רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כשאני משטיח דוושה באוטו (פולקסווגן פאסאט 2008) יש לי מין כפתור כזה שאני יכול ללחוץ עליו\לפמפם אותו..... במילים אחרות כשהדוושה לחוצה עד הסוף, אפשר ללחוץ עליה עוד טיפה שזה מין כפתור כזה... מהו כפתור זה ומה תפקידו ? מה הוא עושה ? בתודה מראש, עמית.
הודעה אחרונה מאת Gabi, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני יודע שנפתחו שרשורים דומים בנושא וקראתי את רובם, ולמרות זאת לא מצאתי שרשור שיכול לענות על שאלותיי אז אני אשמח לקבל ייעוץ/עצה איך לטפל בנושא: ב-01/03/2003 קיבלתי קנס על מהירות בנתניה. סכום הקנס דאז היה על סך 750 ש"ח. הייתי אז חייל צעיר אז ביקשתי להקל בגובה הקנס (הייתי אופטימי). שלחתי את הבקשה תוך 3 חודשים (בין ביצוע העבירה למועד אחרון לתשלום). תשובה שלילית למתן הקלה בגובה הקנס קיבלתי אחרי מועד אחרון לתשלום הקנס (ונכתב שלא פניתי תוך 30 יום ממועד ביצוע העבירה).בתשובה גם נכתב שבקרוב יגיע קנס חדש עם "תוספות". מאז עברו כמעט 5 שנים בהן ב-2004 עברתי דירה אבל הכתובת במשרד הרישוי מעודכנת בוודאות. היום קיבלתי מכתב עם שליח ממרכז לגביית קנסות,אגרות והוצאות של הנהלת בתי המשפט…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 0 תגובות
- 682 צפיות
ראיתי היום כתבה של שחר הזלקורן בYNET על הספורטיבית החדשה של לקסוס , ע"פ הכתבה נראה שם היא תגיע לארץ , יהיה אפשרות להשיג מכונית תחליפית לM3 ולאאודי הקישור לכתבה
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני כשבועיים שמתי את המזרקים של האוטו אצל שלום קרבורטורים ברחובות החשמונים בבני ברק (הרחוב של אפי אגזוזים). נאמר לי שהמזרקים עוברים ניקוי ובדיקה והתהליך לוקח כ-3 שעוןת. ביום שאחרי חזרתי לקחת את המזרקים וכמובן שילמתי (מזומן ואפילו חשבונית לא רצו להוציא לי). אני אציין שהמזרקים חזרו מלוכלכים חיצונית (עם שכבת משקעים סביב חרירי הריסוס) בדיוק כמו לפני הניקוי. כמובן שלא היתה תגובה חיובית מצד המנוע מה שהיה נראה לי מוזר לאור העובדה שיש חוסר דלק וכל מה שנשאר לטפל בו הם המזרקים. בגלל החשש הזה, פרקתי שוב את המזרקים ולקחתי אותם לניקוי במקום אחר, שם היתי נוכח במהלך הבדיקה והניקוי, כמובן שמזרק אחד נתן תפוקה ירודה (של 20 אחוז פחות) משאר המזרקים והוחלט על ניקוי. לאח…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
יש בבעלותי איסוזו איפון 94 שנמצא בשימוש של חבר טוב, האוטו רשום ברשיונות על שמי והוא רשום בעלים נוסף, קנינו את האוטו לצרכי עבודה ביחד, בשלב מסויים נפרדו דרכינו בעבודה, הוא ממשיך לעבוד על הרכב, הרכב רשום על שמי עדיין, הוא עושה המון שטויות עם האוטו, אני פוחד על הרשיון שלי, במהלך השבוע כשהייתי בהפלגה שוב צלצלו שוטרים לבית בגלל שהרכב חוסם, נמאס לי מזה, ביקשתי ממנו מספר פעמים לבוא איתי למשרד הרישוי שאני יוכל להסיר בעלות על הרכב, הוא מתחמק ממני, לבד אני לא יכול ללכת חייבים להיות נוכחים 2 הבעלים, מה אני יכול לעשות ? יש מצב שאני יכול ללכת להוריד את הרכב מהכביש ? (הקפאת רשיונות) או שזה כרוך בנוכחות 2 הבעלים ? אני כבר לא יודע מה לעשות אני מנסה לסגור את הפינה הזו בצורה יפה זה חבר ט…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יותר מדי סרטי 007 . http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483691,00.html
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מישהו שאני מכיר אמור לקבל שלילה לתקופה ארוכה בזמן הקרוב אז הוא מעוניין להפקיד את הרשיון רכב במשרד הרישוי. אז רציתי לברר מה התהליך ומה המחיר ומה בדיוק המשמעות... דרך אגב עשיתי חיפוש ולא מצאתי שום דבר שמתאים תודה
הודעה אחרונה מאת רנו 19, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מחזה שכזה... צולם בכבישי גרמניה... היו צריכים להכריח אותי לחזור לארץ, אתם יכולים להבין למה.... אגב, אחת לכמה שעות חלפתי על-פני משאית דומה של פורשה... או משאית של אאודי R8... או של.. ושל.. ושל... האאחח.. איזו מדינה.. איזו מדינה...
