רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
יום שבת ,שעה 19:45 נסיעה מכיוון צפון לדרום כביש החוף ליד תחנת הדלק גבעת אולגה, עוצר ממלא דלק ויוצא חזרה לכביש . מסתמן פקק ,אבל נוסעים במהירות של כ 60 קמ"ש שומר מרחק סביר מההונדה סיויק שלפניי ,מסתכל במראה מאחור רואה מישהו שנידבק אליי ,לוחץ קלות על דוושת הבלם לאותת לבחור שאולי יזהר וישמור מרחק . ההונדה מתרחקת ממני , מגביר קלות את המהירות אך עדיין שומר מרחק ביני לבין ההונדה ,רואה במראה כי המרחק ביני לבין הרכב מאחוריי גדל (לשמחתי ), פתאום פנסי הבלימה של הסיויק נדלקים ,הרכב מתקרב אליי , בולם באיטיות לא בפיתאומיות ומרפה עד שרואה את הסיויק פוגעת ברכב שלפניו , רואה את הסיויק מתנדנדת קלות ימינה ושמאלה ורק אז בולם ומחפש בריחה ימינה ,אך ללא מוצא יש טור מכוניות לימיני , ממש צמוד …
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני נהג חדש וצעיר כרגע יש לי ביטוח רגיל על האוטו שעולה תוספת של 4000 שח לביטוח רגיל שההורים שלי משלמים רכב: סוזוקי ליאנה 2005, יש משהוא יותר זול? שאלה נוספת: לרב אני נוהג בסופי שבוע ולפעמים באמצע השבוע, הנקודה שלי היא שאני לא נוהג הרבה על הרכב ובכל זאת על הביטוח הרבה כסף. אולי יש איזה ביטוח לפי זמן נסיעה או לסופי שבוע או כל דבר אחר שיתאים לי ושיעלה פחות? שמעתי שיש משהוא בשם IVAX שמתקינים ברכב מערכת של זה ולא צריך לשלם ביטוח על נהג חדש וצעיר, מישהו יודע מה זה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 972 צפיות
האם יש איסורים או תקנות שאוסרים ייבוא כזה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 25 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הוזמנתי לבית דין צבאי לגבי תאונה עצמית שעשיתי (בור בכביש), האם יש אפשרות לקבל פרקליט צבאי כדי שיעזור לי?..., או מישהו שייתן קצת ייעוץ בנושא? עריכה: הנפגע היחיד זה הרכב. שבוע טוב, עידו.
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי שתי פיז'ו 205 ו-405 שנים 93 ו-92 בהתאמה. למישהו יש רעיון איך נפטרים מהן?
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום ב00:00 בלילה מישהו ניסה לגנוב לי את ה205:x, במזל אבא שלי הייה בחוץ וראה מישהו עומד ליד האוטו בנסיון לפרוץ, אז הוא רץ עליו בצעקות והבן אדם ברח, אני אציין שחברו חיכה לו ב205 כסופה מעבר לפינה. עכשיו השאלה למה מישהו בכלל ירצה לגנוב את הגרוטאה שלי- אולי הם חושבים שהיא "GTI" והיא בכלל TOP XRI?, אולי רצו את הרדיו דיסק, אולי את הדש-בורד, אין לי מושג למה. שאלה שנייה, אם אני נועל את הידית הילוכים עם הרב-בריח, האם זה ימנע גניבה או שאפשר לפרוץ את זה גם?
הודעה אחרונה מאת Chiefos, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
"חברת הגרירה שגריר חושפת את נתוני התקלות שיצרניות הרכב מנסות להסתיר: במכוניות בנות שנה הונדה מדיחה את טויוטה מהפסגה" אודי עציון, ידיעות אחרונות, מוסף כלכלה, 8/1/2008
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 80 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
אני מקווה שיתפתח מזה דיון מעניין, ואם לא אז לפחות ריב ילדי-ראלי עסיסי, שיהיה משהו מעניין לסופ"ש וברצינות - מה גרם לך לבחור דווקא את המכונית שקנית בסוף? לא ה"אקזמפלר" הספציפי, אני מדבר באופן כללי. למה 106 ראלי ולא לנטיס? למה יגואר XJS קבריולה ולא (עוד) פורשה 911 קאררה קבריולה? (טוב, זו שאלה לזרזיר בלבד... ) הכוונה היא לא לכתוב סיפורי ערגה ואהבה על האוטו שלכם, אלא להסביר למה בסופו של דבר קניתם אותו ולא משהו אחר. וכדי לעזור לעניין להתגלגל, אני אתחיל עם המכונית שלי לשעבר - פיז'ו 306GTI... סיפורנו מתחיל ביום בהיר אחד, בו חבר הפורום צוקרמן מחליט שהוא יקנה מיני קופר חדשה בשיתוף עם ההורים, כי פשוט נשבר לו הז*& ממכוניות אוטומטיות בכל מקרה, חצי שנה של שכנ…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
אוקטן 98 בחיפה
מאת ludu- 1 תגובות
- 734 צפיות
האם ישנה תחנה מומלצת לתדלק בה אוקטן 98 בחיפה? והאם מישהו תידלק 95 ב "דור" בחוף שמן, רחוב אופיר ונתקל בבעיות צילצולים וכו'? תודה.
