Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהחלפתי חצי אוטו , כולל קלאץ' ומה לא , הוא נכנס בי.

זה היה ב26 לפברואר 2002 , אני לא אשכח את זה.

רוסי שיכור בסוזוקי בלאנו כסופה , התנגש בי בכביש החוף מול כפר שמריהו

אחחחחח, מה שרגעים קטנים של אושר עושים לבן-אדם :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שגרם לי להבין מה משמעות המילה ספורטיבית היתה דווקא אימפרזה GT לבנה (מנוחתה עדן) שבעליה עכשיו גר באמסטרדם ונוהג על EVO.

אחרי סיבוב,החלטתי שאני מחפש את הדבר הכי קרוב להרגשה שקיבלתי מהאימפרזה (טירוף חושים).

קבעתי נסיעת מבחן בסיאט,על הטורבו.

הרכב הרשים והמחיר (99,990),הרשים אף יותר,עם מנוע שבדרך כלל מותקן במכוניות העולות כפול.

הנסיעה היתה משובחת,צבירת המהירות פנטסטית והעיצוב+צבע ממש עושה את זה ונראה ספרטני וספורטיבי לחלוטין.

בכל מקרה ולמרות שלא היה לי כסף לרכב יקר יותר,קבעתי נסיעה על הקליאו.

נכנסתי לרכב ויותר מכל נזכרתי בקנגו\מגאן הצבאיות.

הפלסטיק חציו אפור,חציו כחול כהה (ממש קנגו) ואיכות ההרכבה צרפתית למהדרין (לא משהו).

כבר בתזוזה הראשונה גיליתי רכב עצבני,עם קלאץ' מדוייק מאוד,ונכבה לי הרכב פעמיים (ועד לא יצאתי מהסוכנות).

כשיצאתי לאיילון,הבוחן של רנו שישב לידי התחיל לצעוק ב-120קמ"ש:"תלחץ!,נו!,תלחץ!".

אני הייתי מבוהל לגמרי.

פתאום כל התפיסה שלי לגבי רכב השתנתה,כאילו כל קשר בינה לבין לאנטיס הוא מקרי לחלוטין,וזה בכלל פלא שלשתייהן יש מכנה משותף של 4 גלגלים.הגענו ל-170 קמ"ש,האטתי מעט וירדנו במחלף האוניברסיטה המפותל במהירות ועם אחיזה שעד לא הכרתי ויותר מכל הזכירה לי קארטינג ורכבת הרים.

התחושה שהכלי שאתה רכוב עליו פונה לפני שהגוף שלך והעיניים בפרט מתחילים לחשוב על כך.חזרנו לסוכנות ומאותו רגע החלטתי:

אני רוצה אותה!

חיכיתי עד חודשיים של יסורים עד שהחדשה תגיע.

ראיתי אותה בתמונות והחלטתי שעם עיצוב כזה+דעות פושרות ממאגזינים בחו"ל,עדיף לא לחכות.

ביום שהיא הגיע,ישבתי איתה למטה 4 שעות ורק בחנתי אותה ולא האמנתי.

ישבתי בפנים וצרחתי כמו ילד קטן שעות!

כמו מובטל מאופקים שזכה בלוטו.

עד שלא היה לי קול.

למחרת התחננתי ליום חופש מהצבא,רק כדי לנקות אותה בטקס שיהפוך אותה לגמרי שלי ולא ישאיר שום תביעת אצבע של עובד "קרסו" או כל אדם אחר.

שנתיים אחרי,ומדהים אותי שעדיין,כל נסיעה קטנה בה,גורמת לי להתרגשות.

מי היה מאמין שאפשר להתרגש מאותו דבר שנתיים.

עד 28 שנה למועדון ה-5

פורסם

הסיפור שלי או איך הגעתי לקונצרן מתחיל באמצע 97.

באמצע 97 הייתי חייל ביחידת ניסוים בראשון והיתה ברשותי אונו 1000 שמאוד אהבתי (נו מה הבנתי אז :lol: ).

לאחר דיונים עם ההורים הוחלט שאמא לא נוסעת מספיק ברכבה שהוא סובארו DL נמכור את שני הרכבים ונקנה רכב אחד חדש.

