Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני למדתי דבר אחד איך להימנע מהחלקה וזריקות תחת עם האוטו ללא שליטה (ולא עשיתי שום קורס), לפני פנייה אני מוריד הילוך או שתיים (לא משתמש בבריקס בכלל באותה פניה) ונותן למנוע להוריד את המהירות בשבילי, נגמרה הפנייה? מעלה הילוך חזרה ונוסע כרגיל.

במקרים של זריקת תחת ואיבוד שליטה, להשאיר את ההגה באותו מצב כמו שהוא, לא להילחץ וישר להוריד הילוך , להביא את הקלאץ' לנקודת החיבור (בהילוך הנמוך שהורדנו) ובאותו רגע האוטו מקבל את הכח חזרה (המנוע מנסה להאיט את הגלגלים), הכוונה שהגלגלים מתחילים להסתובב בכח המנוע וככה בעצם נפסקת ההחלקה.

ומה שבאותו רגע עושים זה פשוט מכניסים לראשון ומאיצים בצורה איטית והאוטו ממשיך לנסוע כרגיל,

אישית לי קרה אתמול שהייתי עם אוטו מלא (אולי קשור למשקל?) ונכנסתי לפנייה ממש ממש חדה (בהדר ממי שמכיר מרחוב מתחילת רחוב גאולה אל הרחוב ההוא (מול הבתי כנסת) שמוביל לבלפור.

הייתי במהירות 20 קמש ומהפניה האוטו התחיל להחליק, ישר הורדתי הילוך והאוטו הפסיק את ההחלקה ונתתי גז יצאתי מההחלקה הזו.

אולי חלק יגידו שזה לא עובד אולי זה סתם מזל, אבל אצלי זה עובד כל פעם מחדש ויש לי קצת יותר בטחון להיכנס לפניות בלי להוריד ל10 קמש.

אוהד.

פורסם
אני חוזר בי מהמשפט ,

לא לכך היתכוונתי.

אני יודע שנהג חדש נהנה ל"היתחרע" על האוטו של אבא.(אני עובד יחד עם 2 בחורים צעירים שאחד מהם כבר השבית סובארו b4 מבציר 2008).

המשפט שאליו היתכוונתי הוא -שגם אם נהג יבצע קורס נהיגה מתקדמת, הכיף בלנהוג מהר וזריקת "תחת" לא יעזרו לו.

הוא תמיד יכנס למצבי החלקה מרצונו אך לא יוכל לצאת מזה.

בניגוד למה שרשם ytzhak.

כאן הנהג מתאר איך הוא נכנס לסיבוב ואיבד שליטה על הרכב ,

אני לא הייתי קורא לזה החלקה נשלטת, הייתי קורא לזה איבוד שליטה .

אני אישית גם מורה לנהיגה וגם מדריך לנהיגה מתקדמת .

יש לציין כי הקורס של נהיגה מתקדמת הינו קורס הכרחי לכל נהג ונהגת.

בקורס שאני מעביר אני מלמד גם כיצד לא מאבדים שליטה וכיצד לא להגיע למצבים בהם ניתן להיכנס לסיחרור.

ירון מאיר

"

המשפט שאליו היתכוונתי הוא -שגם אם נהג יבצע קורס נהיגה מתקדמת, הכיף בלנהוג מהר וזריקת "תחת" לא יעזרו לו.

הוא תמיד יכנס למצבי החלקה מרצונו אך לא יוכל לצאת מזה."

אני שוב לא מסכים איתך, אפשרי ביותר שיכנס למצבי החלקה בכוונה וישלוט בזה בצורה מלאה וכך גם יצא מזה ללא שום בעיה, כמובן שלא לאחר קורס נהיגה מתקדמת אלה לאחר הרבה יותר תרגולים.

אם מתרגלים, מצבי חלקה הופכים להיות דבר נשלט ביותר, במיוחד במהירויות שהוא מתאר שהם לא מהירויות תלת ספרתייות.

פורסם
אני למדתי דבר אחד איך להימנע מהחלקה וזריקות תחת עם האוטו ללא שליטה (ולא עשיתי שום קורס), לפני פנייה אני מוריד הילוך או שתיים (לא משתמש בבריקס בכלל באותה פניה) ונותן למנוע להוריד את המהירות בשבילי, נגמרה הפנייה? מעלה הילוך חזרה ונוסע כרגיל.

במקרים של זריקת תחת ואיבוד שליטה, להשאיר את ההגה באותו מצב כמו שהוא, לא להילחץ וישר להוריד הילוך , להביא את הקלאץ' לנקודת החיבור (בהילוך הנמוך שהורדנו) ובאותו רגע האוטו מקבל את הכח חזרה (המנוע מנסה להאיט את הגלגלים), הכוונה שהגלגלים מתחילים להסתובב בכח המנוע וככה בעצם נפסקת ההחלקה.

ומה שבאותו רגע עושים זה פשוט מכניסים לראשון ומאיצים בצורה איטית והאוטו ממשיך לנסוע כרגיל,

אישית לי קרה אתמול שהייתי עם אוטו מלא (אולי קשור למשקל?) ונכנסתי לפנייה ממש ממש חדה (בהדר ממי שמכיר מרחוב מתחילת רחוב גאולה אל הרחוב ההוא (מול הבתי כנסת) שמוביל לבלפור.

הייתי במהירות 20 קמש ומהפניה האוטו התחיל להחליק, ישר הורדתי הילוך והאוטו הפסיק את ההחלקה ונתתי גז יצאתי מההחלקה הזו.