הודעה אחרונה מאת ludu, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים. במגזין אוטו שיצא החודש יש כתבת סקירת מסלול החודשית בערד. שם משתתפות אלפא 147, גולף VR6, וולוו C30 T5 וכמובן הראלי שלי. וכן, יש שם הזכרה של פורומי הרכב באינטרנט, בהקשר של הראלי. אני רוצה להודות למגזין על היום הנפלא שהעברנו שם ועל הכתבה המדהימה שדיי קולעת בול, ממש מושלם. ובמיוחד לניצן שתמיד תמך ועזר גם שמשהו התפקשש. לאלי על הנהיגה המדהימה והלימוד הרב, ועל העזרה. לתומר על התמונות המדהימות וההשקעה. ולגיא שבא בסוף והיה איתי בקשר עד שהגעתי הביתה בשלום. וגם לידידנו אור שתרם רבות להעלאת המורל באותו יום מזמין את כולכם להתעדכן בגליון, הראלי זכתה בהצהרה של "ההנעה הקדמית המענגת ביותר." ללא ספק עשו לי אישית את החודש
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום ואהלן מפורום האופנועים של פולגז. בכדי להוכיח לרוכבים על 4 גלגלים שלא כל הדו גלגליים הם מאניאקים בנשמה, החלטתי לעשות מעשה. הסיפור הולך כך: ב-16 לדצמבר בערב היתה תאונה קטנה בין מכונית לקטנוע ועליו ילד, במהלך פניה ימינה, ככל הנראה באיזור בת ים. הילדון על הקטנוע נתן לבעל המכונית את מספר הטלפון שלו, אך כשהגיע הביתה החליט שלא בא לו לשלם על הנזקים שנגרמו כתוצאה מהתאונה. זה ממש לא משנה מי אשם פה (על פניו נראה שהמכונית אשמה): בעל האוטו עצר, דאג לילדון ולא עזב עד שהילדון הבטיח לו שהכל בסדר. זה מצידו לא הוריד אפילו את הקסדה, ככל הנראה כדי שלא ניתן יהיה לזהות אותו. אבל החוצפה לא נגמרת פה. הוא עלה לפורום רוכבי 50/125 הישראלי והחליט לשתף את כולם בהחלטה שלו לגמול רעה כנגד טוב…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
MK-1 וחבריו.
מאת מנחם פ- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה מציינות האותיות MK, ומה מציין המספר? בתודה, מנחם פ.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 0 תגובות
- 547 צפיות
שלום יש לי רכב שעומד בלי טסט ובלי ביו קרוב לשנה הרכב רשום על שם חבר שלי אם אני לא יפקיא את הרישיונת יהיו לו על זה בעיות כלשהם בשביל לחדש רישיון או שעדיף להקפיא תרישיונות ואם כן אני אצטרך לשלם את האגרות או לא?
