Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם לא יכולים לעשות עם הנתונים הנ"ל שימוש.

לא לכל בעלי מכשירי הסלולר יש רכבים, לא כולם נוהגים, חלקם משתמשים בתחבורה ציבורית.

כמו שלא ניתן להרשיע אדם בנושא של מהירות על פי הסלולר, אי אפשר להגיע לאיכות מחקר אמינה שניתן להסיק ממנה תועלת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא משנה מה הם יכולים או לא יכולים לעשות עם המידע

הבעיה היא בכלל עצם זה שהנתונים הועברו לגורם שלישי שלא לדבר על מעקב שזה סוג של חדירה לפרטיות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מישהו פה בכלל חקר את הטכנולוגיה הזו, מה היא יכולה לעשות, מה השימושים שלה בעולם, מה השימושים האפשריים בישראל, מה המגבלות החוקיות, איזה מידע מעבירים ואיזה לא, מה חברת פרטנר עושה איתה ומתי היא חתמה על הסכם שיתוף עם החברה המפתחת?

אתם זורקים דברים מהבטן על סמך כתבת סמרטוט.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
כנראה שהשתתפתי ב"מחקר" הזה. לפני 3 חודש הוצאתי רישיון.

עמותת "אור ירוק" היו בחולון אז שניגשתי לתיאוריה וביקשו ממני מספר טלפון,

הם גם הגיעו אלי הביתה להרצאה ולעוד כמה דברים באמת מעניינים!

גם קיבלתי תיק ועט של אור ירוק 8)

אבל לא ידעתי שהשתתפתי במחקר...כנראה.

העמותה הזאת מגיעה לכל נהג חדש שעולה על הכביש, עם או בלי קשר למחקר. לכן, אל תסיק מזה שפגשת אותם שהם עשו עליך מחקר כזה או אחר.

כשאחותי הקטנה קיבלה רישיון לא נתתי להם להכנס הביתה. לקחתי את השלט "נהג חדש" שהם מחלקים ושלחתי אותם לדרכם.

הם לא יכולים לעשות עם הנתונים הנ"ל שימוש.

לא לכל בעלי מכשירי הסלולר יש רכבים, לא כולם נוהגים, חלקם משתמשים בתחבורה ציבורית.

כמו שלא ניתן להרשיע אדם בנושא של מהירות על פי הסלולר, אי אפשר להגיע לאיכות מחקר אמינה שניתן להסיק ממנה תועלת.

שלא נדבר על כך שהדיוק של שיטת המדידה הזאת נמוך מאוד.

בכביש הערבה, למשל, יש אתרים בודדים מאוד שפרושים במרווחים של כמה עשרות קילומטרים. נכון שאפשר לחשב את הזמן שלקח למכשיר לעבור מאתר לאתר, ובידיעת המרחק המדויק מאתר לאתר לחשב גם את המהירות הממוצעת שלו בקטע הדרך הנתון, אבל המעבר מאתר לאתר לא מתבצע בנקודה מסוימת אחת והמרווחים פשוט גדולים מדי כדי לקבל נתונים מדויקים.

אולי בתוך הערים, שם יש המון אתרים במרווחים קטנים יהיה אפשר לחשב משהו, אבל גם שם קשה לי להאמין שיהיה אפשר לעשות עם זה משהו.

אגב, מה עושים אם אני לקוח אורנג', ישנתי במושב הנוסע של פיאט X1/9 כלשהיא בעודה טסה במהירות 300 קמ"ש בכביש כזה או אחר וקיבלתי דו"ח על מהירות מופזרת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם פרטנר שולחת רק מידע גולמי על המעבר בין תא סלולארי אחד למישנהו והיא דואגת למחוק את המספרים אין בעיה , אם לא אז , באם יוכח שאכן זה נכון , יש כאן מקום לתביעה .

מה שאותי מסקרן , זה מי בדיוק מממן את העמותה הזו ? כי נראה שיש לה כספים רבים להוציא , על אנשים ומנהל ועוד על מחקרים שטותיים כאלו . ולמה בדיוק לא לקחו את נתוני משטרת ישראל ?

