Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמן: קיץ 1997

הגיל: 15.5

המקום: רח' בשכונת מגוריי בעיר היין

הכלה: וולקן לבנה עם וו גרירה. זו היתה הפעם הראשונה ששמתי לב באמת ליופיה של הסיטרואנית הזו ( מי שלא מתאפק שייצא בבקשה לפורום הטכני לצחוק יחד עם יאצק על חבר'ה שמתקינים לדים כחולים, אני בכל אופן חשבתי ועודני חושב שוולקן זו מכונית י-פ-ה! ), באותו הרגע גמלה ההחלטה בליבי - אני רוצה כזו (יום אחד).

הזמן: קיץ 2000

הגיל: 18.5

המקום: ביתי הקט

החלטת מועצה מתקבלת: זוכרים את הוולקן מ1997, ובכן היא לא השתנתה במאומה, עדיין עמדה לה שם, באותו רחוב, כבר לא לבנה - יותר צהבהבה, אבל אני עדיין אהבתי אותה. אהבתי למכוניות היתה מאז ומעולם, אבל רק בגיל 17 לערך נפלתי "עמוק" :D. כך שמשנת 1998-9 התחלתי לקרוא כתבות וללקט מידע על הוולקן "שלי", והסתבר לי שהיא לא רק יפה (שוב - המגחכים לגשת פורום טכני, יאצק מחכה לכם :p ), אלא גם אופה !!

אני מסיים י"ב, תקציב כבר יש + - (עבדתי למען המטרה המקודשת כל י"ב! ) ואז מתחילה "סאגת הפתקים": הוולקן הלבנה זוכה לפתק מבית היוצר של "פתקיית טליקו".

הבחור חוזר אליי אחרי יומיים, הוא נוסע לחו"ל ומוכר את הרכב - מסתבר שיש לו מנוע MI+גיר ושהאוטו מונמך ועוד ועוד... מאחר וידע טכני זעום עד לא קיים היה (ואפשר להגיד גם עודנו :roll: ) מנת חלקי - החלטתי לוותר, ולחפש אחת סטנדרטית.

3 וחצי חודשי חיפוש מעלים חרס, ואני מתפשר על 145 1.7 16V, יד ראשונה עם ק"מ ברצפה. נו טוב :D

הזמן: סתיו 2002

הגיל: מדגדג 21 :wink:

המקום: "חזי וכריסי" (זצ"ל או רק ז"ל, איך שתעדיפו)

הסיטואציה: אני אצלם, לאחר הורדת ממיר (חרטה ברטה אגב, לא הרגשתי שיפור בגרוש :? ). בחור חביב עם 33 1.5 (עם ג'אנטים של ה1.7 תילתן :D ) תופס אותי ומחליט שהוא יקנה ממני את הרכב ויהי מה. נו טוב, מי אני שאסרב... הסכמנו על מחיר טוב ( 8) ) וה145 עברה אליו כלאחר כבוד.

רגע... מה עכשיו, מה לעזאזל אני אקנה עכשיו ?! נו טוב, נחזור לאהבה הישנה, וולקן. אבל אחרי שנתיים+ עם האלפא אני רוצה משהו יותר חזק. קצת זיוני שכל לרועי (נו, זה עם הרדיאטור הבולט ב306 :wink: ) וההחלטה נופלת - אני קונה וולקן ומשתיל MI, עוברים יומיים ורועי משכנע אותי שעדיף מנוע 605 טורבו. נו טוב, אני מסכים.

לוקח וולקן לבדיקה, השילדה נקייה. נוסעים לליטל לקבל הערכת מחיר לתיקון ליקויים ובדרך נהג משאית,שראה את הוולקן, מחליט שהיא תהיה שלו. מאחר ולא חתמתי עם המוכר זיכרון דברים לפני הבדיקה - נהג המשאית הוא זה שחורך את עמק האלה במשאית MAN ובVolcane (חרוז! :D ).

טוב... עוברים שבועיים נוספים ואני מחליט החלטה הפוכה ב180 מעלות - אני לא צריך משהו אחר מאשר סופר-מיני, ומממ... אני צריך אחת שמתנהגת, ומסתובבת ושיש לה הגה טוב ומנוע חזק, לא קשה לנחש על מי נופל הפור ----> הלוא היא יקירת הפורום: מאה ושש, ג'י.טי.איי, או בגאלית - 106GTI.

הזמן: קיץ 2003

הגיל: 21 וחצי

המקום: שולחן האוכל בביתי

הסיטואציה: קם משינה טרופה, אחרי עוד לילה של שיטוט ברחובות גוש-דן בבילוש אחר 106GTI. הפסקתי לספור כמה לילות כאלה "ביליתי" במהלך מעל 8 חודשי חיפוש אחרי רכב העינוגים הצרפתי :wink: . בכל מקרה, הלילה הזה לא היה שונה מרבים אחרים - תוצאות אין :? . 8 חודשים, פתקים רבים, Follow-ups מעטים יחסית וחוסר רצון ברור של אנשים המחזיקים אקזמפלרים משובחים למכור בכלל או למכור במחיר מתקבל על הדעת.

המסקנה: הקיץ הולך ונגוז לו אט-אט, תוכניות לכיבוש פסגות הרי ציון נגוזות אט-אט... עצב על "אובדן" הקיץ. פאפי-פייס. אימא קוראת עיתון של בוקר בסלון, מביטה בבנה השפוף אל קערת הקורנפלקס:

אימא: "מה קרה טל ? שוב לא מצאת כלום אתמול ?"

טליקו: "כן אימא, שוב... (פאפי-פייס, Keep in mind)

בשלב הזה ליבה של אימא נכמר על בנה המתוק, בנה המתוק (עלק :twisted: ) מחליט לנצל את המצב לטובתו :roll:

טליקו: "אימא, נכון שאת רוצה להחליף את הלנטיס ביאריס אוטומטית ?"