עברנו בכל סוכנות קיימת ואין לי מושג איך ולמה אבל הבחירות האחרות היו

מיציבושי קולט

מזדה לנטיס

אופל קורסה

למזלי הקולט לא היתה מאובזרת ואבא ויתר עליה

מהקורסה אני ממש לא התרשמתי וגם ויתרנו עליה

והמזל הכי גדול שלי שאבא ויתר על הלנטיס אחרי התמקחות על אביזרים נלווים בתשלום וגם עליה ויתרנו.

טוב ממשיכים לנסוע באונו אז שיום אחד אני מקבל טלפון מאבא.

אבא: שי

אני: כן אבא

אבא: אתה יודע שאפשר לקנות פרטיות דיזל

אני: כן...

אבא: אתה נוסע הרבה לבסיס (80 ק"מ ליום) אז בוא נקנה דיזל ותיסע כל יום לבסיס עם הרכב במקום בטרמפים

אני: ועל איזה רכב חשבת

אבא: פולו קלאסיק

אני: אני רוצה לנטיס :( , הפולו אוטומטית?

אבא: לא

אני: ומה יהיה עם אמא

אבא: היא תחזור לנהוג על ידני

אני: YH RIGHT :wink:

לאחר מספר ימים כבר היינו בסוכניות בג.ג.ג ברעננה והזמנו את הפולו, חיכינו 3 חודשים בגלל שכל נהגי המוניות בארץ רצו פולו ואפילו אחד מהם הציעו לי שבוע לפני קבלת הרכב 5K שקל כדי שאתן לו את הרכב שלי, סרבתי.

הפולו היתה ברשותי בשנתיים ונסעה 90K ק"מ ללא שום תקלה, יש לציין בסופו של דבר אמא שלי לא נהגה על הרכב אפילו פעם אחת והשאירה את הסובארו עד שנת 2001 אצלה.

בשנת 2000 שמעתי שיצאה פולו חדשה ורצתי לסוכנות בבם ים כדי לראות אותה, התאכזבתי קשות וניסיתי למצוא מחליפה אחרת.

תמיד חלמתי כילד על הגולף אבל תמיד היא נראתה לי בגדר חלום.

בהיותי בסוכנות מאוכזב מהפולו ניסה לשכנע אותי הסוכן לשקול גולף דיזל, כמובן שאחרי כניסה לתא הנוסעים התרשמתי מהרכב והתאהבתי בתא הנוסעים של הגולף ועשיתי הזמנה לגולף SDI (לא חיפשתי בכלל רכב זריז אלא משהו חסכוני).

לאחר שנה וחצי שסחבתי עם הגולף (היא סחבה, בקושי) החלטתי שצריך משהו קצת יותר זריז.

למרות השילדה הרוכנת, והמנוע החלש עדיין הייתי מאוהב ברכב הזה וחיפשתי גולף 1.6 ידנית כרכב זמני עד לזמן שאני אוכל לרכוש גולף GTI או לאון ספורט.

את ה1.6 רכשתי בסוף שנת 2001 והיא היתה ברשותי שנה וחצי+.

כיום יש ברשותי כמה מספר חודשים את הגולף שתמיד רציתי GTI

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אוגוסט 2002 :

ידידנו מתן מגיע אליי עם הוולקן שקנה. התלהבתי מהשניה הראשונה.

אולי זה מראה דב-הנמלים שעשה לי את זה :p , אולי המושבים המפנקים והמזגן המקפיא . כנראה שזו היתה האריזה הגמלונית עם האופי השטני.

הברווזון המכוער ששט לו באשדי הסיין בפאריז ומשפריץ מים על צרפתיות משתזפות תוך כדי סחיפות מזדמנות :twisted:

4 חודשים עברו מאז. 4 חודשים שלא עלה בדעתי להחליף רכב ! לא חיפשתי , לא שאלתי ולא התעניינתי.

דצמבר 2002 :

בעודי גולש בפורום השכן אני מגלה את ההודעה הבאה :

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=207&msgid=9654432

במקביל , משוחח עם צוקרמן במסנג'ר (מוטיב חוזר בהודעות שונות :shock: ) ומשום מקום אני מחליט שאני רוצה את האוטו הזה :!: עד היום אין לי הסבר מדויק.

יומיים לאחר מכן לחצתי את היד לבעלים החיפאים - והיא היתה שלי.

9 חודשים אנחנו ביחד - יחסינו ידעו עליות ומורדות :wink: . הלכנו לטיפולי זוגיות שונים בשלל מוסכים.

