רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום באמצע נסיעה, לפתע אני קולט לידי, אודי S8, עם צליל מנוע, שאף פעם לא שמעתי! מתברר שזאת אודי A8, ספורטיבית עם מנוע 10 צילינדרים, (מנוע של למבורגיני)
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נסעתי בכביש שתמיד חשבתי שהוא בין עירוני על 90-100 וצילמה אותי משטרה... אחרי שנסעתי כמה פעמים שוב בכביש לבדוק כמה מותר לנסוע מתברר שזה כביש עירוני... תוך כמה זמן אני מקבל את הדוח הביתה ומה עושים במצב כזה ? אני אקבל זימון למשפט כדאי לקחת עו"ד ? ומה העונש שמקבלים במצב כזה ? ואיך הולך המשפט ? יש קודם שימוע ואז משפט ? או ישר משפט ? ואם יש שימוע קודם יש מצב שאני מקבל שלילה בשימוע ? אני מתכוון לקחת עורך דין...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 959 צפיות
שלום כולם מישהו יודע לאלו רכבים (ומאלו שנים) ישנם יותר מ 4 יחסי העברה בתיבה האוטומטית ואיפו זה בא לידי ביטוי? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני לא הולך לעשות השווה בין פורד לאסטון. אני יעשה השוואה בין פורד מונדאו לאסטון מרטין במראה אני בטוח שלא רק אני חושב ככה. עד כמה שהם דומות חזותית אין יותר מדיי על מה לדבר, תצפו בתמונות ותראו עד כמה הם דומות. אני בשוק טוטאליק שאסטון לא טבעו אותם... האסטון מרטין Vantage2 , DB9 , DBS , DBS2 , Vantage המונדאו 1 , 2 , 3 , 4 , 5 DB9 - במנוע V12 , ו450 כ"ס, 5-ומשהו ליטר, 100 קמ"ש תוך 4.7 שניות MONDEO - לא מצאתי הרבה מידע.. אם אתם יודעים תוסיפו על המונדאו מתוך וואלה http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1158072 אני אומר: במקום להמשיך להזיל על רכב חלומותיי האסטון מרטין DB9 אלך לי על המונדאו החדשה מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הגיר ברכב התפגר חודש לאחר הקנייה. לא היה כתוב כלום על הגיר חוץ מהכסת"ח הרגיל (לא בעייה להוכיח שאלו דברים שנכתבים גם על רכבים עם גיר תקין). יש עילה לתביעה?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 4 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
לפני קצת פחות משנה התקנתי מערכת גז אצל דודי מעידן הגז בחולון מסוג בי גז. דודי נתן לי אחריות של שנתיים על המערכת. במהלך תקופה זו נאלצתי לחזור אליו לפחות 4 פעמים כדי שיכוון לי את המערכת, מכיוון שהרכב לא סחב ומקרטע. בביקורי האחרון אצלו נאלצתי לשלם עבור הכיוון למרות שהמערכת עדיין באחריות. גם לאחר הכיוון האחרון הרכב עדיין לא סוחב ומקרטע ולכן נאלצתי לקבוע תור נוסף, כשהתקשרתי לדחות את התור נאמר לי שהוא נקבע בכלל לחודש פברואר 2008 בטענה שהיומן שלו מלא עד חודש פברואר למרות שבוודאות התור נקבע לשבוע הקרוב. האם באמת נראה לכם שהוא מלא עד פברואר ? על מי הוא …
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים. המצב שלי הוא כזה: יש לי יונדאי לנטרה 95 שהמחירון שלה 13 נכון לנובמבר, החודש לא בדקתי. אני מתגייס עוד שבועיים והיציאות שלי יהיו בטח חמשושים, אני לא רואה את עצמי מסתדר בלי אוטו וחשבתי להשאיר אותו ופעם שמעתי ממישהו על אפשרות של ביטוח על ידי SMS. זאת אומרת שרק כשאני מתכוון לנהוג אני שולח SMS למספר כלשהו מקבל בחזרה SMS אישור ואני יכול לנהוג עד שאני שולח שוב SMS לביטול. למה אני אומר את זה? כי כידוע אני יהיה חייל מרושש והחשבון בנק שלי כרגע שואף לאפס, ה12000 אלף שקל האלה שאני ימכור את האוטו לא ממש יעזרו לי , הביטוח יוצא בערך 400 שקל לחודש וכל יום שהאוטו צובר אבק מתחת לבית זה כסף. בקיצור הביטוח הבעיה היחידה. עכשיו השאלה היא האם מישהו שמע על ז…
הודעה אחרונה מאת LantraGLS, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי כמה שאלות כלליות. האם מישהו ה הגיע לשיא המהירות המקסימלית ברכב גולף 99 מנוע 1800 אוטומט ?ואם כן מהי המהירות המירבית?או האם מישהו יודע בערך מה המהירות המירבית? בספר רשום 213 אבל זה לא הגיוני,נראה לי. ושנית ראיתי אתמול גולף 1800t ככה היה כתוב 1.8T יש כאלו בארץ?ומזה הטורבו הזה?מה המפרט שלה?תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הביטו מה מצאתי במקרה בגוגל. (כמו שאני אומר תמיד - אין מחשבים טיפשים, יש תוכניתנים טיפשים. שכחו להגדיר קובץ ROBOTS. נו, קורה ) שימו לב - קורולה עם רבע מיליון ק"מ. קומפרסיה זהה בצלינדרים. אין כמעט תקלות. לא נראה מחשיד? אותי זה מעצבן.
