רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 791 צפיות
שלום, אני ועוד 2 חברים מעוניינים לעשות טיול לח"ול, בטיול אנחנו רוצים שיכלול מסיבות וDragRace... אני לא רוצה להגביל בתקציב אבל מצד שני איני מחפש הוצאה גבוהה יחסית לטיול כזה. חשבתי לכיוון איביזה אבל אין לי מושג לגבי ימי מסלול או צפייה בדראג, קפריסין ידועה במוטוריות שלה אך אני לא מוצא באינטרנט מידע קונקרטי על הפעילות, גרמניה יקרה לי מידי. פשוט, אני מחפש את השילוב המושלם לצעירים. תודה מראש על כל מידע, עידן.
הודעה אחרונה מאת 22Fast4U, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם על מנת לעשות דריפטים עם מכוניות כמו בתחרויות וכמו במהיר ועצבני 3 צריכים איזה שהיא מערכת מיוחדת או שאפשר עם כול מכונית פשוטה לעשות את זה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 1 תגובות
- 885 צפיות
אני חדש על הכביש רק אתמול עברתי טסט ראשון!! עכשיו יש לי רכב קטן שקניתי מיצובישי לנסר Glx מודל 92 אוט'... רציתי קצת עצות לשיפור... איפה אני יכול לקנות וילון לאחורה? ואיפה אפשר לקנות ריפוד יפה? (האוטו בצבע כחול כהה) והאם אני יכול לשיים מאחור רמקולים 6X9? איפה אפשר לקנות טסות מתאימות ובמחיר סביר ועם אפשר עוד כל מיני עצות לשיפור כמו ידיות תאורהה ריפוד מנורות רמקולים לוח שעונים וכו'... אני יודה לכם מאוד! שהיהה ערבב טובב לכולם.. ולילה טוב! (דרך אגב אני מירושלים) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בכותרת. תודה מראש אלירן.
הודעה אחרונה מאת eliran_malca, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אתמול בצהריים הלכתי לאכול כל החנייה של המקום הייתה עמוסה אז ראיתי שהייתה שורה של מכוניות חונות בצד הכביש זאת אומרת יש 2 נתיבים באחד מכוניות חונות ובאחד השאר נוסעים בקיצור חניתי בנתיב הימני והדלת האחורית הייתה פתוחה פתאום בום מישהי עם הונדה אקורד חדשה ערפה לי את כל החלון וכל הדלת זזה מהמקום מי אשם במקרה הזה הנוסע מאחור שהשאיר דלת פתוחה או הנהגת המבוגרת שנסעה מהר ולא שמה לב חוץ מזה שאפילו משאית עוברת בנתיב ולא מגיעה אפילו בטיפה לדלת גם אם היא פתוחה עד הסוף מה שאומר שהיא נסעה על חצי מהנתיב של המכוניות שחונות מה הולך עכישו מבחינת הביטוח יש לי סובארו די אל 82 ולה הונדה אקורד כל הצד שלה חרוך מהדלת שלי ואצלי כל הדלת גמורה וזה גם פגע בדלת הקדמית היא לא נפתחת\נסגרת חלק
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם השלילה מסתיימת רק עם החזרת הרשיון ממתנ"א,או שמא 30 הימים שהסתיימו הם הם הקובעים.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
יום חמישי האחרון אני וחבר החלטנו לצאת בערבלשתות בירה (ירושלמים). בדרך למרכז העיר החלטנו לנסוע דרך מגרש הרוסים (יותר קרוב).... פיתאום מול הכניסה לתחנת משטרה שם חבר שלי עושה קלוט את הרכב הזה....אני מאט מסתכל ורואה לפני אודי A8 בצבע דובדבן מטאלי ג'אנטים מי ניקל ענקיים (כמו בקליפים של הכושים) פס קישוט כסוף שנמתח לאורך כל הרכב בחלקו התחתון ומאחורה מופיעות האותיות RS ווואאאאאוווווו זה פשוט מטורף אני מרים את הראש כדאי לבדוק שיש סאנרוף ורואה צ'אקאלאקה קטנה עגולה בצבע כחול שמודבקת לרכב (לרכב לוחיות רישויי צהובות) אני וחבר עומדים המומים כרבע שעה עד שבאו שני שוטרים על אזרחי ונסעו . זה היה מוזר ולא זה לא היה חלום .
הודעה אחרונה מאת cabriolet, -
- 2 תגובות
- 895 צפיות
השמועה הנוכחית היא שכנראה לא תהיה מכונית חשמלית מבית היוצר של טלסה. לפי בלוג מייסדי החברה, ההנהלה מפטרת אנשי מפתח... http://teslafounders.wordpress.com/ מעניין לאן זה הולך.
