Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לסמן כלי רכב משוקמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לסמן כלי רכב משוקמים כדי שהציבור ידע מה הוא קונה !

**מדוע רכב "אובדן להלכה" עולה לכביש לאחר שיקומו ללא "סימון" והוא נמכר כרכב רגיל ובמחיר רגיל ! , אבל בקרות מקרה הביטוח השיפוי יהיה לפי.... רכב משוקם !.**

מכונית מסוג "יונדאי- גטס" שנת יצור 2006 עם 55000 ק"מ נכנסה אלינו למכון הבדיקה, הלקוח בא לבדוק אותה לפני שהוא סוגר את העסקה עם סוחר רכב העוסק בטרייד-אין במוסך מרכזי בבאר שבע , הסוחר מנסה כל הזמן לשכנעו לוותר על בדיקת הרכב הנראה חדש וכל זאת אל מול דלפק הקבלה של המכון, בכל זאת הרוכש הפוטנציאלי עמד על שלו ודרש בדיקה לפני הרכישה .

כל מערכות הרכב נבדקו ונמצאו תקינות ובמרכב... הוחלפו 2 כנפיים ומכסה מנוע כולל תיקון פח החזית , קורות האורך והעמודים תקינים.

בסיכום , ישבתי עם המוכר והקונה , שמעו את תוצאות הבדיקה , הבחור החליט לרכוש את המכונית לחצו ידיים לאחר שהסוחר הסכים להוריד ממחירון הרכב כ-5% על הממצאים שגילינו במכונית ויצאו את המכון.

כעבור חודש ימים , מתקשר אלי הלקוח והודיע לי שהמכונית שבדק אצלנו יש עבר ביטוחי ("אובדן להלכה") והיא למעשה "רכב משוקם" , את הפרטים האלה גילה אצל סוכן הביטוח שלו שבמקרה הרכב שרכש היה גם מבוטח של אותה חברת הביטוח , מה עושים ? הוא שואל , לי אין מה לעשות !...אני עונה לו , לנו במכון הבדיקה אין לנו את היכולת לדעת את עברו הביטוחי של הרכב , גש למוכר ! אמרתי לו , כי הוא חייב לפי החוק לדווח לך על עברו של הרכב .

זהו אחד מהמקרים הרבים שאני עד להם ובמקרה אחד אפילו הגעתי עד לבית המשפט.

**אז איפה כאן הבעיה ?, התשובה היא "חברות הביטוח" !.**

רכב עובר תאונה , לפעמים לחברת הביטוח לא כדאי כלכלית לתקן אותו למרות שהנזק הגומי הישיר לא מגיע ל-60 אחוז , המבטח משלם

למבוטח כמעט את עלות הרכב הפגוע והוא המבטח מוכר אותו לסוחר !, הסוחר מתקן את הרכב בדרך "חסכונית" ובמסלול קצר, הווה אומר במינימום הוצאות , עם חלקים זולים ומשומשים (ולפעמים גם ממקורות מפוקפקים).

לאחר התיקון, הרכב חייב לעבור בדיקת תקינות כללית הכוללת גם טיב התיקון של המרכב והשלדה במפעל בדיקה המורשה מטעם משרד התחבורה , יצוין שללא הבדיקה אסור לרכב הנ"ל לנוע בכבישים.

הרכב עובר בדיקה לפי תקנה 309 וחוזר לכביש עם אותה הזהות

ועם אותו רשיון רכב .

הרכב נמכר על ידי הסוחר כרכב רגיל ומבלי לספר לרוכש על עברו הביטוחי .

הרכב הזה עושה את כל "הסבב" במטרה אחת והיא : למזער את ההוצאות של חברות הבטוח.

"אובדן להלכה" זו למעשה "המצאה" (מבריקה יש לומר) של חברות הביטוח המפילה בסופו של דבר אזרחים תמימים שלא יכולים לדעת וגם לחקור את "עברו" של הרכב שרכשו במחיר מחירון מלא !.

