רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחי נסע לאיזה מסיבה ובדרך חזרה הוא הרגיש שהוא עייף מדי אז הוא ביקש מאחד מהחברים שלו שיחליף אותו בנהיגה, מכיוון שהוא חבר הוא שאל אותו רק אם יש לו רישיון ולא באמת וידא את זה בעין. אותו חבר עבר בנסיעה ברמזור אדום והרכב צולם והתקבל דו"ח על סך 1000 שקל. הבחור שילם אמנם את הדו"ח אבל הוא לא מוכן לקחת עליו את האחריות (להגיד שזה הוא כדי שאחי לא יקבל את הנקודות) כי באותה תקופה הוא היה בשלילה בכלל. עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה להגיש בקשה להישפט ובמשפט לספר את כל זה. האם השופט יעניש דווקא את אחי על כך שהוא לא בדק בראייה לבחור את הרישיון? מה הסיכויים? האם עדיף לא להשפט ופשוט לקבל עלי את הנק'? (אני לא אקבל שלילה או משהו זאת עבירה תנועה ראשונה שלי, אבל חבל לי לקבל כ"כ הרבה נק' על ד…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה באסה שלשום גנבו לי תאוטו! *** תאוטו = את האוטו *** לא הספקתי להנות ממנו בקושי 4 חודשים. זה היה האוטו הראשון שלי. קניתי מיצובישי סופר לנסר שחורה שנת 93 אוט'. היא הייתה במצב מכני ממש טוב והכי מעצבן שחודש לפני עברתי טסט (בלי שום בעיה) ויום לפני שילמתי 1500 שקל למוסך על תיקון. אני בטוח במאה אחוז שהעובדים במוסך ### אני גם חוקר וגם שופט ### (מוסך מאוד מוכר בדרום) נתנו לאיזה חבר'ה מאצלם את הקודן שלי ובטח גם שיכפלו את המפתח. נתתי להם גם את זה וגם את זה כדי שיתקנו את האוטו. יום אחרי שהוצאתי מהמוסך הוא נגנב. בלי שום שבירה של זכוכית ובלי שום סימן. זאת ממש רשת מחושבת של גנבים. באוטו [באותו] יום הגשתי תלונה במשטרה ואמרו שעוד 7 רכבים באוטו [מאותו]דגם בדיוק נגנבו! הכי קטע שהגנ…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 4 תגובות
- 855 צפיות
אני מחפש גריל קדמי לשרייד ,התקשרתי לפרוקיה "המאגר" ולפירוקיה שבצומת סגולה ואין להם. איפה אני עוד יכול לחפש? מספר טלפון של פירוקיות וכו' (עשיתי חיפוש לא עזר במיוחד) תודה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 10 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ערב טוב, אני זקוק למידע בדבר העמסת יתר של מטען כבד ואו גדול על קטנוע לצורך העברתו למקום אחר, כלומר, מה הסעיפים בחוק לעבירה שכזו, מה העונשים ? ומה בכלל נחשב כעבירה ? מטען בין רגלי הרוכב ? מטען מאחורי גבו של הרוכב ? מטען אשר בולט מארגז הקטנוע ? תודה, אור.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
משהו שמע,קרא,קנה או השתמש בתוסף דלק בצורת כדורים מה זה עושה ואם כדאי להשתמש בזה ??
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
- 2 תגובות
- 865 צפיות
אני חושב למכור את הרכב שלי לפרוקייה כי הלך לי המנוע. לא שווה לתקן אותו. הרכב שמדובר הוא סובארו ג'סטי שנת 90+-. כמה אני יקבל על האוטו? תודה, ואני מקווה שזה המקום המתאים לשאלה..