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 704 צפיות
אלו הדברים שנלמדו: חידוד העקרונות של שמירה ותכנון קווים נכונים, כניסה ויציאה מסיבוב (בלימות והאצות). המדריכים היו חברי המועדון. תמונות יגיעו בהמשך השבוע..... http://www.sti-club.org/stiforum/viewtopic.php?t=30
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חברי CF מוזמנים בתאריך 16/2/08 יום שבת בשעה 9:00 לצפות בתחרות מספר 2 בסבב מרוצי אופנועי הכביש. התחרות תערך ברחבת מסלולים הישנה באשדוד, שנמצאת ברחוב הנפט בכניסה לאשדוד. מפת הגעה לאירוע: הקהל שמגיע מתבקש להחנות את הרכבים/קטנועים/אופנועים במקומות המיועדים לכך. יש להשמע להוראות האחראים. יש להצטייד בכובע ומים (המקום אינו מוצל). אין לחצות את רחבת המסלול בשום זמן. הצפייה והנוכחות של הצופים היא על אחריותם בלבד. אנא השמעו להוראות אלו על מנת לתרום להצלחת האירוע. בתקווה לראותכם.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 806 צפיות
ביום רביעי, 20.2.08, יערך ערב הדרכה עיונית לנהיגת שטח (ללא תשלום) לבעלי קיה ספורטאג' ב"מוסך דרך השטח" שבקיבוץ שפיים. המעוניינים מתבקשים להרשם אצל לירון בן ארי בטל' 057-5267055. הדרכות קודמות כאלו זכו לשבחים ממשתתפיהם. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
קודם כל מתנצל אם זה לא הפורום המתאים, זה נראה הכי מתאים באתר. אז ככה הייתי מעורב בתאונה קלה ללא נפגעים, וזה מה שקרה: התקרבתי למעגל תנועה שבו מי שנמצא בתוך המעגל צריך לתת לי זכות קדימה (שטח עירוני). היה במעגל רכב, ואני בלמתי מתוך מחשבה שאולי לא יעצור (בסוף הוא עצר), ואז נכנס בי מאחור הרכב שהיה מאחורי. הנהג ישר קפץ החוצה והחל להאשים אותי, לטעון שהוא מובטל ללא הרכב וכו', מה שהלחיץ אותי עוד יותר. הוא ביקש שאכתוב לו הצהרה על מה שקרה ואחתום, מרוב לחץ לא חשבתי ועשיתי את זה (לא כתבתי שאני אשם אלא רק את תאור המקרה) - אני יודע שזו היתה שטות. בראיה לאחור די ברור שהאשמה עליו על אי שמירת מרחק. סוכנת הביטוח שלי התקשרה אליו, והוא טען שהוא לא אשם, ולאחר מכן ה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי שראיתי שהרכב שלי ירד במחירון עוד, כרגיל, רציתי לבדוק מה המחיר של יונדאי גטס 2003 דגם המפואר GLS נפח מנוע 1350 סמ"ק ואין דגם כזה לפי האתר של לוי יצחק! יש רק דגם GLI. אז איך יודעים מה המחירון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ברצוני לייבא רכב לארץ לא דרך סוכנים האם למישהו יש העדפה לדילר מסויים? או כל דבר שיעזור לי אשמח. מתלבטת בין לקסוס גיפ RX350 לבין מרצדס C 280 מחפשת שנת 2007 ולא יותר תודה ויום מצויין