מהם המקרים בהם מחליט השמאי יחד עם חברת הביטוח לקבוע כי הרכב המסוים הוא אובדן להלכה ?

שיקול דעת השמאי ובהמלצתו , רכב שעבר תאונה ושלדת הרכב או שלדת המרכב נפגעו קל והופעלו כריות האוויר , כאשר הנזק הגומי הוא פחות מ-% 60 (הרבה פחות) הרכב הנ"ל יוגדר "אובדן להלכה" , מובן שמשתפים גם את המבוטח המקבל את ההצעה ברצון למרות שהוא מקבל כסף פחות ממחירון הרכב

כ-15% עד 20% או יותר.

יש מקרים בהם נמצא רכב אחרי גניבה ופורקו בו מספר מכללים כאשר לחברת הביטוח לא כדאי לשקמו הוא גם יוגדר "אובדן להלכה" ויימכר לסוחר.

**בחברות הביטוח רכב אובדן להלכה כבר "מסומן" וירידת ערך משמעותית בקרות מקרה הביטוח הוא דבר בטוח.**

אין בעיה שרכב משוקם יעלה לכביש ויימכר כי רכב זה למזלנו הטוב מחויב לבצע בדיקה קפדנית לפי תקנה 309 , אלא שרכב זה בחברות הביטוח מסומן ב-"אות קיין"! הווה אומר אם רכב זה ייגנב, המבוטח יקבל פחות כסף בעשרות אחוזים! משוויו בשוק

המשומשות.....וכאן טמון המוקש !!. איש לא ידע את עברו הביטוחי של הרכב , אין שקיפות ואין חובה לדווח עליו למשרד התחבורה/רישוי.

חמור לא פחות שחברות הביטוח מבטחות מכוניות בעלות עבר ביטוחי כזה במחיר פרמיה מלא כי הן "לא טורחות לבדוק את עברו"....מדוע להם לעשות זאת כאשר הן מקבלות דמי פרמיה מלאים גם כאשר מדובר ברכב משוקם. מתי הן כן יבדקו ויחרשו עמוק ?...רק בקרות מקרה הביטוח ! (בזמן גנבת הרכב או בתאונה קשה ובאובדן גמור).

**לפני שנים לרכב "משוקם" החליפו מספרי רישוי ! , למען יראו וידעו הנהגים מה הם רוכשים , אם כן החליטו לקנות רכב זה ישלמו מחיר הראלי לשווי הרכב "המשוקם".**

כיום אין שקיפות לרכב שעבר "שיקום" , על הכבישים נעים מאות של כלי רכב משוקמים ומרבית הבעלים לא יודעים זאת !, חלקם יידע רק בקרות "מקרה הביטוח" כלומר רק אם הרכב ייגנב או יעבור תאונה שהנזק הגולמי הישיר הוא 60 אחוז ומעלה ויוכרז כ-"אובדן גמור", אז חברת הביטוח תשפה אותם לפי שווי רכב משוקם.

יצוין שחברות הביטוח המבטחות רכב כלשהו לא טורחות לבדוק את עברו הביטוחי והנהג משלם פרמיה מלאה ..אלא רק כאשר יש תאונה או גנבה של הרכב המבטח "חוקר" ומוצא שהרכב היה "אובדן להלכה" ומכה בהלם את המבוטח .

**לדעתי , זה לא הוגן ואפילו גובל במרמה !!.**

לפי כל אמות מידה יש כאן דבר לא מוסרי של הליך "לא נקי" שיש לטפל בו מייד וללא דיחוי .....לדעתי הפתרון יהיה בסימונם של כלי רכב ששוקמו או שכל רוכש רכב יוכל לקבל מידע על עברו של רכב אצל כל סוכן ביטוח וזאת לפני הרכישה של הרכב.

דוד ברזילי

באר- שבע

לסמן כלי רכב משוקמים.doc

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מה יהיה עם הפונט הזה.....לא נראה לי שמישהו ירצה לקרוא את כל זה....:roll:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

לדעתי זהו עניין מאוד רציני, נכון זה ארוך יחד עם זה יש פה בעיה רצינית שחברות הביטוח מטעות את הציבור ומשרד התחבורה עוצם עיניים.

