Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
mopa,

אני יודע מה קורה באירופה ומקומות אחרים.

תוך 10-15 שנים תשלם 30 שקל לליטר דלק, ושעת חניה בת"א תעלה 50 שקל - לעומת זאת תחבורה ציבורית תעלה 10 שקלים.

תרצה או לא תרצה, לא תהיה ברירה אנשים ישאירו את הרכב בבית ויסעו בתחבורה ציבורית, כשהלחץ על תחבורה ציבורית יגבר, כבישים רבים יהפכו לנתצ"ים ויוספו קווי רכבת קלה וכבדה.

לתחבורה ציבורית יעילה וזולה יש זכות קיום רק כאשר יש ביקוש עולה, והביקוש יעלה ויעלה.

לא לחינם מפריטים את התחבורה הציבורית (למרות הגידול בבעלות על רכב פרטי) - מישהו רואה מה יקרה בעוד 10-15 שנים ופשוט לא רוצה להשאיר את העוגה רק לשתי חברות גדולות, והן יגדלו עוד ועוד יחד עם החברות החדשות שמצטרפות.

למרות העיכובים והלחצים המופעלים, זה רק עיכוב, זה יצא לפועל בסופו של דבר.

אני רק מבין שאתה גם קולט את ההשלכות של זה ?

הרי אם אתה ממתין עד שהביקוש יעלה , גם היום התחבורה הציבורית זה מעין שקר מוסכם כי החברות הולכות ע"פ מה שכדאי להן , והמשמעות המעשית היא שבשעות הלחץ , האוטובוסים דחוסים ואנשים ממתינים בתחנות לשווא .(וחס וחלילה שיתגברו את האוטובוסים כי זה יכול לפגוע ברווחים ), תדירות הנסיעות פחתה , כדי שהאוטובוסים יסעו מלאים .

וזה היום . בעוד מספר שנים המצב יהיה יותר גרוע , כך שלאדם רגיל שאינו יכול להרשות לעצמו הוצאה של 150-200 ש"ח להגיע לעבודה יום יום (בערך 5000 ש"ח רק להגיע לעבודה), יאלץ לנסוע קרוב ל3-4 שעות דחוס כמו סרדין .

הפריפרייה תתרחק מהמרכז , ולמעשה יהיו שתי מדינות דה פאקטו משתי בחינות גם מרכז ופריפרייה , וגם עניים ועשירים (כי גם מעמד ביניים רגיל לא יכול להרשות לעצמו להוציא 5000-10K בחודש על נסיעות וחניה )

מה שמסקרן אותי לדעת , זה האם תהיה התפרצות ומרידה או שתהיה ירידה כזו לחו"ל שהבדיחה הישנה ש"מי שנשאר אחרון שיסגור את האורות בנתב"ג" תתממש.

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,

במדינה כשלנו הכל יכול להיות.

אני מאוד רוצה לקוות שהתחבורה הציבורית כאן בארץ בעוד 10-15 שנה (הלוואי ופחות) תהיה יעילה לפחות כמו באירופה.שתדירות הקווים תהיה גבוהה, שיתווספו קרונות/אוטובוסים ושיהיו יותר מסלולים.

בכל מקרה, בשעות העומס, תמיד יש עומס (גם באירופה) - אחרת הן לא היו שעות עומס, ואין הכוונה שנהפוך כאן לסרדינים, אחרת הציבור ימרוד.

אולי העשירונים התחתונים ישתקו, כי אין להם את הכוח להרים ראש והם בקושי צפים.

כאשר יצטרפו למעגל השימוש בתחבורה ציבורית עוד ועוד שכבות מהמעמד הבינוני - הם כבר לא ישתקו.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני נאלץ להשתמש עכשיו בתחבורה ציבורית , אני יכול לומר לך שבכול 4 הפעמים שנאלצתי לצאת מת"א בשעות הלחץ , נאלצתי לבלות כ4-5 שעות להגיע הבייתה . זמן הנסיעה במכונית שלא בשעות העומס הוא בין 40-50 דקות .

פעם ראשונה ברכבת , רכבת יוצאת בהפרשים של שעה , והתור היה כזה שאי אפשר היה להכנס לשתי רכבות . בפעם הבאה חשבתי שאוטובוס כי שם יש יותר . מסתבר שגם שם הם לא מתגברים בשעות העומס , אז אמנם היה צריך להמתין פחות זמן לעלות עליו , אבל הוא נסע בפקקים כאלו שלקח גם 4 שעות .

אז אולי (ואני מקווה כך למענם ) ,זה פשוט קרה לי ,שבאותם ימים היה עומס גדול מהרגיל . אבל אם זה מייצג אזי המצב הולך להיות יותר גרוע . בעיר שלי אלו שנוסעים בתחבורה ציבורית בשעות העומס זה אלו שאין להם כסף (השאר בשעות העומס לוקחים מונית ספיישל ).

אבל יש יותר ריכוז של עניים בפריפרייה מאשר במרכז . וזה אומר שאם אין לך משרה מבוקשת/מתגמלת מאוד בפריפרייה , ואתה נזקק להשיג משרה במרכז , אתה עלול למצוא את עצמך בצרות כשהמצב יחריף . ואז מה יקרה לעודף התקציבי שכרגע לא משחררים אותו לפתרון צווארי בקבוק כאלו ?

הרי אם בגלל המדיניות ההרסנית הזו של הממשלה יהיו יותר עניים , אפילו הממשלה והאוצר שמתנהגים כקמצנים קפוצי ידיים , יאלצו לפתוח את התקציב כי אחרת אנשים יגוועו ברעב . ואז גם לא יהיה כוח עבודה שיוכל לתמוך בתוספת האדירה של העברות תקציביות ואז גם מבחינה כלכלית זה הולך להיות אסון

מה שאני מנסה לומר שגם כלכלן עם עניים בראשו צריך להבין שמה שהאוצר עושה כרגע , טומן בחובו פצצה כזו , שכשהיא תתפוצץ , המדינה תלך פייפן .

המדינה חייבת להשתמש בעודף התקציבי הזה כדי להתחיל היום במתן תחבורה ציבורית ברמה אירופאית ולא ברמה של הודו . העניין הוא שהאוצר לא מוכן לקלוט את זה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...