אימא: "כן, נכון"

טליקו: "מה דעתך לקנות את הTS ? היא הרבה יותר יפה ומאובזרת מהרגילה :roll: "

הערת ביניים: אימא יודעת מה זה TS מאחר וחודש לפני זה חשבנו על רכישת קליאו ספורט משומשת או TS חדשה לשנינו. ואף ביצענו נסיעת מבחן משותפת על קליאו MK2, בה אימי החליטה לגנוז את הרעיון ("קשה לי עם הידני", כמובן :? ).

אימא: "אתה יודע מה...כמה אמרת שהיא עו..."

טליקו: "99,990, תקבלי 10 ש"ח עודף מ100K !! זה כדאי ! טויוטה, אמין, שירות, יפה, איבזור" (ועוד כל מיני בבל"ת שעובד על אנשים מבוגרים :D )

אימא: "נו, בסדר, אם זה מה שיחזיר לי את טליקו הישן והשמח שלי..."

טליקו: "שמח, שמח... :twisted: TS, בואי אימא, סוכנות, TS, אפור\אדום\שחור..." (ושאר מילמולים חסרי שחר של ילד בן 3 שקנו לו הרגע סוכרייה אדומה :wink: במכולת של הגרוזיני החביב, אצלנו הוא היה חביב - באמת ! :p )

בקיצור, היום, חודש וקצת אחרי אותו בוקר הזוי משהו עם קערת הקורנפלקס, אימא שלי היא הבעלים של TS אדומה יפהפייה (אני לא אובייקטיבי ולא 'כפת לי 8) ). ואני נהנה מזנבות סוררים של היפנית "חינם אין כסף". לסידור טוב מזה - לא יכולתי לפלל :D

אגב, גם אימא מ-א-ו-ד מרוצה מהיאריס, מבחר ציטטות מהשבוע האחרון:

- "טל, האוטו מזה כייפי !!"

- "טל, התאוצה של האוטו חזקה מאוד, אני לפני כולם בכל רמזור" :twisted:

- "היא יושבת על הכביש מה זה טוב, היא יציבה" (מממ... לא תמיד אימא, לא תמיד... :lol: )

- "ההילוכים נכנסים לי חלק לגמרי"

ועוד, ועוד ועוד...

לסיכום: אני מאושר, אימא מאושרת. הכל טוב... 8)

יא וואראדי, איך עייפתי :p - צוקי מאיפה הנחתת עליי ת'רד כזה ב3 בלילה ?! אתה לא נורמלי :lol:

נ.ב: יש מסר סמוי בהודעת הענק הזו, הוא מיועד ליחידי סגולה הנבונים דיים להבינו. מפענח המסר יזכה בסט מפתחות כוכב של PSA :wink:

ועכשיו זה מתבקש כמובן: טפו, טפו, טפו. מלח-מים, מלח-מים. ושן שום אחת בתוך שקית בתחתית ההודעה

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסר סמוי, הא?..לא, את ההורים שלי אי אפשר לשכנע לקנות מכונית ספורטיבית, או

ידנית בכלל, לא עכשיו ולא כשגולף MK-6 תצא לאור....

הסיפור שלי: בסוף 2001, כש אבא קיבל מגאן עם ביטוח מעל 24, החלטתי שאני חייב רכב משלי. עוד לא הייתי ממש חולה, אבל חיבבתי מכוניות מהירות ומיוחדות.

הקיצר, רציתי מכונית והחלטתי שהיא צריכה להיות מיוחדת.......קניתי......טלבו סמבה קבריולט!! עגלה מדופלמת(1.1), יפה כשהיא פתוחה, ג'יפה כשהיא סגורה, בקיצור-רכב מיוחד. קבריולט זה כיף, אבל מהר מאד הבנתי שהיא עגלתית מדי, ואחרי חדשיים וחצי בבעלותי היא החליפה ידיים..אגב, היא עשתה 17.5 שניות ל-100.

בד בבד עם הבעלות עליה התעניינתי ב-AX שפורסמה באוטו, התלהבתי מרשימת השיפורים והלכתי לראות אותה..הסיבוב שברגר עשה לי עליה זה הדבר המטורף ביותר שקרה לי בחיים..באותו לילה נדבקתי בחיידק. וגם היה ברור לי שאני הולך לקנות את המכונית הזו, אם כי נתתי הצצה על 405 MI16 אבל יומיים אחרי שמכרתי את הסמבה, העברתי בעלות על הAX, העברתי את הביטוח מהסמבה ושלום על ישראל!

שבוע אחרי שקניתי את ה-AX הבנתי שהיא בכלל לא מכונית מהירה, כשסיירה מסוימת גרמה לי להתקף לב מתקדם....

הקיצר, איך ה-AX עברה ליאשה וכו' אנשים פה יודעים, אני רק אציין שהיא המכונית המדהימה ביותר שנהגתי בה ועדיין יש לי מחשבות על לקנות אותה בחזרה..

בקרוב צריכה להיות לי איזו עגלה שתקבל מנוע שקצת יזיז אותה אבל שששש..עין הרע..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

עם סקודה. פליסיה. 1300 ...

הייתי סטודנט, תקציב נמוך, הבנה נמוכה ברכבים ואחרי שתי שלילות רישיון.

החלטתי שאני רוצה משהו טוב זול ושלא יסע מהר והציעו לי סקודה.

לקח לי בדיוק בדיקה אחת של רכב שיצא לא רע (התברר שהמוכר היה סוחר מנייאק) והרכב שלי.

ברבות הימים התברר שהרכב אולי חביב אבל הנהג - זונה בן זונה, פשוט לקחתי את הסקודה המסכנה לכבישים מפותלים (סופר לנד סדום) קרעתי למנוע המסכן את הצורה (6000 סל"ד לא היו מראה נדיר, והמנוע שרד כמו בובה) , עקפתי במוואים בעליות סדום ופשוט התייחסתי לסקודה כאילו היא לפחות 106 ראלי .

אחרי שנתיים הרכב התחיל להראות עייפות חומר ואני לקראת סיום התואר התחלתי לחפש.