הודעה אחרונה מאת kcheres1, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שתי שאלות שאם אנשים סתם יענו, ולא כי הם בדוק יודעים זה יעלה לי ברישיון. המצב כזה.. אני רוצה לקנות טרקטורון לנסיעות שטח בשבת, עברתי על מלא שירשורים דומים בנושא ולא היתה תשובה חד משמעית! 1. האם זה נכון שנהיגה על טרקטורון מותנת בזה שיש לך רשיון או על טרקטור או על רכב או על אופנוע עד 500 סמק ? ואם אני עדיין בתקופת המלווה אני צריך מלווה על הטרקטורון או לא? הרי רוב הטרקטורונים הם חד מושביים.. 2. יש טרקטורונים שמורשים לנסוע על הכביש, הרישוי הזה יוצא ברגע שקונים את הטרקטורון לפי תקנונים של משרד הרישוי שניקבעו מראש? או שאני יכול להוסיף לטרקטורון אביזרי בטיחות כדי שיהיה לי אישור לרכוב על כביש? ואם אתם יודעים אני ישמח לדעת מה הקרטריונים לרשוי על ט…
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום רב, חשבתי לבנות מערכת \תוכנה פשוטה שתחשב הוצאות על הרכב ותשאפר לנו לחזות (בערך) עלויות אחזקה. 1. ירידת ערך 2. ביטוח 3. טסט 4. טיפול 30,000 (גדול) 5. הוצאות תיקונים לא צפויות (אפשר ע"פ סטטיסטיקה) 6. דלק (ע"פ ק"מ בשנה) בסוף לחשב כמה עולה להחזיק רכב מסוג X ולהשוות כמה רכבים בסוף ולראות מי הכי משתלם. לדוגמא: הרכב שלי כרגע (אמת) 1.ירידת ערך 700 ש"ח בשנה 2. טסט 1000 ש"ח 3. ביטוח 3600 צג ג + חובה 4. טיפול 30,000 באזור ה 1800 ש"ח 5. הוצאות תיקונים שהיו לי השנה 7000 ש"ח 6. דלק - 4200 ש"ח 7,750 ק"מ בשנה, הרכב עושה 1-12 בממוצא. סכה"כ עולה לי כרגע בחודש: 1525 שווי הרכב מחירון: 18,500 בערך. אני שוקל לרכוש רכב שנתוניו הם: 1.…
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אין לי כותרת אחרת לתת לזה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3506251,00.html עריכה: הודעה 700!
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- 26 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אחרי הרבה חיפושים של מנעול הגה יעיל עד כמה שניתן מצאתי אחד שנראה לי סביר. למנעול קוראים GORILLA GRIP 3, ולא משווק בארץ. ניתן למצוא ב EBAY, ובחנויות בחו"ל. הוא גם מגיע עם שלט שמפעיל מעין אזעקה שמצפצפת אם מישהו מתעסק איתו. נראה לי יותר יעיל מכל הזבל שמוכרים פה בארץ. עלה לי 80$ כולל משלוח לניו יורק (ההורים שלי טסים הם יביאו לי לארץ). כן אני יודע שאפשר לחתוך את ההגה, אבל לפחות זה ירתיע קצת יותר. בכל מקרה את המנעול עצמו לא נראה לי שאפשר לחתוך לפי מה שכתוב עליו, בניגוד למנעולים שמוכרים פה בארץ שאפשר לכופף עם היד.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! יש עוד מחירוני רכב חוץ מלוי יצחק? כי אני לא מוצא את הנתונים של הרכב של אבא שלי.
הודעה אחרונה מאת poyas, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
השאלה בכותרת .
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום לכם יש ברשותי שברולט אפיקה ואבא שלי מעונין להחליף למאזדה 6 החדשה. עכשיו בגלל שאני גם נוהג באוטו אני רוצה לעשות נסיעת מבחן לראות איך האוטו. אני בן 18 עוד מעט יש מצב שאני יבקש ויתנו לי לעשות נסיעת מבחן?
