רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. שלשום חבר קרוב עשה תאונה . מה שקרה זה שרכב בא לעקוף אותו וראה שהוא לא מספיק לחזור מהעכיפה ואז חתך את החבר שלי ופגע בו בצד שמאל ,כתוצאה מזה הוא עף לתןך המעקה וממנו לצד הנגדי ופגע ברכב נוסף. שניהם פונו לביה"ח והנהג השני תמך בגירסתו כי גם הוא ראה את המקרה!!! לא היה לחב שלי בטוח מקיף אלא צד ג בלבד שזה אומר שהלך האוטו כמו שאתם רואים בתמונה , זה פג'ו 406 . מה עושים??? תודה מראש לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 4 תגובות
- 984 צפיות
לאיזה מחיר צפויה המיאטה לרדת ובכמה אחוזים ב 1\1\08 ? תודה .
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
השאלה היא יותר כמה יעלה לקנות את הזכויות לקניית סוסיתא. החברה של שובינסקי פשטה רגל?עדיין קיימת?קנו אותה?האם אפשר לקנות פסי ייצור/זכויות של כלי רכב שפסקו ייצורם?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם! היום שמתי לב (אחרי חודש שהאוטו בבעלותנו) שאין לנו משענות ראש מאחור (פיאט פונטו 2005). רציתי לדעת מה הסטנדרט לגבי משענות ראש לנוסעים מאחור. זה נראה לי מסוכן לנסוע בלי. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ביום שבת, ה 29/12/2007, החל מהשעה 10:30 בבוקר מועדון PSI יקיים אירוע סוף שנה ענק במגרש החניה הסמוך לפארק רעננה! כ-ו-ל-ם מוזמנים! מה במפגש? * גמר תחרות הרכב היפה ביותר - החלטת השופטים המקצועיים קובעת! דמויות ידועות מעולם הרכב יקבעו איזהו הרכב היפה ביותר במועדון PSI יש פרסים! * תחרות שליטה מדויקת ברכב (במהירות חניה) הזדמנות להוכיח עד כמה אתם מכירים את הרכב שלכם ויודעים לשלוט בו במדויק. עלות ההשתתפות מגוחכת. הפרסים גדולים! * מכירת חיסול של מוצרי המועדון - במחירים מדהימים! חולצות, וילונות, אפודים זוהרים, זכרונות ניידים ועוד, הכל עם סמל מועדון הרכב המוביל בארץ! בואו להכיר את האנשים, לראות את המכוניות ולהשתתף בתחרויות במפגש המוטורי ההכי גד…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 958 צפיות
שלום לכולם , רציתי לדעת מהי ירידת הערך של הפולו 00-02 הצורה החדשה ? ועוד משהו קטן ,לפי סקר רציני שעשיתי בשוק הפולו הגעתי למסקנה שהפולו 00-02 הצורה החדשה נסחרת מעל המחירון בסביבות 3500+- והן נחטפות. רציתי שתגיבו גם לנושא הזה כדיי להיות בטוח שבאמת זאת האווירה בשוק . יום מצויין לכולם.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 17 תגובות
- 21.1 אלף צפיות
היי חברה, בלי לשים לב(באמת!), עברו להן 4 שנות נהיגה בכבישי ישראל. קודם כל, אני שמח לבשר שאני חי ובשבוע הבא אני מתחיל "קורס רענון נהיגה" - 3 פעמים בשבוע, 12 שעות סה"כ. יש באמתחתי שתי שאלות: 1. על מה הולכים לחפור לי 4 שעות כל פעם? (אני יודע שעל חוקים, אבל אשמח אם מישהו יפרט טיפה). 2. המבחן - מהו עיקרו? ז"א, חוקי תנועה, תמרורים, מכלול הרכב וכו'"... חשוב לי לציין שאני ממש לא מפחד מהמבחן ומכיוון שנושא המכוניות קרוב לליבי, אני בא בראש פתוח ל-12 שעות האלו. תודה לכל מי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
אכיפה בכביש מס' 1 1 2 3
מאת deathproof1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ערב טוב חברי פורום יקרים. אתמול בשעות הלילה הקטנות נסעתי במהירות גבוהה מן המותרת בכביש מס' 1 שכידוע לי אין בו מצלמה קבועה אחת.. ראיתי כל מיני מכוניות חונות בצידי הדרך.. ורציתי לדעת האם ייתכן והמכוניות האלה מצלמות את לוחית הרישוי ומקבלים דו"ח הביתה או שאין דבר כזה ודוחות מקבלים או ביד או לבית רק במקרה וזה מצלמה קבועה כפי שיש בכביש בגין בירושלים?