בדקתי איביזה טורבו (אין רגש) בדקתי מיני קופר (לא מספיק תמורה) בדקתי רנו ספורט (הרכב פצצה אבל אין לי מספיק מזומנים) ויום אחד ראיתי מודעה שהיאריס T יצאה לשור הארופאי.

אחרי כמה חודשים עשיתי נסיעת מבחן והרכב פצצות לגבות חוץ מבעיה קלה של מנוע לא מספיק חזק.

בהשוואה לפזו 206 XS היאריס ניצחה בגדול.

שנה אחרי, הגעתי להשלמה שבמחיר שאני רוצה אין דבר מושלם, ועד שאני אהיה מוכן לקנות את הרנו, היאריס נותנת את הכי טוב לפי הדרישות שלי.

נסיעת מבחן שניה הראתה לי שלרכב יש הרבה כוח עד למהירויות הגבוהות (יחסי העברה קצרצרים) והחלטתי.

את הרכב קיבלתי בליסינג מהעבודה ואני מאוד מרוצה, אפילו שבסודי סודות, אני חוסך, עוד 3 שנים פחות חודשיים ...

:wink:

פורסם

בשנת 99 המנועי טורבו היחידים שהוצעו למוניות הם:

קסארה

דגמי פולקסווגן( נגד: גיר גיר גיר גיר.) בעד - TDI

מרצדס: נגד - יקר,אובדן ערך,כאב לב על כל שריטה,אם הולך גיר - יורדים המכנסים איתו. בעד - CDI

סקודה אוקטביה:נגד אז בזמנו. אמינות לא מוכחת,סקודה(שם?) ,בעד: פאסאט בתחפושת. במחיר מגוחך של 50K.

קסארה: נגד: תדמית. צרפתי. בעד: היגוי אמינות מוכחת מבחינת מנועים מנוע מוגדש גודל בינוני -מספיק. והכי חשוב: היא נראתה אחת המוניות היפות ביותר בזמנו. במחיר מצחיק של 45K לא כולל מע"מ

פורסם

טוב הכל התחיל כאשר השתחררתי מהצבא והחלטתי לדחות את הלימודים בשנה. המטרה הייתה כפולה, ראשית לא היה לי כוח להתחיל ללמוד מיד אחרי שרות ארוך וקשה, שנית רציתי לקנות אוטו. במשך השנה בין סיום הצבא לתחילת הלימודים הייתי עסוק בלעבוד ה-מ-ו-ן, אבל באמת המון, כל הכסף נחסך לצורך מטרה אחת - אוטו. הייתי מוציא כל חודש סכומים מגוחכים, ופשוט חוסך. אחרי שנה כבר היה לי תקציב יפה מאוד, + כל מיני חסכונות מן העבר והכל למטרה אחת - קנית רכב.

הדרישות היו לא ברורות, התקציב היה לא ברור מה שכן היה ברור זה דבר אחד - הרכב חייב להיות ספורטיבי ואני חייב לאהוב אותו אם לא - לא שווה, נמשיך לחסוך, ונמשיך לחפש. מהרגע שנגמרה השנה והיה תקציב יפה למדי (סביב 75K + -) התחלתי לפתוח את העיתון כל יום שישי ב 7 בבוקר. (את כולם, ידיעות, מעריב הארץ) וחיפשתי הכל - כל רכב ספורטיבי שנכנס לי לתקציב, זול יותר או יקר יותר.

התקשרתי לעשרות רכבים, הלכתי לראות גם לא מעט מהם, זולים יותר ופחות, שום דבר לא נפסל אם נמצא משהו מהנה בזול - עוד יותר טוב! עם הזמן (ופסילת המוני רכבים) התקציב עלה כי המשכתי לחסוך (במקביל ללימודים) בינתיים המשכתי להציק לכל האנשים שאני מכיר לגבי כל רכב שראיתי בעיתון כדאי ? לא כדאי? מה אתה אומר על X ומה דעתך על Y (תודה לכל הסובלים לאורך הזמן הארוך הזה :wink: ) כמעט נרכשה וולקן 3 דלתות במצב מעולה, אחרי שהטרחתי את חיים K לבוא איתי פעמיים לראות את הרכב, הוא היה במצב מעולה! 3 דלתות, כחול, יד 2 אם אני זוכר נכון, ק"מ הגיוני הכל פיקס. א-ב-ל החלטתי שאני לא אוהב את הרכב, בעיקר בגלל אופי המנוע, ויום לפני הקביעה לבדיקה ירדתי מהעניין. היו עשרות סיבובים ליליים בהם השארתי פתקים על עשרות רכבים (אחד מהם עוד יוזכר בהמשך), יש לציין שא-ף אחד לא חזר אלי והשארתי המוני פתקים ולא התייאשתי. נלקחה גם 106GTI לבדיקה , יד 1, יצאה מהבדיקה במצב :? - לא נרכשה.

בינתיים שוב התקציב עלה... ואז דיברתי עםאחי והוא שאל אותי מה הרכב שהייתי קונה אם לא היתה מגבלת תקציב קרובה יחסית, התשובה הייתה קלה, אימפרזה טורבו GT. הסכום החסר לרכישת אחת מ99 (אחרי מתיחת פנים קלה) כ20K, נסגר כי הוא ישלם את ההפרש ואני אחזיר כאשר הרכב ימכר את אותם 20K פחות הירידה היחסית במחיר הרכב, הלוואה עם ריבית שלילית. (תודה ושוב תודה, במידה והוא יקרא), אז החלו החיפושים אחר GT, בירורים, שאלות, בדיקות ומה לא. היה קשה מ-א-ו-ד למצוא אחת במצב שפוי, חלקם היו במצב רע עד בלתי נסבל, אחרות עברו תאונות קשות יותר ופחות, היו רכבים עם 20K ק"מ שהוחלף להם קלאץ (מראה על קרבות רמזורים), היום אנשים שענו לטלפון בצורה כזו שפשוט לא רציתי ללכת לראות את הרכב בכלל, הרבה משופרת (רציתי אך ורק סטנדרטית), בינתיים גם עלתה מיאטה בתור אופציה וירדה לטובת ההחלטה הסופית ללכת על GT ורק על זו עם כריות ו ABS (וגג), וכאלו אין הרבה....