ורדה'לה המליצה שנשאר ביחד כי האהבה תנצח :D

פורסם

בהתחלה הלכתי על ברירת המחדל: טלפון ללובינסקי.

"306GTI-6"

"לא מייבאים יותר"

"106GTI"

"לא מייבאים יותר. יש רק 206GTI"

"נסיעת מבחן?"

"אין"

"ברנו נותנים על הקליאו ספורט"

"אז תקנה קליאו ספורט..." :shock:

לקחתי נסיעת מבחן על הקליאו.

לקח לי 10 דקות להבין את המכונית.

קניתי.

החיים פשוטים.

בדיעבד, לאחר נהיגה על ה-206GTI, הייתי לוקח את הקליאו בכל מקרה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
"יש רק 206GTI"

"נסיעת מבחן?"

"אין"

"אז תקנה קליאו ספורט..."

לא יאמן. איזה חאפרים. :shock:

ביזיון :!:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
"יש רק 206GTI"

"נסיעת מבחן?"

"אין"

"אז תקנה קליאו ספורט..."

לפני כחודש או חודשים הלכתי עם גיא שגב לסוכנות פיזו כדי לקבל נסיעת מבחן על 206 1.4 אוטו.

הם סרבו לתת נסיעת מבחן למי שמתחת לגיל 21 או 24, אחרי שגיא ציין במפורש שעל הקליאו הוא קיבל נסיעת מבחן הסוכן התחיל לגמגם וביקש את הטלפון והבטיח לארגן נסיעת מבחן.

נראה שהם לא רואים בחבר'ה הצעירים מספיק פוטנציאל מכירות.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

אתם יודעים, אתם נותנים לי להרגיש ממש רע עם עצמי :lol: .

אתם שברתם את הראש, הלכתם בלילות לחפש את אהובתכם, השארתם פתקים, התקשרתם לאנשים, ופשוט חיפשתם בכל חור אפשרי עד שמצאתם את הפיג'ו\סיטרואן\סובארו\רנו.

אני לעומת זאת, מהלילה שנגמר לי המלווה, עד עכשיו, נוסע על הראלי. אני באמת מרגיש חרא. איך אני יחייה עם עצמי? :lol::twisted:

בזאת מגיעה תודה רבה לאחי שגם שבר קצת את הראש והשיג במזל את הראלי, שכרגע אני הוא זה שנהנה ממנה...:). ובאמת שכרגע אני חושב שאין אוטו יותר טוב ללמוד עליו מאשר הראלי, אין עליו יותר מדיי כח בשביל נהג חדש (בניגוד לקליאו או לא יודע מה), ויש לו את התכונות הספורטביות שדרוש לרכב ספורטיבי. פשוט תענוג. רק שבאותה המידה זה יכול להיות מסוכן למי שעל ההתחלה רוצה להיות שומאכר ואז התוצאה יכולה להיות קטלנית...

Back to the original - NC again.

פורסם
"יש רק 206GTI"

"נסיעת מבחן?"

"אין"

"אז תקנה קליאו ספורט..."

לפני כחודש או חודשים הלכתי עם גיא שגב לסוכנות פיזו כדי לקבל נסיעת מבחן על 206 1.4 אוטו.

הם סרבו לתת נסיעת מבחן למי שמתחת לגיל 21 או 24, אחרי שגיא ציין במפורש שעל הקליאו הוא קיבל נסיעת מבחן הסוכן התחיל לגמגם וביקש את הטלפון והבטיח לארגן נסיעת מבחן.

נראה שהם לא רואים בחבר'ה הצעירים מספיק פוטנציאל מכירות.

שי

רק הסוכן המגמגם לא חזר אלי עד היום...

אבל 206 1.4 אוט' יש.

פורסם

ו\או יפני.

אז קניתי רנו 5 .

היום. אחרי שנתיים. אין לי בכלל ספק.

אוטו מעפן.

אבל אני אוהב אותה.

אה, ולמה קניתי אותה?

כי הייתי קצת "חם" על להתקין את המערכת שהייתה זרוקה לי בבית אחרי שהרגתי את מכוניתי הקודמת במו ידי....

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כשאני חיפשתי את מכונית חלומותי, חיפשתי אלפא ג'וניור.

במשך משהו כמו חצי שנה ראיתי כמה ג'וניורים וכמה GTV שכולן היו "פרוייקטים". או במילים אחרות - גושי חלודה עם פנים הרוס לחלוטין ומנוע שלדברי המוכר "הניע".