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר זמן מה שאני משתעשע במחשבה הזאת- להקים גוף עסקי בעל סמכות משפטית, שמטרתו תהיה לתת חו"ד על תאונה תמורת תשלום. הגוף יהיה מורכב מבוחני רכב ובוחני תנועה, שיחקרו תאונות על מנת לתת חוות דעת מי אשם, שחו"ד של הנ"ל תהיה קבילה כראיה בבית משפט. מה צריך בשביל להקים גוף שכזה, מבחינת אישורי רשויות? אישורים משפטיים? האם קיים בארץ גוף כזה פרטי-עסקי? (משטרת תנועה זה לא גוף פרטי- עסקי, והם לא ירימו את התחת שלהם מהכסא בשביל אשכרה לחקור תאונה) תודה לעונים, דימה.
הודעה אחרונה מאת mopa, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מהידע שלי יש שני מנועים לפיאט בראבו, 1.4 ו1.6 אני ראיתי ביד2 מודעה של פיאט בראבו ספורט עם מנוע 1.8 שנת 96 ידני יכול להיות שבאמת זה 1.8 או שהבנאדם לא יודע בכלל על מה הוא מדבר?
הודעה אחרונה מאת polo9816v, -
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
http://http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=LMHJ&pn6Vq=E לא יאומן. אני לא חושב שסאניונג תדאיג את הגרמניות אבל יהיה נחמד לראות אותה מנסה. שיהיה להם בהצלחה, יהיה נחמד לראות משהוא טוב (אם הם יקיימו את המובטח) שהוא לא גרמני.
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=4428&SubjectId=80 אני לא רואה סיבה למה לא להביא את מזארטי לישראל נתחיל בזה שכיום יש לכל הדגמים תיבות הילוכים אוטומטית אמיתית היא יכולה להיות מתחרה טובה לב.מ.וו בארץ ופרארי נראה לי קצת מוגזם למכור בארץ כי מה יש לעשות עם אותו כזה בארץ איפה אפשר לנסוע איתו לגבי מזארטי תמיד רציתי שימכרו אותן בארץ
הודעה אחרונה מאת Porsche_Dude7, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מה ההבדל מבחינת נפח מנוע כוח סוס והילוכים ואם יש עוד דברים שונים בין V5 V6 TDI SDI GTI ואם יש עוד משהו להוסיף כי אני כבר התבלבלתי לי.. תודה!!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לדעתי רכב זה עבר טיול ג'יפים או צליחת תעלת סואץ או משהו דומה, איך אפשר להתעלל ברכב (זה מחזק את התפיסה המקובלת "להתרחק מרכבי ליסינג או השכרה"). שלפתי את הסלולרי, והנה, התמונות לפניכם.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיבלתי סויפט 2008 מילאתי פול טאנק עכשיו היא עברה רק 280 קילומטר וכבר אני צריך לתדלק האם זה הגיוני ? לי יש הרגשה שהיא צורכת יותר מידי למרות שאולי תאמת *** תאמת = את האמת *** הרגל שלי הייתה דיי כבדה בשבועיים האלה
הודעה אחרונה מאת RDS, -
- 3 תגובות
- 925 צפיות
לחבר נגנב הלילה רכב מסוג לנדרובר דיסקברי בצבע ירוק מס' רישוי 75-200-08 הרכב נגנב מכפר טרומן בהרמה או בגרירה (לא ניתן להניע את הרכב ללא שלט מקורי או ללא החלפת מחשב) הרכב פחות חשוב לבעליו (יש מקיף), החשוב הוא התכולה שהיתה ברכב. אם מישהו ראה/ נתקל/ שמע/ בעל קשרים זה הזמן לעזרה. בקיצור תפתחו עינים ואוזנים יוני 050-5746327
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מדבר על רכבים משומשים. יש לי רכב בן 10 שנים מקבוצת רישוי 5, וגובה האגרה הוא 1161 ש"ח. הביטוח נשאר אותו דבר כמו שהיה לי עם ZX (קב' רישוי 2, ביטוח חובה + צד ג' + גרר-שמשות-רדיו, נהג חדש אך לא צעיר (מעל 24, הוצאתי רישיון מאוחר)). השאלה היא האם לצפות לעוד איזשהן הפתעות מהבחינה הזאת.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום,חבר שלי נהג חדש,שיפשף רכב של שכנה שלו בחניה. כמובן שהוא לא הסתיר את זה והודיע לה שהוא ישלם על הנזק שנגרם. הרכב הוא סוזוקי בלנו והנזק הוא מעיכה קטנה בכנף האחורית ושפשוף. השאלה היא האם יותר משתלם לו לפנות לביטוח (צד ג') או שעדיף שיסגרו את העיניין ביניהם? היא הביאה לו הצעת מחיר ממוסך בת"א על סך 1300 ש"ח והיא לא מוכנה ללכת למקום אחר. מה עדיף לעשות? תודה מראש על העצות.