בברכה יהודה

פורסם

היתה לי עכשיו שיחה ארוכה ארוכה עם שירות הלקוחות של אורנג'.

דיברתי עם נציגה בשם מרינה ושאלתי אותה לאמיתות המידע שפורסם בטלויזיה ובאינטרנט. היא הלכה לבדוק וחזרה אלי עם תשובה שאכן אורנג' העבירה נתונים גולמיים לחברה כלשהי (ITIS, אם אני זוכר נכון) שביצעה מחקר בעבור אור ירוק, אך הנתונים מתייחסים אך ורק לכמות השיחות ולא לחישובי מהירות כאלה ואחרים. אחרי שעיצבנתי אותה קצת (בעיקר בשל העובדה שאני עצמי חטפתי את הג'ננה :evil:), פתאום התברר מפיה של מרינה כי היתה גם התייחסות למהירות. שאלתי אותה באיזו זכות הם מחליטים לקחת לקוח שמשלם להם כבר כמה שנים טובות ממיטב כספו, מכניסים אותו למדגם כלל מבלי ליידע אותו או לקבל את רשותו ועוד מעבירים את תוצאות המדגם לצד שלישי שכלל אינו קשור לחברה. תשובות מתחמקות קיבלתי למכביר, אולם תשובה של ממש - נאדה.

בקיצור, לא אלאה אתכם בפרטים. רק אציין שזה נגמר בצעקות (אע"פ שאני עצמי עובד עם קהל בטלפון ובד"כ מגלה רגישות לקולגות) ודרישה לנתק את שני הקוים שבבעלותי, והיא אמרה שמנהל יבדוק את העניין ויחזור אלי מחר בבוקר.

עוד עדכונים מחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

"אל תרתח גבריאל"

גם לי יש אורנג' ונראה לי שהעלתי את ממוצע המהירות חזק כלפי מעלה... :lol:

נו אז מה? מה יכולים לעשות לי? כל מה שיש זה מידע גולמי (לדעתי ללא מספר הטלפון וגם אם כן - אז מה) שמראה שהטלפון נסע במהירות גבוהה. מי החזיק בטלפון באותה העת? מי נהג ברכב? באיזה רכב היה הטלפון? אלוהים יודע.

מי שממש מעצבן אותי זו עמותת 'אור ירוק', יושבים שם כמה אינפנטילים ובחיוך צדקני מספרים על המחקר שלהם לתפארת מדינת ישראל.

את המיסיונרים האלה ממש אי אפשר לבלבל עם עובדות, הם כבר יודעים מה גורם לתאונות.

פורסם

ברור לי שהם לא העבירו למשטרה שאלעד נסע בכביש X במהירות Y בשעה Z, אבל עצם העברת המידע לגורם שכלל אינו קשור בחברה מבלי שקיבלתי התראה קודם לכן זה בעיני עובר כל גבול!

כשהם רוצים ליידע אותי על מבצע הם יודעים יפה מאוד לשלוח לי SMS. היתה להם בעיה לשלוח SMS אחד קטן שמודיע לי שאני עומד להשתתף במדגם ולהשאיר בידיי את הבחירה האם אני מעוניין בכך או לא?

כל זאת מעבר לעובדה שאני מתעב את עמותת אור ירוק.

אני מבחינתי מרגיש שאורנג' מעלו בחובת האמון שיש להם כלפיי כלקוח שלהם ואני חש שצנעת הפרט שלי נפגעה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לך תדע ואולי חברה מתחרה ששמה מתחרז עם רקטום העבירה נתונים למשרד לאיכות הסביבה שמודדת את מספר הפעמים שאתה מפליץ על מנת לבדוק אם אתה נזק סביבתי ואקוסטי.

אני אפילו לא רוצה לחשוב מה המפעיל השלישי מתכנן לעשות - ישמור השם הם שכנעו את גאידמק לשיר ואנחנו צריכים לסבול זאת

אירית

פורסם

או לחילופין משתמשים בך כנשק הסודי החדש ברצועה, מה שבטוח זה הורג מצחוק, לכל דבר יש צד חיובי

אירית

פורסם

קצת סדר בניתוח הנושא.

