Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע V6 מול 2.0 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אודי A3 עם מנוע 3.2 V6 גיר ידני, הציעו לי לשדרג לאודי S3 חדשה שהיא בעלת מנוע 2.0 טורבו שהוא אף מעט חזק יותר מה 3.2(250 מול 265 כ"ס). שאלתי היא האם מעבר ממנוע V6 בעל צליל מופלא, פעולה חלקה ועם רצועת כח רחבה, למנוע טורבו ארבעה צילינדר יהיה מין ירידה מסויימת ברמה מבחינת מנוע (אגב האודי שלי יש לה כיול מתלים של S3 (חבילת S-LINEׁ).

מצפה לחוות דעת , תודה.

פורסם

ירידה מ-6.5 ש' ל-5.7 במירוץ המסורתי מדברת בפני עצמה.

למרות זאת, אם אופי הנהיגה שלך לא חובב סל''ד גבוה,ומעדיף באופן כללי הרבה כוח עם מעט דוושה יחסית

תישאר עם ה-V6,שכן בטורים נמוכים תהיה חזקה משמעותית מהמגודשת,שרק בגבוהות תצמצם ותעקוף

porsche 914,2.0,1970

פורסם
ל-3.2 250 כ"ס\6300 סל"ד ו32.6 קג"מ\2500 סל"ד

ל-אס3 265 כ"ס\6000 סל"ד ו35.7 קג"מ\2500 סל"ד

נראה שS3-תהיה יותר מהירה יותר בכל מצב.

לפי הנתונים הנ"ל, ה S3 לוקחת :-)

בכל מקרה מומלץ לעשות נסיעת מבחן, ככה יהיה לך מדד בין השתיים ...

פורסם

לדעתי האישית המגדש ייתן לך הרגשה מצויינת- יש משהו מאוד מיוחד בשבלול הקטן...

נסיעת מבחן- כפי שאמר קודמי, תפתור לך את ההתלבטות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אל תשכח ש S3 , חוץ מזה שהוא רכב מטורף מבחינת ביצועים, אתה גם קונה מותג, נכון ש A3 3.2 אין הרבה , אבל S3 יש עוד פחות. הלוואי עלי התלבטות כזאת, אבל אם הייתה , לא הייתי חושב פעמיים והייתי לוקח S3 .

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

פורסם

ה-A3 V6 שלך בצבע בורדו!?

לפי מה שאני יודע מביאים לארץ גרסה חלשה יותר של ה-S3 עם 256 כ"ס ואין לאף אחד מושג למה, תקנו אותי אם אני טועה...!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מצטרף להמלצה, נסיעת מבחן, ותבקש שתהיה ארוכה מן הרגיל (קח את האוטו לבד לכמה דקות אם לא שעות, תחוש אותו היטב ותגיע להחלטה).

בהצלחה!

עמרי.

פורסם
אם אופי הנהיגה שלך לא חובב סל''ד גבוה,ומעדיף באופן כללי הרבה כוח עם מעט דוושה יחסית

תישאר עם ה-V6,שכן בטורים נמוכים תהיה חזקה משמעותית מהמגודשת,שרק בגבוהות תצמצם ותעקוף

בידוק להיפך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מנסיוני הצנוע (אטמוספרי ומוגדש ובמספר נפחים), נראה לי שהאטמוספרית תהיה חזקה יותר בתחום שבו המגדש של גירסת הטורבו עדיין לא משפיע.

בתחום הזה (מסרק ועד כ-2000 סל"ד) המומנט של האטמוספרי גדול משמעותית בגלל הפרשי הנפחים, וזה מקבל "עזרה" נוספת מיחס הדחיסה הנמוך יותר של גירסת הטורבו.

כך שאם הנהג נוסע רגוע מאוד (דהיינו, רוכב על המומנט ומשייט בחלק גדול מהזמן בטורים נמוכים מאוד) תהיה הגירסה האטמוספרית עדיפה.

אבל אם הוא אוהב "למשוך" הרי שכנראה שיהנה יותר מהטורבו.

ונסיעה בטורבו "מזמינה" לנסוע בתחום היעיל של הטורבו, ושם זו הנאה אמיתית. אבל מתחת לזה זה "עונש" (דהיינו: "לא משכת, לא נהנית").

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

תגיד לי, באיזו אותו אתה נוסע על עד 2000 סלד ?

פורסם

בסובארו 2.5 ליטר ידני מוגדש, כאשר אני מצליח להקדים את המנוע ולהעביר הילוך ב-2000 טורים. וזה כאשר לא בא לי "ללחוץ" (ואז אני מחליף בין 3000 ל-4000) אלא לנסוע "חסכוני".

אבל זה דורש התקנת "צ'יפ" במוח...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

זה ציפ מגוחך

בכל אופן דיברת מיקודם שיהיו לו יותר כח בסלד מסרק עד 2000, ואתה מדבר על זה שאתה רוצה ליסוע חסכוני בסלד כזה

אז למה שהוא ירצה ללחוץ בסלד שנמוך מ 2000 ? או אפילו להאיץ קצת, מעבר לכך שזה לא בריא למנוע זה טיפשי.

פורסם

נסיעת מבחן ? בS3? הצחקתם אותי... אין ליבואן רכב הדגמה כזה וחבל, אם למישהו יש כאן S3 אני אשמח לקבל סיבוב להתרשמות...

האמת נהגתי על GTI ואוקטביה RS ידניות (גרסאות 200 כוחות סוס שמנוע הS3 מבוסס עליהן), למרות שנתון המומנט המיירבי שלהן נקוב בפחות מ2000 סל"ד, אכן מנוע ה3.2 הרבה יותר גמיש ומרגיש יותר חזק עד 3000 סל"ד והוא בהחלט בליגה אחרת.

אגב, S3 אטרקטיבית הן מבחינת מחיר והן מבחינת איבזור סטנדרטי שהוא אופציה יקרה מאוד ב3.2 קואטרו(רכב כמו שלי עולה 70000 יותר מS3).

אפרופו אם כסף הוא לא הבעייה, הייתי משדרג ל3.2 DSG, הגיר כפול המצמדים הזה פשוט מופלא, לאחר נסיעת התרשמות הוא שם בצל את הגירסה הידנית ומהיר ממנה בכל מצב.

VW GTI כן האודי שלי בצבע בורדו.

• תוכן חדש...