בצר לי וביאושי המר שקעתי ביגון קודר, והתחילו בי מחשבות כפירה על קניית רכב מודרני יותר, ואולי - שומו שמיים - לא איטלקי.

יום אחד בא אלי בן דודי, השבח לדודתי שהשריצתו, ואמר לי שהוא ראה GTV שני רחובות מהעבודה שלנו.

לקחתי את קופסת הסיגריות ויצאנו לראות.

ומה אני רואה? לנצ'יה בטא קופה חונה לה עם שלט למכירה!

הבן דוד התנצל ואמר שהוא חשב מקדימה שזו GTV, אבל אני כבר הייתי מאוהב.

אני זוכר באמצע שנות ה-80 אחת כזאת שחנתה בפתח תקווה ושהייתי מסתובב ומזיל ריר סביבה. שכחתי שהאוטו בכלל קיים, כי לא ראיתי כאלו על הכבישים - והנה היא מולי!

אוקיי, אז המוכר אינו בעל הרכב, המוכר אינו יודע כמה ק"מ המכונית עשתה, והבדיקה שעשיתי רק כדי לדעת לאיזה בור אני נכנס (הייתי ערוך לזה שזה בור) העידה שהמנוע במצב גסיסה מתקדם.

אז הכל סבבה! יותר טוב ממה שחשבתי! אין רקבונות טרמינליים (כמה הספיקו לצמוח ב-4 שנים שעברו) וסה"כ צריך אוברול וקצת צומי מכני (שהחשבתי אותם בתקציב).

אחרי העברת הבעלות החזרנו את הרכב לאיזור העבודה שלי, ובערב כשיצאתי לנהוג בה בפעם הראשונה לבד וליותר מסיבובון בעיר - פשוט התיישבתי עם חיוך עענננננננננקקקקק עם הפנים וצרחתי כל הדרך באיילון כמו איזה אידיוט!

כשהגעתי לביתה של חברה שלי אז ואשתי היקרה היום, היא התפלאה איך הגעתי כל כך מהר הביתה (ציפתה לי באוטובוס) וזרקתי לה - קניתי אוטו!

כמובן שהיא לא האמינה, כי היא רגילה לשטויות שאני מדבר, אז ירדנו למטה.

במקרה חניתי אחרי פיאט אונו חבוטה במיוחד עם מדבקות ימניות במיוחד עליה. כמובן שלקחתי אותה לאונו ועשיתי לה סיבוב סביבה. היא נראתה קצת מאוכזבת. ואז צייצתי בשלט של האזעקה (זה היה לפני שניתקתי את המנוולת) והוינקרים שהבהבו היו על הלנצ'יה...

אשתי החווירה מעט ואמרה שאני חולה נפש, ומה זה האוטו הנמוך הזה. אבל אחרי כמעט 4 שנים הן כבר כמעט לא רבות.

ואני מצליח לחלק את האהבה שלי ביניהן.

פורסם

בשנת 87 נכנסתי לשירות בקבע, סוף סוף היה לי קצת כסך וחיפשתי רכב רציתי לקנות אלפא סוד 1.35 אבל היחידה שמצאתי ממש נחטפה. בצער ובעיקר חסר סבלנות קניתי אוסטין מטרו 1.3 שהיתה עגלה נחמדה בימים ההם. החזקתי בה 5 שנים אבל היא לא היתה חלום.

ב-93 חיפשתי ולבסוף גם מצאתי 309 SX 1.6 שחורה שנקנתה במצב מצויין ושירתה אותי שנתיים. היתה מאוד נחמדה אבל עדיין לא GTI.

בסוף 94 היה מבצע בלובינסקי ל"חבר" ומאוד התלבטתי בין וולקן לבין 306 1.8 הוולקן הפחידה אותי קצת באחזקה ובחרתי בפיגו שגם היתה זולה קצת יותר 72000 ל306 לעומת 82000 לוולקן. הפער היה גדול בגלל המבצע ל"חבר". היא נמכרה ב 96 ב 70000 לקונה מאושר מכוכב יאיר.

המכונית הפכה לקירות / מטבח ובמקביל אני בארה"ב בעלים של קריזלר וויאגר ארוך ואולדמוביל קטלס :(

לאחר שחזרתי לארץ כסף, לא ממש היה לי (היו קירות). קיבלתי מהמשפחה רנו קליאו ומהצבא סיטרואן C15 .

