Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מחירי אחזקת אוטו (לנהג צעיר)

123456
שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם ברצוני לדעת מה עלות אחזקת אותו (אם אפשר לפרט יותר טוב)

אני הולך לנהוג על האוטו:

פיאט מריאה שנת 2000 ELX סדאן (לא סטיישן)

השאלות הם:

1. כמה עולה ביטוח צעיר שכולל חובה ומקיף (כולל גם צד ג' כמובן)

2. כמה יעלה לי אגרת רכב?

ואם שכחתי עוד משו שאול בנושא אשמח עם תעזרו לי

ד"א: טנק מלא לרכב זה עולה 350 ש"ח

תודה לעוזרים!

נ.ב: האוטו יהיה בבעלותי בלבד ורק אני אנהג בו (אם זה משנה משו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אתה גם נהג חדש או רק צעיר?

2. לגבי אגרת רישוי רכב - תבדוק כמה שילם הבעלים הקודם של הרכב וזה פחות או יותר סדר גודל המחיר שתשלם גם אתה. גובה האגרה משתנה משנה לשנה בכמה שקלים (או כמה עשרות).

3. טיפולים תקופתיים (10K או פעם בשנה) - החלפת שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר, פלגים, פילטר מזגן - קרוב לאלף שקל.

4. תקלות לא צפויות - מאות ואולי גם אלפי שקלים.

5. ברקסים - קרוב לאלף שקל (תדירות תלויה מאוד בסגנון הנהיגה שלך)

6. צמיגים - 4 צמיגים איכותיים - קרוב ל-1500 שקל (תדירות כנ"ל תלויה)

בקיצור אם אתה זה שאמור לממן את כל הוצאות הרכב, אתה צריך הכנסה חודשית קבועה של לפחות 2000 ש"ח, כאשר הדלק הוא מרכיב מאוד משמעותי בסכום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז כמה דברים הבן אדם ממנו אני קונה את האוטו מוכר אותו אחרי צמיגים חדשים והכל חדש

אני לא הולך לנסוע כ"כ הרבה כי אני מתגייס בקרוב..

ואני נהג חדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתנצל מראש אם אני הולך להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אבל עדיף שאני אגיד לך את זה עכשיו מאשר שתבכה על מה שאתה הולך לעשות בשלב מאוחר יותר:

אתה כרגע עומד בפני גיוס וסביר שאתה טרם יודע לאן פניך מועדות. משכורת של חייל בצה"ל עומדת כיום על כ-350 ש"ח.

כפי שכבר נכתב לך, כדי להחזיק רכב עליך להיות בעל הכנסה של לפחות 2,000 ש"ח בחודש, שזה סכום הגבוה כמעט פי ששה מההכנסה הצפויה לך בשלוש השנים הקרובות. אתה בעצמך כתבת שמיכל דלק ברכב הזה עולה 350 ש"ח. אז מה - כל החודש תסע על מיכל אחד?

אני יודע שזה מבאס תחת לצאת הביתה לחופשת הסופ"ש ואין רכב לצאת עם החבר'ה, אבל אני באמת ובתמים חושב שיהיה לך עדיף לבזבז את המשכורת הצבאית העלובה על דברים שידך יותר משגת. רכב אפשרי בתקציב הזה רק אם הוא על שני גלגלים (וגם אז סביר שמחירי הביטוח ישחטו אותך).

דבר נוסף: אתה עוד לא יודע מה תהיה שגרת היציאות שלך. האם באמת יהיה שווה לך להחזיק רכב רק כדי להשתמש בו בסופ"ש פעם בשבועיים-שלושה? הרי מחיר הטסט לא ישתנה וגם הביטוח לא יהיה זול יותר בגלל שהרכב רוב הזמן יעמוד. לא חבל לך על העלויות הקבועות שתצטרך לשלם בין אם הרכב נסע ובין אם לאו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבלן שמעתי שכיום יש ביטוח שעובד ע"פ נסיעה ז"א אני משלם ביטוח רק על מה שאני נוסע

