Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

התנהגות רכבי-ספורטיבית או לא?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בבעלותי פג'ו 205

ורציתי לשאול

האם ההתנהגות של הרכב הזה נחשבת לספורטיבית?

או שמא אני הולך שולל בעקבות קלילות משקלו?

בתודה

urielbh

פורסם

קלילות משקל היא מהפרמטרים החשובים ביותר להשגת התנהגות ספורטיבית. משקל קל פירושו ביצועים טובים יותר (לאותו מנוע), בלימה, קצרה יותר, אחיזה טובה יותר (על אותם צמיגים/מתלים) והענות טובה יותר לשינויי כיוון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם זו 205 רגילה , עם בולמים מקוריים וכו ... ממש לא.

 

205GTI במצב טוב (בולמים , סרן אחורי , קפיצים וחלקי גומי חדשים / משופצים וכו) בהחלט.

 

 

ובניהן יש המון הבדל.

אבל המון.

 

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה נכנס כאן להגדרה אפורה במיוחד.

מה זה התנהגות ספורטיבית? מה ההגדרה שלה? היות ואין הגדרה מדויקת אי אפשר להגיד אם ה205 בעלת התנהגות ספורטיבית או לא.

 

התנהגות הכביש של 205 סטנדרטית טובה בהרבה מהתנהגות הכביש של רוב הסופר-מיני שקיימות בשוק בתצורה הסטנדרטית. למעשה, קשה לי לחשוב על סופר-מיני שנהגתי בה בעלת התנהגות כביש טובה יותר, אבל אולי זה רק אני. אבל להגיד שהיא ספורטיבית, לא יודע. אני לא בטוח שזאת ההגדרה הנכונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מדובר ב205 רגילה

ואני שמח שמישהו מצודד איתי בנושא הזה

אך נראה לי טיפשי להתייחס לGTI -מכונית שנבנתה להיות כזאת.

זה כמו שמישהו ישאל על הונדה סיוויק

ומישהו יגיד לו

כן הTYPE R מאוד ספורטיבית עם הגיר הידני וכל האבזורים

פורסם

בבסיס ה-205 מכוילת באופן טוב עבור הנהג שנהנה לנהוג. זו אחת הסיבות שכששמו עליה מנוע חזק יותר, צמיגים רחבים יותר, מתלים קשיחים יותר ועוד כהנה וכהנה "זוטות" היא הפכה לאייקון של התנהגות ספורטיבית. אבל בפרספקטיבה של היום, מה לעשות, מדובר בפלטפורמה קצת נחותה. אני זוכר שעשיתי סיבוב לפני כמה שנים על 205 GTI וממש התאכזבתי - ההגה כבד מדי (יש דבר כזה, במיוחד כשהוא לא מתוגבר), ההתנהגות אפילו יותר מדי תזזיתית והתחושה מיושנת עד כדי כך שאישית זה הפריע לחווית הנהיגה שקיבלתי ממנה. נכון, המשקל הוא יתרון אבל עם ההתקדמות הטכנולוגית ברור לי שאני אהנה יותר מנהיגה בכביש בהמון סופר-מיני חדשות, מאשר ב-205 מיושנת (כמובן שאם מדובר ב-205 GTI אז היא מצליחה להתגבר על עוד כמה סופר-מיני חדשות מהבחינה הזו). אני חושב שזה נובע בעיקר מהתחושה המיושנת ב-205, מהאחיזה הנמוכה יחסית ומהרגשת החוסר בטחון במהירות גבוהה יותר (ובכלל - ההבנה שאתה יושב בקופסת גפרורים ששוקלת 800 קילו).

 

כאן בעצם אפשר לפתח דיון אחר - במשוואה התנהגות מול תחושת בטחון, מה הייתם מעדיפים?

אני הייתי מעדיף לנסוע ברכב ש"נחשב" קצת פחות מתנהג, אבל שתחושת הבטחון שלי בנהיגה בו תהיה גבוהה יותר - גם זה חלק חשוב בנהיגה הספורטיבית.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ל 205GTI, כמו לראלי, ודומותיהן, יש בהן "משהו".

 

סוג של תזזיתיות, שינויי כיוון מהירים, וזנב ששמח לצאת לטייל בכל עזיבה של הגז.

 

אבל זה סוג של "משחק בארגז חול" לעומת הנעה אחורית טובה מודרנית, כזו שנותנת גם ביטחון וגם התנהגות.

 

האסימון הזה נפל לי לא מזמן, בזמן סיבובון ב M3, הבנתי שכולנו משחקים בארגז חול ופשוט עוד לא קלטנו את זה. :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון,ההקבלה שלך של ה-205 ל-M3 אינה במקומה.

 

באותה מידה אתה יכול לנהוג 10 שנים על M3 ואחרי זה לעשות סיבוב על LP640 ושוב להרגיש ששיחקת בארגז חול כל הזמן הזה.

 

ה-205 היא רכב שבגרסא הרגילה שלו נחשבת למכונית קומפקטית עם אחיזה והתנהגות טובים מאוד,במיוחד בהשוואה כמעט לכל מכונית מיני מודרנית.

 

בגרסא הספורטיבית של ה-205 כבר מדובר ברכב עם התנהגות ספורטיבית לכל דבר,שילדה שפשוט מכויילת טוב.

 

לגבי מה שרוני כתב,אני מסכים איתך שיש משהו בתחושת ה"חדש" שגם תורם להנאה הכללית מהרכב,ברור שכל בעל 205GTI היה שמח לקבל רכב מודרני שיתנהג בדיוק כמו הרכב שלו.

 

הבעייה פשוטה וידועה:

 

אין הרבה רכבים שנותנים את התמורה הספורטיבית של ה-205 במחירים שפויים.

 

זו גם חלק מההצלחה של ה-106 ראלי,ובמיוחד של הדור השני (גם GTI),שם כבר מדובר ברכב שיותר מודרני,איכות הרכבה טובה משמעותית, גם מבחינת בטיחות יש שיפור ניכר (כריות אויר,ABS),שהם נותנים תמורה ספורטיבית מאוד גבוהה,ללא תחושת ה"עוד שנייה נופל לי הדשבורד".

 

אותו כנ"ל לדגמים הספורטיביים של ה-306,ששם יש כבר את ה-306GTI שאני חושב שגם היום זו אחת האופציות הספורטיביות האטמוספריות הכי טובות שיש בארץ (לא מתכוון בהשוואה לרכבים מאוד מאוד יקרים...)

 

אני בדעה של רוני,

 

הייתי מעדיף להתפשר מעט בביצועי הרכב,ובתמורה לקבל רכב מודרני ובטוח יותר,שלרוב גם יהיה חזק יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

משתמשים שילכלכו על 205GTI יחסמו מהפורום. :evil:

 

 

ולפותח השרשור - ה-205 שלך בגרסה הרגילה, רחוקה מלהיות מכונית ספורטיבית בכל פרמטר, אבל היא בהחלט מהנה מאוד לנהיגה, גם יותר ממכוניות בנות זמננו, שמוגדרות "כספורטיביות" ע"י משווקיהן.

 

(אני מתייחס בתשובתי למכונית במצב תקין, מתוחזק ובטוח, ולא לעגלה עם בולמים עייפים, צמיגים יבשים ודש בורד אקסטרא-קריספי).

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

205 GTI, אחת ההנעות הקידמיות היותר מוצלחות שיש.

כרכב נטו לנהיגה, כן?

 

אחת מהנעות הקידמיות הבודדות שיכולות להוות סכנה של ממש על המגבלות.

כמו שצריך.

 

אביחי

×
×
  • תוכן חדש...