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לצערי, זה עוד לא רלוונטי, אבל רציתי לדעת אם ניתן לעשות את זה: הקבינה של הגולף הנ"ל פשוט מזוויעה. כמה שהרכב יפה מבחוץ, מבפנים בא לך להקיא. הכל פשוט ובלי השקעה של יופי מינימאלית. האם ניתן בארץ להחליף את הדש(בנייה מפיבר או משהוא)? והשעונים-האם ניתן בארץ להשיג שעונים בהזמנה אישית? האם מישהוא התנסה עם בנייה דומה? מה איכות ההרכבה(שזה הדבר שהכי מטריד אותי-איך הגימור ואיך זה ייראה בסוף)? תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
תביעה נגד תחנת דלק 1 2
מאת ely89- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
טוב אני יספר את הסיפור מההתחלה . לאבא שלי יש רכב מסוג סיטרואן פיקאסו 2008 לפני מספר ימים האוטו סימן לו שנשאר לו לנסוע עוד 40 קילומטר אז הוא החליט להכנס לתדלק בתחנת דלק סונול (סו גוד) הוא תדלק פול טנק 335 שקלים בתעריף 6.27 לא זוכר סידיוק כמה ליטרים אבל הרבה . לאחר כמה דקות של נסיעה הרכב כבה ולא רצה להניע . הרכב מודל 2008 ובאחריות כמובן אז אבא החליט להתקשר למוסך הגיע טכנאי חיבר תאוטו לגז ונסע עד המוסך במוסך לאחר שעתיים של בדיקות הבינו שחצי מיכל דלק מים . והמוסך מאשים את תחנת הדלק . הוא ממליץ לאבא שלי לסדר את התיקון (לשאוב את הדלק ולשים דלק חדש ) 700 ש"ח עלות + מע"מ ואז לקחת את הכסף מתחנת הדלק + לתבוע אותם . השאלה מה הכי טוב לעשות הוא רוצה לקחת גם עורך דין . בגלל…
הודעה אחרונה מאת lev_p, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 772 צפיות
היי בדחיפות! אני מחפש השכרת רכב פרטית באיזור ירושלים או המרכז בתנאים הנוכחיים: גיל 21 מעל 2 שנים רשיון ללא פקדון כספי או אשראי רכבים רגילים מחירים נורמאליים מקווה שזה הפורום המתאים. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?CarID=615348 האם היא באמת בארץ הוא שמישהו סתם שם אותה ביד 2?
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הוא לא נתן זכות קדימה, נכנס באוטו אחר. בא שוטר אמר תחליפו פרטים והלך.. האם ישללו לו את הרישיון? יזמנו אותו לתחנה או משהו?
