רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
שלום לכולם לאחר שפתחתי את הטנדר שלי בחזרה (היה לו ארגז סגור)רציתי לשנות את העניין כחוק גם ברשיון הרכב-אבל לצורך כך אני צריך לנסוע איתו למרכז שקילה- אשמח אם מישהו יספר לי איפה באיזור המרכז יש כזה מקום ובמה זה כרוך?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קניתי את הרכב ואני ממש צריך את ספר הרכב, ליבואן אין את הספר יותר, מישהו שיש לו יכול לתת לי לצלם ממנו?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
1) האם יש הגבלה על המשקל המקסימלי שניתן לשים על הגג? 2) מה הגגון הכי מאסיבי שנמכר היום בשוק ומה מחירו? 3) אני מעוניין להעמיס על הגג כ-60 ק"ג, האם זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
- 12 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אגף התנועה הארצי מטה ארצי מדור תעבורה מת"ן 9685734-03 טל': 9685725-03 פקס: 31 ינואר, 2008 תאריך: כ"ד שבט, תשס"ח 40943 עא/0101 לוח תפוצה הנדון: אכיפת עבירות טלפון נייד סימוכין: הנחיית מת"ן מדור תעבורה מס' 6/08 1. לאחרונה חלו שינויים בתקנות הנוגעות לשימוש טלפון נייד תוך כדי נהיגה. 2. שימוש בדיבורית: א. במסגרת השינויים הוגדרו מחדש "טלפון" ו"דיבורית" על פי ההגדרה החדשה. "דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו. "טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג. ב. על פי התקנות החדשות: 1) אין הבחנה בין מכשיר מירס למכשי…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.readme.co.il/articles/news-1667.html הפתעה: השוטרים עצרו אדם שנהג ללא רישיון וגילו טרמפיסט בתא המטען קרית שמונה און ליין 03/02/08 גם זה יכול לקרות במחוזותינו. שוטרי משטרת צפת עצרו בסוף השבוע אדם שנהג ללא רישיונות בתוך רכב החשוד כגנוב. בעודם מבצעים בדיקה ברכב, הופתעו השוטרים לגלות בת המטען אדם, אשר מיהר להסביר כי הוא נמצא שם מרצונו וסך הכל תפס טרמפ ברכב וכאשר לא נמצא לו מקום בתוכו, הוא התמקם בתא המטען. את השוטרים, הסיפור המדהים ויוצא הדופן לא ממש שיכנע וכל החבורה, כולל נהג הרכב, נלקחה כלאחר כבוד אל תחנת המשטרה בצפת
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב. אתמול בלילה (1 וחצי) קפץ לי הקלאץ' בתוך שכונה שאפילו אויר בקושי יש שם שעה הזאת, במקרה ראיתי 4 חברים שלי והתקרבו אלי לרכב, הרכב עדיין היה דומם. בזמן הזה הגיע ניידת וביקשה שאני אעצור בצד, אני בתגובה עונה שנתקעתי שניה עם הרכב, הנעתי, הכנסתי שוב לראשון ושוב קפץ הקלאץ' (בעיה ידוע ברכב) הנעתי שוב המשכתי לסוע, השוטר הורה לי לעצור בצד. עצרתי בצד, הגיע השוטר וביקש ממני שאני אניע שוב, הנעתי עם סוויץ' ממש קצר, האוטו לא הניע, השוטר מבקש שאני אניע עם סוויץ' יותר ארוך, זה מה שעשיתי. בקיצור הוא חושב שתחמנתי אותו, ושסתם עמדתי שם לדבר עם החבר'ה. הוא כתב לי דוח על עיכוב תנוע בסך 500 ש"ח הסברתי לו שקפץ לי הקלאץ' ושיבין שאני חייל ואין לי אפשרות כרגע להוצאות במי…
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 15 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני צריך סמל להונדה סיויק, מישהו יודע כמה עולה? לאילתים שבינכם, מישהו יודע באיזה מוסך יש סמלים של הונדה??
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, אם הכול יילך כמו שצריך אני אמור לקבל רכב מהחברה בליסינג בקרוב, ולפני כן מס' ימים של רכב גישור. שאתי היא - הם ישנם דברים ספציפים שכדאי לבדוק כאשר מקבלים רכב מליסינג, או ברכב הגישור, למי ש"התנסה" ברמאויות כאלו ואחרות? האם, בדומה להשכרהיש לבדוק את עניין השריטות בצבע הרכב ודברים שונים? תודה.