אולי חלק יגידו שזה לא עובד אולי זה סתם מזל, אבל אצלי זה עובד כל פעם מחדש ויש לי קצת יותר בטחון להיכנס לפניות בלי להוריד ל10 קמש.

אוהד.

במקרה של זריקת תחת לא להזיז את ההגה ולהשאיר אותו כמו שהוא???

ממש לא נכון ובמקרה שכזה ההיגוי יתר יחריף עוד יותר.

יש לתקן עם היגוי נגדי בהתאם ולשחק עם עם הגז בהתאם.

פורסם
החלקה כמו שתיארת במהירות של 20-25 קמ"ש תתרחש רק עם תעלה על שלולית שמן עם צמיגי סליקס...

כנראה שהיית קצת יותר מהיר מזה+ תגובות חדות גרמו לאיבוד אחיזה בגלל חוסר ניסיון תגובת ההמשך שלך הייתה חדה גם כן ומכאן ועד לבלט על 3 נתיבים הדרך קצרה.

סע בזהירות ושקול קורס נהיגה מתקדמת.

טעות בידך.

מניסיון, החלקות כאלו ואף יותר חמורות יכולות להתבצע במהירות פחותה מ25 על שלולית של מים.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

מניסיון (הייתה לי קורולה כמו שלך) - הרכב מאוד רגיש ללחץ אויר נמוך בציר האחורי! זה בשילוב עם העובדה שהבולמים של הקורולה מתבלים מהר => סיבה למה איבדת שליטה.

בדוק בולמי זעזועים, ולחץ אויר!

פורסם

אכן,זה יכול לקרות גם ב-25 קמ"ש,אבל הגורם לזה - רק נהג.

כי נהג יודע לבחור מהירות,קו ואיך לעבוד עם ההגה לפי הסביבה.

נהג טוב חייב לצפות את הכל,ולא לעבור את הגבולות של יכולות שלו,של הרכב,ושל הסביבה שהוא נמצע בה.

החלקות יכולות להיות נשלטות טוב מאוד,עם דיוק עד 100 אחוז כמעט,אבל זה דורש המון נסיון,ובלי זה - אין מצב לשלוט בזה ברמה מספיקה.

הכי טוב - אל תגיע לזה,או שתעשו את זה במהירות הרבה יותר נמוכה ממה שניראה לכם,כי תמיד יש הפתעות.

סעו בזהירות חברה' וזכרו שרק אתם,הנהגים יכולים למנוע תאונות וכל ההחלקות לא רצויות.

אלכס,כרגע,מקום ראשון בדריפטינג בארץ [נסיע ממשוכת בהיגוי יתר]

שבוע טוב!

פורסם

אוהד.

והנה דוגמא למה חובה ללכת לקורס ולא להמציא טכניקות שגויות מיסודן.

אין סיבה להוריד מהירות עם הילוכים ואם אתה מספיק איטי ויש לך מספיק זמן כדי להכניס לראשון, אז אתה לא ממש בבעיה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דבר אחד לא הבנתי, איך כתוצאה מהפניה חדה של ההגה נגרם היגוי יתר ולא תת היגוי? ממה שאני זוכר הפניה של ההגה תיצור תת היגוי, אתה בטוח שלא העברת משקל ע"י עזיבת דוושה הגז או בלימה?

שאלה טובה!

אני מניח שלתמרון ההגה החריף נוספה גם נטישה של הגז/בלימה. מכונית תקינה לא אמורה להיכנס להיגוי יתר במהירות של 25 קמ"ש, גם בכביש רטוב. מה שמביא אותי לנחש (רק לנחש, כי אנשים ללא הכשרה לא מודעים למה הם עושים ולא תמיד מסוגלים לשחזר נכונה את פעולותיהם) שדי היה בהעברת משקל קלה בתוספת תמרון חריף כדי לגרום להיגוי יתר.

עפזאת, יש במה שאני כותב קפיצה למסקנות, כי ייתכן והאחוריים היו על משטח שונה עם פחות אחיזה ו/או המכונית היתה בירידה או כל דבר אחר.

בכל מקרה, כמו שכתבו, לבדוק צמיגים ובולמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפזאת, יש במה שאני כותב קפיצה למסקנות, כי ייתכן והאחוריים היו על משטח שונה עם פחות אחיזה ו/או המכונית היתה בירידה או כל דבר אחר.

האיזר שבו קרה המקרה הוא באמת ירידה, אומנם לא תלולה או משהו בסגנון חריף, אבל כביש ישר זה ממש לא.

ירידה שמתחילה בדיוק בזמן הנכון שבו צריך לסובב את ההגה.

פורסם

משהו די נחמד שקורה ביציאה משלוליות לכביש יבש

הגלגלים נרטבים, נכנסים לפנייה עם מעט תת היגויי שמהר מאוד מיבש את הגלגלים הקדמיים.

הגלגלים האחוריים, יצאו מאוחר יותר מן השלולית, אין עליהם את משקל המנוע והם בד"כ קרים יותר ונשארים רטובים...

התוצאה יכולה להיות מאוד מפתיעה

עובד כל פעם :)

מסוכן למי שלא מוכן לזה, מגניב ביותר למי שכן :roll:

אגב, מי שמסוגל להחזיק מעמד עם הגז בלי להבהל יותר מדי יקבל מהר מאוד את האחיזה חזרה כי בהחלקה האחוריים מתייבשים גם כן די מהר, ברגע שמתקנים יותר מדי ומורידים גז זה כבר חגיגה אחרת.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...