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הייתי מעורב בתאונה ביום שישי. נפגעתי מאחורה. הנהג הוא האשם, הודה והכל, וכבר העברתי הכל לביטוח מסרתי אתמול בערב את הרכב לתיקון, הבנתי שאני מביא לו צ'קים דחויים, מעביר את הקבלות והשמאות לביטוח, ותוך 60 יום אני אמור לקבל את הכסף. משהו ששכחתי לשאול, האם אני זכאי להחזר על רכב מהשכרה? היום אין לי את הרכב עדיין, ומחר בבוקר יהי מוכן. אם אני אקח היום מונית לעבודה, ומחר מונית למוסך כדי לאסוף את הרכב. האם אני יהי זכאי להחזר הזה מהביטוח גם כן? פשוט לא רוצה להתחיל לנסוע באוטובוסים, קצת בלגן.
הודעה אחרונה מאת gurvitz, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
(הכינו את הממחטות.....) http://www.metacafe.com/watch/1006487/video/R/CFD_1002/
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 15 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום לחברים... בשבועיים הקרובים אני מתכוון כנראה לרכוש את המאליבו החדשה(ובכך לשדרג את המאליבו 2007 שלי). אני מתלבט לגבי האופציה להזמין את הרכב עם ריפודי עור במקום ריפודי הבד שבברירת המחדל. בצורה מזדמנת שמעתי ביקורת ששוללת את כדאיות ההתמחשות בעור משום חסרונות שונים: בקיץ העור מתחמם מאוד ובכניסה לרכב התחושה בישיבה על עור היא פשוט נוראית ואילו בחורף תחושה של מושבים "רטובים" וכן הבנתי שיש צורך בהתייחסות וטיפול מיוחדים כדי לשמר את שלמות העור וטיפוחו(מריחת נוזלים מיוחדים וכו'...?). היתרון: יופי? אפשרות להסרת כתמים בקלות(יחסית לבד)? מה נכון מכל הפרטים הללו? מה אתם מציעים על סמך נסיונכם...? בברכת שבוע נהדר ובטוח לכולם.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 5 תגובות
- 932 צפיות
שלום, אני מחפש מכון בדיקה מאיזור המרכז. מכון אמין וטוב עם מכשירים מתקדמים שנותנים תוצאות מחשב מדויקות וכו' שמעתי על דינמומטר ביד אליהו וקומפיוטסט בת"א, איך הם?? למישהו יש המלצות נוספות?? תודה נדב
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב היום קיבלתי דו"ח עם קנס של 250 ש"ח על זה שנסעתי שמאלה למרות תמרור האוסר על כך. אני מודע לחומרת מעשיי ואני מבין שעליי לשלם את המחיר. אך בדו"ח השוטר כתב את שמי לא נכונה-במקום "עזרא" כתב השוטר "עזרה" - האם הדבר עילה לביטול הדו"ח[אני חייל דל באמצעים]? ואם כן אז מה הפרוצדורה? תודה מראש, אבי. נ.ב מבקש להמנע מתגובות כמו "מגיע לך שלם את המחיר" , אני מודע לעניין ואבקש להשאר בנושא, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם יש מסלול כזה איפושהו באיזור בין נתניה לחיפה, או בכלל שאני יכול לבוא עם המכונית שלי ולבדוק אותה בעצם במצבין מסויימים, כגון החלקה,. ביצועים, סללומים וכדומה, או שבעצם יש רק את האפשרות לקחת קורס נהיגה מתקדמת וזה גם לא על האוטו שלי, אבל זה הכי קרוב למה שביקשתי. ? בכל מקרה אם יש מקום כזה שאני יכול לבוא עם הפרטית שלי ולבחון אותה אני אשמח לקבל פרטים ממחיר ועד כל דבר שידוע לכם, תודה מראש.