בסוף היא נמצאה. טלפון למודעה במוטוקאר, קובעים להיפגש ברמת השרון, ושם היא היתה, GT כחולה, מושלמת. יד 2, מבחור בן 30 בערך, בלי תאונות, אחרי טיפול גדול במורשה, ספר טיפולים מלא, מצב פנימי וחיצוני מדהים! עם 40 אלף ק"מ. ועדיין באחריות. סיבוב קצר על הרכב, קצת בדיקות עם שלל אנשים, למחרת בדיקה בה הרכב יצא במצב מדהים! הדבר היחידי שסימנו בתור לא תקין היה קורזיה ב + ו - של המצבר (לנקות!) וכיוון פרונט. זהו. הבוחן אפילו טרח להגיד שהוא ראה לא מעט רכבים כאלו (GT) וזו היתה אחת הטובות שהוא ראה אי פעם. הרכב פשוט היה במצב מעולה! הועברה בעלות באוטו יום ואני נהגתי ברכב שהייתי בוהה בו כאשר הוא היה עובר ברחוב, החלום שלי במשך שנים. אחרי העברת הבעלות החנתי אותו ברחוב ישבתי בצד ופשוט הסתכלתי בו ככה :shock: זה - שלי!

למי שלא יודע מה זה "זה" הנה תמונות של הרכב הספציפי:

download.php?id=6355

download.php?id=6356

(מכאן התמונות צולמו על ידי מתן - הקרדיט חייב להינתן הן מדהימות!)

download.php?id=6357

כאן עם הXית של צוקרמן

download.php?id=6358

ועוד תמונות פה:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=116&postdays=0&postorder=asc&start=0

למה בחרתי? קראתי קצת מבחנים, שאלתי בדקתי כולם אמרו דבר אחד - הרכב מדהים! מהיר מאוד (מדי?), אמין מאוד, ומשחטת דלק. הכל נכון. הרכב מדהים, אוכל דלק כאילו אני הבעלים של סונול (1 ל 5.8 ב90% מהזמן) ונוסע מדהים. אחרי כ 8 חודשים הוא נמכר בצער רב :cry: , הסיבה היתה מעבר דירה מההורים וחוסר יכולת לממן אימפרזה + דירה. הרכב נמכר תוך 24 שעות מהרגע ששמתי עליו שלט. באתי איתו למועדון ה5 ביום שישי, מישהו ראה את הרכב שם וביום ראשון קנה אותו. במשך הזמן שהוא היה אצלי הוא הראה אמינות מושלמת, וגם הראה שחלק מהאנשים חושבים שלגנוב זה בסדר (נגנב ספויילר בצורה מקצועית), והיו גם כמה סיפורים משעשעים עם ערסים ושאר אנשים. הרכב היה במצב מדהים כאשר נמכר, וזכה לטיפול אוהב בזמן השהות אצלי. (ווקס זה ריפוי בעיסוק! :D ). מעולם לא חנה לא מכוסה. מי שראה את הרכב יאשר את מצבו....

אחרי שהאימפרזה נמכרה התקציב היה נמוך, המטרה היתה רכב זול לרכישה, עם צריכת דלק + ביטוח שפויים. התחילו חיפושים אחרי אחת מארבעת הרכבים הנ"ל - סקסו VTS, VTR, או 106 - ראלי או GTI הראשונה שתמצא במצב טוב תירכש. שוב חיפושים, שוב פתקים, עיתונים וכו'. יום בהיר אחד הטלפון מצלצל. על הקו בעל סקסו VTR, הוא אומר שהשארתי לו פתק לפני שנה בערך, (לפני קניית האימפרזה במסגרת התוכנית פזר פתק על כל רכב) אבא שלו ראה את הפתק ושמר אותו. כאשר הוא אמר שהוא רוצה למכור אבא שלו העביר לו את הפתק ואמר לו לנסות... אז הוא ניסה. הנתונים? יד 1, 46 אלף ק"מ , 98, מטופלת במורשה מצב מעולה הכל פיקס! הבחור אמר שהוא מוכר תוך חודש ברגע הוא מקבל את רכב החלומות האמיתי שלו - (הוא באמת התלהב מזה זה היה עצוב למדי) - אקסנט בליסינג! היה אמור לקחת חודש, בסוף לקח 3 וחצי בהם דיברתי איתו כל שבוע, בסוף היא הגיעה! (האקסנט בליסינג) והרכב נקנה לאחר בדיקה בה הדבר היחידי שהיה לא בסדר היה דוד אחורי! (שיוסי אמר שהוא בסדר). סה"כ אני מאוד מרוצה מהסקסו. היא לא מגרדת את האימפרזה, לא יעזור כלום. א-ב-ל : אפשר להחנות אותה ברחוב, לא כל שוטר עוצר אותי, צריכת הדלק במקרה הגרוע (אני נוהג כמו :twisted: וזה מתבטא גם בצריכת דלק) היא 1 ל 10. היא זולה לרכישה ו... מהנה לנהיגה! הסקסו באמת חביבה!, זריזה למדי, הגה טוב וזנב סורר (יחסית).

אני גם מאוד אוהב את העיצוב, מעריך את הסולידיות (טאסות!), ומקווה בעתיד כאשר יהיה תקציב לחזור למשהו חזק יותר, אולי גם לשפר את הסקסו, כרגע בנתונים שיש לי היא הדבר הכי טוב שיכול להיות לי מבחינתי.

תמונות של הסקסו שצולמו על ידי יותם :

download.php?id=6360

download.php?id=6359

כל הכבוד למי שקרא הכל :D אני מקווה שלא השתעממתם.