הודעה אחרונה מאת yosi2u2, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נגיד ויש לי תו נכה איפה מותר לי להחנות את הרכב כל עוד זה לא מפריע לתנועה האם מותר לי להחנות באדום לבן ? על מידרכות ? מישהו יכול להסביר לי את הכללים בבקשה
הודעה אחרונה מאת crazy-girl, -
סיפור המעשה הוא כדלהלן - היום בבוקר נסעתי לי מהגבעה הצרפתית בירושלים לרמת גן, בגטס 2004 ידנית 1.3 שלי, דרך 443. מלאתי דלק בדיוק לפני שיצאתי, עד שהידית קפצה. את הדרך עשיתי איטית יחסית (באיזור ה110 קמ"ש בכביש המהיר - או 40 דקות ל62.5 ק"מ (כולל יציאה / כניסה לעיר ורמזורים)) - לאחר שבפעמים האחרונות שעשיתי את הדרך הזו שמתי לב שאני נוסע יותר מדי מהר שם (היו מקרים שמצאתי את עצמי פתאום על 140 בלי לשים לב). כשהגעתי לרמת גן , ראיתי שמחוג הדלק פשוט לא זז - אז החלטתי למלא. הידית קפצה פעם ראשונה אחרי 800 סמ"ק. המשכתי למלא (כי היה לי ברור שאין סיכוי שזה רק 800 סמ"ק). פעם שניה - קפץ אחרי 1.3 ליטר. עדיין החלטתי להמשיך - והצלחתי למלא 2 ליטר עד שהדלק פשוט החל להשפך, ושם עצרתי. זה…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
מה בודקים בטסט השנתי .? פירוט מפורט!
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש איזה ג'אנטים שאני מאוד מאוד רוצה לקנות. למישהו יש מושג איך אני יכול להביא אותם? האם בכל מצב חייב לשלם מכס? אם אני אשלח בדואר אחד אחד גם חייב מכס? כמה בערך שוקל ג'אנט 17". תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
שלום! מי שקרא אתמול כלכלה של ידיעות, ראה שמשרד התחבורה אישר את שיווק הסיוויק הייבריד בתור מונית. האדם הפשוט, שלא נהג מונית,ישלם עליה +-150.000 ש"ח. נהג המונית - 120.000 ש"ח. לפי דעתי זה ישפר את מצב המוניות בארץ, פחות זיהום אויר ויותר הנאה בנסיעה במונית . מה אתם חושבים על זה?
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היום הייתי עד למשהו, שעד עכשיו רק שמעתי עליו. מצב שלא הצלחתי או ממש ניסיתי לדמיין אותו: נסעתי לי בבוקר מכיוון ת"א לצומת "פרשת דרכים", כיוון כללי ז'בוטינסקי רמת גן. הייתי הפעם על טוסטוס 50 סמ"ק וסגרתי מצערת לקראת גלישה לצומת, שהרמזור בו היה אדום. יחד איתי, השיגו אותי בעצלתיים מס' כלי רכב כאשר אני הייתי על המסלול האמצעי. משמאל, במסלול הכי שמאלי נסע קצת לפני רכב. שוטרת אשר קפצה משום מקום (כלומר, מניידת מלכודת מהירות שעמדה מימין הדרך, על אי התנועה (!) קצת אחרי אולמי רסיטל) רצה כמטורפת על הכביש לפני התנועה ולפני, לכיוון המסלול השמאלי ונופפה לרכב שיעצור. היה עליה גם להפנות את הרכב המבוהל ימינה, אליה, לצורך חניה לפני הניידת. והיא עשתה זאת! מבלי להתבלבל הרכב אולץ לבצע בלימת חירום…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משתף אותכם בידיעה ובדעתי האישית בנושא. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1212906 ראיתי שגולשי וואלה בחרו ברכב השנה בסובארו B4, אני חושב שכולנו נסכים שהB4 היא מכונית טובה אבל אין שום סיבה מוצדת שעבורה היא תזכה בתואר מכונית השנה, אלא אם כן כמובן הגולשים הישראלים, פשוט איך לאמר, אינם "מביני עניין" והזיקה למוטוריקה שלהם גובלת בביקור שבועי במדור רכב של וואלה. אנשים מסתכלים על האוטו, רואים B4 כריש, ממש תחרות מלכת היופי של הכבישים ובוחרים בה. אותי זה מכעיס שללא שום סיבה מוצדקת הB4 זוכה בתואר שכזה, יפנאוטו בטח יבנו על כך הרבה יחסי ציבור. "בחירת גולשי וואלה, למעלה מ200אלף הצבעות". דרך אגב, דעתי האישית כשל עורכי וואלה, במיוחד לאחר תוצאות מבחני הריסוק, הזוכה היא …
