Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: טויוטה קורולה 97 GLI

המקום: ציר ז'בוטינסקי לכיוון פ"ת, מול משטרת רמת גן.

מתנגן ברקע: Death - 1,000 Eyes (רמז שהמוות היה קרוב וצריך 1000 עיניים על הכביש?).

אני: נהג חדש, חודשיים ימים על הכביש, לא כולל את תקופת הליווי.

נוסע לתומי באחד מהרחובות הצדדים שמהם פונים לאותו ז'בוטינסקי, מחכה שהרמזור יתחלף לו לירוק.

שלולית קטנטנה לפני קו העצירה, ייתכן ששני הצמיגים השמאליים נרטבו חלקית.

ירוק, אני מתחיל בפנייה הקצרה (מצ"ב תמונה), מתקרב לשטח ההפרדה, מבין שלא סובבתי מספיק את ההגה ואני עומד לסטות מהנתיב.

מסובב את ההגה בצורה חדה שמאלה, וכאן מתחיל לו התהליך המחריד:

היגוי יתר, הזנב של האוטו נזרק לצד ימין, מה שמציב אותי פנים מול פנים עם גדר ההפרדה שהיתה שם משמאלי (איור 1).

סובבתי את ההגה במהירות ימינה, תת היגוי, כמה זוויות בודדות חסרות כדי שאני אהיה במצב רוחבי מלא לכביש (איור 2).

מסובב מהר שמאלה, שוב תת היגוי, אבל הפעם הוא נגמר מהר, האוטו נרגע (איור 3).

כל זה השתרע על 3 נתיבים בציר ז'בוטינסקי, שלמרבה הפלא היה ריק ממכוניות.

ואני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היו מכוניות מאחורי, מצדדי ומלפני.

סעו בזהירות, אני לא מאחל סיוט שכזה לאף אחד.

1.jpg

פורסם

כמה דברים:

1. מיקום נכון של המכונית בנתיב זה עניין של ניסיון, אבל הדרכה מקצועית בכביש יכולה לעזור

2. המנעות מתמרונים חריפים היא תמיד רצויה.

3. קח קורס. שווה את הכסף!

ותבדוק, אוויר בצמיגים ותקינותם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צמיגים קידמיים הוחלפו לפני חודש, האחוריים לפני שנה (נבדקו באותה הזדמנות של החלפת הקידמיים, תקינים לחלוטין).

וקורס אני מתכוון לקחת בהקדם האפשרי.

תודה על העצות.

פורסם

יכול להיות שבגלל זה קרה מה שקרה, כי האחוריים אוחזים פחות מהקדמיים. הם אומנם לא ישנים מספיק כדי ליצור הבדל משמעותי (כפוף לכך שאתה לא עושה קילומטראז' שנתי גבוה), אבל יכולים להיות הבדלי איכות משמעותיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קור רוח זה אחד הדברים החשובים ביותר אצל כל נהג טוב. אח שלי עשה תאונה כמעט עם אוטו תרחיש כמו שלך, אמנם הרבה יותר מהר אבל בכל זאת, הוא נכנס לפניה עם סיבוב חד מדי ופתאומי של ההגה והוציא את האחוריים לטיול ושם אותנו עם הפנים לגדר הביטחון, משם הוא החזיר הכל ימינה עד לנעילה, ומשם שמאלה שוב ושוב ימינה ואז גדר הביטחון כבר עצרה אותנו והרגה את האוטו שהשאיר אותנו בלי שריטה... הוא ממש נלחץ מהמצב, ועוד גורם הוא הפעם הראשונה שהוא היה מודע לאיבוד אחיזה כל כך חמור בנסיעה. קורס יעזור לך ללמוד הכל טוב מאד, כמו שנאמר.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

החלקות כאלו בפניה עם מיים לא היו קורים אם היית במהירות סבירה.

אל תאשים את הכביש/מים כי עובדה שזה קרה רק לך וזה זבוטינסקי לא כביש נידח שאתה היחיד שעבר שם בזמן שהי מים על הכביש

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מה מצב בולמי הזעזועים?

אין לי מושג.

אבל מה שכן - הרכב מאוד נמוך, זה אולי מעיד על משהו?.

ראיתי לא מעט קורולות מהשנתון הזה, וזאת נמוכה בצורה דרסטית.

הגבהה בכמה סנטימטרים תעזור להימנע ממקרים כאלה בעתיד? (למרות שלפי ההיגיון כמה שהאוטו נמוך ככה הוא יותר יציב).

ו-gsi16v, המים היו בכביש שממנו הגעתי, לא מתוך ז'בוטינסקי עצמו.