הודעה אחרונה מאת D3M0N, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כשבועיים או שלוש אני כבר לא זוכר בדיוק, הזמנתי חלק לאוטו ונאמר לי שתוך 7 ימי עסקים החלק יהיה אצלם ואני אוכל לבוא לקחת אותו. רק בגלל שזאת הזמנה מחו"ל (כי אין במלאי בארץ), אני נדרש לשלם לפני ההזמנה כדי שהם לא יזמינו לחינם. אכן הסכמתי שילמתי ועד עכשיו החלק לא הגיע ובעצם האוטו מקורקע בגלל זה, נכון לכרגע הם לא מוכנים לביטול העסקה והחזרת הכסף כי הם כבר הזמינו את החלק ואין אפשרות ביטול, האיחור לטענתם הוא הקריסמס (אם היו מודיעים לפני היתי חושב אם להזמין מהם). נאמר לי שהחלק אמור להגיע ביום ראשון או שני השבוע הזה וכמו שאתם רואים כבר עבר יום שני וגם שלישי מסתיים. החלק הוזמן ממוסך מורשה פיג'ו מה האפשרות החוקית שלי לביטול העסקה? אני פשוט רוצה להבהיר להם מה המצב החו…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 15 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום. בעוד כמה זמן אני רוצה להתחיל ללמוד תיאוריה ולגשת. ראיתי כמה אתרים, ורציתי לשאול איזה אתר הכי טוב ללמוד ממנו. ללמוד ככה שלגשת פעם אחת ולא 200 פעמים. יש את זה: http://www.teoria-yoav.com/ http://lamed.dapim.co.il/ http://www.nehiga.co.il/StudentFlow/esber.aspx http://www.ldrive.co.il/ מאיפה אתם ממליצים ללמוד? תודה רבה ושבת שלום, אמיל.
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי בעיה קבועה עם חברת דרך ארץ (כביש 6) לפני שעברתי לבית שאני גר בו היום, גרה פה משפחה ששכרה את הבית מאמא שלי והשאירו חובות בכל מקום אפשרי. כיום המצב הוא שהם לא שינו כתובת וכל החובות (מכתבים) מגיעים אלי לבית ואני זה שצריך להתחיל לרוץ ולהסביר לאותם גופים את המצב. לפני כמה חודשים הגיע לי לבית מכתב של כביש 6 עם הודעה לתשלום חוב על שם אחד האנשים מאותה המשפחה. התקשרתי לכביש 6 והסברתי שהוא כבר לא גר פה שיכתבו אצלם במערכת כדי שלא יגיעו לפה מכתבים ועיקולים עתידיים. עבר זמן ושוב היום אני מקבל 5 מכתבים! של כביש 6 שוב עם הודעות לתשלום, הפעם התקשרתי שוב והסברתי את המצב ושאני דורש בתוקף שישנו את הכתובת שלו אצלם במערכת כדי שעיקולים לא יבואו אלי לבית (כי אני יודע…
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש פרסום של זה באתר (של קארספורום). מתי היא אמורה להגיע לארץ אם בכלל? אם אני לא טועה היא נקראת יונדאי ג'נסיס קופה.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי בעבודה יונדאי H1 בת שנה וחצי עם 120,000 ק"מ שנקנתה חדשה ומטופלת כמו שעון לפי הוראות היצרן במוסך מורשה היבואן. האוטו הנ"ל נתקע בחייו הקצרים 3 פעמים בגלל אותה הבעיה של שבירת נדנדי שסתומים. אחרי הפעם השלישית פניתי בכתב לכלמוביל בדרישה לפתרון יסודי והארכת תקופת האחריות. כלמוביל לא ניסו להתווכח ולא ניסו להתחמק ולמרבה הפלא החליפו מיוזמתם את כל נדנדי השסתומים, קפיצי השסתומים וגל הזיזים ובנוסף האריכו את האחריות לשנה נוספת (חצי שנה מעל למועד שבו היתה אמורה להסתיים).
הודעה אחרונה מאת רון ב-ד, -
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום יש לי איביזה 2001 1600אוטומטית 100 כוחות סוס, שלושה דלתות ומאז שקניתי אותה יש דבר אחד שאני לא מבין בקשר לצריכת הדלק שלה. היא עושה אחת לעשר שלפי כל מי ששאלתי היא אמורה לעשות יותר מזה לפחות 12. גם נאמר לי וזה נשמע די הגיוני שבגלל שהאוטו הוא קטן והמנוע יותר גדול הצריכה יותר קטנה למדות שזו אוטומטית מקווה שתעזרו לי
הודעה אחרונה מאת eazye15, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עובדה ידועה היא שכאשר שמן הגיר קר (בעיקר בבוקר בימי החורף) ישנם תופעות "חריגות" בהתנהגות הגיר. ללא קשר לסוג הרכב והתיבה מה לדעתכם נחשב כתופעה נורמלית כאשר השמן קר?
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח אם מישהו יחכים אותי בסוגיה הנ"ל. האם חברה הרשומה רק בחו"ל יכולה להירשם במשרד הרישוי כבעלים של רכב ישראלי ?
