רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,626 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב אני אציג את עצמי אני בן 17.5 מחולון נהג חדש ורציתי לשאול שאלות. בתאריך 6.10.07 יום שבת שעה 1 בצהריים עשיתי תאונה עם האוטו, נסעתי מכיוון ההסתדרות ופניתי לצומת של רחוב חנקין למי שמכיר ליד הסופר פארם והירקן בכיכר פניתי שמאלה . נכנסתי במהירות גבוה במקצת לכיכר וביצעתי פנייה חדה לכן האוטו החליק על הכביש, איבדתי שליטה על האוטו עליתי על האי תנועה ונכנסתי בעמוד התאורה. אני נפגעתי פגיעות קלות בלבד וגם חברי שהיה ברכב אך הרכב הוכרז כטוטאל לוסט. לאחר כמה דקות הגיעו משטרה ואמבולנס ואני וחברי התפנינו עם האמבולנס לוולפסון על מנת להיבדק. מיד ביום ראשון היה לי חקירה אך לא שללו לי את הרישון אך אמרו שידונו בתיק ויחליטו מה לעשות. היום חמישי קיבלתי מכתב בו כתו…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 4 תגובות
- 978 צפיות
שלום לכולם! יש לי כמה שאלות בנוגע לדייהו שלי.... 1)כמה ליטר דלק יש בה? שאלה מוזרה...אבל אף פעם לא שמתי לב לכמות אף פעם לא מחכה שהמיכל יתרוקן. 2)אני שם גלגלים 14 אינץ" יש לי אבל אופציה גם 15 ..אני לא בטוח אבל ש 15 ייכנס. 3)במקום ה 1.5 רוצה לשים מנוע אחר 1.8 או 2 עכשיו הבעיה שהמנוע הוא יחסית קטן יש הצעות? רוצה לעשות לאוטו הזה פרוייקט קטן מחכה לתשובות ) תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא יודע אם היה כאן, אבל רעיון מעניין:
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! עליתי לפני כמה דקות על אתר של עורכי דין (רות משהו), ששם ישנה אפשרות לבחור את העבירה המפורטת בדו"ח, ואז לראות כמה נקודות יתווספו לרשיונך. http://www.rut.co.il/calc.asp
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 0 תגובות
- 576 צפיות
הפרוייקט של DARPA הגיע להישגים מדהימים: בינה מלאכותית, חיישנים מכל הסוגים, בניית תפיסת מציאות, תכנון מסלול, תגובות למתרחש, והנעת הרכב, והכל ממוחשב לגמרי ללא התערבות אדם: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3509529,00.html
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייי לכולם אני מחפש לקנות רכב חדש והתעניינתי לגבי המכוניות ההיברידיות. האמת שמעתי עליהם באופן חלקי על כך שהם נוסעות על חשמל במהרויות נמוכות ועל דלק במהירויות גבוהות. האם מישהו יכול לתת לי פרטים קצת יותר מעמיקים לגבי אופי הרכב? אשמח לתגובות שבהם יצויין אם למישהו יש את הרכב והוא מדבר מנסיונו האישי או מנסיון בנהיגה ברכבים מסוג זה. האם ישנם עוד יצרניות מכוניות חוץ מהונדה וטויוטא שמייצרות היברידיות?????? אשמח לעזרה ותגובות יום מקסים, אליהו
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
אתחיל מהסוף, חוויה דתית. ולהתחלה : חבר טוב , גר בעיירה שאני גר בה בניו ג'רסי, חובב מכוניות ספורט ובעל אמצעים כמובן ,עושה ליסינג בעשר שנים האחרונות על מכוניות פרארי וזה עובד כך: רכב חדש (בפעם הקודמת לפני שלוש שנים f360 ספיידר) עולה 3000 דולר לחודש למשך שלוש שנים ובזמן קבלת הרכב, הוא שם מקדמה על הרכב הבא, מאחר וזמן ההמתנה לפרארי עומד על שלוש שנים.... לפני חודשיים , ביליתי את סוף השבוע במחיצת הפרארי 430 הפתוחה. חדשה ונוצצת. מאד נהניתי ואיך אפשר שלא להנות, אבל לפני שבועיים קיבלתי ממנו טלפון בו בישר לי על קנית הפרארי 599, שחורה . מפרט טכני: מנוע 12 צילינדרים מתחת למכסה המנוע 620 כוחות סוס 3.7 שניות מאפס למאה קמש. את הרכב הזה, הוא קנה לשם שינוי ולא חכר. אמנם מ…