ואם וכאשר אני אוציא רישיון עבודה לעבוד בזמן הצבא? (ד"א אני אהיה ג'בוניק)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אחזור על המספרים עוד פעם. אני רואה שבפעם הראשונה הם לא כל כך נקלטו, אני מקווה שהפעם הם יובנו כהלכה (הסכומים בשקלים ומהווים הערכה בלבד) :

• משכורת של ג'ובניק - 350
  • עלות מיכל דלק - 350
  • כמות מיכלים ריאלית לחודש עבור חייל שלא נוסע המון - 1.5
  • טסט לשנה - 900
  • עלות ביטוח חובה לשנה - 1700
  • השלמה למקיף - 1300
  • תוספת נהג צעיר וחדש - אין לי מושג אז אני לא אכתוב סתם. בוא נשאיר את זה בצד כרגע אבל נזכור שזה עדיין שם.
  • טיפול שסביר שתצטרך לבצע לפחות אחת לשנה - 1000
  • כל מיני הפתעות שאתה לא מבין מאיפה הן נפלו עליך (פנצ'ר, מגבים, דו'ח חניה, מישהו דפק לך את הפנס ולא השאיר פרטים) - 360 ש"ח בשנה (מחושב לפי ממוצע של 30 ש"ח בחודש).

כפי שאתה יכול לראות, רק עלות הדלק כבר מקזזת לך את השכר. אתה טוען שאתה הולך להוציא אישור עבודה? אז קודם תוציא את האישור ותמצא עבודה ואחרי זה תתחיל לחשוב על רכב. את הרכב קונים כשיש גב כלכלי להחזיק אותו ולא כאשר העתיד הכלכלי לוט בערפל ואז נכנסים למעין מעגל קסמים של דחיית טיפולים ותיקונים, שמביאים בעקבותיהם נזקים גדולים יותר והוצאות עוד יותר מרובות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד דבר שעכשיו נזכרתי לגבי עניין הביטוח שדיברת עליו:

באמת שהיה פעם כזה ביטוח לפי הנסועה. חברת פז עשו את זה בשיתוף עם איזו חברת ביטוח, לא זוכר כרגע איזו. התוכנית נקראה פר-קילומטר והרעיון שמאחורי זה היה "לא נסעת - לא שילמת".

אינני יודע מדוע העסק נפל בסופו של דבר, אבל השורה התחתונה היא שכיום הדבר הזה לא קיים ועד כמה שידוע לי גם לא קם לו תחליף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הביטוח לפי נסיעה שקיים כיום הוא במקרה ויש להורים שלך רכב והם לא ביטחו נהג צעיר/חדש.

במקרה שכזה אפשר לבצע הרחבה לפי יום שימוש של נהג צעיר, ואז הם משלמים רק תוספת לפרמיה לפי משך השימוש.

כל זה טוב ויפה אם ההורים שלך מבוטחים באותה חברת ביטוח שעושה את הדבר הזה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת קיים ביטוח כזה שעובד לפי משך הנסיעה בזמן. אתה שולח SMS לביטוח לפני תחילת הנסיעה ובסופה.

אבל לפי דעתי זה לא ביטוח עצמאי אלא הרחבה לנהגים צעירים/חדשים שנוהגים על רכב של ההורים.

ביטוח חובה + מקיף לנהג צעיר עולה לפחות 6K, ויש חברות ששם זה עולה 9K.

המחיר של הפוליסה מאוד תלוי בהרבה מאוד גורמים - חברת ביטוח, סוג רכב, שנת יצור, נפח מנוע, גיל הנהג, כתובת וכו'...

תתקשר לכמה חברות ותבקש הצעת מחיר לרכב שאתה מתכוון לקנות.

מצטרף להמלצה של אלעד, קודם תתחיל להרוויח משכורת חודשית קבועה של לפחות 2K ואז תעשה את החשבון. ועד אז תיקח מונית - הרבה יותר זול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6094 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...