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב, הזמנתי טויוטה פריוס, אילו תוספות כדאי להזמין ומה המחיר (GPS, מרים שמשות, חיישנים וכו'...) תודה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני ועוד הרבה אנשים סובלים כל יום מהכביש המפותל והמסוכן הזה צריך להרחיב את הכביש עד בית שמש תוך חודש וליישר אותו למה 90אלף תושבי בית שמש צריכים לסבול? בתקווה לשיפור המצב
הודעה אחרונה מאת haim-fr, -
-
- 1 תגובות
- 871 צפיות
שלום, האם מישהו יודע כמה מבקרים ביקרו באוטומוטור 2006? אני מחפש נתון מדוייק או קרוב למדוייק. (האם יש גוף רישמי שיכול לאמוד את הסכום, כמו הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?) בברכה מאיר
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב אחותי לפני מספר שעות עשתה תאונה קלה, היא אשמה. יש ביטוח חובה צד ג' , וכמובן מקיף. הרכב הוא הונדה ג'אז שנת 2006 , עדין באחריות החברה. הנזק הוא לא גדול, טמבון קדמי ופנסים. אני מחפש מוסך מורשה הונדה שיכול לבצע לי את עבודת הפחחות הכי טובה שאפשר (כי עדין הרכב חדש והכל). האם ידוע למישהו על מוסך הונדה מורשה בעל מחלקת פחחות טובה באיזור רחובות - תל אביב? עדיפות לאזור רחובות/נס ציונה/ראשון. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת tfishler, -
- 5 תגובות
- 19.5 אלף צפיות
אבא שלי ואני בוויכוח. הוא קיבל עכשיו שלילה ל3 חודשים, ואמרתי לו שהוא לא יכול להיות מלווה שלי כי בעיקרון אין לו רישיון בתוקף. הוא טוען שזה לא משנה שהוא בשלילה ושזה בעצם כמו רישיון קפוא (בשבילו) ושהוא יכול ללוות אותי. בקיצור תגידו לו שלא הוא לא יכול להיות מלווה. הוא לא מאמין לי .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 817 צפיות
שלום אני הבנתי שאתה מבין בפזו. ברשותי 306 XN 1.4 שנת 96 לפני כ שבועיים לאחר נסיעה של שעתיים בכביש המהיר האטתי למהירות של 30 מיד נדלקו לי מנורות של עצור רכב וחום עם רעשי מאורר (וזה בלי שינוי בחום המנוע) לאחר 5 דקות הכל נעלם והרכב נסע כרגיל מאז חלפו שבועיים וכ 600 ק"מ והדבר נעלם ללא שוב מה זה????
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
ידוע לכולם שבדיקה של גירים אוט' היא כסת"ח אחד גדול. לאימי יש הונדה סיוויק, שנקנתה על ידי ובהמלצתי. הרכב עשה 135K ק"מ אמיתיים (נבדק). שבוע שעבר הלך הגיר. בטופס הבדיקה נכתבו הדברים הרגילים: נקישות בשילוב הילוכים, שמן כהה, בלאי בדיסקיות. (אה, פתחתם את הגיר וראיתם את הדיסקיות? כן בטח.). למה לא מציינים בטופס הבדיקה שהגיר האוטומטי לא נבדק? ושאלה אחרת, אם, נניח, אני אוכיח שלכל הרכבים נכתבות ההערות האלו, גם לאלו התקינים, יש לי ביסוס לתבוע את המכון בתביעות קטנות? (להוכיח שזה נכתב בכולם ממש לא בעיה, להזכירכם הטפסים שמורים במערכת ) אביעד נ.ב הרכב נבדק באיזור חיפה, והבדיקה עצמה הייתה יסודית ביותר. אין לי טענות אליהם.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 1 תגובות
- 672 צפיות
חברים שלום , האם למישהו יש דוגמה של פולסת ביטוח למונית, למשאית ולאופנוע ? תודה דוד
הודעה אחרונה מאת gurvitz, -
- 2 תגובות
- 861 צפיות
הורדתי את הרכב מהכביש והורדתי לו את מספרי הרישוי, האם העירייה כרגע יכולה לקחת את הרכב ככה בלי רשות? תודה
הודעה אחרונה מאת Pavel18, -
- 15 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם השבוע אני עובר טסט צבאי, על משאית עד 12 טון. הנקודה שלי היא שאני צריך לעבור את הטסט הזה כמה שיותר מהר, והבעיה היא ש טסטרים צבאיים מכשילים כמה שיותר... למשל אני מכיר מישהו שהכשילו בגלל שבסוף הנהיגה כאשר בא להתחלף עם מישהו שכח לשים האנד-ברקס..ועוד מישו שלדעתו של הטסטר ישב "לא טוב, וככה הוא יכול להתבלבל בין דוושות" (WTF?) וכל מיני שטויות כאלה.. עכשיוו..אני נוהג מאוד טוב והייתי בטוח במאה אחוז שאני עובר עד ששמעתי שטויות כאלה... יש לכם עצות איך אני בכל זאת יכול לעבור את הטסט הזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת asaftri,