Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה, ועל הדרך גם כל מי שטוען אחרת בשרשור הזה, צריכים להבין משהו מאוד חשוב ובסיסי:

אין כזה דבר "שטח מת" במראות, אם מכוונים אותן נכון.

נקודה.

פשוט אין.

לא צריך להביט לצדדים, לא צריך לסובב את הראש, רק צריך לדעת לכוון מראות נכון.

נקודה.

ולהמליץ לבנאדם לשים מראה פנורמית זה פשע מבחינתי.

זו לא רק טעות מאין כמוה מבחינת הנהיגה,

אלא גם דרך מאוד מוצלחת לאבד את הראייה שלך כשמכה קלה ביותר תנפץ את המראה סמוך לעיניים שלך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכבר כתבתי, אין צורך במראה פנורמית, והפעמים היחידות שאני מסובב את הראש זה כאשר אני חוזר מהנתיב השמאלי למרכזי בכביש בעל 3 נתיבי או יותר, כלומר כאשר יש סיכוי שמישהו יחליט להשתלב למרכזי מהימני ובכך תמצא סוףסוף התשובה לשיר "מתי נתנשק".

מעבר לזה, לא אמור להיות בעיה בשדה ראיה במראות.

הרכב היחיד שהיה בעייתי בעניין הוא פיאט אונו של חבר, שיש לה מראות מגדילות ומעוותות לחלוטין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קונדסון:

אם אתה כל כך בטוח בעצמך.

בוא ותראה שבאוטו שלי במראות שלי יש שטח מת עצום , וכן כיוונתי את המראות עבדתי על כל אחת רבע שעה רק כדי שיהיה פחות שטח מת ועדיין יש שם שטח בגדול של פיל שאני לא רואה.

ואיך בדיוק המראה הפנורמית שיושבת על המראות שבצדי הרכב תתנפץ לי בפנים?..

אתה מוזמן לבוא מתי שתרצה לעשות נסיעת מבחן, ואני בטוח שתעשה לי כמה סימנים יפים על האוטו ואולי איזה שקע יפה הרי אין שטח מת.

פורסם

בהחלט ייתכן שיש שטח מת. ברנו מגאן II, יש שטחים מתים גדולים מאוד בצד ימין, ויש גם שטח מת בצד שמאל בדגמים שאין מראה עם 2 חלקים (כשיש השטח המת בצד שמאל נעלם או לפחות נעשה קטן מאוד). המראה האמצעית קטנה מאוד, והמראה הימנית לא גדולה במיוחד, זה ביחד עם קורות עבות מאוד יוצר שטחים מתים שלא ניתן לפתור אותם. אין ברירה אלא להשען קדימה ולהסתכל במראה כדי לראות היטב את הנתיב שליד. כל הנסיונות לכוון את המראות לביטול השטח המת עלו בתוהו.

יש להוסיף, שלמרות הכתוב לא שקלתי לרגע להתקין מראה פנורמית.

"ai motoare capul doare"

פורסם

את מקום מגורי נשמור לפעם אחרת [= .

כן קראתי נכון זה שיפר לי את שדה הראיה אבל עדיין קיים שטח מת לא מבוטל.

הרכב הוא דייהטסו שרייד 98' - המראות הצדדיות פשוט נוראיות, אני מעדיף לשים את המראה של הגילוח במקומן.

ברכב של אבא שלי HONDA CRV בעיה זו לא מופיעה המראות שלו רחבות יותר ,מדויקות יותר ,ברורות יותר ובקושי יש לו שטח מת.

זוהי הסיבה היחידה שאני רוצה להשתמש במראות פנורמיות בצדי הרכב.

פורסם

אני "כל כך בטוח בעצמי" כי זו העבודה שלי - להסביר לאנשים שאין שטח מת.

וזה בר הוכחה.

בכל מקרה, אם ספציפית ברכב שלך יש כזו בעייה (לדעתך), תשים מראות אחרות, גדולות יותר, במקום המראות שלך, שאינן פנורמיות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קבילתי את רישיוני לפני כמה ימים ואני נוהג כל יום תירגולים עם ההורים.

אוקיי, ראיתי שזה הופך לפרוייקט עוד לפני שקיבלת את הרשיון...

עכשיו הגיע הזמן להשלים כמה פערים בהשכלה הקלוקלת שקיבלת (זה בסדר, המורה אשם).

...אבל מה לעשות התרגלתי למראות הפנורמיות עם המורה נהיגה....

ראה סעיף א' - כדאי שתפרסם את שם המורה שלך, כך שאנשים אחרים ידעו לא להתקרב אליו.

השטח המת בלעדיהם פשוט עצום כמעט עשיתי תאונה בגלל שרציתי לעבור נתיב .. לא ראיתי שום דבר במראות

גם אני כמעט עשיתי תאונה כמה ימים אחרי שקיבלתי רשיון. יותר מאחת. ככה לומדים.

