Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משיכת handbrake תוך כדי נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

סימולטורי של משחקי מכוניות במחשב ובסוני כגון: NFS, GRAND TURISMO וכו' יש אפשרות לקחת סיבובים טוב יותר מבלי להוריד מהירות ע"י ברקס רגיל אלא ע"י משיכת בלם יד.

השאלה שלי היא, האם זה מציאותי? אם באמת זה מוסיף ליכולת סיבוב טובה יותר מבלי לאבד מהירות?

מכיוון שמנסים לעשות את המשחקים הכי קרובים למציאות רציתי לדעת אם בתחרויות אכן משתמשים בטכניקה זו ואם זה לא הורס את הרכב.

זה לא שמחר אני מנסה את זה ברחוב אבל ממש מעניינת אותי התשובה.

תודה לעונים!

גיא.

פורסם

1. כן מציאותי, בנהיגת ראלי. במסלול לא עושים זאת (וגם בראלי יש מנגנון בלם יד מיוחד).

2. זה מוסיף ליכולת לפנות באופן חד יותר, אבל ללא ספק גורם לאובדן מהירות לא קטן (החלקה).

כאמור, במירוצי מסלול לא משתמשים בבלם יד לעולם, זה לא יעיל. בראלי לעיתים רחוקות, כאמצעי חירום "להכריח" את המכונית להסתובב או במקרה של סיבוב חד מאוד (עקרונית בראלי נוטים להקריב את המהירות בסיבוב לטובת המהירות בגישה אליו, כי כככל הנהיגה בתוך הסיבוב פחות מדוייקת מבמסלול, בו כל הסיבובים ידועים ונלמדים מראש).

3. זה הורס את הרכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

2 מילים: מרוצי דריפט.

מקווה שאתה לא מתכנן לנסות את זה ברחוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
1. כן מציאותי, בנהיגת ראלי. במסלול לא עושים זאת (וגם בראלי יש מנגנון בלם יד מיוחד).

(עקרונית בראלי נוטים להקריב את המהירות בסיבוב לטובת המהירות בגישה אליו, כי כככל הנהיגה בתוך הסיבוב פחות מדוייקת מבמסלול, בו כל הסיבובים ידועים ונלמדים מראש).

תדייק, בראלי נוטים להקריב את מהירות הכניסה לטובת מהירות היציאה. כמו הקלישאה השחוקה (אבל גם הנכונה) slow in, fast out. הנהגים משתמשים בבלם היד בפניות חדות על מנת "להכין" מבחינת זווית את הרכב ליציאה מהסיבוב, כדי שיוכלו להאיץ את הרכב יותר מוקדם. מכוניות מסלול (במיוחד כאלה עם אפקט הצמדה אוירודינמי כלשהו) מייצרות פחות אחיזה כשהן נמצאות בהחלקה, כיוון שהכנפים במצב כזה מקבלות זרימה של אוויר מהצד. לכן, לעולם לא תראה שימוש בבלם יד במרוצי פורמולה 1.

פורסם

בכל מקרה, מה שאתם אומרים זה שהנהג נכנס לסיבוב עם משיכת בלם יד וזה מה שמאט את הרכב ולא לחיצה על ברקס כי אז קשה יותר לקחת את הפניה בצורה חדה...

מעבר לזה בעקבות:

ברווז כתב:

2 מילים: מרוצי דריפט

הסתכלתי ב you tube על דריפטינג וראיתי דברים מדהימים, השאלה היא אם יש הבדל בביצוע בין רכב עם הנעה קדמית או אחורית?

פורסם
השאלה היא אם יש הבדל בביצוע בין רכב עם הנעה קדמית או אחורית?

אין דריפט בלי הנעה אחורית..

אני רואה שאתה לא כלכך מבין ואני לא יודע איך להסביר בשפה פשוטה את הדריפט אז אני ייקח את הדוגמא הידועה של כולם, כמו עם אופניים..

שאתה לוחץ על הברקס ונוטה לצד..עכשיו תחשוב שאתה ממשיך לפדל..והגלגל האחורי ממשיך לתת תנופה קדימה בזמן שאתה על הצד..והגלגל הקדמי מכוון אותך

driftttmj6.th.jpg

במכוניות דריפט יש HANDBRAKE מיוחד שמחובר רק לגלגלים האחוריים בנוסף או במקום לרגיל

עם הנעה קדמית בזמן פנייה..אם תתן גז, האוטו ימשיך יישר במקום להכנס לסיבוב על הצד

זה הכל משחק של ברקס מצמד ודוושת הגז

ניסיתי להיות הכי פשוט שיש (:

פורסם

בלם יד יכול גם לעזור ביום יום ,בפרסות וחניות

וגם במצבי חרום,אבל צריך ללמוד להשתמש בו (יעלה לך הרבה צמיגים...)

אנשים מסביב לא אוהבים את זה ,שוטרים שונאים את זה במיחד8)

אם אתה רוצה יותר מידה בנושא הבלם יד והדריפט בכלל תוריד סרט

שנקרא DRIFT BIBLE ,יענה לך על הרבה שאלות.

לפני שכל ה"צדיקים" פה יתחילו להגיב,אני חושב שנהג טוב

צריך לשלוט ברכב וזה כולל גם בלם היד !

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
תדייק, בראלי נוטים להקריב את מהירות הכניסה לטובת מהירות היציאה.

זה לא נכון רק בראלי, זה נכון תמיד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בדריפט יש משחק עם הגז והמצמד, אין כמעט שימוש בבלם יד. אין גם צורך בשימוש בבלם יד.

בדריפט צריך להעביר הרבה כח לגלגלים שיאבדו אחיזה, אם ננעל את הגלגלים האחוריים אז הם לא יוכלו לדחוף את האוטו ולא נשיג כלום.

בבלם יד משתמשים בהנעה קדמית כדי לנסות להשיג החלקה/סיחרור כלשהו..

פורסם

למיטב הבנתי במכוניות מסלול משתדלים לרוב להאיץ ולבלום בקו ישר, ו "דריפט" נחשב בעצם לטעות נהיגה.

אפשר אבל להשתמש בארמברקס (מכיר באלה שעושים את זה) בכדי לייצר היגוי יתר במכוניות כביש שעוצבו לתת היגוי

במטרה לקחת פניות חדות יותר.

תנסה סימולטור נהיגה אמיתי לשם שינוי בניגוד לכל ה NFS וכדומה, ממליץ על GTR2

משחק שאפשר גם ללמוד בו משהו לחיים לשם שינוי :)

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

סימולאטור נהיגה טוב (מומלץ לנהוג בו עם הגה) LFS - live for speed

NFS זה לא סימולאטור, זה משחק, אולי האחרונים שלו טיפה יותר מציאותיים..

• תוכן חדש...