הודעה אחרונה מאת zizkebab, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
1. צריכת דלק מוגברת 2. העלאת הבלאי, עקב הגעה לסל"ד גבוה. האם זה הכל? האם הדבקת הדוושה לרצפה במהלך 90 אחוז מהנסיעה הורסת משהו? נ.ב כמובן שאני לא מדבר על הגעה לסל"דים גבוהים ישר מההתנעה, כאשר הרכב קר, את זה אני יודע שאסור. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולכם, (מנהלי הפורום - אני מקווה שהת'רד נפתח במקום הנכון - אם לא אנא העבירו אותו). פורום מועדון STI עובר לכתובת חדשה. http://www.sti-club.org/stiforum/ דף הבית החדש יעודכן בקרוב. נשמח לראותכם שם. בכבוד רב, ערן גומר - יו"ר מועדון STI
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום ב 6:30 בבוקר לערך קפצתי לסופר לקנות כמה מצרכים,כשיצאתי החוצה חשכו עיניי! דפקו לי את הרכב,אבל לא נגיעה או שפשוף שאפשר להבליג עליהם אלה מכה דיי מכוערת. מחפש פתק על השמשה,אוליי בחלון,לא יודע אוליי השאיר איזה משהו - אבל כלום. שאלתי עוברים אולי ראו או משהו,את השומר של החניון אולי שמע את המכה - אין רואה ואין יודע. בקיצור ולעניין,נראה לכם שזה בר תיקון השקע הזה? או חובה להחליף כנף? ומה המחיר בערך לפי דעתכם על מנת לתקן את הנזק הנ"ל? תודה רבה והמשך יום טוב,שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, "קיבלתי" לא מזמן דוח חניה שנעשה עם רכב שלי, ע"י אדם אחר שהשתמש ברכב, האדם הזה מסרב לשלם את הדוח, רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי לא לשלם את הדוח ? בבקשה רק בצורה חוקית, אני עדיין לא במצב מספיק נואש כדי לעשות מעשה פלילי בגלל כסף.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, יש לי מאזדה 323F (פנסים), ולפני כמה ימים התפרק לי פלאג אחד בתוך הראש מנוע. לקחתי את האוטו למוסך "א אור בר" בתל אביב ושם בעל המוסך אמר שישלח את הראש מנוע למעבדה וינסו לשחרר את הפלאג. בטלפון הוא עדכן אותי שאי אפשר לשחרר וחייבים להחליף ראש מנוע, בעלות של 3200 כולל הכל. בנוסף הוא אמר לי שהמנוע חלש וכדאי להחליף, ולא אמר יותר מזה! לאחר שהחליף את הראש מנוע הרכב החל לעשן המון שמן במיידי. וההסבר היה שמכיוון שהראש מנוע משופץ והמנוע חלש אז הוא מעשן. הכסף שולם ונכתב בחוזה כל מה שקרה ומה שהוא אמר. העניין הוא שעכשיו אני צריך להחליף מנוע בגלל זה. וזה בתוספת של עוד 4000 ש"ח!!! מטורף!!!! מה לעשות חבר'ה??? ללכת איתו לאיגוד המוסכים או שהם חארטה.. או בכלל לבית משפט? בבקשה י…
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מודעה בין ההזויות שראיתי : http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=46&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info= המודעה מה1.2 מהקריות.. "דחוף בבקשה! אני לא קונה ולא מוכר אני מעוניין לנסוע ברכב שלכם לכמה נסיעות (שזה יעזור לי קצת עד הטסט) בתמורה אני אתן לכם פלאפון חדש בקופסא דור 2 וחצי מתנה!!! (הפלאפון: סמסונג 850!) אפשר להתקשר שישי שבת המשך- אתם יכולים לבוא מתי שאתם רוצים..אני לא לוקח לכם את האוטו..אתם בוחרים מתי לבוא...תודה רבה..והפרטים שמילאתי פה זה סתם...תתקשרו ותגידו לי תפרטים של המכונית שלכם..זה לא ממש משנה רק שתיהיה ידנית.. " מי מתנדב?