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Evo IX vs Evo X 5MT vs Evo X SST vs Old WRX STi vs New WRX STi http://www.youtube.com/watch?v=844C8Wnfjf8&eurl=http://www.autoblog.com/2008/01/09/video-battle-royale-between-new-and-old-evos-imprezas/ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
http://www.metacafe.com/watch/1030129/video/R/CFD_1002/
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם... בשבוע שעבר גיליתי על שמשת המכונית שלי דו"ח חניה עירוני (של עיריית בני ברק) על חניה בטווח 12 מ' ממעבר חציה. הרכב לא נגע אפילו עם הפגוש בפס הלבן של המעבר חציה אבל בשביל הפקח החביב כנראה שזה היה מספיק כדי להפעיל חוק עזר עירוני שאומר שאני לא יכול לחנות אפילו בתחום 12 מ' מהפס... העניין הוא, שהדו"ח נרשם על כתבות שונה לחלוטין מהכתובת בה חניתי, נכתב שם שהעבירה צולמה כך שאני מאמין שיש בידם תמונה שמראה שחניתי קרוב למעבר חציה, פשוט לא ברחוב שהפקח רשם. השאלה שלי היא האם יש לי משהו לעשות, האם יש טעם לערער בעקבות העובדה שיש טעות בדו"ח או שזה מאמץ סרק וכבר עדיף לשלם ולגמור עם הסיפור הזה? תודה רבה ויום טוב!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אתמול בלילה בכביש 1 מתל אביב לירושלים חנתה ניידת משטרה באזור היחיד שלא היה מואר במרחק של כמטר אחד בלבד מהשוליים ללא אורות כלשהם. דו"ח מהירות חשוב יותר מבטיחות הנוסעים בכביש?
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זקוק לעצתכם, אתמול בערב פגשו גלגלי רכבי בור עמוק ורחב לרוחב כל הכביש (זה נראה כמו כיסוי של חריץ שנחפר להעבר תשתית ששקע או נעלם בגשם). זה קרה ברח' ז'בוטינסקי בהרצליה והמפגע בכביש קיים שם לפחות 3 ימים. מיד לאחר הכניסה לבור התחילו רעידות בהגה במהירות נמוכה מאוד ובמהירות גבוהה מעל 110 קמ"ש. אין לי ספק שהבור הוא הגורם לרעידות משום שלפני כן הכל היה בסדר. ממבט מהיר על שני הקדמיים לא נראה נזק ומחר אני אפרק אותם כדי לבדוק את החלק הפנימי. בהנחה שלא מדובר בסתם משקולת איזון שעפה (אולי כן, אבל יש לי הרגשה שלא) אלא בנזק שהגיע למחלקי המיתלה, מה עלי לעשות? לפנות לרשות המקומית לפני כניסה לבדיקה במוסך? לפנות אליהם אחרי אחרי התיקון? יש סיכוי שיפצו אותי? אחרי הכל מדוב…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם! נסעתי ב2 בלילה בירושלים, כל הרמזורים שנתקלתי בהם היו צהובים מהבהבים, הגעתי לרמזור וראיתי צהוב מהבהב, הצומת היתה ריקה לחלוטין ונסעתי לתוך הצומת בבטחה ולפתע (אני בתוך הצומת כבר) הבטתי ברמזור והאור אדום. לא ראיתי שום פלאשים (או יכול להיות שלא שמתי לב אבל יש מצלמה) ויש סיכוי קטן שעדין נכנסתי בצהוב. יש לי רשיון 3 שנים וללא עבירה אחת ובאופן כללי אני נהג זהיר מאוד ותמיד מקפיד על החוקים. מה הסיכוי שצולמתי ואם כן מה תהיה חומרת העונש (לפי נסיונכם)? אשמח לתגובות אך אין טעם להרצות על בטיחות כי אני מבין טוב מאוד את החומרה בכניסה באדום, קרוב משפחה שלי נהרג כי נכנס בו נהג שעבר באדום.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 5 אלף צפיות
ביום חמישי חתמה חברת אלדן על הסכם יבוא עם היצרן ההודי טאטא. בשלב הראשון יגיעו לארץ כלי הרכב הפרטיים, שישמשו את רכבי הליסינג וההשכרה של אלדן. המחיר פחות מ 70 אלף ש"ח. חברת הליסינג והשכרת הרכב אלדן תתחיל בעוד 3 חודשים לייבא לארץ את מכוניות יצרנית הרכב ההודית טאטא. ביום חמישי חתם מנכ"ל אלדן, דני שביט, על חוזה עם היצרן ההודי ליבוא המכוניות לישראל. בימים הקרובים תפנה החברה למשרד התחבורה ותבקש לקבל אישור ליבוא המכוניות. בשנה הקרובה החברה מתכוונת להביא רק 500 מכוניות. בשלב הראשון יכניסו את הרכב לשימוש בצי הרכב של אלדן כדי לבדוק את תגובות הציבור. רק לאחר מכן תתחיל מכירה לציבור הרחב. זו הפעם השלישית שטאטא יוצרת קשר עם ישראל. בפעמים הקודמות, בשנות ה 90, ובשנות ה 20…