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
רישיון נהיגה
מאת MX-5- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, חבר שלי שהיה בטיפול אצל פסיכולוג הגיע לעשות תאוריה ולא נתנו לעשות בטענה שהוא צריך לעשות איזה כל שהן בדיקות אצל רופא של משרד הרישוי, בקיצר לקחו לו את הטופס הירקו וכרגע הוא מחכה לאיזשהו מכתב ממשרד הרישוי, מישהו עבר כזה תהליך או יודע את הפרטים, כמה זמן צריך לחכות ומי נגד מי ? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 924 צפיות
שלום בביטוח באוטו של אחותי רשום שתקפים סעיפים 1,3,7 סעיף 3 אומר שכל אדם אשר בעל הרכב התיר לו כך, רשאי לנהוג ברכב זה אומר שאני יכול לנהוג ברכב ? (בן 17, נהג חדש כמובן) לא זכור לי שעשו לרכב ביטוח מיוחד לנהגים חדשים, מה שכן עשו לי ברכב אחר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 50 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! יש לי שאלה מאוד חשובה שמטרידה אותי זמן מה. איך מבטאים נכון את השם KIA- (קיאה חיריק קמץ או קאיה קמץ קמץ)? ד"א התגייסתי לפני שבוע ובשבועיים הבאים אני סוגר בבסיס אז אני אראה את התשובות שלכם רק בעוד שבועיים . בכל מקרה תודה וערב טוב!
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
קניתי לפני חודשיים גולף 2004 TDI 100 כ"ס, מבחור באשקלון. אני יד שניה. יש מספר טעויות ברשיון, כגון: כתוב 4 כריות אויר ---> בפועל יש 6 ב 100%. כתוב רמת גימור BASIC ----> בפועל רמת גימור GENERATION ב 100%. מה לעשות? למה מופיעות הטעויות האלה? האם זה נפוץ? האם אני יכול לשנות? בביטוח החובה והמקיף הרכב בוטח לפי מה שביקשתי (לפי מה שיש בפועל), כלומר רמת גימור GENERATION.
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מבחינה חוקית, זה מותר? מה יגיד לי השוטר שיעצור אותי ויראה אותי ללא דאשבורד? אביחי
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
כלומר - כמה יותר מהר אפשר ליסוע בלי "לחטוף" דו"ח?
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחרונה נעלמו לי שני הסמלים מהרכב והחלטתי לחפש באינטרנט פיתרון לבעיה שמסתבר שהיא בעיה גלובלית. למי שכבר קנה מחו"ל באינטרנט יודע שהתעריף של משלוח לארץ הוא בסביבות ה50$ מינימום מארה"ב ומאירופה מסתבר שזה 34 אירו. תוסיפו לזה את מחיר הטובין שעומד על 50$ לסמל מארה"ב שלא עובר את התקינה האירופית המחמירה. או סמל מקורי שבעבודת יד גרמנית הוסב לסמל חסין גניבות במחיר הפעוט של 99 אירו!!! איך? פשוט על ידי כך שהסמל הולך עם בעלי הרכב כשהרכב חונה. טוב ליהודים או לא טוב? את זה אני משאיר לכם להחליט... עכשיו נשאר רק למצוא פיתרון לבעיית הסמל האחורי... כנראה שאותו צריך להשחית על מנת שלא יהיה אטרקטיבי בעיניים חמדניות. דרך אגב, בחיפושים גם מצאתי סמלים מצופים זהב 24 …
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה צריך לעשות במצב כזה בשביל להעביר אותו טסט?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 0 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
לפי האתר supercars.net מדובר במכוניות שהוצגו בשנת 2007, ולא רק בייצור סדרתי. מקום עשירי Gumpert Apollo Sport מקום תשיעי Vector Avtech WX-8 HPV מקום שמיני Porsche 911 GT2 מקום שביעי Mazda Taiki Concept הוסיפו אותה כי לדעתם היא המכונית קונספט הכי טובה שהוצגה מקום שישי Aston Martin DBS מקום חמישי Lamborghini Gallardo Superleggera מקום רביעי Ferrari F430 Scuderia מקום שלישי Koenigsegg CCXR Edition מקום שני Lamborghini Reventon ומקום ראשון Bugatti 16/4 Veyron Pur Sang
הודעה אחרונה מאת itsik170,