השתחררתי בשנת 2000 קיבלתי לאנטיס (שלמעט בעיות בבלמים היתה לא רעה בכלל) והמשכתי לחפש. ראיתי כבר 206 GTI וגם קליאו ספורט. מתוך בחירה ונסיון עם הקליאו שהיתה לי ולא מעט בעיות (בעיקר חשמל) לא הייתי מוכן להתקרב ל קליאו ספורט. כבר הייתי נחוש ללכת להזמין 206 XS ואפילו הגעתי לסוכנות ואז שאלתי כדרך אגב מה מחיר ה GTI ואמרו לי 109990 ישר אמרתי ואוו חזרתי לאשתי והיא נתנה אישור ולמחרת הזמנתי את הכתומה. אחד הדברים שהשפיע הכי הרבה היה כתבה ב- Autocar על שנה במחיצת ה GTI. הכתבה הציגה את מה שחששתי ממנו וזה עלות החזקה - צריכת דלק כזניח יחסית.

האוטו אצלי כבר כמעט 3 שנים ו60000 ק"מ מאושרים :D .

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

טוב אז ככה...

את האוטו הראשון שלי הונדה סיויק חדשה אבי היקר עזר לי לקנות בדיוק אחרי שהוצאתי רשיון (שבוע אחרי קיבלתי אותה, אני שילמתי 60% מערך האוטו), בעיקרון הוא נכנס יום בהיר אחד לסוכנות של "הונדה-וולבו" ויצא משם עם אקורד V6 וסיויק חדשות, וזהו לגבי האוטו הראשון...

מאז ומעולם נמשכתי לדו"ג ותמיד אמרתי לעצמי שבאיזשהו שלב בחיים אני אמצא את עצמי על אחד (ועדיף כבד וספורטיבי), בצבא הייתי צריך להעביר הרבה זמן בבית אז הוצאתי רשיון על 500סמ"ק, קניתי GPZ כסוף חדש אחרי שעשיתי סקירת שוק גדולה במיוחד בנושא.

אחרי זמן קצר מכרתי את ההונדה, והתגעגתי קצת (הרבה) להגה ביד וגם קצת לחץ מהמשפחה ומהחברה, החלטתי שאני הולך לקנות רכב שבאמת יספק לי את הריגוש שאני מכור אליו כבר הרבה זמן (במקביל מכרתי את האופנוע).

כפי שראיתי את המצב עמדו בפני כמה אפשרויות (שכמובן שיתפתי בהם את הפורום בזמנו):

1. אימפרזה WRX דגם יתוש.

2. מיני קופר S (עדיין לא הגיעה ארצה).

3. הונדה Type-R.

4. קליאו ספורט MK2 או MK1 (חדשות, נשארו שתי MK1 בסטוק אצל קרסו).

אחרי קריאת טונות של חומר ממומחים (מגאזינים למינהם), נסיעות מבחן אצל חברים אצל יבואנים וכו' (רק על ה- WRX והקליאויים), החלטתי שאני הולך על הקליאו MK2 או על ההונדה Type-R לבסוף הוחלט Type-R.

הזמנתי אצל הסוכן שלי (שנתן לי באופן אוטומטי 7Kש"ח הנחה) הונדה Type-R כסופה (הייתי הראשון בתור!), ונאמר לי שאצטרך לחכות חודשיים עד שהיא תגיע (דגם 2002), טוב עברו להם חודשיים ועדיין האוטו לא הגיעה, ולפי מה שהסוכן אומר הוא לא סגור על מתי בדיוק ומעריך כחודש נוסף :(.

בנתיים קרסו התחילו לייבא דגמי 2003, החלטתי להתחכם ופתחתי הזמנה גם אצל הסוכן של "קרסו" קליאו MK2 2003 עם כל התוספות, והסוכן העריך זמן הגעה גם כחודש...

טוב מצויין מי שתגיעה ראשונה תזכה לאהבתי!

הקליאו הגיעה בהפרש של חודשיים+ מוקדם יותר מההונדה בסופו של דבר, ואני לא מצטער על כך! אם הייתי צריך שוב לקנות אחת מהשתיים הייתי בוחר שוב בקליאו, כשאני נכנס לקליאו ומתניע אנחנו נהפכים לאחד בהרמוניה מושלמת :lying:

Finger's gonna kill me.

• תוכן חדש...