הודעה אחרונה מאת NIKIG, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ברשותי אודי A3 עם מנוע 3.2 V6 גיר ידני, הציעו לי לשדרג לאודי S3 חדשה שהיא בעלת מנוע 2.0 טורבו שהוא אף מעט חזק יותר מה 3.2(250 מול 265 כ"ס). שאלתי היא האם מעבר ממנוע V6 בעל צליל מופלא, פעולה חלקה ועם רצועת כח רחבה, למנוע טורבו ארבעה צילינדר יהיה מין ירידה מסויימת ברמה מבחינת מנוע (אגב האודי שלי יש לה כיול מתלים של S3 (חבילת S-LINEׁ). מצפה לחוות דעת , תודה.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך רכב לתקופה של שבוע, לא משנה לי איזה רכב, רק שיוכל להכיל 3 אנשים בתוכו ושיהיה הכי זול שאפשר... מישהו מכיר חברת השכרות זולה? תודה!
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברת MDI הצרפתית בשיתוף עם טאטא ייצרנית כלי רכב ההודית שיווקו את המכונית הראשונה שנוסעת על ..... (רעש תופים ברקע.. ) אויר ! (מי שניחש ארטיק עליי בהיזדמנות) לפי דעתי ה-המצאה בה' הידיעה של המאה ה21. לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3492829,00.html מה דעתכם על נתוני הביצועים הראשוניים ? אישיתי לי זה לא מפריע כל עוד זה מסתכם בזיהום אויר אפסי ועלות צריכה אשר שואפת גם לאפס.
הודעה אחרונה מאת דירקל2נצ, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, השאלה שלי היא בקשר למכוניות שנקנו בהנחת מכס, לדוגמא בהנחה של נכים, עולים חדשים וכו'. הבנתי שישנו איסור למכור את הרכב ב5 שנים הראשונות ולאחר מכן צריך להוריד את הרכב מרשימות המכס ואז ניתן למכור אותו כמו כל רכב אחר. מה הפרוצדורה שאני צריך לעבור כדי למכור רכב שעדיין רשום במכס (עברו כבר 5 שנים)? למי אני צריך לפנות? נ.ב לא הצלחתי למצוא שירשורים בנושא אם משהו יוכל לכוון אותי לשירשור דומה אני אשמח לא פחות
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
המקום: רחוב רובינשטיין 51 ביפו השעה: 12:20 בצהרים התאריך: היום (8/1/8 ) העבירה: כפי המופיע בתמונה בניסיון לשלוח תלונה דרך אתר האינטרנט של המשטרה מתקבלת התגובה כפי שנראת בקובץ המצורף אין לי שום דרך לדעת באילו שדות טעיתי בטופס התלונה המקוון, למרות שאני לא טעיתי בשום מקום... ב-ז-י-ו-ן
הודעה אחרונה מאת אמיר בניזרי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
נפל לידי שלל של כמה מכוניות לא מפורסמות, ננסה לבדוק את הידע. כתבי רכב מתבקשים לא לגלות מיד את התשובה. אם לא תצליחו לגלות, הפתרון מחר בערב.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש ברשותי רכב מסוג טויוטה קרולה 96 ידנית GLI 1587. כאשר סוכן ביטוח נתן לי הצעה לביטוח דגם אוטומט גירסת ה1600 GLI בטעות. ברצוני לשאול האם הבדל הדגמים ישפיע על מחיר הביטוח מקיף? כמו כן ראיתי באתר שהומלץ (http://b2bit.co.iL) שיש הבדל של כאלף שקל לטובתי. זה יכול להיות או שיש איזו טעות? בתודה, תומי
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ביום ראשון בתאריך 6.1.08 נתפסתי ע"י שוטר תנועה חמוש בממל"ז כאשר אני נוסע כביכול 100 קמ"ש! בכביש בו המהירות המותר היא 50 קמ"ש. אני לא אגיד שנסעתי 50 כי זה יהיה שקר. הייתי על מהירות של בין 70 ל80 קמ"ש. מצורפת תמונה שתמחיש את תוואי הדרך והסבר מדוע אין אפשרות לפתח מהירות של 100 קמ"ש בדרך זו ובמרחק (244 מטר) ממנו לזר עלי השוטר. תיאור המקרה: אני מגיע לכיכר מכיוון מערב ופונה לכיוון צפון (שמאלה) נוסע מדרום לצפון ואז רואה מרחוק שוטר שמסמן לי לעצור בצד. השוטר אומר לי תפסתי אותך נוסע 100 קמ"ש (עגול) ממרחק 244 מטר. מסתכל אחורה ורואה שהמרחק בין הניידת לכיכר הוא בערך 300 וקצת מטרים. (במדידה שנעשתה גם פיזית וגם במפה ממוחשבת המרחק היה 320 מטר). 320-244=76 מטר. מסקנה שפיתחת…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום, בעוד כחודש אמור לפוג תוקפו של רישיון הנהיגה הראשון שלי שהיה לשנתיים (נהג חדש), קיבלתי היום טופס לחידוש הרישיון שעליו כתוב "עד 2013", כלומר חידוש הרישיון ל-5 שנים בלבד - זה לא אמור היה להיות חידוש ל-10 שנים? יש לי רישיון עד 15 טון - האם זה בגלל זה?