GT4.jpg

GT3.jpg

GT1.jpg

GT.jpg

12423293.DCP_0818.jpg

12423292.DCP_0816.jpg

פורסם

אצלי היו עד היום מיליון מכוניות בערך...

על האריקה הברזילאית שלי הסיפור החל כך :

לאורן היתה הפונטו טורבו שאותו זמן היתה אצל בחור חביב בשם *** שהחליט לתת לה לנסוע כמו שהיא אמורה..... ( תמורת סכום כסף מן הסתם )

אני רק קניתי את הוולקן והייתי עסוק רוב הזמן בלשחוק צמיגים ולהפחיד עובריי אורח תמימים ע"י צווחות צמיגים ונסיעה על הצד בסיבובים.... ( נראה לי שהייתה בעיה באוטו.... )

הגענו לרידינג ומשם המשכנו לקחת עם המוסכניק לקחת את הפונטו

הוא היה עם אריקה 1.3 משופרת עם קבלות בתחום ההאצה.... מודל 87' ושמורה יחסית

ביקשתי להתלוות אליו והוא נענה בחיוב

מפתחות הוולקן התעופפו לעבר אורן

לאחר שאורן הרים את המפתחות מהרצפה והניע את הוולקן יצאנו לדרך

המשימה : לקיחת הפונטו

אותו בחור התחיל להצטער שלקח אותי "טרמפ" והבין שאם הוא רוצה להפסיק לשמוע אותי צועק לו באוזן :

"תן גז"

"יאללה , תפחיד אותי"....

"נוווווו , נראה מה כל הסיפורים"

"נראה מה היא שווה"

"כוסאמו אני צריך בחורה...." :shock:

בכל מקרה הוא עשה את הבלתי נמנע ולחץ על הגז....

כל ה80 סוסים השתחררו מן העדר במכה ( היא היתה משופרת יותר משלי משמעותית , לי יש רק 71 בינתיים )

עוברי אורח בעלי רכב יפניים משופרים ואיטלקיים ניסו "להדליק" אותו ( והצליחו ) ונעלמנו להם...

ולוולקן.... ( תוך כדי שאורן עושה לי סדק בשלדה בניסיון למעוך חזק יותר את דוושת הגז בניסיון להדביק אותנו... )

לאחר הטראומה הזאת שלמעשה היא בעיניי אחת הנסיעות הקסומות יותר ( אולי אני סאדו מאוזו קטן ) החלטתי על השתלת טורבו בוולקן

אבל ידעתי שיגיע היום וגם לי , יאשה הקטן מחדרה , תהיה אריקה 1.3 כזאת

הפרוייקט התעכב ולא יצא לפועל בסוף...

הוולקן נמכרה

חיפשתי לנציה תמא טורבו או דלתא מושתלת עם מנוע ה 2.0

קיבלתי מידע מאותו "מוסכניק" חביב על פורד אריקה 1.3 ברזיל מקורית !!!!

שעומדת בגלל שטיימינג קפץ 2 שיניים ועיקם 2 שסתומים... והרכב עומד כבר 5 חודשים בערך

הבחור לא התכוון למכור אבל ספרתי לו קצת "שקלים" ונעשתה העברת בעלות

הרכב נלקח ע"י גרר ומאז אני מאוהב עד היום....

הרכב נבנה מאפס ושופץ ( לא אשקר שיש הרבה רגעי שבירה... כמו עכשיו... )

זהו , התעייפתי , ואם יהיו תגובות רעות אז אני ארשום על כל אחד מהמכוניות שהיו לי ואז אתם תסבלו

יאשה

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ראשית - ממש מהנה לקרוא את הכל, אני לפעמים מרגיש שיש אנשים שמחזיקים מהאוטו שלהם יותר מחברות שלהם (והאמת, זה לאו דוקא דבר רע 8) )

בכל אופן, ה"ספור שלי" התחיל בתחילת מאי 2002, ביום שנגמר לי המלווה, היתי בן 17 חודשיים ויום, לקראת סיום יא". קבעתי משהו בערב עם מישהי, אני לבוש בא לסלון ההורים יושבים רואים טלויזיה, אני אומר שאני לוקח את האוטו.. בקול ציני שמחקה אותי אומרים לי : "לא, אתה לא", השיחה עברה לריב של שעה וחצי... באותו יום נשארתי בבית :cry:

בשלושה ארבעה ימים שלאחר מכן הבנתי שאני לא מקבל את האוטו בזמן הקרוב ובשבוע הבא כבר התחלתי לעבוד 3,4 ואפילו 5 פעמים בשבוע (בדיוק לקראת הבגרויות של יא") במטרה אחת והיא שיהיה לי רכב משלי, מצידי שייסע רק ברוורס...

לקראת סוף יוני התחיל להיערם לי תקציב מסויים (לא רק מעבודה, היה לי קצת מלפני)

והחלטתי להתחיל לחפש, אונו, AX ו205 באזור ה12 אלף, תלוי מה יתניע ראשון :lol:

ראיתי כמה רכבים, לא רציתי אף אחת...

בתחילת יולי, הולכים לאוטודיל, הכל הרבהההה מעל כמה עשרות אלפים, אני רואה כל מיני גולפים ואאודים למינהם, ופתאום עומדת שם שרייד כסופה..

175K יד ראשונה, מלוכלכככככת טירוף.. אני רואה עליה ג'אנטים - עשיתי ככה - :shock:

המחירון על השלט 20 וחצי.. אין לי מספיק אני מתבאס, למרות שלא התלהבתי ממנה בכלל, אבל בכל זאת יד ראשונה ונוסעת.

