Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואם נחזור על דבריו של maier, רק בלי הציניות השופעת בהודעתו -

בתור נהג מונית מותר לך להשתמש במונית אך ורק בתור רכב עבודה לנסיעות עבודה (נסיעות בתשלום).

כמובן שהרבה נהגים עושים גם נסיעות משפחתיות, בניגוד גמור לחוק, ובמקרה כזה עלולות לצוץ מספר בעיות בעתיד.

(בין היתר- מס הכנסה, ביטוח במקרה תאונה, וכן הלאה..)

אין שום חוק כזה.

מונית בהחלט יכולה לשמש כרכב הפרטי של בעליה.

:puzzled:
פורסם
אהבתי,

אם לא הייתי מבין אותך הייתי חושב שאתה רציני.

נכון הבחור צודק!!!

גם אם המונית שלך ובבעלותך (גם אם לא) זכותך לנסוע בה.

גם אם אין לך רישיון נהיגה. (כי לא אתה נוהג)

השאלה היא אם הנהג יפעיל מונה או לא ??????:lol:

ירון מאיר

לא הבנת אותי, כי בהחלט כתבתי ברצינות את ההודעה.

בהודעה ההיא אכן טעיתי בניסוח- במקום המילה "לנסוע" הייתי צריך לכתוב "לנהוג".

:puzzled:
פורסם

אז כאן ידידי אתה טועה.

לרכב מסוג מונית אסור לבצע כל נסיעה פרטית !

מונית, בשונה מרכב להוראת נהיגה נחשב כרכב עבודה כמשמעותו בחוק.

אי לכך כאשר אדם קונה רכב למטרת הפיכתה למונית , הוא מקבל הנחה משמעותית במחיר.

(לא כך לגבי רכב להוראת נהיגה ).

בגלל זה אסור לבצע נסיעות פרטיות.

נתת לי כרגע את הרצון לחפש את זה בספרי החוקים.

כשאמצא אני העלה את זה כאן .

ירון מאיר

פורסם

מונית צריכה להגיע גם לטיפולים במוסך, ההיגיון אומר שלא כל מוסך יוציא רישיון לנהיגת מונית, שהרי בסופו של דבר מונית לרוב היא רכב פרטי שעבר התאמה ורישוי למונית ולכן רישיון דרגה B הינו הרישיון ההגיוני לנהיגת כלי רכב זה.

אלה שהמחוקק לא רצה להשאיר פרצות שעליהן יתפסו כל קרובי משפחת המונית טרמפ ולכן נקבע בתקנה 190 - היתר לצורך בדיקה.

ההיתר הזה מגדיר שלצורך כך רשאים לנהוג במונית, אוטובוס ציבורי זעיר ואמבולנס עד 3,500 ק"ג, מי שבידו רישיון לפי תקנה 180 (רישיון דרגה B), אבל זה לבד לא מספק כמפורט בהמשך.

עוד נקבע בתקנה שהיתר שכזה יוצא על פי אישור מאת אגף הרכב לבוחן רכב או למנהל מקצועי במפעל וכן ל- 4 עובדים נוספים לכל היותר שהם בעלי הסיווג המקצועי הגבוה ביותר במכונאות רכב.

כמו כן נקבע בתקנה שנהיגת רכב בהתאם להיתר מחייבת שההיתר יהיה עם העובד בזמן הנהיגה ברכב.

ומכאן עולה בבירור שאם אפילו לא כל מוסכניק בעל רישיון B יכול לנהוג במונית/רכב ציבורי (אבל יכול לנהוג ברכב אחר), אזי בוודאי ובוודאי לא יכולים לנהוג מי שאין בידם רישיון נהיגה שבו יש דרגה למונית/רכב ציבורי זעיר, ומכאן שרישיון דרגה B אינו מספיק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מונית צריכה להגיע גם לטיפולים במוסך, ההיגיון אומר שלא כל מוסך יוציא רישיון לנהיגת מונית, שהרי בסופו של דבר מונית לרוב היא רכב פרטי שעבר התאמה ורישוי למונית ולכן רישיון דרגה B הינו הרישיון ההגיוני לנהיגת כלי רכב זה.

אלה שהמחוקק לא רצה להשאיר פרצות שעליהן יתפסו כל קרובי משפחת המונית טרמפ ולכן נקבע בתקנה 190 - היתר לצורך בדיקה.

ההיתר הזה מגדיר שלצורך כך רשאים לנהוג במונית, אוטובוס ציבורי זעיר ואמבולנס עד 3,500 ק"ג, מי שבידו רישיון לפי תקנה 180 (רישיון דרגה B), אבל זה לבד לא מספק כמפורט בהמשך.

עוד נקבע בתקנה שהיתר שכזה יוצא על פי אישור מאת אגף הרכב לבוחן רכב או למנהל מקצועי במפעל וכן ל- 4 עובדים נוספים לכל היותר שהם בעלי הסיווג המקצועי הגבוה ביותר במכונאות רכב.

כמו כן נקבע בתקנה שנהיגת רכב בהתאם להיתר מחייבת שההיתר יהיה עם העובד בזמן הנהיגה ברכב.

ומכאן עולה בבירור שאם אפילו לא כל מוסכניק בעל רישיון B יכול לנהוג במונית/רכב ציבורי (אבל יכול לנהוג ברכב אחר), אזי בוודאי ובוודאי לא יכולים לנהוג מי שאין בידם רישיון נהיגה שבו יש דרגה למונית/רכב ציבורי זעיר, ומכאן שרישיון דרגה B אינו מספיק.

.

תוספת קטנה

אותו מנהל מוסך ראשי לנהוג במונית אך ורק בתחום של 2 ק"מ מהמוסך.

ירון מאיר

• תוכן חדש...