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
למקרה עצמו, בפסאט הלכה המערכת לעולמה,לפני ארבעה חודשים פשוט הפסיקה לעבוד לא נדלקת,נכנסתי למוסך אמרו שהלכה המערכת והזמינו לי חדשה(10 ימים) באתי הרכבתי ולסאמת, יום חמישי אני שוב אותו סיפור המערכת לא נדלקת,הולך למוסך,הרכב נכנס לבדיקה. והכל חוזר שוב,עשרה ימים,עדיין מחכה.. עכשיו לשאלה,האם אני יכול לדרוש שמאז שמחליפים לי את המערכת יהיה לי שנתיים אחריות?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
הרכב הזול ביותר ? 1 2
מאת wakaa-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האומנם ? סוג של תחליתה של מהפכה? http://cars.walla.co.il/?w=/2/1220331
הודעה אחרונה מאת קוראים לי איזי-, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כ 3 ימים תדלקתי חצי מיכל ב 98 במקום ב 96 כפי שהגדיר הייצרן הרכב הוא רנו קליאו 93 ידנית,קרבורטור. השינויי שהורגש ברכב זה: פחות מאמץ בנסיעה,סחיבה טובה יותר והנעת בוקר חלקה יותר. הרכב עבר כ-20 ק"מ פחות ממה שהיה עובר בדרך כלל ב 96 (זאת אומרת הרכב צורך יותר ב 98). האם להמשיך לתדלק ב98 או לחזור ל 96עופרת. נא לא להתייחס לעלויות של הדלקים . תודה.
הודעה אחרונה מאת BOGO, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשיון רכב רשום: " בוצע תיקון במספר השלדה ע"י היצרן באישור משרד התחבורה." האם זה אומר שבוצע תיקון בשלדת הרכב?
- 1 תגובות
- 952 צפיות
הבינותי ש 30 שנה זה אספנות ו שנה אחרונה קלנדרית כלומר אם אנחנו ב 2008 אז מותר ליבא 2007 ו 2008 השאלה אם זה נכון ומה אחוז המיסוי על רכב ביבוא אישי משנת 2007 או 2007 ועד כמה שנים אחורה ניתן ליבא . האם יש דרך ליבא דרך הים מכניות מגרמניה שלא בקונטיינר ומה העלות גם בקונטנר .? האם ניתן ליבא דגמים ביבוא אישי מארה"ב סין או הודו שלא מיובאים לארץ באופן סדיר ושיש להם לתקינה ארופית בארופה ?
- 0 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות צמיגים לפורד טרנזיט גודל צמיג 195C 14 משהו טוב ולא יקר על מה אתם ממליצים? הבנתי שמשלן מניסיון הכי טובים על מה כדאי ללכת אני עושה הרבה מאוד קילומטראז כל שנה 16 שעות על הכביש במשך 5 ימים בשבוע . בעבר קניתי YOKOHOMA MICHELIN DUNLOP הכי הרבה שהחזיקו זה MICHELIN שנתיים והיו הכי טובים גם מבחינת ביצועים וצריכת הדלק. ניסיתי גם סינים ומקוראה החזיקו שנה . הבינותי שגם אחוזי המיסוי על יבוא צמיגים הם 46 אחוז הכול כולל מעמ ומצריכים אישור יבוא ממשרד התחבורה . מה אתם ממליצים לקנות ואם אפשר לתת מחיר למשל בארץ מה העלות ואיפה הכי זול למצוא את אותם צמיגים . למשל צמיגים של משלן איפה הכי זול לקנות באזור המרכז או דרום הארץ גם ללא הרכבה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת pc2004,