Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן.

במידה וכרית האוויר בהגה נפתחת, מה קורה לפלסטיק שמכסה אותה? (אותו פלסטיק שלוחצים עליו כשרוצים לצפור).

לפי מה שהבנתי הפלסטיק יוצא ממקמו, אבל לאן הוא עף? לפנים של הנהג?! לא נעים.

אשמח להסבר.

פורסם

יש משהו שאתה חייב להבין, הכרית אויר בעצם מתנפחת מהגזים המשתחררים מעצם פיצוץ המטען הקטן שיש מאחורי הפלסטיק שעליו אתה לוחץ כדי לצפור.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

ה"מטען הקטן" לא נמצא "מאחורי הפלסטיק עליו לוחצים לצפור".

לשאלתך,

על חלקי הפלסטיקה שתחתם / מאחוריהם נמצאת כרית האויר ישנם חריצים / תפרים שמשמשים כחלוקה לשדות, בהם אמור הפלסטיק להקרע ולאפשר פתיחה של כרית האויר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כאן אני חולק על דעתך, הינה סרטון קטן, אשר מתאר במפורש, שה- "חומר נפץ הקטן" כן נמצא מתחת לכיסוי הצופר.

http://www.howstuffworks.com/airbag.htm

רואים בפרוש שהוא מנתק לגמריי את הכיסוי הצופר, ושם מתחבא לו הנפץ הקטן.

תקן אותי אם אני טועה וזה לא כך בכל המכוניות, כי אני זוכר שראיתי מערכת אחרת, שמצית גז מסויים אשר משתחרר לכרית האוויר.

אולי יש 2 מערכות? אשמח אם תאיר את עייני, פשוט כרגע אני טס לעבודה:|.

פורסם

כפי שניתן לראות בתמונות הבאות:

Airbag_SEAT_Ibiza.jpg

air_bag.jpg

המכסה נקרע בחלקו ונשאר במקשה אחת עם הפלסטיק.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

:shock:

זה המעשה הכי מטומטם ששמעתי שמישהו עשה בעשור האחרון! ברכותיי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

החכמתי :-)

תודה רבה לכם.

וזה באמת נראה לא נעים לקבל כזה דבר ישר לפנים. יכול לגרום לשבר באף, ולמכריבי משקפיים נזק מסוכן הרבה יותר.

פורסם
החכמתי :-)

תודה רבה לכם.

וזה באמת נראה לא נעים לקבל כזה דבר ישר לפנים. יכול לגרום לשבר באף, ולמכריבי משקפיים נזק מסוכן הרבה יותר.

צודק, הרבה יותר עדיף לצאת עם הגוף העליון דרך השמשה, והאף ישאר בשלמותו, רק שהוא לא יהיה מחובר לגוף.

פורסם

אבל זה עדיף מלמות.

חשוב מאוד להיות חגור נכון עם חגורת הבטיחות כך שתקטן האפשרות שכרית האויר תפגע חזק בפני הנהג/נוסע.

בדרך כלל, בזמן תאונה המצריכה פתיחת כרית האויר יפעלו גם מותחני חגורת הבטיחות שיהדקו את הנהג/נוסע חזק אל משענת המושב ולפעמים פעולה זאת גורמת לשבירת עצם הבריח שבכתף (קלאויקולה), אבל גם זה עדיף על מוות או פציעה קשה מאוד.

בסה"כ ברוב מקרי התאונות החמורות כריות האויר ו/או מותחני חגורות הבטיחות מצילים חיים או מקטינים את נזקי החבלות הגופניות ותוצאותיהן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אחת החוויות הכי לא נעימות לקבל כרית אוויר לפנים, בגלל זה הוצאתי את שתיהן מהרכב.

כבר הפסקתי להיות מופתע והמום מהטמטום שנשפך מההודעות שלך בד"כ. אבל אני חייב להודות- הפעם, התעלית על עצמך...

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

הדרך הכי אלגנטית להבין איך נפתחת כרית האויר: פשוט לצפות בסדרת "הנוסע השמיני" :lol:

(רק שהכרית לא צווחת וטורפת אותך אחרי יומיים).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לפותח השרשור:

יש כל מיני סוגים של "מכסים" לכרית האויר, ישנם כאלה שבהם נפער מעיין חריץ רחב בפלסטיקה (בין אם בפלסטיקה של ההגה או בזו של הדשבורד אצל הנוסע) ומשם נפלטת כרית האויר.

וישנם מערכות בהן נפתח פתח יותר גדול ממנו יוצאת כרית האויר (כמו בתמונות שמישהו פה העלה).

בכל מקרה,אותו מכסה לא אמור להתנתק משאר הפלסטיקה ולהתעופף לך לפנים.

אגב,בדורות הראשונים של כריות האויר (אני מדבר על המכוניות של אמצע שנות ה-90) כל הנושא של הכנסת הפלסטיקה לפתיחת כרית האויר היה במצב לא משהו בכלל,ויצא לי לראות לא מעט תאונות שבהן פתיחת כרית האויר בצד של הנושא פשוט "פיצצה" את כל הדשבורד בצד הזה,ממש עיוותה את כולו,לעומת המכוניות כיום שלמעט המכסה הקטן שנפער והכרית,הדשבורד נותר תקין לגמרי.

VOLK,

באמת לא תגובה מוצלחת במיוחד,לכריות האויר יש מנגנון מניעת פתיחה במהירות נמוכה (40 קמ"ש ומטה אם אני לא טועה) שתפקידו למנוע פתיחה "מיותרת" של כרית האויר במקרים של תאונות קלות.

מעל 40 קמ"ש,ואני מניח שבדקו את זה ביסודיות,כבר יכולים להגרם נזקים חמורים לגוף בעת תאונה,ולכן במצבים כאלה כרית האויר מצילה חיים.

כן,כרית אויר יכולה לגרום לך לשבירה של האף ולפגיעה בעיניים,ויש לא מעט מקרים של כוויות כתוצאה מפתיחת הכרית (כאמור,מנגנון היזימה מבוסס מטען נפץ קטן),אבל כל אלה עדיפים על פני כניסה חזיתית של הראש בגלגל ההגה\דשבורד\שימשה.

אח של חבר שלי ניצל בזכות כרית האויר כאשר חזר מבילוי ביום שישי,ו-40 מטר מהבית נרדם על ההגה במהירות של כ-70 קמ"ש (על פי הערכת בוחן תנועה),הוא נכנס ב-4 מכוניות חונות לפני שנעצר.

הבוחן תנועה אמר לו שילך לתת נשיקה לכרית אויר,כי בלעדייה היה מוטבע לו על המצח סמל של פורד (פוקוס),במקרה הטוב.

הוא יצא עם כמה מכות יבשות,כוויות בידיים,ואגו מרוסק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הדרך הכי אלגנטית להבין איך נפתחת כרית האויר: פשוט לצפות בסדרת "הנוסע השמיני" :lol:

(רק שהכרית לא צווחת וטורפת אותך אחרי יומיים).

או יעד סופי 2!

• תוכן חדש...