Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוץ מבקרת לחץ אויר, מראה מתכהה אוטומטית וכרטיס חכם אלחוטי מה חסר במגאן שמגיעה לארץ (לא בגרסת הליסינג)?

מה חסר? אתה שואל ברצינות?

זה בערך כמו לבקש לכתוב פה את הספר רכב...

החל מבקרת שיוט ותצוגה מובנית (אפשרות ל-GPS) וכלה במושבים אורטופדיים. עזוב, ישראל זה באמת לא שוק למגאן. אם ייצא לך פעם לנסוע במגאן באירופה, תופתע.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין מה לעשות,כל הפיצ'רים החביבים הללו עולים כסף נוסף,ולו המכונית היתה כוללת אותם,מחירה היה עולה ב 3-4 K ומיתקרב מידי למחיר המזדה 3.

:mm_yeah:. יחד עם זאת, רצוי כי מרבית היבואנים יציעו יותר תוספות (בתוספת תשלום) מההיצע הקיים כיום.

פורסם
מה חסר? אתה שואל ברצינות?

זה בערך כמו לבקש לכתוב פה את הספר רכב...

החל מבקרת שיוט ותצוגה מובנית (אפשרות ל-GPS) וכלה במושבים אורטופדיים. עזוב, ישראל זה באמת לא שוק למגאן. אם ייצא לך פעם לנסוע במגאן באירופה, תופתע.

בקרת שיוט קיימת במאובזרות (שלי ידנית אז אין), תצוגה מובנית אין וגם לא הייתי רוצה כי אני לא אוהב רכבים עם מליון מסכים ומבחינת כיסאות הן מאוד נוחים. נסיעה ארוכה עם המאליבו למשל מפרקת אותי לחלוטיןם ועם המגאן אני עושה אותה בלי להרגיש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בהתחשב בשוק הרכב הקטן בארץ, היבואנים לא יתקשקשו עם מספר גדול מדי של רמות גימור ואיבזור - רק תחשבו על כמות חלקי החילוף שהם היו מחוייבים להחזיק בשביל זה.

כנ"ל לגבי תרגום ספר הרכב - מתרגמים את כל הספר כמו שהוא ולא מתקשקשים עם השמטת אופציות שלא מיובאות לארץ.

ושוב אציין את צ'מפין לטובה - מביאים מבחר גדול של רמות גימור, מנועים ותיבות הילוכים כאשר רמת הבטיחות לא מושפעת מרמת הגימור (לדוגמה - בפולו גם הדגם הבסיסי ביותר בא עם ESP ו-4 כריות אויר).

פורסם
מצטער לאכזב, אבל זה כבר לא כלכך נכון.

פולקסווגן לא מסכימים להביא הכל. במיוחד מנועים/תיבות שלא מגיעות לארץ באופן סדיר. כנ"ל סקודה.

בסיאט אין בעיה כזאת, כי הם מביאים את כל ההיצע.

באודי אפשר לעשות הזמנה מיוחדת לכל רכב שתרצה (חוץ מR8 ), עם איזה תוספות שתרצה - ותוך 3-3.5 חודשים זה אצלך.

אני מצטער "לאכזב" אבל בVW אין שום בעיה לבצע הזמנה מיוחדת של רכב קיים (גולף לדוגמא) באיזה וריאציה שתרצה.

לא מזמן מכרתי לבחור מאוד נחמד , גולף GTI הזמנה מיוחדת שהגיע עם:

מושבי עור חשמליים.

חימום למושבים.

חישוקי 18" מקוריים.

שמשות כהות.

קסנון.

חיבור USB מתחת למשענת היד.

ועוד ...

3.5 חודשים והרכב היה אצלו.

אפשר לבחור צבע מסוים , אפשר להוריד גם.. למשל סאן רוף שמגיע בסטנרט בדגם מסוים בארץ , הזמנה מיוחדת בלי סאן רוף תחסוך מכם כסף...

