Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לחפש בגוגל.

בטח החבר'ה ממועדון סובארו קלאסי יוכלו לעזור.

נ.ב מתי יש מפגש סובארו קלאסי? (נקווה שלא יצא על שבת .. :))

פורסם

חבר פורום בשם GL-10 העלה פעם תמנונות של דשבורד דיגיטלי של סובארו לאונה, נראה לי שזה היה של הדגם החדש יותר, שנים 85-93, אבל אולי בכל זאת זה דומה. חפש בהודעות שלו

פורסם

יש גם ללאונה החדשות יותר ול XT טורבו (85-87 בלבד)

4d_3.jpg

09_1.jpg

77_1.jpg

b5_3.jpg

b382_4.jpg

b383_4.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

במקום להתקדם סובארו חוזרים אחורה?

כל הכבוד שאי שם בשנות ה-80 מישהו באמת חשב (ויישם)

לוח שעונים דיגיטאלי.

מרבית אם לא כל המכוניות בזמנו היו עם שעונים אנאלוגיים.

פורסם

למי שאמר שסובארו הולכת אחורה - טעות!. הפורסטר טורבו, B4 3 ליטר ואימפרזה GT ו-STI (לא שכחתי את ה-WRX. פשוט אם כבר נשחטים בדלק - חבל לקבל בתמורה כ"כ הרבה תת-היגוי וזויות-גלגול) - רכבים מצויינים בכל קנ"מ.

מה הסיכויים שלי למצוא GFT 77-78 ולרשום אותה כאספנות?! אני זוכר את עצמי בתור ילד יושב למטה ומסתכל על השכנים הערסים מפרפרים עם הרכבים האלה. (אשקלון אמרתי? ובזמנו זה היה שכונת עתיקות, למי שמכיר) משכו אותי העיצוב הזויתי ובמיוחד הפנסים הכפולים מקדימה. הפרונט היה יפה!. כשהייתי ילד לא ידעתי שההתנהגות של הרכב זוועתית, ובזמנו צמיגי 175 עם המגנזיום המוכרים של סובארו כמעט ולא היו, כך שכנראה שהרכב גם לא היה יציב. אם כבר לנסוע באספנות בתור סטודנט תפרן - זה הרכב!. בקיצור, אם מישהו מוצא אחת שמורה במחיר סביר - ה"פ אליי :)

ולארז - תמיד, אבל תמיד רציתי להגיע למפגשים שלכם, אבל בגלל שאני שומר שבת - לא הסתדר. כך גם הפעם. 1600 זה מאוחר, לא? אולי תקדימו את זה לאיזה 12, או תעבירו לחנוכה? Plzzzzz

אביעד _ותודה על הדשבורד_

פורסם
למי שאמר שסובארו הולכת אחורה - טעות!. הפורסטר טורבו, B4 3 ליטר ואימפרזה GT ו-STI (לא שכחתי את ה-WRX. פשוט אם כבר נשחטים בדלק - חבל לקבל בתמורה כ"כ הרבה תת-היגוי וזויות-גלגול) - רכבים מצויינים בכל קנ"מ.

אולי הרכבים הספורטיביים לא מאכזבים כ"כ,

אבל הרכבים הסטנדרטיים - האימפרזה בגרסאות הבסיסיות,

לא מוצלחות מספיק.

זה התחיל אי שם ב-2001 עם צורה מזעזעת,

והמשיך עם הצורה הלפני נוכחית, רכב שלא היווה תחרות

בשום קנה מידה של האחרים בקבוצה.

לטעמי החדשה לא נראית טוב בכלל, אבל זה כבר עניין של טעם.

ובכלל, ה-GT נראתה טוב יותר ממרבית אלו שבאו אחריה.

מאז זה לא כ"כ זה.

פורסם

לדעתי מאוד יפה, מאוד מאוד מתקדם ומקורי לשנים הללו.

לא ראיתי אפילו מוצרי אפטר מרקט שמציאים כזה דבר.

סובארו שיחקתם אותה!

• אחראי פורום
פורסם

יש בארץ לפחות לאונה אחת עם לוח שעונים כזה, מודל 81 עם סאנרוף

שנראה מקורי ו-4 חלונות חשמל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה יכול לנסות באי ביי ,

או בחברת ישראל יפן, 9604980 03 אולי הם מייבאים דברים כאלה כי בארץ (בפירוקיות,או במוסכים השונים) הסיכוי שתמצא , לפי דעתי שואף לאפס.

