Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דובר על משהו שהדלק הולך לעלות\לרדת בתחילת פרברואר?

אם כן אשמח לקבל לינק.

***עשיתי חיפוש באתר לגבי מחירי דלק, וראיתי שבשנת 2003 מחיר ליטר עמד על 3.50 שקל!!!! אני עד עכשיו בשוק טוטאלי, מכיוון שב2003 לא היה לי רשיון ואוטו ובכלל לא עניין אותי מחירי הדלק (הייתי בן 15) והיום שיש רכב מחיר ליטר עומד על 6.20 שקל שבהשוואה ל2003 זה קפיצה כמעט פי 2 בהבדל של 5 שנים.

מישהו שכן היה אכפת לו בשנים 2000+ יכול לספר באיזה שלב בדיוק הדלק עשה כזו קפיצה ולמה?

אוהד.

פורסם

אוהד , אתה בשוק? :shock:

אני זוכר שהייתי מתדלק ב- 3.40 בנזין, ואני זוכר גם שהייתי מתדלק 2.70 סולר.

זיכרונות מעבר רחוק, שלא יחזרו לעולם :cry::cry::cry:

לא היתה "קפיצה" עצבנית וחדה במחירים, פשוט מאז ועד היום כל פעם מחיר הדלק עלה , לפעמים ב-15%, לפעמים ב-3%.

לעיתים היו זורקים לנו עצם בהורדה של 1% או 2% , אבל חודש אח"כ כבר היו מפצים על כך בעוד העלאה גדולה.

אין ברירה, אמץ מבטא גרמני או צרפתי ותתחיל להרגיש אירופאי אמיתי :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

רגע אבל מה גרם לעלייה של המחירים האלה משנת 2003 עד 2008? מה השתנה? מחירי הנפט? עד כמה שראיתי מחיפוש זה בכלל לא משפיע מחיר הנפט על מחיר הליטר בנזין.

מה לגבי שנות ה90? כמה שילמו בשנת 95? אני בטוח שבשנות ה90 שילמו 2 שקל לליטר וזה היה אותו דלק בדיוק והמצב היה אולי קצת יותר טוב אבל שהיום נשלם 4 שקל יותר שזה פי 3!

בקיצור מה השתנה מאז? אסון מגדלי התאומים? (לא שזה אמור לשנות לי פעם אחרונה שראיתי התאומים לא נפלו פה..).

אוהד.

פורסם

מחיר הדלק מעודכן כל סוף חודש לפי המחירים שמתעדכנים באירופה.

גם מחיר חבית נפט משפיע, לפני כמה שנים הוא עמד על 52$ לחבית (המחיר הכי נמוך שאני זוכר - מה היה לפני כן? מי יודע), כיום חבית נפט גירדה את ה-100$ מלמטה.

גם מרכיב המס שיש למחיר הדלק לא הכי עוזר לנו. זה עניין פשוט של שחור/לבן, הדלק אז היה אותו דלק כמו היום וכו'.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אוהד, בשנות ה90 לא שילמו 2 שקל. לפחות לא ממש שאני זוכר (3.30-3.50).

בכל מקרה, באמצע שנות ה90 חבית דלק נסחרה באיזור ה20 דולר, אפילו קצת פחות (תלוי בשנה הספציפית).

כמו שאמרו, היום חבית נסחרת בין 90 ל100 דולר לפעמים אפילו קצת מעל ל100.

בנזין, מכינים ע"י זיקוק נפט, ככה שמן הסתם במידה ועלות חבית נפט עולה - גם עלות הבנזין עולה.

בנוסף, יש דבר נחמד שקוראים "מדד". 3 שקל באמצע שנות ה90 הם לא 3 שקל של היום.

המשכורות של העובדים שמזקקים את הנפט עלו, המשכורות של נהגי המשאיות שמובילים את הנפט עלו וכן הלאה..