הודעה אחרונה מאת Alon_A, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הצטרפתי היום אל השירה שנסעה אל העיר שדרות כדי להביע תמיכה עם התושבים ולחלוק עימם את הרגעים הקשים שהם עוברים. בעיר נכחו אנשים רבים שהגיעו בשיירות מאורגנות מכל חלקי הארץ. הארגון במקום היה לוקה מעט בחסר אך משטרת ישראל עשתה כל שביכולתה על מנת להכווין את התנועה. התושבים במקום למרות כל איומי הקסאמים מנהלים שיגרת חיים רגילה עד כמה שאפשר. לפי הפרסומים שנשמעו ברשתות השידור השונות נכחו במקום מעל 10אלפים איש אשר הגיעו מכל חלקי הארץ. בתקווה שבפעם הבאה שנבקר במקום נעשה זאת ללא צורך של הזדהות עם תושבים, ונבקר במקום כמו בכל עיר אחרת בארצנו. ל'
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.porsche.com/all/bloodlines/usa/ תתחילו לשחק עם הסאונדים, מישהו אולי מכיר שעון מעורר שמשמיע סאונדים של מכוניות? - כי זה פשוט מחרמן בטירוף!
הודעה אחרונה מאת nadavbitton_86, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
Top Gear's The Stig - unmasked at last?
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
מצלמת מהירות
מאת manoman- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם השבוע הייתי קרוב מאוד(ואני מקווה שרק קרוב) לצילום ע"י שוטר עם רובה מהירות. עכשיו השאלה שלי היא אם הרובה מהירות מצלם אותך רק שאתה עובר לידו ( כאילו בקו של הלייזר) או שהוא יכול לצלם אותך מרחוק ( בערך ממרחק של 150-200 מטר)?
הודעה אחרונה מאת atoo, -
- 6 תגובות
- 773 צפיות
שלום אני נהג חדש בן 17. אני רוצה לקנות מכונית ראשונה יש לי תקציב של עד 25 אלף שח מקיסמום. אני רוצה לחלק את הכסף שלי בחוכמה ושלא יהיה חסר לי חשבתי על : לקנות מכונית ב 17 אלף ב 3 אלף לעשות בדיקות ליפני קניה ויישור קוו אחרי קניה, ו 5 אלף לביטוח... זה בסדר ככה ?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ערב טוב, הסיפור הוא כזה, חבר שלי הוציא רישיון דרגה ב' לפני כמה ימים. לאביו יש רכב פולקסווגן טרנספורטר שרשום כרכב ציבורי על שמו של אביו, והוא עובד איתו בהסעות. השאלה שלי היא האם החבר יכול לנהוג ברכב הזה? ואם לא אז מה לעשות על מנת שיוכל לנהוג? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת maier, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה ההבדל בין מחירי הביטוח בין נהג חדש(וצעיר) לנהג צעיר? אם אפשר אז פירוט גם עם מקיף וגם על חובה תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, אתמול נסעתי עם הרכב של אימי פאסאט V5 בערב. אני חושב שכדי לציין שאני נהג חדש, ואין על הרכב ביטוח נהג חדש, ולכן נסעתי על האוטו בתחום של נהג מזדמן. מעולם לא נעצרתי נוסע ברכב זה. יש לי רכב משלי {רנו מגאן קופה} ועליו יש לי ביטוח צעיר. אז ככה אתמול בשעות הלילה, נסעתי בדרך לבילוי עם חברים. {2 חברים, כחוק}, ולפתע רכב פגע בי עקב אי ציות לתמרור עצור. הרכב פגע בצידו של הרכב שלי, במקרה מאחורי הייתה ניידת עם מתנדבים, הם עצרו ובדקו רשיונות והכל. הנהג הפוגע מיד הודה באשמה, ואמר שיש לו ביטוח והכל בסדר. כדי לציין שהנהג הוא ערבי. לקחתי כל פרט שיכולתי, ת"ז, מספר רכב, רשיון נהיגה, מספר פוליסה, מספר פאלפון, שם והכל הכל... האם יש לי סיבה לחשוש מכיוון שאין לי ביט…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מזהה את הרכב שבתמונות? חלק קדמי חלק אחורי (האוטו המואר בפינה השמאלית למעלה...) זה סוג של טנדר... עריכה: חיברתי אותם בפוטושופ... תודה