אבא בא להתמקח ומשלים לי הלוואה קטנה, ושבוע אחרי זה אני מקבל אותה.. אני לא רגיל כבר לידני, חוסר בחשמל וכד'.. :)

שעות ניקיתי, הברקתי שפשפתי אותה.. טיפול, שיפוץ פה ושם ונוסעת כמו גדולה, זהו שנה היא איתי, היינו בכל חור בארץ ( u name it)

עכשיו אני מתלבט לגבי האוטו הבא כבר.. זאתי בסדר.. אחרי שזרקו אותי פעם לפני קודמת התקרבנו אפילו עוד קצת :yum:

בכל מקרה, נראה לי עוד מעט אחרי טיול קטן לארה"ב אני אתחיל לחפש לי איזה צרפתייה חמה ככה :p

פורסם

תאמת מאז שהתחלתי לחשוב בכלל על רשיון...

אני חושב בערך בגיל בסביבות 15 אולי.... עברה לידי מכונית מדהימה...

וממש לא הבנתי אז ברכבים (לא שעכשיו אני מבין גדול אבל...)....אבל היא נחרטה לי בזכרון!!!

ובאותו רגע אמרתי לעצמי כזאת תהיה לי...

כן כן זו היתה יונדאי קופה....ועם כמה שזה נשמע עצוב אולי לרוב חברי הפורום, שלא מעריכים כל כך ת'רכב...זה היה רכב החלומות שלי ואז הגיעה גיל 17 וחצי כשהוצאתי רשיון ומיד החלו החיפוסים אחרי האחת השמורה....ואחרי שנה וחצי של חיפושים....בגלל כל מיני עיקובים גם בדרך....מצאתי אותה...

שנת 98 יד ראשונה בצבע צהוב עם 41 אלף קילומטר....בלי אף מכה, כאילו עכשיו היא יצאה מהחברה....

מיד ידעתי שזהו החלום הוגשם....שעתים אחר כך כבר היא היתה שלי....זהו מה עוד אני יכל לרצות?!?!?!? שאלתי ת'צמי....

ורק כדי שתבינו עד כמה רציתי ת'רכב הזה....בגיל 18 קיבלתי 170 אלף שקל...יכלתי לקנות הרבה דברים אחרים אולי גם כאלו שנראים הרבה יותר טוב...

אבל לא, היא היתה החלום ילדות שלי ואותה קניתי.... את שאר הכסף סגרתי שוב ל5 שנים, טעות שעשיתי....עכשיו כשאני חושב על זה הייתי צריך להשקיע את זה בשיפורי יופי....

עכשיו יש לי חלום חדש להפוך ת'רכב הזה מבחינה עיצבית למס' אחד וגם ברמה המכנית להגיע איתו רחווווווווק!!! רק נשאר לחקות ששאר הכסף יפתח מחדש ונתחיל בהגשמת החלום הזה....

מעניין מה הלאה...?!?!?!

פורסם

האמת, קשה לי לשים את האצבע מתי בדיוק התחלתי להתלהב מה- 106. זה התחיל מהפורומים והושפע כנראה מעדר ה- 106 (בזמנו עוד לא היו את כל "ילדי הראלי", אבל היו מספיק).

התלהבתי מהמראה שלה (דור שני), ובעיקר ממה ששמעתי וקראתי לגבי ההתנהגות וההנאה מנהיגה.

לפני כשנה וחצי החלטתי שאני קונה 106, ולא משנה מה. העניין (השולי :wink: ) הוא שלא היה לי תקציב מספק באותו הזמן, ולכן התוכנית נדחתה.

כשנה מאוחר יותר היה את התקציב הדרוש, והתחילו החיפושים.

רבים תוהים למה הלכתי על ה- XR הבסיסית ולא על גירסה קצת יותר חזקה וספורטיבית.

התשובה היא שבתור רכב ראשון החלטתי שאני צריכה משהו פשוט, לא ספורטיבי וסלחן בהתחשב בנסיון ויכולות הנהיגה שלי, ובעיקר חששות מעקיצות.

חיפשתי XS/ XR, ואחרי כמעט חודשיים של חיפושים, נמצאה XR במצב מצוין, ונקנתה.

4 חודשים היא אצלי, ואנחנו חיות באושר עד עצם היום הזה.

אמנם יש לה כמה פאקים, דוגמת היותה עגלה רצינית (ההילוכים שלה ארוכים ולוקח לה יותר מידי זמן לזוז....), אבל זה לא מוריד מהאהבה הגדולה :D

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

ובכן , הכל התחיל ביום בהיר בו החלטתי להתחיל לעבוד על אבי ולשגע אותו למכור את הפונטו XTZ שהיתה לי (בתור רכב ראשון)....

אחרי חודש של שיגעון , אבי החליט למכור את הרכב מכמה סיבות שמסתבר הכי פחות חשובה היתה הז**ני ש'כל שלי.

מכאן לשם מכרנו את הרכב והתחלטי לחפש רכב ספורטיבי אך עם זאת מספיק זול ושיספק פוזה מסויימת, והכי חשוב , קטן!.

משום מה נדלקתי על ה HGT ואמרתי להורים שלי שאני רוצה אותה! , הלכנו לחברה ביררנו מחירים ואז אמרו לנו שיש אחת שאפשר לבצע נסיעת מבחן עליה

כאשר האחת הזו היא של מישהו שרכש אותה לפני כשנה בערך.

הלכנו לאותו אדם , ולהפתעתי הרבה ראיתי שלט למכירה על הרכב.

הוא רצה למכור ואני כמובן שקפצתי על המציאה של רכב במצב של כמעט חדש עם 12 אלף קילומטר ועוד אחריות לשנתיים. אמרתי ... שלי!

רכב היה שמור בצורה לא יאומנת , כאשר עדיין יש ניילונים על חלקים ממנו! , הבן אדם פשוט היה מטורף על ניקיון ושמירת הרכב.

מאז שראיתי נדלקתי, יומיים אחרי , הרכב היה שלי.

וכאן נגמר הסיפור אהבה עם הפונטו :)

פורסם

אוקיי... זה התחיל ביום שנגמר לי המלווה.

נכנסתי בשעה 5 בבוקר (וואי כולי התרגשות), מניע... מפמפם קצת... מחכה שיתחמם.. ומתחיל לנסוע... כולי מחייך !!! סוף סוף לבד... אין אבא שיזיין בשכל... אין כלום..

