Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאחרונה הוצע חוק שאם יתקבל יאפשר לתבוע כותבים ומגיבים באינטרנט על הוצאת דיבה.

תמיד אפשר היה לתבוע דיבה בגלל פרסום באינטרנט וזה גם בוצע בהצלחה (כלומר, יש תקדים).

החוק רוצה לחייב את הגולשים להזדהות מראש

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ומי דאג שהיא תהיה כל כך שלילית?

היבואן והלקוחות :)

אבל זה לא משנה.. הסטיגמה היא עובדה קיימת. השאלה היא איך מתקנים אותה.

לעניות דעתי, סמל"ת לא יכולה (וכנראה לא ממש רוצה) לתקן את הסטיגמה הזו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ההשתפרות של פיאט באירופה לא רלוונטית לארץ.

מרבית המכירות של פיאט באירופה הן של רכבים קטנים (בארץ קונים רכב לפי מטר רץ), מנוע טורבו-דיזל קטנים וחסכוניים (בארץ רק 1.6 ליטר בנזין) והכי חשוב - גיר ידני (בארץ רק אוטומט!).

מה גם שזה רכב איטלקי עם סטיגמה שלילית. הסיכוי שלהם להציג תוצאות מכירות דומות לאירופה, בארץ, שואפות לאפס.

אם זה כך, הסבר לי בבקשה איך הצליחה פיאט כ"כ בשנות ה80' וה90' בארץ.

יהודה פ.

פורסם

יכול מאוד שזהו היה תמריץ או הקש ששבר את גב הגמל אבל כבר הרבה מאוד זמן שהקוריאנים רצו להיתנתק מסמל"ת ללא שום קשר למוסך 10.

פורסם
אם זה כך, הסבר לי בבקשה איך הצליחה פיאט כ"כ בשנות ה80' וה90' בארץ.

*מנועי דיזל לא היו בעלי דרישה מטורפת באירופה בשנות ה80 וה90 (למעשה הדרישה לדיזל במכוניות פרטיות כמעט ולא הייתה קיימת) ולכן המכוניות יוצרו עם מנועי בנזין.

*הפערי מחירים בין המכוניות הקטנות למשפחתיות היו קצת יותר גדולים (לדוגמא - 207 לעומת 307 או יאריס לעומת קורולה. אין אפילו 10 אלף שקל הבדל במחיר).

הרבה אנשים (גם כאלה שאני מכיר אישית) מעדיפים להוסיף עוד כמה אלפי שקלים ולהשתדרג ממכונית מיני למכונית משפחתית. גם אם מדובר עם בחור רווק.

או בחור נשוי טרי עם ילד אחד. למה? כככה.

*אנשים היו פחות דבוקים לתיבה אוטומטית ומכוניות ידניות באו בחשבון (היו פחות פקקים?).

*הסטיגמה לא הייתה קיימת או לא הייתה חזקה כמו היום. ככל הנראה המכוניות היו אמינות יותר ואפשרי שגם שירות היבואן היה עדיף.

*התחרות מצד יפן וקוריאה הייתה נמוכה בהרבה עד לא קיימת.

למה שמישהו ישים כ100 אלף שקל על פונטו עם איבזור דל, סחירות נמוכה, אמינות לקויה והכי חשוב - גיר ידני,

כשאותו סכום של כסף (פחות-או-יותר) הוא יכול לקנות מאזדה 2 מאובזרת, סחירות בשמיים, אמינות ידועה והכי חשוב - גיר אוטומטי?

או לצורך העניין, הוא יכול לקנות בסכום דומה סוזוקי סוויפט, מאובזרת בהרבה הרבה הרבה, סחירות מעולה, אמינות מצויינת והכי חשוב - גיר אוטומטי ?

או אפילו סיריון שעונה על כל הדברים שעונות ה2 הקודמות במחיר נמוך יותר?

אז תגיד שיקנו פנדה שהיא זולה יותר? יש את הגטס. זולה יותר. מאובזרת יותר. שומרת ערך הרבה יותר. ואמינה הרבה הרבה יותר. ושוב.. הכי חשוב? גיר אוטומטי !!!

פורסם

המחיר הוא רק נדבך אחד בחבילה שלמה.

העובדה שהמוצר פשוט לא קולע לטעם הלקוח הישראלי, היא היא המכשול הגדול של FIAT בשוק הישראלי.

אתה יכול לשים לב לזה בעובדה שהמכוניות המשפחתיות ומעלה של פיאט בכלל לא מיובאות. והBRAVO דווקא מכונית מצויינת.

פורסם
*מנועי דיזל לא היו בעלי דרישה מטורפת באירופה בשנות ה80 וה90 (למעשה הדרישה לדיזל במכוניות פרטיות כמעט ולא הייתה קיימת) ולכן המכוניות יוצרו עם מנועי בנזין.

*הפערי מחירים בין המכוניות הקטנות למשפחתיות היו קצת יותר גדולים (לדוגמא - 207 לעומת 307 או יאריס לעומת קורולה. אין אפילו 10 אלף שקל הבדל במחיר).

הרבה אנשים (גם כאלה שאני מכיר אישית) מעדיפים להוסיף עוד כמה אלפי שקלים ולהשתדרג ממכונית מיני למכונית משפחתית. גם אם מדובר עם בחור רווק.

או בחור נשוי טרי עם ילד אחד. למה? כככה.

אז תגיד שיקנו פנדה שהיא זולה יותר? יש את הגטס. זולה יותר. מאובזרת יותר. שומרת ערך הרבה יותר. ואמינה הרבה הרבה יותר. ושוב.. הכי חשוב? גיר אוטומטי !!!

גטס שומרת על ערך הרבה יותר?

אין לי כח לבדוק בדיוק כמה כל אחת מהן יורדת בשנה, אבל מהידע שלי על גטס - שמירת הערך שלה זוועתית. מה שהגיוני עקב השמועות על הדלק (לא בהכרח נכון) והכמות האדירה של הגטס-ליסינג-השכרה.

ככה שקצת קשה לי להאמין לזה שהיא שומרת "הרבה יותר".

הסתכלת על המחירים שלה כמשומשת? פשוט מגוחך.

לגבי לרכוש משפחתית או סופר מיני -

בתור אחד שהתנייד בשנתיים האחרונות על רוודסטר,

בפירוש הייתי רוכש משפחתית ולא סופר-מיני.

האבזור טוב יותר, איכות הפנים לרוב עדיפה (בטח שלא נופלת) ואיכות הנסיעה הרבה יותר טובה.

לגבי שאר ההודעה - מסכים.

Back to the original - NC again.

פורסם

יכול להיות שהיא מאבדת מהערך שלה הרבה. אבל הפונטו מאבדת ה-מ-ו-ן! וגם נסחרת (הרבה) מתחת למחירון.

אני, אישית, לא רואה סיבה לקנות מכונית משפחתית על פני סופר מיני אם אתה בנאדם שהשימוש שלו ברכב הוא נסיעה מהבית לעבודה, כ20-30 דקות כל כיוון, כשאתה נוסע לבד.

המכונית מבזבזת יותר דלק, יותר קשה למצוא חנייה, יותר קשה לתמרן איתה בעיר והמכונית עולה יותר.

וזה סתם כי אתה פשוט לא נוסע עם עוד אנשים. מקסימום עם החברה/אישה. לדעתי? מיותר.

• תוכן חדש...