Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע V6 מול 2.0 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו בפורום VAG עם S3 אז אם אתה לא מוצא כאן, תנסה גם שם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ל-GSI16V.

התכוונתי ל"צ'יפ" במוח של הנהג.

אפשר לנסוע רגוע ואפשר לנסוע אגרסיבי. למי שרגיל ללחוץ כל הזמן קשה להסתגל לשיוט רגוע.

כאשר עוברים ממנוע קטן למנוע גדול אין צורך למשוך טורים למעלה כדי לשייט.

לי לקח זמן להתרגל וכאשר איני רוצה ללחוץ ולעקוף את כל העולם אני משייט ב-1500-2000 טורים. וגם כאן יש למנוע מספיק כוח כדי להאיץ בלחיצה קלה.

אבל כשבא לי "להרגיש מנוע" אני לוחץ יותר ומושך יותר את הטורים.

ולזה אני קורא "גמישות". גם של הנהג.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אם כבר אתה רוצה לנהוג על משהו דומה, קפוץ לסוכנות סיאט הקרובה ותעשה סיבוב על הלאון קופרה. מבחינת מכלולים היא הכי קרובה ל S3, שאגב בגדול מבוססת עליה.

תהנה

פורסם

לי לקח זמן להתרגל וכאשר איני רוצה ללחוץ ולעקוף את כל העולם אני משייט ב-1500-2000 טורים. וגם כאן יש למנוע מספיק כוח כדי להאיץ בלחיצה קלה.

אבל כשבא לי "להרגיש מנוע" אני לוחץ יותר ומושך יותר את הטורים.

ולזה אני קורא "גמישות". גם של הנהג.

תראה, אתה ממליץ לו ללכת על האטמוספרי אם הוא רוצה לשייט ב 2000 סלד ומטה.

נגיד שאצלך יש גיר שמשייט ב 1200 סלד על 90 (לא, אבל נרד לסוף דעתך)

למה שהוא ירצה לשייט באודי ספורטיבית על 60-70 קמש ? ויקנה רכב ספורטיבי רק כדי שיוכל להאיץ בהילוך גבוהה מ אלף ומשהו סלד.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא תמיד אפשר או מותר לנסוע ב-90 קמ"ש או יותר.

בלא מעט כבישים עירוניים פתוחים המהירות מוגבלת ל-60 קמ"ש.

גם בכבישים בין עירוניים (כמו גהה ואיילון) בהם אני נוסע בכל יום, בחלק ניכר מהנסיעה אי אפשר לפתח מהירות ונאלצים "לשייט" במהירויות איטיות.

במקרים כאלה, שלצערי הם מהוים חלק די גדול מזמן הנסיעה בכבישים הבינעירוניים, ניתן, עם מנוע בעל מומנט ראוי, לשייט על טורים נמוכים ללא צורך להוריד ולהעלות הילוכים בקצב גבוה.

בתנאים כאלה אני משייט בהילוך חמישי החל מ-40 קמ"ש ועד כמה שהרכב מאפשר (ואני לא מעז לנסות).

"להאיץ בהילוך גבוה מאלף ומשהו סל"ד": לא כאשר הדרך פתוחה. בנהיגה רגילה אני מחליף הילוך בכ-2000 סל"ד בנהיגה חסכונית ועד כ-4000 סל"ד כשבא לי "להרגיש מנוע". אבל היכולת להאיץ במצב של חוסר ברירה מטורים נמוכים יותר עושה את ההבדל.

וההבדל מורגש בצורה משמעותית אפילו בין מנוע 2 ליטר ל-2.5.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תשמע,

התייאשתי,

תעשה מה שבא לך.

תגלוש על ניוטרל מצידי, תכבה מנוע בירידות ודחוף את הרכב בעליות.

אני מאחל לך מנוע V12 עם מומנט של D9 רק עד 1200 סלד ומנתק הצתה ב 2000 :wink:

פורסם

אין מתחשק לי, עד אלפייים !!

פורסם

גם הנעת AWD לא גורמת לכביש להיות יבש. היא הרי לא משפיעה על שום נתון דינמי שאיננו קשור להאצה, נכון?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סוד קטן- בגילגול בשני, הלאון לוקחת. קלה מה-S במאה קילו, ואומנם האאודי עם 256 כ"ס, אבל עקב ריבוי דיפרנציאלים, סביר להניח שבגלגל יש לה בערך 210 אם לא פחות.

הלאון קלה יותר, מאבדת פחות כוח בדרך לגלגלים, יש לה דיפרנציאל קידמי מוגבל החלקה, משולשים ומסרק הגה מאלומניום (שמוריד את המשקל הבלתי מוקפץ), וטורבו לינארי שבקצב קבוע מדביק אותך לכיסה מ 2000 סל"ד.

אני לא מדבר על השערות- נבדק ונמצא (כדברי כלבוטק) כי הלאון לוקחת בגילגול!

אז כן, זה בהחלט אופציה לבחור. מה גם שאומנם הלאון קצת כהה בהגה, אבל ה-S פי כמה יותר!!!

פורסם

יופי שהלאון לוקחת בקו ישר, אבל מה בנוגע להעברת הכוח בסיבובים? עם הנעה קדמית בלבד ומנוע טורבו עם 240 כ"ס מקבלים בעייה רצינית באיזון - יותר מדי גז והפרונט מחליק קדימה בפראות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...