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זוכר שהתפרסמה כתבה כזו אי שם בשנת 91 או 92 כמדומני. אם יש למישהו ויוכל אולי לסרוק אודה לו מאד מאד
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום חברים,אני חזרתי מהטסט רק עכשיו. היתה לי בוחנת - בוא נגיד שהיא לא ממש דיברה אלה רק אמרה את הדברים וחבל כי אם היא היתה מדברת איתי קצת היתי עם יותר ביטחון. אוקי היתי שני-וחבל לילדה הראשונה היה מסלול יותר קל אבל היא לא הצליחה לעשות חניה כמה וכמה פעמים ונתקעה במדרכה וכמעט בטוח שהיא נכשלה.אפילו המורה נהיגה אמר-ולי הוא לא אמר כלום. אבל בטסט שלי יש כמה בעיות. הינו איפה ששפים בהרצליה,היא נתנה לי להתחיל בזינוק בעליה(יש לי קצת בעיה עם זה לפעמים ולפעמים לא) ואופפ נכבה לי המנוע ואפילו לא הספקתי לנסוע,אחר כך היה כיכר ומרוב הלחץ על הטעות בטעות באתי לנסוע ימינה והיא קצת הזיזה לי את ההגה לכיון הישר כי התבלבלתי. מהקטע הזה כל השאר היה טוב מאוד אני חושב אפילו התלמידה שאיתי …
הודעה אחרונה מאת LOPIPPP, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי במספר פריטים בEBAY שהמשלוח הוא רק לארה"ב או אמריקה הצפונית או הדרומית, במקרה כזה אי אפשר לייבא לישראל את הפריט הנ"ל ? וגם יש את הסעיף שצריך למלא ZIP CODE , איך אני יודע מה לרשום שם?
הודעה אחרונה מאת nissimtr, -
רכב חדש למשטרת תנועה 1 2 3
מאת 205GTI1.9-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אאודי Q7 3.6 קוואטרו ראו הוזהרתם. (כמובן והיא מוסבת)
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
חבר נוהג במקומי
מאת lho- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם אני עייף ולידי נמצא חבר בעל רישיון וסיים את תקופת המלווה חוקי להביא (להביא = לתת, להרשות) לו לנהוג במקומי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן אני נוסע על ניסן אלמרה 1600 אוטומט, והאוטו זולל דלק עכשיו השאלה שלי זה לגבי האוטו הבא שנקנה בקרוב , אם הוא יהיה 1800-2000, ידני אם הוא יזלול פחות דלק? זה בא מקו המחשבה שמנוע יותר חזק יתאמץ פחות ומכאן גם ישרוף פחות דלק
הודעה אחרונה מאת Iron Horse, -
שלום לכולם אני עומד לקנות את הרכב הראשון שלי התקציב שלי הוא בין 60-67K ש"ח עד עכשיו חשבתי בכיוון של פולו אבל אחרי שקראתי פה על המנוע החלש שלה יחסית אני חושב לרדת ממנה. ראיתי כמה ביקורות טובות על ה איביזה FR 2005 אבל אני חושש קצת מצריכת דלק גבוהה עקב מנוע 1800 ו150 כ"ס. בקיצור אני מחפש אוטו מהיר צעיר וזריז עם צריכת דלק טובה. אם אני טועה בקשר לצריכת הדלק של הFR בבקשה תקנו אותי וכל הצעה שיש לכם תתקבל בברכה. ניר
הודעה אחרונה מאת NIR_D, -
- 0 תגובות
- 676 צפיות
שלום הייתי מעוניין לדעת בקרב אנשים שנוהגים בפאביה ידנית 1400, 68 כוחות סוס, מהצריכה להיות צריכת הדלק? ובנוסף האם זה סביר שהרכב צורך לי ליטר ל 11 ק"מ בקירוב, בנסיעהנורא רגוע כאשר רובה בין עירונית?האם יכול להיות שמד החום באותו מסרב להתחמם עםהטמפרטורה בחוץ קרה, גם לאחר חצי שעה של נסיעה, והאם יכול להיות שעקב כך הוא מבלבל אתמחשב הרכב וכך הזרקת הדלק גבוהה יותר? תודה רבה על התיחסותכם
הודעה אחרונה מאת idanhanuka, -
BMW COMPACT
מאת DuDu.GT- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ! רכשתי לא מזמן BMW 318TI COMPACT מודל 2003 אם נפח מנוע 2000 וגיר טיפטרוניק. רציתי לישאול את האנשים שמחזיקים את הדגם הזה ספציפי של השנות 02 - 04 ולשמוע מהם את התגובות על האוטו ! ומה שמאניין אותי ביקר זה הצריכת הדלק שלו . הרכב שלי צורך בנסיע רגוע ובתנאי שאני נוסע הרוב בכביש מהיר לא פחות מי 11 ליטר ל 100 ק"מ . למרות שבכל מקום שקראתי על הרכב היה רשום שהוא צורך 7.5 ליטר ל 100 ק"מ בנסיע משולבת !
הודעה אחרונה מאת שלומי,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,084 אורחים (הצג רשימה מלאה)