אבל לפני שאתה רץ לקנות, רצוי שתבדוק אצל חשמלאי אם אפשר לעשות את ההסבה הזו , או שהכי פשוט שתתקשר למוסך מרכזי של סובארו, הם בטוח מבינים.

אבל זו רק דעתי .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
במקום להתקדם סובארו חוזרים אחורה?

כל הכבוד שאי שם בשנות ה-80 מישהו באמת חשב (ויישם)

לוח שעונים דיגיטאלי.

מרבית אם לא כל המכוניות בזמנו היו עם שעונים אנאלוגיים.

טעות נפוצה, בשנות ה-80 להמון יצרנים היו דגמים (בעיקר הספורט) עם לוח שעונים דיגיטאלי.

בארץ כמעט אף אחד לא שמע עליהם כי הם לא הגיעו לפה, מישהו פעם אמר לי שסובארו היא היפנית הראשונה ששיווקה דגם עם פנסים נשלפים וזה ממש לא נכון יש את הונדה ומזדה ועוד.

ניסן ZX טורבו שנת 84 למשל:

eb53_12.JPG

יש עוד דגמים וגם להרבה אמריקאיות מהשנים האלה יש דיגיטאלי, אבל האינטרנט שלי החליט להיות איטי משום מה אז אני אוותר על החיפוש.

דבר שני סובארו לא הולכים אחורה בזמן, התכונות של אמינות, 4X4, בוקסר, סימטריות וכו' נשארו איתם לאורך כל הדרך ורק השתפרו, מה שפוגע בסובארו בשנים האחרונות זה שבניגוד לפעם הם לא עושים שום דבר מיוחד מבחינה עיצובית וכלפי חוץ הם לפעמים נראים קצת אנמים, אבל זה רק כלפי חוץ.

ולארז - תמיד, אבל תמיד רציתי להגיע למפגשים שלכם, אבל בגלל שאני שומר שבת - לא הסתדר.

תעקוב אחרי עדכונים, יש סיכוי שהשעה תשתנה.

יש בארץ לפחות לאונה אחת עם לוח שעונים כזה, מודל 81 עם סאנרוף

שנראה מקורי ו-4 חלונות חשמל.

יש כמה לוחות שעונים ללאונה מאותן שנים, יש לוח שעונים רגיל וממש יפה לגסאות קופה וכנראה גם למפוארות יותר שהוא נראה דומה קצת לדיגיטאלי כשהוא לא מואר.

אם יש בארץ אחד דיגיטאלי זה צריך להיות נדיר בטירוף.

אולי הם מייבאים דברים כאלה כי בארץ (בפירוקיות,או במוסכים השונים) הסיכוי שתמצא , לפי דעתי שואף לאפס.

אבל לפני שאתה רץ לקנות, רצוי שתבדוק אצל חשמלאי אם אפשר לעשות את ההסבה הזו , או שהכי פשוט שתתקשר למוסך מרכזי של סובארו, הם בטוח מבינים.

חשבתי לעשות כזה דבר ל XT אחרי שמצאתי לוח שעונים דיגיטאלי לדגם, אבל אחרי הסבר קצר על השיטות מדידה הבנתי שהסבה כזאת היא סיפור לא קטן ואין לי מושג מי מסוגל לעשות את זה.

ממה שאני זוכר במעורפל, מד מהירות בלוח שעונים אנלוגי מודד את המהירות לפי מספר סיבובים של גלגלי השיניים ומד מהירות של האודומטר הדיגיטלי מודד מהירות לפי המרווחים בין השיניים של הגלגלים ע"י כבל אופטי.

לא רוצה סתם להטעות עם הסבר לא נכון אבל אני די בטוח שאני בכיוון, והייתי מוכן לשלם לא מעט אם היה מישהו שמוכן לעשות לי הסבה כזאת כי הלוח שעונים הזה פשוט מגניב!

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אולי שווה לחכות שלוש או ארבע שנים ולייבא רכב אספנות מחו"ל

אבל כמו שאמרתי.

שווה לבדוק באי ביי וישראל יפן,

ובקשר למי מסוגל לעשות זאת אפשר לברר במוסך מרכזי של סובארו

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...