה ברירה אנשים ישאירו את הרכב בבית ויסעו בתחבורה ציבורית, כשהלחץ על תחבורה ציבורית יגבר, כבישים רבים יהפכו לנתצ"ים ויוספו קווי רכבת קלה וכבדה.

לתחבורה ציבורית יעילה וזולה יש זכות קיום רק כאשר יש ביקוש עולה, והביקוש יעלה ויעלה.

לא לחינם מפריטים את התחבורה הציבורית (למרות הגידול בבעלות על רכב פרטי) - מישהו רואה מה יקרה בעוד 10-15 שנים ופשוט לא רוצה להשאיר את העוגה רק לשתי חברות גדולות, והן יגדלו עוד ועוד יחד עם החברות החדשות שמצטרפות.

למרות העיכובים והלחצים המופעלים, זה רק עיכוב, זה יצא לפועל בסופו של דבר.

פורסם

MOPA תגיד כמה זמן אתה חי בארץ ? ממתי אתה משווה את ישראל למדינות נורמליות ?

כול עוד ,העם בישראל אינו מחליט ,שנגמר לו מהטוטאליטארים/מפגרים או מושחתים שנקראים פולטיקאים בישראל , אזי המדינה הזו תהיה בין רפובליקת בננות ובין מדינה טוטאליטארית (יהיו לה את כול החסרונות של שתיהן).

לאף אחד לא אכפת שהרכבת הקלה לא תשרת את תושבי הדרום (לעניות דעתי אילוליה רצו לשרת את יפו היא לא הייתה מגיעה גם לבת ים ), לא סופרים אותם . הפוליטיקאים הארורים חושבים על הכסא שלהם , והיות ולעניים אין אפשרות לעשות לובי ו/או להפגין וגם אם יפגינו זה לא יהיה פוטוגני ועם יחסי ציבור , אז אף אחד לא סופר ממטר את העניים ואת מעמד הבניים . אי לכך תחבורה ציבורית היא עלה תאנה על הרצון לגבות כספים מהציבור

האמת היא ,שאיך שהאנשים מתיחסים לעצמם ולמדינה , זה לא תומך באופטימיות שמשהו ישתנה . כך שנכון לרגע זה , עדיף שתהיה פסימי . כי המצב הולך להיות גרוע עוד יותר לפני שהעם המפגר הזה יתעשת וישנה את המצב . (כנראה שאנו כולנו מזוכיסטיים , אנו צריכים תמיד ללמוד בדרך הקשה )

בברכה יהודה

פורסם
mopa,

אני יודע מה קורה באירופה ומקומות אחרים.

תוך 10-15 שנים תשלם 30 שקל לליטר דלק, ושעת חניה בת"א תעלה 50 שקל - לעומת זאת תחבורה ציבורית תעלה 10 שקלים.

תרצה או לא תרצה, לא תהיה ברירה אנשים ישאירו את הרכב בבית ויסעו בתחבורה ציבורית, כשהלחץ על תחבורה ציבורית יגבר, כבישים רבים יהפכו לנתצ"ים ויוספו קווי רכבת קלה וכבדה.

לתחבורה ציבורית יעילה וזולה יש זכות קיום רק כאשר יש ביקוש עולה, והביקוש יעלה ויעלה.

חבר,

אני לא נגד - נהפוך הוא.

ואני לא יודע מתי פעם אחרונה היית ברכבת ישראל - הדרישה לרכבת היא עצומה.

אבל - אני טוען שדרישה היא עניין של היצע - ואם אין היצע אין דרישה ואין היצע וחוזר חלילה.

אתה חושב שאם היו עושים רכבת לירושלים היא הייתה נוסעת ריקה?

אתה חושב שאם היו עושים רכבת לכרמיאל, עמיעד, קרית שמונה - היא הייתה נוסעת ריקה?

אני כנראה לא הסברתי את העקרון של מה שאני מתכוון - אין פה תכנון של מעבר לשלוש-חמש שנים - וזה גם במקרה הטוב.

בונים כביש, ובמקום להתאים אותו כמו את תל אביב לשנת 2025, הו אמותאם בקושי לצרכים של היום - למה? כי כשתיכננו אותו זה היה לפני 3-5 שנים.

זה מצויין שחושבים לעשות את תלאביב מקום שלא ניתן לנסוע בו ברכבים פרטיים - אבל אז חייבים לתכנן נקודות כניסה והתחברות לתחבורה ציבורית, אחרת רק תיצור פקק שלעולם לא ייגמר.

אתה יודע מה היה קורה אם לפני 10 שנים כבר היו מתחילים לבנות רכבת חשמלית בגוש דן ומתכננים קדימה עד שנת 2025?

כפ"ס, רעננה, הוד השרון, הרצליה, ר"ג, גבעתיים וכל החברה בצפון, ובת-ים, חולון, ועד אשדוד בדרום - רחובות, אשקלון, נתניה וכל המרוחקים מעט יותר - תושבי כל הערים האלו יכלו להגיע לעבוד בת"א או לצאת מת"א לערים אלו, נסיעה קלה הרבה יותר - שקטה, נקייה, זולה - וקלה לתחזוקה.

תיקון קטע מסילה אורך כעשירית מהזמן שלוקח לתקן קטע אספלט - ועד שניגשים לתקן קטע אספלט במדינה זה יובלות - ובמסילות בד"כ יש הרבה פחות תקלות ונזקים.

אם היו מתכננים ביום את תל-אביב של שנת 2040 וכוללים גישת תחבורה ציבורית מנתניה עד אשקלון, רחובות וכו - עם נגרשי חנייה קלים להגעה וגדולים מספיק - ומבוזרים מספיק - הייתה לך גאווה של תחבורה ציבורית.

זה לא עולה יותר מכל דבר אחר שעושים פה - רק שפה לא יודעים לתכנן

פה תכנון זה בשבוע שלפני השנה האחרונה לפני הבחירות במוניציפלי - ובמדיני בכלל אין מה לדבר..

טכנולוגיה מתקדמת

פורסם

פה מתכננים איך לשרוד את הקדנציה.

ממילא כל מה שיתכננו היום, את הפירות תקטוף ממשלה אחרת, אז למה להשקיע?

פה ושם יש איזה מוהיקני שמתביית על מטרה ולא עוזב.

למזלנו זה לא בגלל הפוליטקאים בכנסת, אלה ראשי ערים שלא מחפשים קרש קפיצה לכנסת ולממשלה.

כזה היה טדי קולק ופנחס אילון ז"ל, כזה היה צ'יץ.

כאלה הם חולדאי, מוטי ששון ולחיאני.

יש עוד כמה טובים שבזכותם רואים ערים מתפתחות וצתקדמות.

• תוכן חדש...