כנ"ל לגבי מרכב 3 דלתות לעומת 5 דלתות...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

כן אבל ישנם הרבה מאוד יבואני רכב שחבל מאוד שהם לא מציעים עוד תוספות בתוספת תשלום כמובן כמו ESP במאזדה 2 או 3 1.6 היא תוספת שהרבה מנהגי ישראל ישמחו לקחת גם ב2000-4000 ש"ח תוספת למרות שזה להם עולה פי4-5 פחות למערכת כזו שלמה מורכבת,או למשל סאןרוף במאזדה 2 יעשה לה רק טוב וישנם אנשים שרוצים את זה עד דמעות (אני מכיר חבר שאביו קנה לו גולף GTI חדשה שרצה אכן תוספות ייחודיות כמו חצאיות של R32 ועוד שטויות וזמן ההמתנה עמד על 8 או 9 חודשים ועוד חבר בעבודה שבוכה לאביו יום יום על RX8 מיבוא כי אין להרבה אנשים וכי זה ייחודי),אז נכון שעם ישראל ורוב הנהגים רוצים להרגיש קצת מעל המכונית הממוצעת שרואים ברחוב וכשאני רואה רכב מאובזר דוגמת מאזדה 3 1.6 אל מול 2.0 השינוי הוא שמיים וארץ ואכן ישנם אנשים שאוהבים את זה אז למה למנוע מהם אז זה בתוספת תשלום כמובן.

בבריטניה למיני קופר ישנם מעל 5 מליון!!! וריאציות שונות של סוגים/דגמים/צבעים ותוספות שאפשרי לשים לרכב אז אנשים לא מזמינים להפך דוד שלי שחי בארה"ב הזמין מיני קופר S עם כמעט כל התוספות האפשריות אני חושב לבנו במתנה לגיל 17ואפילו עם שני סוגי כיסויים לרכב למי שמכיר כיסוי לבית וכיסוי לאוטו לרחוב(בדיחה ממש).אז שוב יבואני רכב תשתדלו לא למנוע מאיתנו את התוספות הבטיחויות יותר ובטיחותיות קצת פחות מאיתנו.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם
(אני מכיר חבר שאביו קנה לו גולף GTI חדשה שרצה אכן תוספות ייחודיות כמו חצאיות של R32 ועוד שטויות וזמן ההמתנה עמד על 8 או 9 חודשים .

אני לא יודע מאיפה חבר שלך הביא את זמן ההמתנה הזה אבל זה פשוט לא נכון!

זמן המתנה להזמנה מיוחדת עומד על כ3.5 עד 4 חודשים!!!

גם אם זה יהיה הזמנה עם חצאיות פלסטיק ייחודיות (מישהו רכש לא מזמן אחת כזאת..).

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
סיאט מייבאים את כל ההיצע חוץ מהאלתיאה והטולדו, אתה מתכוון...

ואודי ממילא מוכרים בכמויות מאד קטנות יחסית, כך שמבחינתם לייבא עוד גרסא או דגם זה לא כזה סיפור. הם נמצאים בקרב קשה מול ב.מ.וו ומרצדס ושווה להם להתאמץ קצת בשביל להשאיר לקוח אצלם.

טל

מתי נעצר ייבוא האלתיאה והטולדו?

או שאתה מתכוון שפשוט לא מביאים את כל הדגמים שלהן?

לגבי אודי,

לאחרונה נתקלנו בשוק ותדהמה, כשגילינו שאודי לא מוכנים להביא את הQ7 עם מנוע 4.2 טורבו דיזל.

אני מצטער "לאכזב" אבל בVW אין שום בעיה לבצע הזמנה מיוחדת של רכב קיים (גולף לדוגמא) באיזה וריאציה שתרצה.

.

.

.

עומר, שים לי כי ציינתי שבפולקסווגן התייחסתי למנועים/תיבות הילוכים אשר נמכרות באירופה ולא מסכימים להביא לארץ

(לדוגמא, גולף פלוס עם מנוע שאינו 1.6 ליטר, גולף/פאסאט R36 וכו')

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא מבין על מה ההתמרמרות, הכל שאלה של כסף.