ככה שכן, מה לעשות, גם מחיר הבנזין בתחנה עלה.

ד"א, גם מחיר המכוניות עלה.

אני זוכר שפעם TT עלתה כ200 אלף שקל. ופורשה בוקסטר לא הייתה רחוקה משם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עבדתי בתחנת דלק בשנים 1993-1994. אני זוכר את המחירים, בנזין עלה כ 1.70 סולר עלה פחות משקל, 80-90 אגורות. רק מוניות ומשאיות תידלקו סולר, להזכירכם עד שנת 1994 היה בארץ איסור למכור מכוניות דיזל לשוק הפרטי, אני עדיין מחפש הסבר לאיסור הזה.

פורסם

אתה לא תמצא הסבר אני חושב, כל המדינה הזו מורכבת הפוך וחלק מהאנשים (אני לא יגיד כולם כי מהם אני עוד מחזיק) שמנהלים אותה לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

בכל מקרה 6.20 לליטר זה ממש ממש יקר, אני מבין שה3 שקל של שנות ה90 זה לא ה3 שקל של היום אבל בוא לא נגזים, זה שאמר שבשנות ה90 שעבד בתחנת דלק בנזין עלה פחות מ2 שקל והדלק הוא אותו דלק למה שנשלם היום קצת יותר מפי 3?

אני מבין באירופה יותר יקר אבל למה בארה"ב זה ממש זול? (הם ייצרו (כידעו לכולנו) ועדיין מייצרים שם מכוניות בעלות נפח-מנוע ענק אז אני מתאר לעצמי שהדלק שם ממש זול).

אין איזשהו עמותה שאפשר להקים שאנשים ישלמו פחות? אני מוכן ללכת ברחוב ולתחיל להחתים אנשים אבל מה זה ייתן ומה בדיוק אני יעשה עם החתימות האלה? אני מבין שעניין הדלק זה רק עניין של זמן עם כל הפרסומות בזמן האחרון על מכוניות על חשמל וכדומה זה גג עניין של 15-20 שנה לדעתי עד שיגמר\נפסיק להשתמש במכוניות בנזין.

אוהד.

פורסם

ב91 לפני מלחמת המפרץ הראשונה ליטר עלה 1.50 לערך, לאחר המלחמה הוא התחיל לעלות לאיזור ה1.75 וטיפס לו לאיטו מאז ועד הלום.

ותודה לאופ"ק שהביאונו עד הלום

פורסם

ממה שהצלחתי לחפור באינטרנט, מחיר חבית נפט בבורסה עומד על בערך 91 דולר לחבית. זה לא נשמע גבוה יותר ממה שהיה בחודש שעבר. בנוסף, הדולר צלל עוד קצת בחודש האחרון ככה שבסך הכל - יש סיבה טובה לאופטימיות זהירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסכים עם צביקה, שמעתי בתוכנית של גיא ( מבולבלים ? גם אנחנו). שמחיר של חבית נפט ירד ל 90$, ואם זיכרוני אינו בוגד בי בתחילת החודש הוא היה כמעט 100$ ואף עבר את הסף.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

יש לי שאלה שלא הכי קשורה לשירשור אבל גם קשורה למחירי הדלק, מחירי הסולר עלו בזמן האחרון. למה זה? ממה שהבנתי זה כי הסולר יצא מפיקוח?

פורסם

מחירי הדלק נקבעים ע"י מדד שכולל את מחירי הדלק בארצות אגן הים התיכון (יון, טורקיה, קפריסין וכו') במס' ימים אחרונים בכל חודש כך שמחירי הנפט לא משפיעים ישירות אלא בעקיפין, אם המחירים בארצות אלו עלו מהחודש שעבר אז צפוייה עליה גם אצלנו.

אני זוכר מקרים בהם מחירי חבית נפט ירדו והדלק עלה, ולהפך אך כמו תמיד העליה היא הרבה יותר גבוהה מאשר הירידה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...