מגיע הביתה..

מסתכל על האוטו (אופל אסקונה שנת 83) נראית על הפנים :\ חייבים לשפר חיצונית דחוף..

ניקיון יסודי + וקס הביאו להצלחה קטנה... שטיחים + כיסויים כחולים המשיכו וסיימתי ברבעיית ג'נאטים יפיפיים :)

את הרכב הנ"ל משכתי במשך כמעט 8 חודש, ועשיתי איתו 14 אלף ק"מ (אךךך כמה זעה ..(אין מזגן..)) , הגיע היום וסוף סוף חסכתי מספיק כסף..

כולי שמח ומאושר , ראיתי RSI מאוד מאוד יפה בפוקוס, הלכנו לבדוק, אבא נתן אישור, ויאללה לבדיקה......................... שאסי !!!!

הבאה..... שאסי.... הבאה... שאסי .... בקיצור 7 RSI עם שאסי ..

(מי יודע , אולי אחת מהן אצלך ? )

לאחר ניסיון כזה ואחר כבר כמעט התייאשתי , פתאום ראיתי מודעה של 205 GTI

הלכתי לבדוק, ואכן הרכב נמצא מושלם !!! מבחוץ ואף מבפנים , בנאדם בן 30+ , יד 3, פיצוץ!!! אני קונה!!!

כולי מאושר עד הגג (יעידו שינויים מסויימים בשם שלי פה), הולך לישון וקם למחרת בבוקר לבצע בדיקה

אך אבוי , בעל הרכב אינו מוכן למכור עדיין שכן רכבו העתידי מלא בעיות ..

טוב ממשיכים הלאה...

ואז קלטה את עיני 306 יפיפיה ! , לא הייתה 5 דלתות משפחתית .. אלא 2 דלתות יפיפיה, אך איננה ספורטיבית במיוחד...

החלטתי שזו היא, ורכשתי אותה במחיר נמוך ביותר שאיפשר לי לבצע יישור קו + שיפורים קלים (פילטר צ'יפ אגזוז) וזאת מבלי להגיע לסכום המחירון המלא.

לאחר 4 חודשים בדיוק, (26.2 נקנה האוטו , ב 26.6 היה ה...) במקרה פותח אני את המחשב ומגלה הודעה מליביו "אתה בא? נוסעים טיול לנס הרים" , אני , שלא מבין כלכך מה בדבר, נוסע... בוודאי :)

רבים יודעים ששמתי אחלה החלקה, ועלה לי אחלה תיקון ..

לאחר שבוע שהרכב יצא מהמוסך , החליטה גברת עם סוזוקי בלאנו , לבקר את פרונט ה 306 , ולהשביתו לגמרי ...

טוב מה עושים .. מתחילים לחפש שוב ... :(

היי ! מישהו מוכר ג'יטיאי מאוד מאוד שמורה, אומנם במחיר שלא מתאים לכל אחד, אבל היא מאוד מאוד שמורה, ובעלת מס' פריטים שהופכים אותה למיוחדת במינה..

שמח וטוב לב מתקשר ב8 בבוקר לבעל הרכב, "שמע, הולכים עכשיו לבדיקה! אני צריך אוטו למפגש בשעה 4 !" , לאחר שעתיים היינו אחרי בדיקה שיצאה פיקס ,והעברת בעלות , והלכתי לשטוף ולנקות , והופ למפגש!!

והיום אני בעליה הגאים של 205 GTI , לטעמי , עדיין לא יותר יפה מה- 306, אבל בהחלט הכי קרובה :)

פורסם

ההיסטוריה המוטורית שלי התחילה בערך במאי 2001.

הייתי אז חייל על סף כניסה לקבע , והגעתי להחלטה שאני רוצה לקנות רכב.

כמובן שאז לא הבנתי כלום , ואהבתי את הפיג'ו 306 , והיא נראיתה הכי כדאית

מבחינת מחיר ביחס לשנה והכל. ולכן החלטתי שאני אחפש על אש קטנה,עד הכניסה לקבע.

אבל עבר בערך שבוע אחד מהרגע שהחלטתי, עד היום שבו חיכיתי בערך 3 שעות

לאוטובוס לנתניה. באותו היום החלטתי שאני קונה אוטו. וכמה שיותר מהר.

הרמתי טלפון לחבר שלי שנמצא בעסקי הפחחות ואמרתי לו : תמצא לי פיג'ו 306 שנת 95 .

עוד באותו היום קיבלתי טלפון , לבוא בדחיפות לראות רכב...

היא היתה מושלמת, בצבע כחול מטאלי, מצב **חדש** ק"מ סביר ,יד שניה.

קצת התמקחות, לקחתי לבדיקה , קניתי ב2000 מתחת למחירון ונסגר הסיפור.

או לחילופין התחילה מערכת יחסית קרובה מאוד עם המוסכניק במוסכי פיג'ו סיטרואן :lol:

לאחר שהחלפתי חצי אוטו , כולל קלאץ' ומה לא , הוא נכנס בי.

זה היה ב26 לפברואר 2002 , אני לא אשכח את זה.

רוסי שיכור בסוזוקי בלאנו כסופה , התנגש בי בכביש החוף מול כפר שמריהו.

אני עמדתי בפקק, הוא נכנס בי במהירות 80 קמ"ש העיף אותי לתוך VW פאסט.

התוצאה : שאסי קדמי, אחורי , גג עקום , טוטאל לוס. חודשיים גימלים... כאבי גב עד היום.

אבל זכרתי דבר אחד מהתאונה הזאת. נהג ה VW נסע לשלום בלי שריטה, בעוד הרדיאטור של הפיג'ו שלי התאחד עם המנוע , והשלדה נראיתה בערך כמו אריה בוכה ולא שואג.

בקיצור , החלטתי שפעם הבאה רכב בטיחותי, וכמה שיותר.