דוד

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

**מדוע רכב "אובדן להלכה" עולה לכביש לאחר שיקומו ללא "סימון" והוא נמכר כרכב רגיל ובמחיר רגיל ! , אבל בקרות מקרה הביטוח השיפוי יהיה לפי.... רכב משוקם !.**

**אז איפה כאן הבעיה ?, התשובה היא "חברות הביטוח" !.**

רכב עובר תאונה , לפעמים לחברת הביטוח לא כדאי כלכלית לתקן אותו למרות שהנזק הגומי הישיר לא מגיע ל-60 אחוז , המבטח משלם למבוטח כמעט את עלות הרכב הפגוע אם למבטח לא כדאי לשלם את עלות התיקון , המשמעות היא שהוא יודע , מי ואיך יתקנו אותו , ולמה בדיוק זה שווה לתקן אןתו . האם לא כך ? (האם מישהו דיבר על חלקים גנובים אולי ? )והוא המבטח מוכר אותו לסוחר !, הסוחר מתקן את הרכב בדרך "חסכונית" ובמסלול קצר, הווה אומר במינימום הוצאות , עם חלקים זולים ומשומשים (ולפעמים גם ממקורות מפוקפקים).בד"כ ממקורות "מפוקפקים" ,שהרי אם זה היה מקורות טובים במגזר של בני דודינו , וההפרש היה כזה גדול בין השבתת הרכב ובין תיקונו , סביר להניח שהן היו מוצאות מוסך/מוסכים שיתקנו את זה שם

לאחר התיקון, הרכב חייב לעבור בדיקת תקינות כללית הכוללת גם טיב התיקון של המרכב והשלדה במפעל בדיקה המורשה מטעם משרד התחבורה , יצוין שללא הבדיקה אסור לרכב הנ"ל לנוע בכבישים.

הרכב עובר בדיקה לפי תקנה 309 וחוזר לכביש עם אותה הזהות

ועם אותו רשיון רכב .

הרכב נמכר על ידי הסוחר כרכב רגיל ומבלי לספר לרוכש על עברו הביטוחי .זה לא חוקי בעליל

הרכב הזה עושה את כל "הסבב" במטרה אחת והיא : למזער את ההוצאות של חברות הבטוח.

"אובדן להלכה" זו למעשה "המצאה" (מבריקה יש לומר) של חברות הביטוח המפילה בסופו של דבר אזרחים תמימים שלא יכולים לדעת וגם לחקור את "עברו" של הרכב שרכשו במחיר מחירון מלא !.

הרשיתי לעצמי להגדיל את הגופן כדי שכולם יוכלו לקרוא את הפוסט הארוך שלך עם ההערות שלי

מהם המקרים בהם מחליט השמאי יחד עם חברת הביטוח לקבוע כי הרכב המסוים הוא אובדן להלכה ?

שיקול דעת השמאי ובהמלצתו , רכב שעבר תאונה ושלדת הרכב או שלדת המרכב נפגעו קל והופעלו כריות האוויר , כאשר הנזק הגומי הוא פחות מ-% 60 (הרבה פחות) הרכב הנ"ל יוגדר "אובדן להלכה" , מובן שמשתפים גם את המבוטח המקבל את ההצעה ברצון למרות שהוא מקבל כסף פחות ממחירון הרכב כלומר תאונת שילדה שאינה מסכנת את הרכב , אבל היא מורידה מערכו כמשומש , האם אני מבין נכון ?

כ-15% עד 20% או יותר.

יש מקרים בהם נמצא רכב אחרי גניבה ופורקו בו מספר מכללים כאשר לחברת הביטוח לא כדאי לשקמו הוא גם יוגדר "אובדן להלכה" ויימכר לסוחר.