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- 1 תגובות
- 606 צפיות
קראתי את המאמר בקשר לצמיגים שהיה אלי קישור בדביקים של מדור שיפורם של הפורום והתחלתי לחשוב קצת בקשר לכל הנושא של ההחלקה של הצמיג המתואר שמה. אגב המאמר הנל http://www.geocities.com/haim_kotler/ אז קיצור אני כבר יודע שהספידומטר משתמש במידע מתיבת ההילוכים כדי לקבוע דרך חישוב את מהירות הנסיע אבל מה שמעניין אותי לדעת זה האם היצרנים לוקחים בחשבון את רמת ההחלקה הזאת עד לרמה מסויימת? או באמת שהחיישן מחשב את מהירות הרכב בנוסחה של: סיבובי מנוע*יחס העברה כולל*היקף האופן ובאמת כאשר נגיד אנחנו נוסעים בעיר והמחוג מראה 50 אז בעצם על אמת אנחנו נוסעים (נגיד) 40 ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 6 תגובות
- 891 צפיות
היי, אני מחפש לחדש ביטוח ל206CC (לא נהג צעיר, יש העדר תביעות 3 שנים, שנת 2006). חיפשתי בשרשור בפורום רודסטאר אבל רוב הסוכנים שם הפסיקו לעבוד על קבריולט או שלא מוצאים במחיר שפוי. תודה לעוזרים. רון
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
HUMMER HX החדש. הוצגה בתערוכת דטרויט 2008, מרשימה ביותר. http://www.metacafe.com/watch/1037195/video/R/CFD_1002/
הודעה אחרונה מאת asaftri, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי טויוטה קורולה 1600, ליפטבק 92, האם יש למישהו מושג איפה אפשר למצוא מנוע יד שניה, או אפילו חדש? אשמח לתשובה, תודה
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ח"כ משה כחלון יוזם ההצעה: "העיריות רק ירוויחו, כי יותר קנסות ישולמו". ההטבה תחול על כל דוח עירוני. בפעם הבאה שתקבלו דוח מהעיריה יתכן שתעדיפו לרוץ ולשלם אותו מיד: יוזמת חקיקה חדשה שמקדמת הכנסת קובעת כי הרשויות המקומיות יעניקו הנחה של 50 % מגובה הקנסות לכל מי שישלם אותם בתוך שבועיים לאחר שניתנו. הצעת החוק החדשה נשענת על המודל שהונהג בשנים האחרונות באנגליה. ההצעה קובעת כי גובה הקנסות יפחת באופן משמעותי בעבור אלו שיעדיפו לא לחכות לרגע האחרון ולשלם את הקנס מיד. הצעת החוק אמורה לחול לא רק על דוחות חניה אלא על כל סוגי הקנסות שמטילות הרשויות המקומיות. ההצעה הזו מצטרפ ליוזמה אחרת של כחלון שכבר אושרה בקריאה טרומית, ולפיה התשלום בעבור חניה בחניונים השונים ייגבה לפי…
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
-
אני נוסע ביפו (ליד המבורגר פופא למי שמכיר) שתי נתיבים מהירות סבירה של 40 קמ"ש בנתיב השמאלי, לידי בנתיב הימני מונית, המונית מתקדמת קצת מרחק של 3 מטר ממני פתאום במהירות באה פיג'ו 205 שחורה עם חלונות שחורים מלאת מכות, נכנסת ביני לבין המונית דפקתי ברקס ובמזל האוטו לא נפגע באותו רגע נתתי צפירה ושיחקתי קצת עם האורות גבוהים\נמוכים אני ממשיך בנסיעה אחריו ופתאום הוא עוצר חוסם את הכביש שתי ערבים ענקיים רצים אליי עם אלה ומקללים בערבית מזל שאותו יום לא יצאתי לבאר אלה רק לחבר ולקחתי איתי את האקדח (glock 17) 9 מילימטר שלא מומלץ להתעסק איתם, איך שאני רואה את הערסים קרובים אליי וכבר מדמיין איך הם שוברים לי את החלונות של האוטו כיוונתי עליהם את הנשק ודרכתי אותו באותו ר…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איפה יש חנויות שמוכרות ג'אנטים ופנסים וכול מיני כאלה באזור נתניה ?? הכוונה לחנויות כמו שיש במסגר בת"א רק קרוב יותר תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאבא שלי יש רנו קנגו 2008 חדשה מהעבודה מחברת אלדן . בחברות ליסינג הביטוח הוא כבר קיים לנהג חדש ונהג צעיר? או שאני צריך ללכת לחברת ביטוח ולעשות?
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
- 5 תגובות
- 724 צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצה על תדלוק אוקטן 98 בכביש גהה לכיוון נסיעה דרום. תודה.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בכל העיתונים נכתב שקאיה(קיה)עזבה את סמל"ת עקב זה שהיצרן לא היה מרוצה מרמת המכירות בארץ שחברה שלו כיום מסוגלת ליותר ולכן החליט להחליף יבואן אבל זאת לא הסיבה האמיתית מדוע קאיה(קיה)החליטה לעזוב את סמל"ת הסיפור האמיתי הוא:כפי שאתם יודם כל חלק חילוף שמוסך של היבואן מוציא נרשם ובמקומו היצרן שולח לך חלק חדש מה עשתה סמל"ת הקימה בתוך המוסך המרכזי שלה מוסך שהם קראו לו "מוסך 10" המוסך הזה היה פיקטיבי וקיבל מהיצרן חלקי חילוף ללא תשלום עבורם.מנהל המוסך המרכזי(האמיתי)הסתכסך עם היבואן של סמל"ת והוא פוטר בעיקבות הפיטורים הוא פנה לקיאה(קיה) וסיפר להם את הסיפור מאחורי "מוסך 10" הם שלחו נציגים לישראל וכשהם נפגשו עם היבואן הם ביקשו לראות את "מוסך 10" אבל כאמור לא קיים מוסך כזה לכן סמל"ת מי…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם. יש לנו סוזוקי בלנו, 98, 1600 אוטו'. הרכב לא משופר בכלל! אין שום שיפור, הרכב הגיע "נקי" משיפורים. רציתי לדעת, איזה שיפורים צריך לשים לרכב לא משופר? איזה שעונים יש? איזה שעונים צריך לשים? עד כמה צריך לשים שעונים? תודה רבה, אמיל.