כולם אמרו VW, אז אמרתי , VW IT IS.

בדיקה קצרה במחירונים הראתה שאני יכול להרשות לעצמי רק פולו 1400 או 1300 מתחילת שנות ה90. אבא לחץ שאני אקנה אוטומט ופיתה אותי באי אלו מזומנים ולכן

הוחלט : אני מחפש פולו 1600 אוטומט , שנת 96-7 עם נטייה להונדה הצ'בק במידה ואני אמצא אחת במצם מדהים ושלא טופלה ע"י ערסים.

בקיצור , חודש של חיפושים בערך , ועדיין אין כלום, עד שראיתי אותה, יום אחד ב4 לפנות בוקר, יפיפייה , הפולו 16 וי שלי , בלי שלט מכירה.

לא ידעתי בכלל מה זה אומר, לא ידעתי שיש כזה דבר 3 דלתות.

כניסה לאינטרנט ללוי יצחק הראיתה שהאוטו מאובזר בכל מה שאני רוצה (אפילו סאן רוף מגנזיום ומה לא) , ובעיקר במנוע שהוא חזק יחסית למנועי 1400 המקובלים באותו השנתון ואף יותר ממנוע ה1600 של הדגם הרגיל. בנוסף 2, כריות אוויר , ABS ואף 3 כוכבי בטיחות שזה נחשב הרבה עבור השנתון הזה.

אמנם המחירון יותר יקר, ואבא לא יעזור כספית, אבל החלטתי, אני רוצה פולו 16 וי

ואני רוצה את הספציפית הזאת...

רצה הגורל, וידידתי שהיתה איתי בתאונה של ה306, גרה באותו בניין של בעל הפולו ומכירה אותו. הצלחתי ליצור עם הבחור קשר בדרכים לא דרכים, תוך כדי הצעת מחיר מעניין של 3000 מעל המחירון אך אבוי, הבחור לא רצה למכור. התייאשתי והחלטתי לחפש לי אחרת.

חודשיים של חיפושים אחרי כלה. כשהתקציב שלי מתוח בהרבה למעלה , מאפשר רכישת מודל 97 בלבד , או בקיצור, משימה בלתי אפשרית כמעט.

ראיתי מכוניות מוזנחות ,ראיתי מכוניות גמורות, לקחתי אחת שנראיתה על פניו טוב לבדיקה והתגלה בה שאסי ותיקון של הגג אפילו , התחלתי להתייאש, פתקים שהשארתי על פולואים לא עזרו.בדקתי הצ'בקים , כולן קרועות, יד גבוהה, לא ידעתי כבר מה לעשות.

בייאושי כי רב, החלטתי לנסות את מזלי שוב.

הרמתי טלפון לבחור עם הפולו הראשונה שראיתי ולהפתעתי הרבה הוא אמר שהוא חושב למכור. נפגשתי איתו יום אחרי, ראיתי את האוטו, התרשמתי , ספר טיפולים מלא, צבע חדש, הכל חדש, הכל תקין , מתוחזק מצויין, אחרי טיפול גדול וטיימינג.

לקחתי לבדיקה. יצא ללא רבב למעט כיוון פרונט.

הבחור ראה שאני מתלהב (טעות של מתחילים ) והתחיל להתמקח על המחיר.

בסופו של דבר נתתי לו 3 מעל המחירון , והוא טיפל בהוצאות התיקונים שהמליצו עליהם

בבדיקה, סה"כ 2.5 מעל המחירון.

כסף עבר ידיים, שמי נרשם על טופס הבעלות, נסעתי מאושר לדרכי.

זה היה באפריל 2002.

כיום אנחנו בסוף אוגוסט 2003.

אני עדיין מרוצה, נקווה שימשיך ככה. :wink:

גם לי היה את הקטע לאחר שהבאתי את הרכב לחניה, יצאתי החוצה, הסתכלתי עליו

ואמרתי: זה שלי! קניתי את זה בעצמי! הזעתי בשביל כל שקל!

אפילו יותר מהפיג'ו 306 שהיתה רכב ראשון, כי עכשיו מה שהבאתי זה משהו מיוחד יחסית.

ועכשיו נעבור לתמונות. מכיוון שהמצלמה הדיגיטלית שלי נרכשה לאחר התרסקות ה306

אז אלו התמונות היחידות שיש לי:

download.php?id=6368

download.php?id=6374

את הכלה הנוכחית שלי כולם מכירים :

download.php?id=6370

download.php?id=6373

download.php?id=6377

Copy of P2280039.JPG

Resize of clean2.jpg

Resize of P-clean1.jpg

Resize of Resize of P2280020.JPG

Resize of Resize of P1010007.JPG

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לאחר שבוע שהרכב יצא מהמוסך , החליטה גברת עם סוזוקי בלאנו , לבקר את פרונט ה 306 , ולהשביתו לגמרי ...

רוסי שיכור בסוזוקי בלאנו כסופה , התנגש בי בכביש החופש מול כפר שמריהו.

2 סוזוקי בלאנו

2 306

:shock:

:D

פורסם

רוסי שיכור בסוזוקי בלאנו כסופה , התנגש בי בכביש החופש מול כפר שמריהו.

2 סוזוקי בלאנו

2 306

:shock:

דבר ראשון, למה להרוס את רצף הסיפורים? לא חבל?

דבר שני, אני מכיר אישית עוד שני מקרים בהן קמיקז יפני בדמותה של סוזוקי בלאנו,

שם קץ לחייה של פיג'ו 306, כנראה מחשב הרכב של הבלאנו תוכנת לתת בגז במקום

בברקס ברגע שמאותרת 306 כלשהי ... :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב, הסיפור שלי מאד קצר -

התחלתי לעבוד וחיפשתי מכונית.

משהו אמין יחסית, שיעלה לירושלים בקלות.

ראיתי בעיתון את האלפא... :shock:

אם הייתי יודע שזה כל כך ממכר - בחיי שלא הייתי קונה :D

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...