לפותח השרשור,

היית מוכן לשים עוד 10,000 שקל על המזדה 2 תמורת התוספות (המיותרות,אני חייב לציין) האלה ?

אני די בטוח,יודע מה,אני די מקווה שלא,כי במחיר של 10K יותר יש לך כבר אופציות יותר טובות,כמו האחות הגדולה (לא יודע בדיוק מה ההפרש,אני רק משער).

כמובן שאת התוספות האלה לא ייתנו לך במתנה,לכן היבואן בוחר,ובצדק מבחינתו,להסיר אותם,על מנת לאפשר גם לאנשים עם הכנסה ממוצעת לרכוש רכב חדש.

תאר לך שמחיר מאזדה 3 היה מתחיל מ-150,000 שקל,בגלל שהייבואן החליט לעשות מעשה ולהביא את הרכב עם כל התוספות האפשריות ?

היה נוצר מצב שמי שקונה רכב חדש זה רק מישהו "אמיד",וכיוון שרוב האוכלוסייה לא בסטטוס הזה,היבואן פשוט מתאים את עצמו לשוק.

קח לדוגמא את הונג קונג,רוב האוכלוסיה פה מאוד אמידה,ובמקביל הרכבים מאוד זולים לרכישה,לכן גם רמת האבזור של המכוניות פה פשוט מגוכחת:

נדיר למצוא פה רכב ללא סאנרוף,ברוב הרכבים יש כסטנדרט מחשב דרך ומצלמת רברס,כמעט כל הרכבים עם מושבי עור חשמליים, הנפח מנוע המינימלי לרכב מתחיל פה מ-2 ליטר,והמעטות שיש פה מתחת לנפח הזה גודשות כמו מטורפות,לחלק ניכר מהרכבים יש בקרת שיוט כסטנדרט,ואם ממש תרצה אני די בטוח שמהסוכנות רכב יוכלו גם לשפצר לך בחורה למושב שתעזור לך ותקל עלייך בשאר הדברים שהרכב לא יכול.

אבל שוב,זה כי האוכלוסיה אמידה,והרכבים זולים.

בארץ זה לא המצב,ולכן הייבואנים התאימו עצמם לשוק,ובצדק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בקרת שיוט קיימת במאובזרות (שלי ידנית אז אין), תצוגה מובנית אין וגם לא הייתי רוצה כי אני לא אוהב רכבים עם מליון מסכים ומבחינת כיסאות הן מאוד נוחים. נסיעה ארוכה עם המאליבו למשל מפרקת אותי לחלוטיןם ועם המגאן אני עושה אותה בלי להרגיש.

שי, רק למען העניין שבדבר - כל ספרי הרכב של רנו נמצאים על הרשת באתר של קרסו וניתן להוריד אותם מכאן:

http://www.renaultservice.co.il/template/default.aspx?PageId=20&catId=1&maincat=1

ישנם כל הספרים בעברית (ללקוחות ישראליים) ובאנגלית (ע"ע - ללקוחות לא ישראליים).

עכשיו, פתח לך את הספר הרצוי וספר לי מה יש ברכב שלך ומה היית רוצה שיהיה ("ע"פ הספר").

בסניק שלי למשל, בהשוואה לספר בעברית, אפילו משענות הראש הן לא כמו שמודגם בספר.

מושבים מחוממים? חיווי לחץ אוויר בגלגלים? הפעלה אוטומטית של אורות? הפעלה אוטומטית של מגבים? מראות חיצוניות מתקפלות חשמלית? מראות חיצוניות עם הפשרה? מראה פנימית מתכהה? מתזים לשטיפת הפנסים הראשיים? מערכת עזר לחניה? מערכת מולטימדיה מובנית? שמשה אחורית נפתחת?

ככל שהובהר לי, כל אלו אפילו לא אופציה בהזמנה. את הספר באנגלית אני בכלל מפחד לפתוח...

אגב, קוריוז - בספר מוזכר שמומלץ להחליף את המגבים אחת לשנה :silly:

בתנאי האקלים הישראליים, מנסיוני, לרוב זה מסתכם בפעמיים בשנה.

