Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מתנצל אם זה לא הפורום המתאים, זה נראה הכי מתאים באתר.

אז ככה הייתי מעורב בתאונה קלה ללא נפגעים, וזה מה שקרה:

התקרבתי למעגל תנועה שבו מי שנמצא בתוך המעגל צריך לתת לי זכות קדימה (שטח עירוני).

היה במעגל רכב, ואני בלמתי מתוך מחשבה שאולי לא יעצור (בסוף הוא עצר), ואז נכנס בי מאחור הרכב שהיה מאחורי.

הנהג ישר קפץ החוצה והחל להאשים אותי, לטעון שהוא מובטל ללא הרכב וכו', מה שהלחיץ אותי עוד יותר.

הוא ביקש שאכתוב לו הצהרה על מה שקרה ואחתום, מרוב לחץ לא חשבתי ועשיתי את זה (לא כתבתי שאני אשם אלא רק את תאור המקרה) - אני יודע שזו היתה שטות.

בראיה לאחור די ברור שהאשמה עליו על אי שמירת מרחק.

סוכנת הביטוח שלי התקשרה אליו, והוא טען שהוא לא אשם, ולאחר מכן התקשר אלי ואיים בתביעה בבית משפט, הוא ציין שיש לו את החתימה שלי והוא הקליט אותי אומר שאני אשם. אפילו איים בתביעת דיבה.

רציתי לשאול אם לדעתכם יש לו איזשהו קייס.

פורסם

לפי מה שאני יודע, גם אם תהיה בכביש מהיר ותחליט פתאום שאתה נותן פול ברקס, מי שיכנס בך מאחורה אשם לפי עניין אי שמירת מרחק, הרכב שמאחוריך צריך תמיד לשמור ממך מרחק על מנת שיספיק להגיב לכל פעולה שלא תעשה, לכן לפי התיאור שלך מי שאשם פה הוא מי שפגע בך.

יש נזק לרכב שלך?

פורסם

כן ישנו נזק, היום היה צריך ליהיות מפגש עם שמאי, בסוף השמאי דחה ליום ראשון.

הפגוש האחורי התעקם בצורה די רצינית.

צילמתי תמונות של שני הרכבים.

פורסם

לי קרה מקרה כזה בדיוק בשבוע שעבר, מישהי נכנסה בי כשעצרתי ברמזור אדום.

עד כמה שאני יודע הפוגע מאחור תמיד אשם אם כי יכולה להיות לך אשמה תורמת.

מה שקורה עכשיו זה שאתה תיתן הוראה לביטוח שלך לתבוע את הביטוח שלו, ואם הביטוח שלו יסרב לשלם אתם תדונו על זה בבית המשפט.

בברכת הלוואי והיו לנו נהגים יותר נורמליים בארץ.

פורסם

אוקיי, אז מה בדיוק המשמעות של אשמה תורמת?

אם יש אשמה תורמת, זה אומר שחברות הביטוח מתחלקות בתשלום או משהו כזה?

פורסם

תביעת דיבה?

שלא יבלבל את המוח.

יש לך מקיף?

יופי. תן לביטוח שלך לשבור את הראש.

אתה פשוט תצהיר את מה שהתרחש, תטען לחפותך, ותפסיק לחשוב על זה.

במקרה הגרוע תשלם השתתפות עצמית בלבד והביטוח יתקן את שניכם.

במקרה הטוב לא תשלם כלום והצד השני יהיה אחראי על התיקון שלך.

לא הבנתי בדיוק על מה חתמת בדיוק. רק על מה שהתרחש? שהתקרב רכב לכיכר, אתה חששת שהוא לא יעצור ולכן עצרת בעצמך?

אם זה מה שחתמת אז מעולה. ראית תאונה שעומדת להתרחש וניסית למנוע אותה עקב כך שרכב אחר הגיע במהירות ונראה היה שלא עומד לעצור. אתה התנהגת בסדר גמור.

Back to the original - NC again.

פורסם

אני מאוד מסוקרן לדעת באיזה מעגל תנועה יש זכות קדימה לתנועה הנכנסת ולא לתנועה שכבר נמצאת בו. :roll:

בכל מקרה, במידה והסיפור שאתה מספר מדוייק לחלוטין ולא השכחת כל מיני פרטים - אז האשמה היא של הרכב הפוגע.

והדף שחתמת עליו שתיאר את המקרה (ובמידה ואכן לא היה בו שום התייחסות לאשמה של צד זה או אחר) - חסר משמעות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

במעגל תנועה יש זכות קדימה לרכב הנמצא בתוכו, בלא קשר לשאלה איפה נמצא מעגל התנועה. יש מקומות, והמדובר במקרים נדירים, בהם נתנת זכות קדימה, באמצעות תמרור, לרכב המבקש להכנס למעגל התנועה. בכל מקרה לשאלה למי יש זכות קדימה בככר הנזכרת כאן, אין שום משמעות. הרכב שפגע בפותח השרשור מאחור, אשם בתאונה באופן בלעדי.

פורסם

הבנת כבר שלא היית צריך לחשוב אפילו על לחתום.

בכל מקרה אני מרגיש צורך להדגיש שזה פשוט אידיוטי להקשיב לבנאדם בכלל. סע ותן לביטוח לשבור את הראש. במיוחד אם הוא נתקע בך מאחור.

פורסם

שופטת מטומטמת לדעתי. זה בדיוק המהות של עצירת פתע - לא מצפים לעצירה! אולי יקפוץ משהו (מחתולה ועד ילד או כלי רכב) לכביש? וכן, יש לשמור על מרחק גדול ככל שניתן. זהו הדבר הראשון שאני מקפיד עליו בנהיגה (מלבד רמזורים ותמרורים כמובן).

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

זה לא קשור לנתבעת ולא קשור לשופטת.

זה העו"ד התותח הזה שמחלץ כל אחד מכל דבר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

התקרבתי למעגל תנועה שבו מי שנמצא בתוך המעגל צריך לתת לי זכות קדימה (שטח עירוני).

אם מי שבמעגל צריך לתת לך זכות קדימה, אז זה לא מעגל תנועה בהגדרה.

היה במעגל רכב, ואני בלמתי מתוך מחשבה שאולי לא יעצור (בסוף הוא עצר), ואז נכנס בי מאחור הרכב שהיה מאחורי.

הנהג ישר קפץ החוצה והחל להאשים אותי, לטעון שהוא מובטל ללא הרכב וכו', מה שהלחיץ אותי עוד יותר.

הוא ביקש שאכתוב לו הצהרה על מה שקרה ואחתום, מרוב לחץ לא חשבתי ועשיתי את זה (לא כתבתי שאני אשם אלא רק את תאור המקרה) - אני יודע שזו היתה שטות.

בראיה לאחור די ברור שהאשמה עליו על אי שמירת מרחק.

סוכנת הביטוח שלי התקשרה אליו, והוא טען שהוא לא אשם, ולאחר מכן התקשר אלי ואיים בתביעה בבית משפט, הוא ציין שיש לו את החתימה שלי והוא הקליט אותי אומר שאני אשם. אפילו איים בתביעת דיבה.

רציתי לשאול אם לדעתכם יש לו איזשהו קייס.

אם לא שום קייס לדיבה.

תן לסוכנת שלך שתשבור את הראש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...