ולגבי המהירות, אני לא יכול להעריך על כמה נסעתי, אבל זה בטוח לא יותר מ20-25 קמ"ש (אי אפשר לפתח יותר).

ואני לא מאשים כאן אף אחד, רק את עצמי. לא הערכתי את הסיבוב נכון וסובבתי את ההגה בצורה חדה.

פורסם

החלקה כמו שתיארת במהירות של 20-25 קמ"ש תתרחש רק עם תעלה על שלולית שמן עם צמיגי סליקס...

כנראה שהיית קצת יותר מהיר מזה+ תגובות חדות גרמו לאיבוד אחיזה בגלל חוסר ניסיון תגובת ההמשך שלך הייתה חדה גם כן ומכאן ועד לבלט על 3 נתיבים הדרך קצרה.

סע בזהירות ושקול קורס נהיגה מתקדמת.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כל הקורסים וההישתלמויות לא יעזו לך בכלום לצורך העיניין.

מה שאתה צריך לעשות זה להוריד רגל מהגז לפני הסיבוב.!!!

אם לא תכנס מהר מידי לסיבוב זה לא יקרה לך!

ההבדל בין פיקח לחכם הוא שפיקח יודע לצאת ממצבים שחכם לא נכנס אליהם כלל.

ירון מאיר

פורסם

מאיר, אני חושב שאתה טועה במשפט הראשון וצודק בהמשך.

ברור שהפתרון הכי טוב הוא להימנע מכאלה מצבים אבל, מכשול פתאומי(ילד,כלב וכו') או נהגים אחרים הגורמים לך לבצע תמרוני חירום או מהלכים שלא תכננת מדגישים את הצורך להכיר את הכלי עליו אתה נוהג את יכולתו וכיצד אתה שולט עליו הכי טוב.

לדעתי עדיף שכל נהג יכיר הפעם הראשונה את התחושה של איבוד שליטה ירידה לשולים וכו' במגרש בטוח עם מדריך ולא בלילה גשום עם ילד על מכסה המנוע.

כמו כן נסיעה במהירות סבירה ותכנון מוקדם של הנהיגה יכול להוריד את כמות הסיכונים שנקלעים אליהם.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
כל הקורסים וההישתלמויות לא יעזו לך בכלום לצורך העיניין.

מה שאתה צריך לעשות זה להוריד רגל מהגז לפני הסיבוב.!!!

אם לא תכנס מהר מידי לסיבוב זה לא יקרה לך!

ההבדל בין פיקח לחכם הוא שפיקח יודע לצאת ממצבים שחכם לא נכנס אליהם כלל.

ירון מאיר

ממש לא מסכים

החלקות נשלטות בסיבובים זה דבר שדורש תרגול ואפשרי בהחלט ללא שום סטייה מהנתיב, אותי אישית זה אפילו מאוד מהנה, כך שממש לא נכון לומר "כל הקורסים וההישתלמויות לא יעזו לך בכלום לצורך העיניין"

פורסם

אני חוזר בי מהמשפט ,

לא לכך היתכוונתי.

אני יודע שנהג חדש נהנה ל"היתחרע" על האוטו של אבא.(אני עובד יחד עם 2 בחורים צעירים שאחד מהם כבר השבית סובארו b4 מבציר 2008).

המשפט שאליו היתכוונתי הוא -שגם אם נהג יבצע קורס נהיגה מתקדמת, הכיף בלנהוג מהר וזריקת "תחת" לא יעזרו לו.

הוא תמיד יכנס למצבי החלקה מרצונו אך לא יוכל לצאת מזה.

בניגוד למה שרשם ytzhak.

כאן הנהג מתאר איך הוא נכנס לסיבוב ואיבד שליטה על הרכב ,

אני לא הייתי קורא לזה החלקה נשלטת, הייתי קורא לזה איבוד שליטה .

אני אישית גם מורה לנהיגה וגם מדריך לנהיגה מתקדמת .

יש לציין כי הקורס של נהיגה מתקדמת הינו קורס הכרחי לכל נהג ונהגת.

בקורס שאני מעביר אני מלמד גם כיצד לא מאבדים שליטה וכיצד לא להגיע למצבים בהם ניתן להיכנס לסיחרור.

ירון מאיר

מדריך מורשה.jpg

vsrfv.JPG

פורסם

דבר אחד לא הבנתי, איך כתוצאה מהפניה חדה של ההגה נגרם היגוי יתר ולא תת היגוי? ממה שאני זוכר הפניה של ההגה תיצור תת היגוי, אתה בטוח שלא העברת משקל ע"י עזיבת דוושה הגז או בלימה?

ROOONEEYY

• תוכן חדש...