כתוצאה מכך, עכשיו אני יודע להסתכל במראות כך שאפילו בלילה אני רואה את כל כלי הרכב מסביב.

ניסיתי לכוון אותם זה אכן משתפר אבל עדיין פשוט בלתי אפשרי...

אני מתגורר בראשל"צ

קש וגבבה. למיטב זכרוני, אתה נוסע על דייהטסו שרייד 98', לא על האמר ממוגן ירי.

יש מספיק חבר'ה מראשון שיכולים ללמד אותך לכוון מראות. דבר עם חברי הפורום RS

או Shellcase לגבי המפגש השבועי בסופרלנד, הם כבר יעזרו לך. אם יש צורך, אני אצטרף.

היכן אני יכול לרכוש כאלו למראות הצדדיות?

הום סנטר ?

אוטו דיפו?.

נראה שפיספסנו את המילה הזאת.

זה בסדר, "מראה פנורמית" זה שיקוץ שהס מלהזכירו מעל דפי הפורום.

אם אתה מתכוון למראה חצי אליפטית שמורכבת על מראת הצד, ניתן להשיגן בכל המקומות

שכתבת במחיר מופקע (70~ ש"ח), ברוב זגגיות ופרוקיות הרכב במחיר סביר (50~ ש"ח),

ובחנויות התעשייה האווירית במחיר נמוך (40~ ש"ח).

תודה מראש[=

בבקשה, שמחנו לעזור.

עם זאת, אני חוזר ומפציר בך לחכות עם הרכישה. לנהוג ברכב ולא לדעת לכוון את המראות

זה כמו להוציא רשיון על אוטומט. ומה תעשה כשתיקח רכב מהשכרה או תצטרך לנהוג ברכב

של מישהו אחר?

כאמור, נראה שמוטל על חברי הקארזפורום לתקן את עוולות מערכת החינוך המוטורי בארץ.

אז תישאר איתנו, תתאזר בסבלנות, ותוכל ללמוד הרבה. לא רק על מכוניות...

נסיעה טובה! 8)

פורסם

אני לא בעד מראה פנורמית בשום מצב, ולכן לא קניתי אחת, אבל לידע כללי לא משנה כמה ניסיתי וכמה מדריכים קראתי, באוטו של אמא שלי אי אפשר לכוון את המראות נכון ושלא יהיה שטח מת בצדדים.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
תקשיב לי

הייתי בדיוק כמוך לפני חודשיים (כשקיבלתי את הרישיון) וקניתי מראה פנורמית בומבסטית

עד שקראתי בהמון מקומות שזה לא נחוץ ומעבר לזה יש גם חסרונות כגון חסימת שדה ראייה מקדימה ועיוות\הקטנת עצמים הנראים במראה

תכוון את המראה המרכזית ואת מראות הצד כמו שצריך ולא יהיה לך שום שטח מת

אל תשכח שהאוטו שלך יוצר על ידי יצרן ענק עם תקציבי עתק ואם הוא היה מוצא לנכון שצריך מראה פנורמית באוטו - האוטו היה מגיע עם מראה פנורמית.

בהצלחה

למראה פנורמית , כמו לכל דבר מתרגלים , והיתרונות שלה כמו שדה ראיה הרבה יותר מקיף הם קריטיים במדינה כמו ישראל בה אין תרבות נהיגה.

אז הפרופורציות בה לא ממש מדויקים? אמדן המרחקים מתעוות? מתרגלים לזה והמוח עושה את ההתאמה כמו ענק , ואז נשארים רק עם היתרונות.

פורסם

הביצה והתרנגולת:

"למראה פנורמית , כמו לכל דבר מתרגלים , והיתרונות שלה כמו שדה ראיה הרבה יותר מקיף הם קריטיים במדינה כמו ישראל בה אין תרבות נהיגה".

השאלה היא אם העובדה ש"אין תרבות נהיגה" מאלצת להתקין מראה פאנורמית או שהתקנת מראה שכזו היא חלק מחוסר בתרבות הנהיגה?

פורסם

1) אני לא חושב שזה כל כך רע שתהיה מראה פנורמית בתוך האוטו.

2) זאת הדיעה שלי ואתם יכולים לא להסכים.

3) יש לי מראה כזאת אבל רק כי האוטו הגיע עם אחת.

4) המראות המעפנות שבחוץ הן נגד החוק למורי נהיגה החל מ2006, והן לאנשים שלא יודעים לנהוג וגם לא ילמדו. בחיים לא הייתי שם כאלו על המראות שיש לי. זה מכוער, זה מסתיר חלק משדה הראייה, זה מעוות את השיקוף, וזה גם מבזבז המון דלק.

• תוכן חדש...