הודעה אחרונה מאת Lotus Omega, -
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
קודם כל עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובות לשאלות שיש לי. בעיקרון, בחיים לא חשבתי על ליסינג, ואני רוצה לדעת אם זה משתלם? יותר מלקנות אוטו מהחברה? איך זה עובד? כל התהליך? מה כלול בתוך הליסינג? (דלק, ביטוחים, טיפולים) לכמה זמן אני מחוייב להם? ומה העלות של זה? מה קור במידה ואני מחליט לבטל באמצע את הליסינג? כל מידע אשמח לשמוע, תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני נהג חדש בן 18 מכרמיאל ב 31.12.07 נסעתי בכביש עכו-צפת לכיון עכו (מכרמיאל) הסיבה: נסענו 3 מכוניות לטל אל למסיבה ובדרך 2 המכוניות עקפו מסעית שנהגה בלי אורות אחוריים. וכשאני באתי לעקוף אותה ראיתי פלאש רציני ואז שמתי לב שהיה על 120 (+-). הייתי בטוח שאני קיבלתי צילום רציני ושסיפרתי לחברים שלי על זה אז גם עוד חבר שלי ראה פלאש (והוא היה לפני) זה קרה בצומת ציקלון. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1- יש סיכוי שלא צילמו אותי למרות שראיתי פלאש? (אם גם הרכב שלפני ראה פלש) 2-במקרה של צילום שלי, מה העונש הצפוי לי? (הרכב לא על שמי, הוא על שם אמא שלי אבל אני מתכון לקחת אחריות) מה אני צפוי לקבל ובעוד כמה זמן... חשוב לציין: אני נהג ללא עבירות, ובעל רישיון ח…
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש לסמן כלי רכב משוקמים כדי שהציבור ידע מה הוא קונה ! **מדוע רכב "אובדן להלכה" עולה לכביש לאחר שיקומו ללא "סימון" והוא נמכר כרכב רגיל ובמחיר רגיל ! , אבל בקרות מקרה הביטוח השיפוי יהיה לפי.... רכב משוקם !.** מכונית מסוג "יונדאי- גטס" שנת יצור 2006 עם 55000 ק"מ נכנסה אלינו למכון הבדיקה, הלקוח בא לבדוק אותה לפני שהוא סוגר את העסקה עם סוחר רכב העוסק בטרייד-אין במוסך מרכזי בבאר שבע , הסוחר מנסה כל הזמן לשכנעו לוותר על בדיקת הרכב הנראה חדש וכל זאת אל מול דלפק הקבלה של המכון, בכל זאת הרוכש הפוטנציאלי עמד על שלו ודרש בדיקה לפני הרכישה . כל מערכות הרכב נבדקו ונמצאו תקינות ובמרכב... הוחלפו 2 כנפיים ומכסה מנוע כולל תיקון פח החזית , קורות האורך והעמודים תקינים. בסיכו…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש את המבצע הזה עכשיו בביטוח ישיר (אני צריך לעשות ביטוח חדש) , הבנתי שאם עושים שם ביטוח מקבלים גלאי רוורס ב"מתנה" (בעצם ב150 שקלים שהם התקנה) , השאלה האם אלו גלאים איכותיים ? ההפרש ביטוח בין האתר לטלפון הוא משהו כמו 300-400 שקלים השאלה האם בכל מקרה ללכת על זה ? (הבנתי שלגאי רוורס עולה משהו כמו 1000 שקלים). אני דיי צריך את זה כי הונדה זה רכב בעייתי , תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברה, הרבה זמן לא הייתי פה... לפני כחודש וחצי קיבלתי זימון לקורס נהיגה מונעת אחרי שיש לי 4 שנים רשיון. לפני חודש קיבלתי בדואר זימון לנהיגה מונעת אחרי שיש לי 20 נקודות. עדיין לא הלכתי לאף אחד מהם. זה אותו הקורס עם אותו התוכן ? אני אצטרך ללכת לשניהם ? במידה ולא, מה אני אמור לעשות ? תודה רבה והמשך שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אני צריך לעשות כדי לחדש רישיון רכב אחרי שנה לא בתוקף אבל האגרה שולמה ועברה שנה ושבוע מאז הטסט האחרון (היה לרכב טסט עד ינואר07) עזרה דחוף תודה...