משום מה זה נראה שאחרי גניבה זה פשוט כי לפני כן מכונית אחרת מאותו סוג עברה "אובדן להלכה" ?!!!!

.

**בחברות הביטוח רכב אובדן להלכה כבר "מסומן" וירידת ערך משמעותית בקרות מקרה הביטוח הוא דבר בטוח.**

אין בעיה שרכב משוקם יעלה לכביש ויימכר כי רכב זה למזלנו הטוב מחויב לבצע בדיקה קפדנית לפי תקנה 309 , אלא שרכב זה בחברות הביטוח מסומן ב-"אות קיין"! הווה אומר אם רכב זה ייגנב, המבוטח יקבל פחות כסף בעשרות אחוזים! משוויו בשוק המשומשות.....וכאן טמון המוקש !!. איש לא ידע את עברו הביטוחי של הרכב , אין שקיפות ואין חובה לדווח עליו למשרד התחבורה/רישוי.

חמור לא פחות שחברות הביטוח מבטחות מכוניות בעלות עבר ביטוחי כזה במחיר פרמיה מלא כי הן "לא טורחות לבדוק את עברו"....מדוע להם לעשות זאת כאשר הן מקבלות דמי פרמיה מלאים גם כאשר מדובר ברכב משוקם.והן יודעות היטב כי הן ישלמו פחות מאשר רכב רגיל , כך שהן מרוויחות פעמיים , גם מוכרות אותו לאזרח , גם "עוזרים" לגנבים ל"סמן" מה לגנוב , וגם מרוויחות מביטוח הרכב שנגנב אחרי החזרת החלקים ?!!!!! מתי הן כן יבדקו ויחרשו עמוק ?...רק בקרות מקרה הביטוח ! (בזמן גנבת הרכב או בתאונה קשה ובאובדן גמור).

שהרי חברות הביטוח יודעות היטב למה משלמים להם ויחידת אתג"ר שממומנת על ידן , יודעת וגם אמרה שחלק לא קטן מגניבות הרכב זה ע"י רכבים שהוזמנו כדי שיהיו חלפים

**לדעתי , זה לא הוגן ואפילו גובל במרמה !!.**

לפי כל אמות מידה יש כאן דבר לא מוסרי של הליך "לא נקי" שיש לטפל בו מייד וללא דיחוי .....לדעתי הפתרון יהיה בסימונם של כלי רכב ששוקמו או שכל רוכש רכב יוכל לקבל מידע על עברו של רכב אצל כל סוכן ביטוח וזאת לפני הרכישה של הרכב.

דוד ברזילי

באר- שבע

הליך לא נקי זוהי הגדרה מאוד ממעיטה , אני הייתי מגדיר את זה כשחיתות של עצימת עיין מצד המדינה וחברות הביטוח

בברכה יהודה

פורסם
.

כל מערכות הרכב נבדקו ונמצאו תקינות ובמרכב... הוחלפו 2 כנפיים ומכסה מנוע כולל תיקון פח החזית , קורות האורך והעמודים תקינים.

בסיכום , ישבתי עם המוכר והקונה , שמעו את תוצאות הבדיקה , הבחור החליט לרכוש את המכונית לחצו ידיים לאחר שהסוחר הסכים להוריד ממחירון הרכב כ-5% על הממצאים שגילינו במכונית ויצאו את המכון.

כעבור חודש ימים , מתקשר אלי הלקוח והודיע לי שהמכונית שבדק אצלנו יש עבר ביטוחי ("אובדן להלכה") והיא למעשה "רכב משוקם"

רכב משוקם שמכון הבדיקה מזהה רק החלפת כנפיים, מכסה מנוע ופח חזית... :shock:

אז על מה אנחנו משלמים כ"כ הרבה כסף בבדיקה שלא מגלה דבר? :evil:

פורסם

אני יסביר לך:

דוגמא טובה היא הפאביה של מיודענו אוראל (RS), שהייתה מעורבת בתאונת דרכים והורדה מהכביש.

אתה יודע מה יראו בבדיקה של הרכב הזה ?

