Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לעבור באור צהוב - עבירה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל, אני חייב לציין שאני מתבייש שאני לא יודע את זה ורק עכשיו החלטתי לשאול.

האם, כאשר אני עובר בצהוב ורואה אותי משטרה, האם היא יכולה לעצור אותי ולתת לי קנס?

ואם ננסה להתחכם רגע(איך לא?:)) ונניח שבשניה האחרונה של האור הצהוב, עברתי בסנטימטר את קו העצירה והמשכתי לנסוע - האם זו עדיין עבירה?

אני מודע לעובדה שתמיד אומרים שצהוב נועד כהכנה לאדום, ז"א שצריך לעצור בצהוב. האם זו "רק עיצה" או חוק מחייב ?

תודה :oops:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתקנות התעבורה

"(ה) נוהג רכב המתקרב לצומת שבו התנועה מוסדרת על ידי רמזור, יציית לאותות שברמזור ולא ייכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק; היה ברמזור אור צהוב מהבהב — יאיט נוהג הרכב ובמקרה הצורך אף יעצור את רכבו כדי לאפשר להולך רגל להשלים את החצייה בבטחה ויתן זכות קדימה לרכב אחר שנכנס לצומת מכביש אחר, או לרכב הבא אל הצומת. "

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שלום לכולם,

קודם כל, אני חייב לציין שאני מתבייש שאני לא יודע את זה ורק עכשיו החלטתי לשאול.

האם, כאשר אני עובר בצהוב ורואה אותי משטרה, האם היא יכולה לעצור אותי ולתת לי קנס?

ואם ננסה להתחכם רגע(איך לא?:)) ונניח שבשניה האחרונה של האור הצהוב, עברתי בסנטימטר את קו העצירה והמשכתי לנסוע - האם זו עדיין עבירה?

אני מודע לעובדה שתמיד אומרים שצהוב נועד כהכנה לאדום, ז"א שצריך לעצור בצהוב. האם זו "רק עיצה" או חוק מחייב ?

תודה :oops:

תראה אני לא בקיא בחוק עצמו אבל בצעירותי שהיתה לי 306 XSI (כמה שאני מתגעגע!) והייתי ילד שנוסע כמו דפוק אז עקבה אחרי ניידת בכביש החוף, עצרה אותי, ובין שאר הסעיפים שהיא נתנה לי שבעקרון מסתכמים בנהיגה בקלות ראש, היה גם סעיף של מעבר באור צהוב.

אני זוכר שאמרתי לשוטר שעם כל הכבוד עברתי בצהוב ולא באדום אז הוא אמר לי משהו כמו... אם היית נוסע כמו שצריך לא היית צריך לעבור בצהוב.

פורסם

נראה אותך עוצר בירוק מהבהב בכביש שהתנועה בו זורמת בארץ ישראל,

תוך 3-4 רמזורים אתה מארגן לפחות 50 מכוניות שתקועות בתאונות שרשרת.

היה טארד על חבר בפורום שעשה פזצטה לקיה שעצרה בירוק מהבהב.

חוקתית, אמורים לעצור בירוק מהבהב,

מעשית, הגב שלך לא יאהב את החוק הזה.

----

פורסם

תקרא טוב את מה שציטט בני מודגש בכחול:

ולא יכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק;

המשמעות, שאם אתה נכנס לצומת בצהוב - עבירה

נכנסת בירוק ויצאת בצהוב - לא עבירה.

השבריר שניה שנכנסת לצומת - הוא הרגע הקובע.

.

בירוק מהבהב נוסעים כמו בירוק רגיל. ההיבהוב נועד להודיע לאלה שטסים מאחריך, שיורידו רגל מהגז ולא ימצאו את עצמם פתאום נכנסים לצומת בצהוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עבירה לכל דבר

כתום משמעו אדום

אור צהוב: המתקרב לצומת יעצור כאמור בתמרור מס' 122 (אור אדום) אלא אם הנהג אינו יכול לפני הצומת בבטחה, מי שנכנס לצומת יפנהו מיד. (מתוך ספר תיאוריה)

Toyota Yaris TS

פורסם

אור צהוב - דינו כדין אור אדום.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אני לא רוצה לצטט את התקנה המדוייקת, כי כבר העלו אותה לכאן כמה פעמים.

כל מי שאומר, שמעבר בצהוב הוא עבירה, תתארו לכם מצב כזה :

רמזור בשטח עירוני ללא ירוק מהבהב, כלומר אחרי ירוק ישר מופיע צהוב.

אתה נוסע במהירות מותרת של 50 קמ"ש. 4 מטר לפני קו עצירה התחלף הירוק בצהוב.

מה, תדפוק בלימת חירום ותעצור באמצע הצומת, רק בשביל לא לעבור בצהוב?

בטח שלא, אתה תכנס בצהוב, ותעבור את הצומת.

החוק אומר, שאם אין לך אפשרות לעצור בצהוב באופן בטוח, כלומר ללא בלימת חרום וחריקת צמיגים, מותר לך לעבור בצהוב

אם הייתה לך אפשרות לעצור באופן בטוח, אסור לך לעבור בצהוב.

פורסם

בתגובה לבני ולהסבר של אמיר,

אני חושב שדווקא יש פירצה בחוק ואפשר לפרש את זה קצת אחרת :

ולא יכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק;

לפי הפרשנות שלי :wink:, כל עוד מתישהו במהלך היום הופיע בו אור ירוק ואתה עובר אחרי שזה קרה אתה לא עובר על החוק.(בלי קשר לצבע שמציג הרמזור כעת - העיקר אחרי שהופיע בו אור ירוק).

ושלא יובן מזה שאני תומך בעבירות אור אדום חס וחלילה - סתם כי דווקא מההדגשה הזאת אפשר להבין משהו אחר לגמרי ממה שהתכוונו.

:-D

פורסם
מתקנות התעבורה

"(ה) נוהג רכב המתקרב לצומת שבו התנועה מוסדרת על ידי רמזור, יציית לאותות שברמזור ולא ייכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק; היה ברמזור אור צהוב מהבהב — יאיט נוהג הרכב ובמקרה הצורך אף יעצור את רכבו כדי לאפשר להולך רגל להשלים את החצייה בבטחה ויתן זכות קדימה לרכב אחר שנכנס לצומת מכביש אחר, או לרכב הבא אל הצומת. "

אולי אני מפרש את זה לא נכון ,אבל לי זה נראה כמצב שבו הרכב עומד ברמזור אדום, ואסור לנהג להתחיל לנסוע בכתום ,אלא רק בירוק.

זה לא סותר אבל קצת מבלבל.

אני חושב שהמצב הרצוי - כתום מהבהב בכל רמזור.

בברכה

מוטי.

• תוכן חדש...