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום פקדו את התחנה שלנו בפ"ת נציג ממנהל הדלק ודגם דלק. לכל מי שמעוניין לדעת איך התהליך מתבצע. אז איך מתבצעת הדיגמה? הנציג מגיע לתחנה ומבקש ממנהל התחנה 1 ליטר דלק ממשאבה שהוא בוחר לתוך כלי זכוכית. הכלי עם הדגימה נכנס לתוך קופסת מתכת ונסגר עם פלומבה חתומה. לאחר מכן ממלאים טופס ובו מציינים את הפרטים:סוג הדלק, כתובת התחנה, שם התחנה כמות הדלק שנלקחה ופרטיו של מנהל התחנה ושל הדוגם. הדגימות מכאן נשלחות לבדיקה, ובמידה ויש תקלה עם הדלק מתחילים בסידרת בדיקות האם התקלה היא מקומית נקודתית או תקלה רחבה יותר. ל'
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתוך "וואלה": "בכל פעם שאתם מחליטים לתדלק בשירות עצמי, אתם חושפים את עצמכם לאחד הרעלנים המסוכנים בעולם." להמשך הכתבה. וכרגיל, במדינתנו חושבים רק על הכסף ועל הרווחים, והממשלה לא נוקפת ולו אצבע כדי לדאוג לבריאות הציבור. בושה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם... הרבה פעמים אני רואה שאנשים מתלוננים (וגם אני) על מוסכים אז החלטתי לעשות ההפך. כבר הרבה זמן האוטו שלי אוהב לעשות בעיות ולא אהבתי להכנס למוסכים מורשים מכמה סיבות... 1.הם לא עשו לי את הרשום שהם מקצוענים (או שסתם לא היה איכפת להם) 2.היחס שלהם היה בלתי נסבל והם עשו לך טובה שדיברו איתך בכלל 3.המחיר היקר אז היתה לי בעיה באוטו שלא הצליחו לפתור לי באף מוסך וקיבלתי המלצה מרפי לין שגם הוא תותח לא קטן, לקפוץ למוסך תושיה בת"א, שהוא מוסך מורשה מאוד מקצועי. הלכתי למוסך, היחס של יניב מנהל המוסך היה פשוט תענוג. התעניין,בדק ואמר שהתקלה תפתר ויהיי מה. וכך היה אחרי יום. היום הלכתי אליו שוב על מנת להרכיב יחידת ABS שאני הבאתי לבד וביקשתי שרק ירכיבו לי. הם ה…
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם , אתמול בשעות הלילה לפני שיצאתי לבילוי , עברתי כהרגלי דרך הבנק להוציא כסף ... חניתי את הרכב בחניון וראיתי מרחוק מאזדה 323 שעושה רוורס , הייתה לי הרגשה רעה וצעדתי לכיון הרכב .. לצערי , אותה מאזדה 323 , מתוך כל החניון הריק הזה ומתוך ה-מ-ו-ן מקום לעשות רוורס לידי (ולא עליי) נסעה אחורה על 10-15-20 קמ"ש לפחות וריסקה לי את הכנף הימנית קדמית . אוקיי , אז לא מדובר באוטו חדש , מדובר בדייהטסו שרייד 92 , שאני מנסה שתישאר שלמה ... חוץ מהעובדה שאי אפשר לפתוח את דלת ימין עכשיו , החבר של אותה אישה שפגעה בי היה כנראה מסומם\שיכור ובא אליי בפוזה של "מה הבעיות ש'ך" לא קיללתי , לא צעקתי , דיברתי יפה אבל הוא עדיין בשלו .. חברה שלו , למזלי , לא הייתה שיכורה\מסוממת ו…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב רציתי לדעת האם זה אפשרי ??? הרי התוצאה יכולה להיות מאוד חסכונית!
הודעה אחרונה מאת timur2008,