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי מודעה של רכב למכירה שכתבו עליו "נבנה מחדש, עדיין באחריות". למה הכוונה?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם ובוקר טוב! אני מתעניין במכוניות גרמניות ובב.מ.וו בככלל ואני רואה שהרבה מאוד אנשים בפורום לא מרוצים מי היחס שאנשי קמור נותנים לגולשים.האם זה נכון? בכול זאת ב.מ.וו זה זה מותג ויש מכוניות אולי לא יותר טובות אבל בטוח לא יותר גרועות ממנה במחיר שכזה,אני מסתכל על נתוני מכירות של קמור רכב והם מראים מספרים מאוד יפים בפעם האחרונה שבדקתי הם היו במקום שני אחרי כלמוביל. ובכול זאת בן אדם שקונה רכב במחיר שחוצה בקלות את חצי מיליון ש"ח מצפה ובצדק ליחס אישי וגמיש,אם ככה למה כול כך הרבה אנשים בפורום וכמה חברים שליל א מרוצים מי השירות שלהם? ואני כרגע לא מדבר על המחירים בשמיים את זה אפשר עוד איך שהוא להבין...... לדוגמא שכן שלי יש לו אודי א4 והוא לא רוצה מכונית אחרת רק בגלל השירות…
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
שלום לכם רציתי לדעת תוך כמה זמן מקבלים את הדוח תנועה? חבר שלי עבר לפני שבוע באור צהוב ברמזור הוא חושש שניתפס באדום אים עבר שבוע אחרי המקרה אז אין לו סיבה לדאגה? תודה
הודעה אחרונה מאת dandango, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הרכב: טויוטה קורולה 97 GLI המקום: ציר ז'בוטינסקי לכיוון פ"ת, מול משטרת רמת גן. מתנגן ברקע: Death - 1,000 Eyes (רמז שהמוות היה קרוב וצריך 1000 עיניים על הכביש?). אני: נהג חדש, חודשיים ימים על הכביש, לא כולל את תקופת הליווי. נוסע לתומי באחד מהרחובות הצדדים שמהם פונים לאותו ז'בוטינסקי, מחכה שהרמזור יתחלף לו לירוק. שלולית קטנטנה לפני קו העצירה, ייתכן ששני הצמיגים השמאליים נרטבו חלקית. ירוק, אני מתחיל בפנייה הקצרה (מצ"ב תמונה), מתקרב לשטח ההפרדה, מבין שלא סובבתי מספיק את ההגה ואני עומד לסטות מהנתיב. מסובב את ההגה בצורה חדה שמאלה, וכאן מתחיל לו התהליך המחריד: היגוי יתר, הזנב של האוטו נזרק לצד ימין, מה שמציב אותי פנים מול פנים עם גדר ההפרדה שהיתה שם משמאלי …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, סימולטורי של משחקי מכוניות במחשב ובסוני כגון: NFS, GRAND TURISMO וכו' יש אפשרות לקחת סיבובים טוב יותר מבלי להוריד מהירות ע"י ברקס רגיל אלא ע"י משיכת בלם יד. השאלה שלי היא, האם זה מציאותי? אם באמת זה מוסיף ליכולת סיבוב טובה יותר מבלי לאבד מהירות? מכיוון שמנסים לעשות את המשחקים הכי קרובים למציאות רציתי לדעת אם בתחרויות אכן משתמשים בטכניקה זו ואם זה לא הורס את הרכב. זה לא שמחר אני מנסה את זה ברחוב אבל ממש מעניינת אותי התשובה. תודה לעונים! גיא.
הודעה אחרונה מאת Driezet, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כחודש הרכב עבר תאונה קלה, והשמאי שהוזמן ע"י המוסכניק גבה 550 ש"ח סך כל הנזק היה 3400 ש"ח, וירידת ערך של 380 ש"ח עכשיו הביטוח של הצד השלישי אומר שהם מוכנים לשלם רק 450 על שכר השמאי. האם מחיר של 550 זה באמת מוגזם, והביטוח שלו צודק? אמור להיות מחירון די ברור של מחירים עבור סכום נזק מסוים. אם ככה הדבר אני אבטל את הצ'ק שרשמתי מישהו יכול לשפוח קצת אור על הדברים? תודה וסוף שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
איתור בעל רכב
מאת STAS-S- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, האם ניתן לאתר בעל רכב ופרטים עליו ע"י מספר ודגם רכב? תודה
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 תגובות
- 969 צפיות
לילה טוב לכולם! מה עושים במקרה שפותחים את כל הגג ברכב? מה עושים עם השלט של הנהג חדש?