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
מי שיודע בבקשה שיגיד לי מאיפה משיגים חלקים מנועים וכו' בשביל לבנות קארטינג כביש לבד אז מי שיודע בבקשה שיגיד לי תודה!!!!!! עוד שאלה : האם שווה לקנות מנוע משומש מאשר חדש
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אמש, צפיתי בתוכנית טלויזיה (ארה'ב) שנקראת FUTURRE CARS . זוהי מיני סידרה שדנה בעתיד המכוניות ונסיון לנבא את עתיד הרכבים בעולם. אתמול זה היה בנושא המחשוב ולא יכולתי שלא להתפעם, לטובה וגם לרעה ממה שראיתי שם, אז ככה זה יראה בעוד 30 שנה או פחות לפי המומחים שהתראיינו שם : מאחר ויכולת המחשוב מכפילה את עצמה בכל שנתיים, יש לצפות למכוניות כל כך חכמות, מלאות בנאנו טכנולוגיה, באופן שכזה שגם קופסת הרכב תהיה "חיה" ואפילו השכבה החיצונית ביותר תהיה דינמית מהבחינה שהיא תוכל לתקן את עצמה במקרה של שריטות, בדיוק כמו שהעור שלנו מתקן את עצמו לבד במקרה של שריטות קלות ואנחנו לא נזקקים למנתח פלסטי בשביל זה. על אותו משקל, יהיה אפשרי לשנות את צבע הרכב על פי החשק ומצב…
הודעה אחרונה מאת low rider, -
GPS עדכני?
מאת Mosho- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן ניתן לקנות/להוריד GPS עדכני יותר מIGO? יש לי איזה מחשב כף יד פשוט של MIO. תודה!
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תאמינו או לא, הסוס הכי טבעי בארץ דוהר לו כרגע על כביש 5. כשאני וכמה חברים חזרנו מסינמה סיטי חשבנו שאנחנו מדמיינים, אז זהו שלא! סוס אפור דהר לו באין מפריע באמצע הכביש. פשוט סכנת נפשות, דיווחנו ישר למשטרה והם אמרו שיטפלו בזה, בינתיים אני מזהיר, שלא יהיו לכם הפתעות. אז זהו, מי שמעוניין בעוד כ"ס אחד, לטיפולכם
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מי שיודע איזה אתר או משו שמפרט כול חלק וחלק ברכב מה תפקידו וכ'ו.. תודה (-:
הודעה אחרונה מאת lmliteariel, -
קופים בכבישים
מאת sugl-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 983 צפיות
מישהו מוכן להסביר לי, מתי נהיגה עם רגל שמאל על הדשבורד נהייתה מגניבה? לפני כמה ימים כשאני חוזר מהעבודה בשעת לילה מאוחרת ומזדחל בפקקים, איזה קופיף אחד במיצובישי של ההורים נדחף לפני לפקק בנונשלנטיות מהנתיב לפנייה ימינה, רגל שמאל שלו על הדשבורד, העיניים בכלל מרוכזות בנייד שבידו ותאורת תא הנוסעים אצלו דולקת, בטח שכולם יחזו בכישורי הגמישות שלו. איפה שוטר כשצריך אחד?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מידע בתורת הרכב
מאת fetd- 1 תגובות
- 811 צפיות
שלום לכולם אני לומד הנדסאי מכונות רכב והייתי רוצה לדעת האם מישהו מכיר יודע או כל דבר שיתן לי מידע על תורת הרכב כמו גובה מרכז כובד עומס על הסרנים שיפוע צד נסיעה במעקם כל פרט מידע שימושי יעזור עדיף בעיברית תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
למי ששואל, אני בסדר ברוך השם, תודה. לפני כחצי שעה נסעתי בכיכר עם האוטו של ההורים- e320. לפני כשבוע הasr (בקרת משיכה) באוטו התקלקלה- וזה אומר שכל סיבוב/יציאה מהמקום אתה פשוט מחליק. כמובן שהגשם הוסיף לחבילה, ועם הנעה אחורית זה השלים את התמונה. עשיתי פניית פרסה בכיכר, ובדיוק בסופה החלקתי. ניסיתי לתקן, מה שהצליח-עד שהאוטו פנה לכיוון השני בסיבוב של 180 מעלות ועלה על מדרכה עם בלוקים. (הורדתי שלט אבל לא זוכר איזה).אוכל להגיד שלא נסעתי מהר או חזק יותר מברגיל כשאני נוסע בכיכרות. ונסעתי כמעט כל היום על האוטו. למסקנה (שלי לפחות): אל תיתנו למי שהוציא עכשיו רישיון לנהוג על מכונית שתהיה קשה לשליטה. תנהגו בזהירות!! (במיוחד בחורף).:idea:
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. ראיתי היום על הכביש את הרכב הנ"ל. לפי מה שהבנתי הוא לא מיובא לארץ. אפשר קצת פרטים עליו? ומה ההבל בינו לבין הלנד קרוזר שמשווק אצלנו? תודה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותי פג'ו 205 ורציתי לשאול האם ההתנהגות של הרכב הזה נחשבת לספורטיבית? או שמא אני הולך שולל בעקבות קלילות משקלו? בתודה urielbh
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
צהריים טובים. כמו שכתוב בכותרת האם יש פה מישהו שיכול להמליץ על עורך דין לתביעה נגד חברת הביטוח. חשוב לי שזה יהיה המומחיות שלו, וחשוב לי אחד שבאמת מומלץ ולא סתם עורך דין. וזאת כי עורך הדין שהיה לי עד עכשיו הגיעה לאיזושהיא פשרה עם הביטוח שאני ממש לא מוכן אליה ,אבל אומר שאין לו זמן כרגע להתעסק במקרה שלי בבית המשפט (כי בסה"כ הוא עורך דין טוב אבל לא מתחום התביעות נזקים). אפשר גם לשלוח בפרטי. תודה.
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3509184,00.html הגנרל מופז , אצלו הכול שחור ולבן, אין אמצע. זהו המשכו של הדיון לגבי שלילה או הענשה לפני ביצוע העבירה הבאה.. מריח כמו דיקטטורה לשמה, אם שתי היוזמות של מופז לא יעצרו , ההחלקה במורד של הדמוקרטיה בארץ רק תואץ. בושה.
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
היי, רכשתי את המאזדה 2 שבוע שעבר, אוטו מצויין - אך עקב קריאת ספר הרכב של האוטו (שאני רק בחצי שלו עכשיו) אני חייב לציין שדי התבאסתי לגלות שיש המון פיצ'רים ממש מגניבים שאין לנו אותם! ולי יש את הגרסא המאובזרת של הרכב (dynamic) למה לעזאזל הם מפרטים את זה בספר הרכב (הם מוספים את זה תחת * בחלק מהדגמים) שימו לב מה דאגו להסיר מהגרסא הישראלית: 1. מערכת בקרת משיכה CTS - דאגו להשאיר רק את הDSC (מערכת בקרת יציבות דינאמית) 2. מערכת Cruise Control לשליטה במהירות קבועה מההגה - יכול לתרום לי בטירוף עקב נסיעות ממושכות בכבישים ריקים בלילה (ללא רמזורים) 3. כפתור שסוגר את המראות הצידיים אוטומטית ופותח אותם - ס'עמק זה יכול להיות ממש מגניב לכל חניה! אתה לוחץ והמראות סגורות א…
הודעה אחרונה מאת daniel2468, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, אני תלמיד במגמת תעשייה וניהול ואני עושה כרגע פרוייקט על חברת פורשה, כל זמן מסויים המורה שלי נותנת לי מטלה לעשות, אז עכשיו אני צריך את עזרתכם במשהו שאני יודע שתוכלו להבין, אני צריך שתתנו לי רעיונות למדדים אפשריים במכוניות, מה שלא יהיה, הנה לכם דוגמא למדד (אני צריך לציין שהמדד הבא הוא תרשים לא אמיתי ואין להתבסס על הכתוב בו) המדד מייצג את המשקל + שריפת קלוריות, ככל שתשרוף יותר קלוריות כך תרדו במשקל (+אני צריך גם שאחד המומחים פה ייעזור לי למצוא מידע בנוגע, במיוחד אם הוא מבין במכוניות פורשה, הפרוייקט שלי נעשה בסוכנות פורשה בציר ז'בוטינסקי בפ"ת):
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 393 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- אנהנה
- אורי מ.
- sperial
- itaysamurai
- SurfHigh
- BioS
- 1enzo
- NEW10
- _slayer_
- blackice
- menir1