אז אני אסביר לך:

הרכב היה מעורב בתאונת חזית - אחור ונפגע בצידו השמאלי הקדמי כאשר פגע ברכב אחר מאחור.

בבדיקה יהיה כתוב משהו כזה בערך:

מכסה מנוע תוקן, סימני פתיחת ברגים במרכב ותיקון בפח חזית, תיקון חלקי מתלה.

כאשר בפועל: היה לרכב כנף מעוכה שהוחלפה בכנף באותו הצבע מפירוק, כלומר היא אפילו לא נצבעה ולא ידעו מזה בבדיקה.

אבל הרכב הורד מהכביש, למה ???

כי האוטו עוד לא בן שנתיים, האוטו חייב בחלקי חילוף מקוריים מבחינה ביטוחית, השמאי לא יכול לאשר תיקון לשום חלק, כלומר היה לו צורך להחליף:

מגן קדמי - חדש מקורי

מכסה מנוע - חדש מקורי

כנף שמאל - חדשה מקורית

פח חזית - חדש מקורי

דלת קדמית צד נהג - חדש מקורי

פנס שמאל - חדש מקורי

משולש שמאל - חדש מקורי

ג'אנט מגנזיום בודד - חדש מקורי + זוג צמיגים תואמים

הערכת שמאי על התיקון (לא רשמתי את כל החלקים), נישקה את ה30 אש"ח.

אתה יודע בכמה תיקן את הרכב הסוחר ?

פחות מ4000 ש"ח.

הוא לא התבייש לאמר לי שהמכסה מנוע עבר ישור כמו גם הפח חזית (שנפגע קל מאוד !), הכנף הוחלפה, הדלת נהג תוקנה, הפגוש תוקן, הפנס הוחלף, המשולש הוחלף, והג'אנט נשאר שרוט קלות.

אז ככה זה עובד במדינה, והרכב תקין ונוסע ללא שום בעיה בטיחותית או משהו, במעט יותר מ10% ממחיר התיקון עבור חברת הביטוח, זה כמובן לאחר שהלקוח בחר את הפחח הרצוי עליו שגם הוא לא זול וזה מוסיף עוד לעניין.

אז כן, לרכב יש עבר של "אובדן להלכה" אבל למעשה הוא עבר תאונה ממש קלה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אז כן, לרכב יש עבר של "אובדן להלכה" אבל למעשה הוא עבר תאונה ממש קלה.

כן, אבל במקרה כזה לרכב יהיה פקטור נוסף, אחוזי ירידת ערך מינוריים ביותר שהשמאי קבע.

כלומר, אחרי השיקום לרכב כמעט ולא תהיה הפחתה מסחרית. לכן, חברות הביטוח אמורות לבטח רכב כזה כמעט במלוא ערכו.

פורסם

בעבר הייתה לרכבים משוקמים הייתה סיומת 77 במספר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סיומת 77 בחיים לא היה זה שייך לכוחות הבטחון.

לפני שנת 90 היו משנים את נניח 88 ל 58 (אבל לא תמיד כי היה רכבים בסוף השנה שלא היה כבר מספר 88 ממה שאני יודע)

אני חושב שהסימון הזה בוטל בכניסת שנות ה90 או שהיה עוד רכבים עם לוחיות 00 ואז זה נפסק כבר.

חברות הביטוח מחפשות לזיין אותנו הציבור וזה ידוע

גם את הברלינגו שלי ביטחו לפי מחירון מלא אבל הורידו לי 12% על ק"מ ותאונה (7% ק"מ ועוד 5% תאונה).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

עם כל הכבוד לרחשי הלב וכמובן ההיבט המקצועי של בוחן רכב, להלן תגובתי

"אבדן להלכה" אינו שונה במאומה מעבר תאונתי של רכב. הסיבות לאבדן להלכה שונות ומגווונות והעובדה שהרכב הוכרז על ידי מבטחת ככזה אינה משנה במאומה לעניין ערכו של הרכב.