הודעה אחרונה מאת Ivgeni, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני שלוש שבועות נסעתי על כביש מכיוון רמלה לצומת נחשון ולמי שמכיר זה כביש מאוד חשוך ויש נתיב אחד בכל צד בקיצור נסעה לפני ניידת משטרה והיא ממש זחלה.. בערך על 80 קמ"ש ובאיזשהוא שלב כבר נמאס לי לנסוע אחריה בגלל הסירנות המרצדות לי בעיניים ומהירות הנסיעה האיטית,כשניסיתי לעקוף אותה ומצאתי הזדמנות מתאימה כי זה כביש ממש מפותל ואין הרבה הזדמנויות אז קרה שיצאתי לעקיפה בקו הפרדה מקווקו וכשבאתי לחזור זה כבר היה קו הפרדה רצוף ולא שמתי לב לזה בגלל הראות הלקויה והסירנות המסנוורות בקיצור הסברתי הכל לשוטר והוא כתב את מה שאמרתי ואמר שהוא כותב דוח פנימי למחלקה ועכשיו הגיע לי הזמנה למשפט לעוד חודשיים. מישהו יכול לכתוב לי על התהליך ולמה אני צפוי? אין לי מושג בדברים האלה!! לציין שאני בן 1…
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 0 תגובות
- 881 צפיות
היי, האם קיים ספר המראה את חלקי המנוע של אופל קורסה. זאת אומרת תמונות של החלקים ואיפה נמצא כל חלק. האם ניתן להוריד את הספר מהאינטרנט?
הודעה אחרונה מאת avisarel, -
- 6 תגובות
- 19.8 אלף צפיות
בוקר טוב! ברשותנו פיאט פונטו 2005. אחרי שבשבוע שעבר הלך המצבר אתמול הגע תורו של הצמיג. השאלה שאלי היא כמה זמן אפשר לנסוע עם גלגל חלופי (כמבן לא מעבר ל-80 קמ"ש)? אימא שלי תיקח את האוטו לפנצ'ריה הכי מוקדם ביום שני. האם זה מסוכן לנסוע זמן ממושך עם גלגל חלופי? תודה!
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בחוץ גשם ורוח , בטלויזיה לא מפסיקים לדבר על השלג בירושלים ועל וינוגרד ואני תחת הפוך מחלים משפעת (ותודה למי שהמציא את המחשב הנייד והאינטרנט האלחוטי ) . יכול להיות שזה היה פה כבר בפורום ויכול להיות שלא , זה לא ממש חשוב. תדמיינו את הפרצוף של ג'רמי קלרקסון האחד והיחיד בזמן שאתם קוראים את זה , נהדר, אני כבר מרגיש יותר טוב. http://www.autoclips.net/article.php?id=243
הודעה אחרונה מאת LIORWAGNER, -
- 2 תגובות
- 959 צפיות
כנסו לסרטון הזה: http://www.metacafe.com/watch/524517/double_your_gas_mileage_2x הבחור מכפיל את תפוקת הדלק שלו ע"י כל מיני פעולות, בניהן הוספת אציטון לדלק מה דעתכם? מישהו פה ניסה את זה?
הודעה אחרונה מאת sLiran, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ובמה היא שונה מZ3 רגילה? תודה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
ויכוח עם חבר
מאת Anomen-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני עוד לומד נהיגה וחבר שלי כבר נהג חדש כמעט שנה. היום היה לנו ויכוח לגבי נושא מסויים. לטענתו, ניתן לנסוע ברכב בלי לגעת באף אחת מהדוושות. כלומר - נכנסים לרכב חונה, לוחצים על הקלאץ' ומעבירים להילוך ראשון. לאחר מכן משחררים את הקלאץ' עד לנק' הרעידות והרכב מתחיל לגלוש. לאחר שהרכב גולש משחררים את הקלאץ' לאט עד שהוא משוחרר לגמרי (בלי לגעת בגז בכל התהליך). כעת הרכב ינוע בצורה תמידית בלי שאף רגל לוחצת על אף דוושה. לטענתי, אם יעשה כך, הרכב ינוע רק כתוצאה מהמומנטום שנוצר מהגלישה, עד שהרכב ייעצר לחלוטין כתוצאה מחיכוך הגלגלים עם הכביש והמנוע ייכבה (משום שהקלאץ' לא היה לחוץ בזמן העצירה). מי מאיתנו צודק?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ב A3 החדשות (2004+) יש כמה דגמים. Attraction, Ambition, Ambiente. מישהו יודע מה ההבדל ביניהם?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,019 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- adir10
- zvit
- Mega
- Coresh
- Supertigre
- Camaro 92
- Step
- tan tan
- alex321
- eladts
- שלמה.נ.
- om2