הודעה אחרונה מאת avisofy, -
הבנתי שיש אחד ששיפר טיפו ל 550 כ"ס..אתם רוצים להגיד לי שהרכב הזה לא יפרוש כנפיים לאחד העמודים הקרובים עם כח שכזה.? וזה טיפו לא אימפרזה או רכב דומה שיושב טוב על כביש
הודעה אחרונה מאת TIPOturbo, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני צריך לאשר וו גרירה. אחרי סיפורי הזוועות ששמעתי על עמדה 1 בחולון, חשבתי על האופציה של באר שבע. אני גר באזור גדרה, ולא איכפת לי ליסוע עוד קצת, אם התור והיחס יהיו טובים יותר. למי יש נסיון עם עמדה 1 בבאר שבע? שי
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
אומנם זה בא מאוחר מדי, אך זו גם התחלה יחסית ל "0" מעשים של משרד התחבורה עד עכשיו. נכון שחלקם (אם לא רובם) ימשיכו לנהוג גם בשלילה אך לפחות ניתן יהיה להעניש אותם בעונשים חמורים יותר כולל מאסר ושלילת רכב בפעם הבאה שהם יתפסו. קישור לכתבה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1222957
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. יוצא לי מידי פעם לפזול לכיוון הממתק הזה. הכל כמעט מושלם, אבל מה שמעכיר ופוגע ברצון לאחת זה השוק של הרכב. אני מכיר ומבין את האיכויות של הרכב ואת היחוד שלו, אבל המחירים שהבעלים דורשים הם גבוהים מאוד מאוד. כמובן שזכותם לדרוש כמה שהם רוצים. הבעיה היא שכפי שאני רואה הם משיגים את המחירים האלה והמכוניות כן נמכרות. כמה דוגמאות עדכניות מהלוח : אנשים דורשים על קופר מודל 2002 105K או 125K על אחת עם נתוני פתיחה מעולים. על ONE הגרסה הרגילה רוצים 98K, וכל זה כשהמחירון שלהן נע בסביבות 70K. לשם השוואה קטנה, אלעד קנה לפני כשבועיים אימפרזה WRX מודל 2001, חזקה ומבצעת בהרבה, ומסגמנט למעלה ב-75K. הרכב הזה לדעתי צריך להיסחר במחירים קצת יותר עממיים, הכייף של…
הודעה אחרונה מאת BNK, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מבקש עזרה מבעלי הידע ,ולא השהרות. מאיזה כמות של כלי רכב לחברה , נדרש קצין בטיחות? אני יודע שזה מחולק לסוגי רכב (פרטי , משא ואוטובוס). אשמח לקבל את כל הדרישות לסוגיהן. ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 773 צפיות
יצא לי לראות כמה דקות הערב את החדשות של ערוץ 2/10 לא זוכר כבר - אחד שמניילן מכוניות הראו שהוא מדביק מין ניילון מיוחד על כל הרכב וזה שומר את הצבע והפח משריטות. ממש ראו אותו מנסה לשרוט את האוטו בכוח, ואז מוריד את הניילון מהרכב ולא רואים שום סימן. מישהו ראה/שמע על זה? איפה ניתן להשיג?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 3 תגובות
- 865 צפיות
לאחר בירורים טלפוניים רבים מצאתי חנות חלפים באיזור התעשייה של חולון שמוכנה למכור לי רק פלאג אחד וגם יש לה כרגע במלאי את הדגם הספציפי שמתאים לרכבי, אך מכיוון שאין ברשותי רכב תקין אני צריך מישהו שעובד באיזור התעשייה של חולון אשר יהיה מוכן לרכוש עבורי את הפלאג ובערב שהוא חוזר מהעבודה יביא לי אותו הביתה ואני אשלם לו גם על הדלק והדמיי טירחה ובמיוחד על הרצון הטוב החנות נקראת "אוטו מודיעין" ונמצאת ברחוב הפלד 46 בא"ת חולון והפלאג/מצת שאני צריך הוא מסוג AC DELCO CR43TS ומחירו לצרכן 24 ש"ח בלבד אני גם גר בחולון ממש 5 דקות מאיזור התעשיה ולכן חשוב שאותו אדם גם יהיה מחולון ע"מ שזה לא יגזול יותר מדאי זמן ודלק ממנו אשמח מאוד ואודה למי שיפנה אליי לפרטי אם רצון ואפשרות לעזור בעניין…
הודעה אחרונה מאת elik0,