טיפלתי ברכבים שהוכרזו כ"אבדן להלכה" כאשר הנזק היה 27% בלבד וזאת משיקולים זרים של המבטחת....

שורש הבעייה הנו עבר תאונתי של רכב אשר אינו מגולה לרוכש הפוטנציאלי ו/או אינו נגלה בבדיקה של מכוני הבדיקה השונים ולא הגדרה סמנטית כזאת או אחרת....

ראוי שאכן יוקם מאגר מידע שיהיה נגיש לכלל הציבור על עבר תאונתי של כלי רכב - כפי שהמבטחות מקבלות בהפעלת משרדי חקירות למינהם ו/או מידע המצוי במאגרי המידע שלהן.

אם הרכב היה "אבדן להלכה" או לא - אין לכך משמעות כלשהי.

דני גורביץ

שמאי רכוש ורכב

פורסם
עם כל הכבוד לרחשי הלב וכמובן ההיבט המקצועי של בוחן רכב, להלן תגובתי

"אבדן להלכה" אינו שונה במאומה מעבר תאונתי של רכב. הסיבות לאבדן להלכה שונות ומגווונות והעובדה שהרכב הוכרז על ידי מבטחת ככזה אינה משנה במאומה לעניין ערכו של הרכב. כן ?!!!! אז למה חברת הביטוח מורידה את הפיצוי כשהיא צריכה לשלם ? מה קרה פתאום לערך הרכב ?

טיפלתי ברכבים שהוכרזו כ"אבדן להלכה" כאשר הנזק היה 27% בלבד וזאת משיקולים זרים של המבטחת....

לא מעניין אותי בתור צרכן למה החלטת לקבוע לזה אובדן ולשם פיצוי מלא לבעל הרכב ולקבל אותו לרשותך , מה שאותי מעניין שברגע שהחלטת שזה אובדן , תיתן לי כצרכן להחליט אם אני קונה אותו או לא , ובאיזה מחיר . אל תנסה להונות אותי בכך שאחרי תיקון הוא כמו רכב שלא עבר אובדן

שורש הבעייה הנו עבר תאונתי של רכב אשר אינו מגולה לרוכש הפוטנציאלי ו/או אינו נגלה בבדיקה של מכוני הבדיקה השונים ולא הגדרה סמנטית כזאת או אחרת....

בדיוק

ראוי שאכן יוקם מאגר מידע שיהיה נגיש לכלל הציבור על עבר תאונתי של כלי רכב - כפי שהמבטחות מקבלות בהפעלת משרדי חקירות למינהם ו/או מידע המצוי במאגרי המידע שלהן.

אם הרכב היה "אבדן להלכה" או לא - אין לכך משמעות כלשהי.

דני גורביץ

שמאי רכוש ורכב

אתה צודק שצריך להודיע לציבור , וזה בדיוק הדרישה כאן . שחברות הביטוח המושחתות יפסיקו לתת יד להונאה כזו ולתמיכה בשוק של חלפי רכב מפוקפקים ע"ח הציבור

בברכה יהודה

פורסם

אני מכיר אודי טיטי שעברה תאונה קלה מקדימה והערכת שמאי הוציאה אותה טוטלוס

מחיר הפנסים הקדמיים הוערכו ב6000 שח ויש גריל מכסה מנוע כנף ועוד

הרכב נמכר לסוחר בסכום מגוחך והוא החזיר אותה לכביש

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אתה צודק שצריך להודיע לציבור , וזה בדיוק הדרישה כאן . שחברות הביטוח המושחתות יפסיקו לתת יד להונאה כזו ולתמיכה בשוק של חלפי רכב מפוקפקים ע"ח הציבור

יהודה ידידי, אתה מפספס את האירוניה הדקה שבסיפור:

את הטענה העלה לא רוכש רכב שהעבר התאונתי הוסתר ממנו, אלא מנהל מכון רישוי שאמור לזהות את העבר התאונתי ושמתפרנס מכך...

• תוכן חדש...