ממה שאני מבין - אורנג' לא העבירו שום נתון לגבי לקוח ספציפי, וזאת גם לא היתה הבקשה של אור ירוק.

ונתחיל מהתחלה:

לכל אלה שנרדמו עם הפלאפון במושב האחורי כשהחבר טס על 300 קמ"ש - תמשיכו לישון בשקט.

לכל מי שיש מכשיר ספיריט בין שהוא עצמאי ובין שהוא "דו", חברת אורנג' יודעת לזהות את מכשיר הספיריט, וסביר להניח שלא עקרת מהרכב שלך את הספיריט בשביל לשבת איתו במושב האחורי של חבר.

לכן לענ"ד הנתונים מבוססים רק על נתוני הספיריטים. כשספיריט עובר מנקודה לנקודה, ניתן לחשב את קטע הדרך והמהירות. נכון שלא מדובר בנתון מדוייק, אבל אם בין אתר א' לאתר ב' יש 20 ק"מ ועברת אותם ב-6 דקות, כנראה שאתה הרבה מעבר למהירות המותרת.

ממה שאור ירוק אמרו, אני מבין שנם ניתחו נתונים סטטיסטיים וכך הם מזהים את קטעי הדרך המועדים לנסיעה מהירה, כדי להמליץ על אכיפה מוגברת בקטעי דרך אלה. בשום מקרה לא מדובר על איתור נהג ספציפי. (והם גם לא קיבלו נתונים על נהגים ספציפיים).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, קיימות שתי בעיות בדבריך:

1. אין כל הוכחה שרק מכשירי ספיריט נמדדו והנציגה עמה דיברתי אמש גם לא הזכירה דבר כזה.
  2. גם אם לא מדובר באיתור נהג ספציפי, עדיין מדובר בנתונים שברמת סבירות מתקבלת על הדעת אני עצמי הייתי חלק מהם. האם מישהו מאורנג' קיבל את רשותי להעביר נתונים כאלה לצד שלישי? האם מישהו מאורנג' ידע אותי בעובדה שאני הולך להיות חלק ממדגם?

אתה יודע מה - יש לי סיטואציה בשבילך: יש לך חשבון בנק בבנק מסויים. החשבון אינו חשוד כחשבון המשמש להלבנת כספים בהתאם לתקנות בנק ישראל, אבל לבנקאי שלך ברור מעבר לכל ספק כי הכספים שאתה מפקיד מקורם בהעלמת תשלומי מס הכנסה, שכן אתה בסה"כ סנדלר אבל נוסע ב-M3. איך היית מגיב אם מס הכנסה היה יוצא במבצע של גביית חובות ממעלימי מס והבנקאי שלך היה מגלה אזרחות OVER טובה ומדווח עליך? היית שובר לו את העצמות - ובצדק.

התעסקות הבנקאי במה שקורה לך בחשבון זה דבר אורגני מעצם פתיחתו, אולם כשפתחת את החשבון ידעת שהבנק מחויב באמון ובסודיות כלפיך כלקוח, שבאים לידי ביטוי, בין היתר, בכך שהבנק לא יעביר נתונים המתקבלים מעצם הפעילות שלך בחשבון לגורם חיצוני, אלא אם זה בצו בימ"ש או בהתאם לחוק.

בחזרה לאורנג': ברור לי מעבר לכל ספק שמהרגע שאני מחזיק במכשיר נייד אני נתון למעקב. אין מה לעשות בעניין, היות ויכולת המעקב הולכת יד ביד עם השימוש שנעשה במכשיר (שבגללה מלכתחילה רכשתי אותו), ממש כמו בדוגמה עם הבנק. כפי שכתבתי מקודם, כאשר הבנק כבר מדווח לרשויות על פעילות חריגה שמתקיימת בחשבון, הוא עושה זאת בהתאם לחוק. אולי תגיד לי אתה: בהתאם לאיזה חוק אורנג' פעלו?

• תוכן חדש...