יש לך מושג כמה עולה סט מגבים (3 מגבים) לסניק? רמז: סביב 500 ש"ח ואפשר להשיג מגבים במידות מתאימות רק דרך היבואן (ע"ע קרסו).

פורסם

אני גם לא מבין מדוע היבואנים לא מאפשרים הזמנת אופציות מיוחדות. קחו למשל את היבואן של פיאט. בשתי מילים אפשר לתאר את הגרסאות שהוא מוכר בארץ והן גועל נפש. למה לא מייבאים את גרסת הדיזל של הפונטו? מדוע מביאים רק גרסאות שאפילו באיטליה של שנות ה 50 היה בושה למכור עם אבזור כזה? למה אי אפשר להזמין דברים מיוחדים? הרבה שאלות, ומעט תשובות. לפי דעתי מדובר ביבואן הכי עצלן בארץ. הוא מצפה שאנשים רגילים יקנו את הגראנדה פונטו, חסרת האבזור (עם שני חלונות חשמל!) בכמעט 100K ! זה פשוט בלתי נתפס. ויש עוד מלא דוגמאות ליבואנים אחרים. למשל למה לעזאזל לא כללו בגרסה הישראלית של האופטרה אפשרות לכוונון גובה הפנסים? מדובר בפיצ'ר סטנדרטי בדגמים של חו"ל. או למה אין שקע חשמל בקונסולה המרכזית כמו בכל שאר הדגמים? או למה אין בקרת שיוט? או למה רק עכשיו נזכרו להביא גרסה עם שליטה על הרדיו מההגה? דברים קטנים ומעצבנים.

פורסם

המצב אצלי היה הפוך, באלפא 164 לא ידעתי שיש לי מרימי חלונות שגם סוגרים את הגג וגם מחזירים אותו למצב לפני שיצאתי מהרכב כולל מצב הכיסאות החשמליים (אני מודה, התקלקל אחרי חודש) וב BMW הופתעתי למצוא שהמראות מחוממות אחרי שביום חורפי קר נגעתי בהן ואחרון וחביב מכל אחרי שקניתי את Accord type R מצאתי בלון שמתנפח בגב לתמיכה ושאפשר להאריך את המושב לתמיכה טובה יותר.המסקנה המתבקשת: אל תקרא את המדריך ותופתע כל יום מחדש או במילים שלך don't rdfm

never slow down never grow old

פורסם
שי, רק למען העניין שבדבר - כל ספרי הרכב של רנו נמצאים על הרשת באתר של קרסו וניתן להוריד אותם מכאן:

http://www.renaultservice.co.il/template/default.aspx?PageId=20&catId=1&maincat=1

ישנם כל הספרים בעברית (ללקוחות ישראליים) ובאנגלית (ע"ע - ללקוחות לא ישראליים).

עכשיו, פתח לך את הספר הרצוי וספר לי מה יש ברכב שלך ומה היית רוצה שיהיה ("ע"פ הספר").

לי יש מגאן II מודל 2006 ידנית ומאובזרת (רמת אבזור אמצעית. לא ליסינג אבל גם לא כמו ה 2 ליטר). מכל הרשימה בספר הרכב באנגלית אין אצלי חיישני רוורס, מראה אמצעית אלקטרוכרומטית, ASR, ESP, כרטיס חכם ללא צורך בלחצנים או בהכנסתו לחריץ, רדיו מקורי (אופציה שהוצעה לי וויתרתי עליה בשמחה) ומשענות ראש מתכוננות למרחק. כל השאר ישנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מתי נעצר ייבוא האלתיאה והטולדו?

או שאתה מתכוון שפשוט לא מביאים את כל הדגמים שלהן?

נעצר לגמרי. הם הודיעו על כך בסוף דצמבר אם אני זוכר נכון, יחד עם פרסום המחירונים החדשים אחרי עדכון מס הקניה. לא ממש מפתיע - ב-2007 הם מכרו 3 אלתיאה ו-5 טולדו (פלוס אולי אחת-שתיים למוניות).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...